Results overview: Found 16 records in 0.03 seconds.
Articles, 1 records found
Periodical publications, 3 records found
Research literature, 11 records found
Graphic and multimedia documents, 1 records found
Personal and institutional archives, 1 records found
Articles 1 records found  
1.
9 p, 828.0 KB Cambios recientes en alimentación porcina : de la prohibición de los antibióticos promotores del crecimiento a los piensos sin proteína animal / Gasa, Josep ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2001
Anaporc, Núm. 215 (Octubre 2001)  

Periodical publications 3 records found  
1.
6 p, 2.2 MB Boletín nyéléni
[S.l.] : [s.n.], 2010-
34 documents
2.
6 p, 2.2 MB Bulletin nyéléni
[S.l.] : [s.n.], 2010-
34 documents
3.
6 p, 2.3 MB Nyéléni newsletter
[Lloc de publicació no identificat] : [editor no identificat], 2010-
34 documents

Research literature 11 records found  1 - 10next  jump to record:
1.
1 p, 168.0 KB Healthy catering for today's youth and tomorrow's seniors / Dalmau Beltran, Víctor ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2023
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
2.
1 p, 168.3 KB Investigating the environmental impact of compound feed in fattening pig farms / Antón Quílez, Susana ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2023
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
3.
1 p, 220.0 KB Ergogenic aids related to protein: their impact on health and physical performance / Kazadi Orlova, Maria Luisa ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2023
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
4.
31 p, 477.5 KB Incorporación de aceites ácidos en la alimentación de la lubina (Dicentrarchus labrax). Efecto sobre la calidad del filete / Ferrer Mezquita, Carlos ; Sala Pallarés, Roser, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Los aceites ácidos vegetales se caracterizan por ser ricos en ácidos grasos libres (AGL) y mantener una composición similar a sus respectivos aceites vegetales crudos. Su uso como una fuente de grasa prometedora con fines alimentarios ha sido señalada debido a que tienen un precio competitivo y participan en la sostenibilidad del medio ambiente. [...]
2022
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]  
5.
1 p, 369.1 KB Mycoprotein : a possible alternative as a source of protein for athletes / Bernard Donoso, Max ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2021
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
6.
178 p, 3.3 MB Evaluation of current feeding and management practices in Irish pig production and future strategies for improvement / Rodrigues da Costa, Maria ; García Manzanilla, Edgar, dir. ; Gasa, Josep, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Aquesta tesi te com objectius caracteritzar les pràctiques de bioseguretat, alimentació, i maneig de malalties respiratòries en el sector porcí irlandès per quantificar el seu impacte sobre la productivitat. [...]
This dissertation aims to characterize biosecurity and feeding practices and respiratory disease in Irish pig farms and to quantify their impact on productive performance. Thus, it identifies and prioritizes the aspects that need improvements to increase production efficiency and sustainability. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
7.
133 p, 1.2 MB Screening functional ingredients for the prevention of diarrhoea caused by ETEC K88 in miniaturized models / Yanan, Zhu ; Martín Orúe, Susana M., dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El objetivo de esta tesis fue el de explorar nuevas estrategias nutricionales para combatir patógenos digestivos durante el periodo post-destete de los lechones y así poder contribuir a la reducción del uso de antibióticos. [...]
The aim of this Thesis was to explore new feed strategies to fight digestive pathogens in piglets and contribute to reduce the use of antibiotics at weaning. Firstly we explore in vitro the potential of some common macro-ingredients (wheat, corn, oats, barley, rye, soybean meal 44%, extruded full-fat soybean meal, rapeseed, fish meal, sweet whey powder and brans from wheat, spelt, kamut, rye, oat and rice) to prevent the intestinal adhesion of ETEC K88 to intestinal epithelial cells (IPEC-J2). [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
8.
22 p, 2.1 MB Effect of anthropogenic resources on wild boar (Sus scrofa Linnaeus, 1758) presence in the urban area of Barcelona / Recasens Gafas, Cristina ; López Olvera, Jorge R. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències
The presence of wild boar has increased around cities, and in urban areas, in part due to feeding from human. This study was developed in the peri-urban area of Barcelona, where animals go into the city due to the fact that Collserola Natural Park - the natural habitat for wild boars - is next to the city. [...]
La presència de porc senglar ha augmentat a les ciutats, i en zones urbanes, en part degut a l'alimentació per part d'humans. Aquest estudi es va dur a terme a la zona periurbana de Barcelona, on els animals entren a la ciutat degut a que tenen el Parc Natural de Collserola (el seu hàbitat natural) al costat. [...]

2017  
9.
208 p, 1.8 MB Utilización de subproductos agroindustriales en alimentación líquida para cerdos de engorde / Sol Llop, Cinta ; Gasa, Josep, dir. ; Castillejos, Lorena, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La alimentación líquida (AL) se ha empleado en alimentación porcina desde hace varias décadas obteniendo en gran parte, resultados productivos satisfactorios comparados con la alimentación en seco. [...]
The liquid feed (LF) has been used in swine production for several decades obtaining satisfactory production results compared with dry feed. One of the factors that affect those results is the dilution ratio of the mixture. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2016  
10.
186 p, 1.6 MB Natural sources against veterinary pathogens : evaluation of the anti-adhesive and anti-biofilm activity of wheat bran / González-Ortiz, Gemma ; Martín Orúe, Susana M., dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez Hernández, José Francisco, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La búsqueda de fuentes naturales podría ser una alternativa viable para prevenir o tratar infecciones bacterianas, así mejorando la salud de los animales y obteniendo productos de origen animal más seguros. [...]
Looking for natural sources may be a feasible alternative to prevent or treat bacterial infections, thus enhancing animal health and obtaining safer animal products. This Thesis was devised with the aim of screening among natural sources their ability to reduce bacterial adhesion, in particular against enterotoxigenic Eschericha coli (ETEC) K88, to prevent colibacillosis in young pigs. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013  

Research literature : 11 records found   1 - 10next  jump to record:
Graphic and multimedia documents 1 records found  
1.
Alimentació i transgènics / Vallmitjana Soler, Miquel ; Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas
Relació entre l'alimentació i els aliments transgènics.
2015  

Personal and institutional archives 1 records found  
1.
9 p, 828.0 KB Cambios recientes en alimentación porcina : de la prohibición de los antibióticos promotores del crecimiento a los piensos sin proteína animal / Gasa, Josep ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2001
Anaporc, Núm. 215 (Octubre 2001)  

Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.