Resultats globals: 2 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 2 registres trobats
Articles 2 registres trobats  
1.
22 p, 159.9 KB The boundaries of fraud : the role of the Spanish Real Academia de Medicina in the establishment of food safety and quality standards in the late-nineteenth century / Guillem-Llobat, Ximo (Universitat de València. Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero)
In the late-nineteenth century the regulation of food quality and safety experienced a clear turning point with the establishment of new sites for food controls, the emergence of new experts and the passing of food laws. [...]
2017
Dynamis : Acta Hispanica ad Medicinae Scientiarumque. Historiam Illustrandam, Vol. 37 Núm. 2 (2017) , p. 413-434 (Articles)  
2.
51 p, 351.0 KB Cuando alimentarse era peligroso para la salud : la adulteración en Gran Bretaña al mediar el siglo XIX / Canales Gili, Esteve (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Història Moderna i Contemporània) ; Carbajal Azcona, Ángeles (Universidad Complutense de Madrid)
Este artículo analiza, haciendo uso fundamentalmente de fuentes de época, algunas de las cuestiones que suscita la abundante presencia de la adulteración y el fracaso de su control en Gran Bretaña durante los años centrales del periodo victoriano. [...]
Aquest article analitza, fent ús fonamentalment de fonts d'època, algunes de les qüestions que suscita l'abundant presència de l'adulteració i el fracàs del seu control a Gran Bretanya durant els anys centrals del període victorià. [...]
This paper examines, using mainly nineteenth-century sources, some of the issues raised by the abundant presence of adulteration and the failure of its control in Britain during the Mid-Victorian period. [...]

2012
HMiC : història moderna i contemporània, Núm. 10 ( 2012) , p. 88-138  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.