Results overview: Found 4 records in 0.01 seconds.
Articles, 3 records found
Research literature, 1 records found
Articles 3 records found  
1.
29 p, 1.4 MB Label-free and reagentless electrochemical genosensor based on graphene acid for meat adulteration detection / Flauzino, J. M. R. (Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia) ; Nguyen, Emily P. (Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia) ; Yang, Qiuyue (Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia) ; Rosati, Giulio (Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia) ; Panáček, David (Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia) ; Brito-Madurro, Ana G. (Federal University of Uberlândia. Institute of Biotechnology (Brazil)) ; Madurro, João M. (Federal University of Uberlândia. Institute of Chemistry (Brazil)) ; Bakandritsos, Aristides (VŠB-Technical University of Ostrava. Centre of Energy and Environmental Technologies. Nanotechnology Centre (Czech Republic)) ; Otyepka, Michal (VŠB-Technical University of Ostrava. IT4Innovations (Czech Republic)) ; Merkoçi, Arben (Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia)
With the increased demand for beef in emerging markets, the development of quality-control diagnostics that are fast, cheap and easy to handle is essential. Especially where beef must be free from pork residues, due to religious, cultural or allergic reasons, the availability of such diagnostic tools is crucial. [...]
2022 - 10.1016/j.bios.2021.113628
Biosensors and bioelectronics, Vol. 195 (January 2022) , art. 113628  
2.
22 p, 159.9 KB The boundaries of fraud : the role of the Spanish Real Academia de Medicina in the establishment of food safety and quality standards in the late-nineteenth century / Guillem-Llobat, Ximo (Universitat de València. Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència «López Piñero»)
In the late-nineteenth century the regulation of food quality and safety experienced a clear turning point with the establishment of new sites for food controls, the emergence of new experts and the passing of food laws. [...]
2017
Dynamis : Acta Hispanica ad Medicinae Scientiarumque. Historiam Illustrandam, Vol. 37 Núm. 2 (2017) , p. 413-434 (Articles)  
3.
51 p, 351.0 KB Cuando alimentarse era peligroso para la salud : la adulteración en Gran Bretaña al mediar el siglo XIX / Canales Gili, Esteban (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Història Moderna i Contemporània) ; Carbajal Azcona, Ángeles (Universidad Complutense de Madrid)
Este artículo analiza, haciendo uso fundamentalmente de fuentes de época, algunas de las cuestiones que suscita la abundante presencia de la adulteración y el fracaso de su control en Gran Bretaña durante los años centrales del periodo victoriano. [...]
Aquest article analitza, fent ús fonamentalment de fonts d'època, algunes de les qüestions que suscita l'abundant presència de l'adulteració i el fracàs del seu control a Gran Bretanya durant els anys centrals del període victorià. [...]
This paper examines, using mainly nineteenth-century sources, some of the issues raised by the abundant presence of adulteration and the failure of its control in Britain during the Mid-Victorian period. [...]

2012
HMiC, Núm. 10 ( 2012) , p. 88-138  

Research literature 1 records found  
1.
620 p, 4.2 MB El peritatge mèdic en processos judicials contra la indústria del tabac. Adulteració i molèsties a Castella i Aragó (1659-1701) / Belvis Costes, Francesc Xavier ; Molero Mesa, Jorge, dir.
Aquest treball estudia el peritatge de metges i apotecaris en un seguit de processos judicials ocorreguts a la segona meitat del segle XVII, de primer a la Corona de Castella (Sevilla, 1659; Burgos, 1666) i després al regne d'Aragó (Saragossa, 1698-1701). [...]
Este trabajo estudia la peritación de médicos y boticarios en una serie de pleitos ocurridos en la segunda mitad del siglo XVII, primero en la Corona de Castilla (Sevilla, 1659; Burgos, 1666) y en el reino de Aragón después (Zaragoza, 1698-1701). [...]
This work studies medical and farmacist expertise in a set of lawsuits that occurred in the second half of the seventeenth century, first in the Crown of Castile (Seville, 1659; Burgos, 1666) and later in the kingdom of Aragon (Zaragoza, 1698 -1701). [...]

2021  

Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.