Resultats globals: 140 registres trobats en 0.03 segons.
Articles, 27 registres trobats
Contribucions a jornades i congressos, 3 registres trobats
Publicacions periòdiques, 24 registres trobats
Llibres i col·leccions, 3 registres trobats
Documents de recerca, 66 registres trobats
Documents gràfics i multimèdia, 16 registres trobats
Fons personals i institucionals, 14 registres trobats
Articles 27 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
17 p, 151.0 KB Alimentació de proximitat per a qui? : Reflexions, reptes i oportunitats de la relació entre alimentació de proximitat i identitat alimentària en un context de crisi ecosocial / Ruiz Pascua, Marta (Universitat de Barcelona. Observatori de l'Alimentació ODELA)
L'objectiu d'aquest article és socialitzar els resultats d'una aproximació a les percepcions, experiències i identitats alimentàries de les persones migrants i explorar maneres de fer-les partícips dels discursos i les estratègies del sector agroecològic i de l'oferta alimentària de proximitat. [...]
2023
Papers : Regió Metropolitana de Barcelona : Territori, estratègies, planejament, Núm. 65 (2023) , p. 187-203 (Articles)  
2.
16 p, 185.9 KB Les vicissituds del consum ecològic : fragmentació, risc, i nous valors / Barbeta Viñas, Marc (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia)
En aquest treball es proposa una anàlisi de les noves tendències al consum, posant una atenció especial al consum ecològic com una de les seves concrecions. Inscrites dins del context postfordista, es vinculen algunes d'aquestes noves tendències amb la tesi del nou model de consumidor. [...]
In this paper a theoretical analysis of emerging trends in consumption is proposed, paying special attention to ecological consumption as one of its concretions. Inscribed within the post-Fordist context, some of these new trends are linked to the thesis of the new consumer model. [...]

2016 - 10.2436/20.3005.01.71
Revista catalana de sociologia, Vol. 31 Núm. 1 (2016) , p. 51-66  
3.
43 p, 1.5 MB Management and Feeding Strategies in Early Life to Increase Piglet Performance and Welfare around Weaning : a review / Blavi Josa, Laia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Llonch, Pol (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; López Vergé, Sergi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The performance of piglets in nurseries may vary depending on body weight, age at weaning, management, and pathogenic load in the pig facilities. The early events in a pig's life are very important and may have long lasting consequences, since growth lag involves a significant cost to the system due to reduced market weights and increased barn occupancy. [...]
2021 - 10.3390/ani11020302
Animals, Vol. 11 Núm. 2 (2021) , p. 302  
4.
13 p, 645.5 KB Evolution of lipid classes and fatty acid digestibility along the gastrointestinal tract of broiler chickens fed different fat sources at different ages / Rodriguez-Sanchez, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Tres, A. (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola Ibarz, Francesc (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The aim of the present study is to evaluate the effect of the dietary fat saturation degree and age on the lipid class (TAG, DAG, MAG, and FFA) composition and fatty acid digestibility along the gastrointestinal tract (GIT) and excreta in broiler chickens. [...]
2019 - 10.3382/ps/pey458
Poultry Science, Vol. 98 Núm. 3 (january 2019) , p. 1341-1353  
5.
17 p, 870.0 KB Efficacy of medium-chain fatty acid salts distilled from coconut oil against two enteric pathogen challenges in weanling piglets / López-Colom, Paola (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rod Ríguez-Sorrento, A. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puyalto, M. (Norel S.A) ; Mallo, J. J. (Norel S.A) ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Background: The search for alternatives to antibiotics in pig production has increased the interest in natural resources with antimicrobial properties, such as medium-chain fatty acids (MCFA) as in-feed additives. [...]
2019 - 10.1186/s40104-019-0393-y
Journal of animal science and biotechnology, Vol. 10 Núm. 1 (september 2019) , p. 89  
6.
10 p, 165.4 KB Carbohydrate metabolism in exercising horses / José Cunilleras, Eduard (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals) ; Hinchcliff, Kenneth W (The Ohio State University. Department of Veterinary Clinical Sciences)
Carbohydrate and fat are the predominant sources of energy during exercise in mammals. Carbohydrates, such as muscle glycogen and plasma glucose, and fats from adipose tissue and intramuscular triglycerides are oxidized during exercise in amounts and proportions that vary depending on the exercise intensity, level of fitness and nutritional status. [...]
2003 - 10.1079/ECP20031
Equine and Comparative Exercise Physiology, Vol. 1 (2003) , p. 23-32  
7.
3 p, 2.6 MB Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments / Juan Godoy, Bibiana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CERPTA) és un centre de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona. Entre les seves funcions principals, destaquen el desenvolupament d'una recerca de qualitat i la transferència de tecnologia a empreses de l'àmbit alimentari. [...]
The Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CERPTA) is a special center of research linked to Universitat Autònoma de Barcelona,mainly focused to the development of quality research and the transference of technology to the food industry companies. [...]

2009
TECA, Vol. 11 (2009) , p. 29-31  
8.
34 p, 814.2 KB Jesús Contreras o els inicis autodidactes de l'antropologia catalana / Clua i Fainé, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Antropologia Social i Cultural) ; Ballester, Griselda ; Marcos, Elisabet ; Milán, Andrea ; López, Isabel ; Moreno, Helena ; Morente, Jessica ; Villanueva, Paula ; Contreras Hernández, Jesús (Universitat de Barcelona)
En aquesta ocasió el Projecte Entrevistes ha tingut el privilegi de conversar amb el professor Jesús Contreras just abans de que es jubilés de la Universitat de Barcelona. Fent un recorregut per la seva vida i recerques coneixem l'experiència inicial amb la disciplina d'un dels primers deixebles de Claudi Esteva, la seva recerca etnogràfica sobre curanderisme i padrinatge al Perú, així com el seu paper en la fundació de l'Institut Català d'Antropologia. [...]
En esta ocasión el Proyecto Entrevistas tuvo el privilegio de conversar con el profesor Jesús Contreras justo antes de que se jubilara de la Universitat de Barcelona. A través de un recorrido por su vida e investigaciones conocemos la experiencia inicial de la disciplina de uno de los primeros discípulos de Claudio Esteva, su investigación etnográfica sobre curanderismo y compadrazgo en Perú, así como su papel en la fundación del Instituto Catalán de Antropología. [...]

2018 - 10.5565/rev/periferia.635
Perifèria : revista de recerca i formació en antropologia, Vol. 23 Núm. 1 (junio 2018) , p. 84-117 (Entrevistas)  
9.
28 p, 1.0 MB Transformaciones en la construcción de la identidad de las deportistas españolas : entrenamiento, alimentación y corporalidad / Parrilla Fernández, José Manuel (Universidad de Oviedo. Departamento de Sociología) ; Sánchez Sánchez, Sandra (Universidad de Oviedo)
El propósito de este artículo es aportar una aproximación comprensiva acerca de las prácticas deportivas, alimentarias y corporales en el deporte femenino en España desde los años cuarenta hasta principios del siglo xxi. [...]
This study analyzes sport, food and body practices among elite female athletes in Spain from the 1940s to the early 2000s. The main aim is, firstly, to show how the interrelation of these practices has developed and, secondly, to examine the socio-historic process of female athletes' body constructions. [...]
El propòsit d'aquest article és aportar una aproximació comprensiva sobre les pràctiques esportives, alimentàries i corporals en l'esport femení a Espanya des dels anys quaranta fins a principis del segle XXI. [...]

2018 - 10.5565/rev/papers.2276
Papers : revista de sociologia, Vol. 103 Núm. 1 (Gener-Març 2018) , p. 101-128 (Artículos)  
10.
4 p, 905.8 KB El camino de la soberanía / El camino de la diversidad / Consejo Editor de la Revista Soberanía Alimentaria ; Biodiversidad, sustento y culturas
2010
Soberanía alimentaria, biodiversidad y culturas, Núm. 1 (marzo 2010) , p. 1-2  

Articles : 27 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Contribucions a jornades i congressos 3 registres trobats  
1.
2 p, 269.1 KB Efecto de la suplementación enzimática en dietas para lechones / Mascarell, J. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc 1933- ; Brufau de Barbera, Joaquim ; Bach, R.
1992
Reunión Anual de la FEZ. Madrid, 43ena : 1992  
2.
11 p, 719.7 KB Factores que influyen en la eficacia de los aditivos en alimentación porcina / Puchal i Mas, Francesc 1933- ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El crecimiento es un fenómeno biológico complejo que conlleva interacciones entre distintos factores hormonales, enéticos, nutrici ona 1 es y metabólicos. Su conocimiento estuvo en un principio marcadamente influenciado por la escuela de Hammond, fundamentalmente descriptiva.
1990
ANAPORC Symposium Científico. Alcañiz, Teruel, 11è : 1990  
3.
85 p, 19.7 MB El control sanitari de l'alimentació a Catalunya des d'una perspectiva històrica: la contribució dels veterinaris / Gutiérrez García, José Manuel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filosofia)
2013
Jornada de Salut Pública de l'Associació Catalana de Municipis. Sant Feliu de Guíxols, Catalunya, 1a : 2013  

Publicacions periòdiques 24 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
6 p, 2.2 MB Boletín nyéléni
[S.l.] : [s.n.], 2010-
34 documents
2.
6 p, 2.2 MB Bulletin nyéléni
[S.l.] : [s.n.], 2010-
34 documents
3.
6 p, 2.3 MB Nyéléni newsletter
[Lloc de publicació no identificat] : [editor no identificat], 2010-
34 documents
4.
381 p, 6.9 MB Memoria del ejercicio / Viscofan
2000-
22 documents
5.
122 p, 2.9 MB Memoría de actividades / Distribuidora Internacional de Alimentación
2008-
14 documents
6.
77 p, 5.2 MB Memoria de Desarrollo Sostenible / Distribuidora Internacional de Alimentación
2010-
7 documents
7.
140 p, 13.3 MB Report on ethical sourcing / Wal-Mart (Firma)
2006-
15 documents
8.
21 p, 20.7 MB Social responsibility report / McDonald's Corporation
2002-
18 documents
9.
184 p, 87.5 MB Citizenship report / Procter & Gamble Company
1999-
24 documents
10.
88 p, 1.8 MB Annual report / Wal-Mart (Firma)
1972-
49 documents

Publicacions periòdiques : 24 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Llibres i col·leccions 3 registres trobats  
1.
52 p, 103.7 MB Les aventures de Terrix : Una elecció complicada! / Leone, Chiara ; Petit Boix, Anna, trad. ; Muñoz Liesa, Joan, trad. ; Parada, Felipe, trad. ; Gabarrell Durany, Xavier, trad.
"Les aventures de Terrix: una elecció complicada!" és un còmic sobre la producció local i sostenible d'aliments. Acompanyeu en Terrix per trobar els superherois i superheroïnes que l'ajudaran a salvar el planeta i produir aliments més sostenibles! Aquest còmic ha estat desenvolupat pel projecte FoodE, finançat pel programa H2020, i sorgeix de l'aproximació de la ciència i l'agricultura als infants a través de les activitats de KidScience del projecte. [...]
2023  
2.
204 p, 2.4 MB Producir alimentos, reproducir comunidad : redes alimentarias alternativas como formas económicas para la transición social y ecológica / López-García, Daniel
El libro que tienes entre manos nos invita a visitar diversas formas socioeconómicas que se construyen en lo local como alternativas al capitalismo global -grupos, sociaciones y cooperativas de consumo; cooperativas de producción ecológica y de cercanía; redes territoriales por la soberanía alimentaria; colectividades y proyectos comunitarios rurales; etc. [...]
Madrid : Libros en Acción, 2015 (Cartografías del vivir, 5)  
3.
35 p, 3.1 MB Introducción a la crisis alimentaria global / Hobbelink, Henk ed. ; Vargas, Mónica ed. ; GRAIN ; Entrepueblos/Entrepobles/Entrepobos/Herriarte ; Observatori del Deute en la Globalització ; Xarxa de Consum Solidari ; Veterinarios Sin Fronteras
Ante la crisis alimentaria que afecta hoy a todo el planeta, las respuestas que surgen desde los organismos internacionales y los países más enriquecidos se encuentran muy lejos de ser adecuadas. No se identifican las causas reales y tampoco se escucha a los principales afectados. [...]
Barcelona 2008  

Documents de recerca 66 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
15 p, 10.4 MB Desenvolupament d'una aplicació per l'alimentació saludable amb metodologia Agile / López Pérez, Martí ; Protasio Ramírez, Joan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria
A causa de la necessitat de promoure l'alimentació saludable en el món postpandèmia, aquest projecte es centra en el desenvolupament i planificació d'una aplicació innovadora anomenada "Guaki" dedicada a promoure l'alimentació saludable. [...]
A causa de la necesidad de promover la alimentación saludable en el mundo pospandemia, este proyecto se centra en el desarrollo y planificación de una aplicación innovadora llamada "Guaki" dedicada a promover la alimentación saludable. [...]
Due to the need to promote healthy eating in a post-pandemic world, this project focuses on the development and planning of an innovative application named "Guaki" dedicated to promoting healthy eating. [...]

2024
Enginyeria Informàtica [958]  
2.
1 p, 168.0 KB Healthy catering for today's youth and tomorrow's seniors / Dalmau Beltran, Víctor ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2023
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
3.
1 p, 168.3 KB Investigating the environmental impact of compound feed in fattening pig farms / Antón Quílez, Susana ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2023
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
4.
1 p, 220.0 KB Ergogenic aids related to protein: their impact on health and physical performance / Kazadi Orlova, Maria Luisa ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2023
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
5.
15 p, 630.2 KB Resurgence of the Rack Infrastructure in a Multinational Steelwork Company / Víctor, G. C. ; Cabello Corpas, Adrián, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria
The needs of modern-day businesses keep increasing and evolving in the digital era in which we are currently situated. The client, a multinational steelwork company in Poland that works with high temperatures in a hazardous environment, who needed to revamp its network infrastructure, reached out to Inserty, a leading business in the field of networking and communication. [...]
Les necessitats de les empreses actuals segueixen augmentant i evolucionant en l'era digital en què ens trobem actualment. El client, una empresa multinacional d'acer a Polònia que treballa amb altes temperatures en un entorn perillós, que necessitava renovar la seva infraestructura de xarxa, es va posar en contacte amb Inserty, una empresa líder en l'àmbit de les xarxes i la comunicació. [...]
Las necesidades de las empresas modernas siguen aumentando y evolucionando en la era digital en la que nos encontramos actualmente. El cliente, una empresa siderúrgica multinacional en Polonia que trabaja con altas temperaturas en un entorno peligroso, que necesitaba renovar su infraestructura de red, contactó con Inserty, una empresa líder en el campo de las redes y las comunicaciones. [...]

2022
Enginyeria Informàtica [958]  
6.
1 p, 397.8 KB Study of the influence of different factors affecting on the nitrogen and phosphorus balance in a sow farm (s1) / Galindo Bach, Altaïr Jin ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2022
Grau en Veterinària [955]  
7.
31 p, 477.5 KB Incorporación de aceites ácidos en la alimentación de la lubina (Dicentrarchus labrax). Efecto sobre la calidad del filete / Ferrer Mezquita, Carlos ; Sala Pallarés, Roser, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Los aceites ácidos vegetales se caracterizan por ser ricos en ácidos grasos libres (AGL) y mantener una composición similar a sus respectivos aceites vegetales crudos. Su uso como una fuente de grasa prometedora con fines alimentarios ha sido señalada debido a que tienen un precio competitivo y participan en la sostenibilidad del medio ambiente. [...]
2022
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]  
8.
1.2 MB Análisi del model agroecologic agràri / Ginesta Bartomeu, Alex ; Griera Llonch, Eudald, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa
L'estudi parteix de la premissa que actualment el model alimentari industrial és insostenible i gens respectuós amb els ecosistemes. En aquest context, es troba en el model agroecològic potencial per promoure una alimentació de qualitat, proximitat i amb respecte pel mediambient. [...]
El estudio parte de la premisa de que actualmente el modelo alimentario industrial es insostenible e irrespetuoso con los ecosistemas. En este contexto, se encuentra en el modelo agroecológico potencial para promover una alimentación de calidad, proximidad y con respeto por el medioambiente. [...]
The study is based on the premise that the industrial food model is currently unsustainable and has no rescpect for ecosystems. In this context, the agroecological model has potential to promote quality food, proximity and respect for the environment. [...]

2021
Postgrau en Economia Social i Solidària: Desenvolupament Local, Cooperativisme i Transformació Social [3780]  
9.
86 p, 5.5 MB Pla de Comunicació Extern d'AMAR81 / Corbinos Mañosa, Júlia ; Danes Vilallonga, Arantza, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació
AMAR81 és una marca que se centra en la venda de suplements i complements alimentaris. El següent projecte té l'objectiu de realitzar una proposta de pla de comunicació extern per AMAR81, ja que la marca encara no té definides les estratègies de comunicació. [...]
AMAR81 es una marca que se centra en la venta de suplementos y complementos alimenticios. El siguiente proyecto tiene el objetivo de realizar una propuesta de plan de comunicación externo para AMAR81, ya que la marca aún no tiene definidas las estrategias de comunicación. [...]
AMAR81 is a brand that focuses on the sale of supplements and food supplements. The following project aims to make a proposal for an external communication plan for AMAR81, since the brand has not yet defined the communication strategies. [...]

2021
Grau en Periodisme [971]  
10.
112 p, 50.4 MB Heura : plan de comunicación / Rodríguez Franco, Núria ; Úbeda Pla, Jordi, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació
Aquest projecte de Fi de Grau té com a objectiu principal dissenyar un Pla de Comunicació, en àmbit tant estratègic com creatiu per a la marca de carn vegetal "Heura". Aquest pla es planteja en les següents fases: La base teòrica del projecte, la investigació (de la marca i el seu entorn, la seva comunicació i stakeholders) i el desenvolupament i implementació de les estratègies de comunicació.
Este proyecto de Fin de Grado tiene como objetivo principal diseñar un Plan de Comunicación, en ámbito tanto estratégico como creativo para la marca de carne vegetal "Heura". Este plan se plantea en las siguientes fases: La base teórica del proyecto, la investigación (de la marca y su entorno, su comunicación y stakeholders) y el desarrollo e implementación de las estrategias de comunicación.
This final degree project has as the main goal to design a Communication Plan, in a strategic and creative field, for the vegetable meat brand "Heura". This plan is presented in the following phases: The theoretical basis of the project, the investigation (of the brand and its environment, its communication and stakeholders) and the development and implementation of communication strategies.

2021
Grau en Publicitat i Relacions Públiques [972]  

Documents de recerca : 66 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Documents gràfics i multimèdia 16 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
El menjador Ca la Rosa, un projecte cooperatiu d'alimentació escolar / Macip, Ferriol ; Zabala, Manèl ; Associacion entara Difusion d'Occitània en Catalonha ; Betevé
Barcelona : Betevé, 2019 (Fons Macip - Zabala)  
2.
683x1024, 623.4 KB Bibliografía sobre diccionarios de cocina y de alimentación / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta en formato fotografía, una bibliografía sobre diccionarios de cocina y de alimentación, alguno de los cuales son recetarios ordenados alfabéticamente.
Es presenta en format fotografia, una bibliografia sobre diccionaris de cuina y d'alimentació, algún dels quals són receptaris ordenats alfabèticament.

2020 (Memòria gastronòmica digital)
8 documents
3.
768x1024, 323.3 KB Bibliografía sobre alimentación y salud / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta en formato fotografía, una bibliografía sobre alimentación y salud. Agradecimientos: Carles Sala Marzal.
Es presenta en format fotografia, una bibliografia sobre alimentació y salut. Agraïments: Carles Sala Marzal.

2020 (Memòria gastronòmica digital)
33 documents
4.
683x1024, 492.0 KB Bibliografía sobre alimentación y política / Fàbregas i Comadran, Xavier
Mientras una parte de la Humanidad sufre hambre o desnutrición, el derecho a los alimentos se ve arrinconado por las políticas económicas de los países avanzados. A su vez, los alimentos naturales están cada vez más alejados de los lugares de compra y se presentan cada vez más transformados y envasados. [...]
Es presenta en format fotografia, una bibliografia sobre alimentació y política.

2020 (Memòria gastronòmica digital)
16 documents
5.
768x1024, 318.6 KB Bibliografía sobre historia de la alimentación y de la gastronomía / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presentan en formato foto, libros en castellano y en francés (1980-2018), que tratan sobre historia de la alimentación y de la gastronomía.
Es presenten en format foto, llibres en castellà i en francès (1980-2018), que tracten sobre història de la alimentació i de la gastronomía.

2019 (Memòria gastronòmica digital)
44 documents
6.
Les alternatives comunitàries // Barri de Sants / Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització ; Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària
Tradicionalment l'alimentació ha sigut un vincle entre la ciutat i el camp, però el sistema agroalimentari global ha destruit aquests ponts provocant, entre d'altres, una pèrdua de control sobre el tipus d'alimentació que tenim o una profunda desconeixença de les condicions tècniques i socials que envolten l'agricultura. [...]
2017 (Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat)  
7.
L'agricultura periurbana // Parc Agrari del Baix Llobregat / Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització ; Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària
La producció d'aliments requereix d'espai agrícola, la major part del qual es troba en territoris rurals. Tanmateix, l'entorn de les grans ciutats també ofereix sovint possibilitats per conrear aliments, sobretot hortalisses: és el que es coneix com a agricultura periurbana. [...]
2017 (Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat)  
8.
La distribució i la comercialització d'aliments // Mercabarna / Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització ; Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària
La distribució i la comercialització d'aliments conformen dues baules centrals del que anomenem cadena o circuit agroalimentari. Són tots els passos que tenen lloc des que els aliments són produïts (ja siguin frescos o processats) fins que arriben a la persona que els consumirà. [...]
2017 (Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat)  
9.
El sistema alimentari global // Montjuïc i Port de Barcelona / Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització ; Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària
Per considerar l'alimentació des d'una perspectiva global cal posar en relació dos elements: d'una banda, la població (en dinàmica de creixement arreu del planeta), i de l'altra, la capacitat de produir aliments (que depèn, al seu torn, de la disponibilitat de terres agrícoles i de la forma com aquestes es conreen). [...]
2017 (Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat)  
10.
La quotidianitat de l'alimentació // Barris de la Ribera i de Santa Caterina / Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització ; Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària
L'alimentació forma part indiscutible de la vida quotidiana de qualsevol persona. La satisfacció de les necessitats nutricionals bàsiques n'és la cara més evident, però darrere del propi acte de menjar s'hi amaguen tot tipus de relacions econòmiques, socials i culturals que fan de l'alimentació un dels aspectes més complexos del nostre dia a dia. [...]
2017 (Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat)  

Documents gràfics i multimèdia : 16 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Fons personals i institucionals 14 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
683x1024, 623.4 KB Bibliografía sobre diccionarios de cocina y de alimentación / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta en formato fotografía, una bibliografía sobre diccionarios de cocina y de alimentación, alguno de los cuales son recetarios ordenados alfabéticamente.
Es presenta en format fotografia, una bibliografia sobre diccionaris de cuina y d'alimentació, algún dels quals són receptaris ordenats alfabèticament.

2020 (Memòria gastronòmica digital)
8 documents
2.
768x1024, 323.3 KB Bibliografía sobre alimentación y salud / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta en formato fotografía, una bibliografía sobre alimentación y salud. Agradecimientos: Carles Sala Marzal.
Es presenta en format fotografia, una bibliografia sobre alimentació y salut. Agraïments: Carles Sala Marzal.

2020 (Memòria gastronòmica digital)
33 documents
3.
683x1024, 492.0 KB Bibliografía sobre alimentación y política / Fàbregas i Comadran, Xavier
Mientras una parte de la Humanidad sufre hambre o desnutrición, el derecho a los alimentos se ve arrinconado por las políticas económicas de los países avanzados. A su vez, los alimentos naturales están cada vez más alejados de los lugares de compra y se presentan cada vez más transformados y envasados. [...]
Es presenta en format fotografia, una bibliografia sobre alimentació y política.

2020 (Memòria gastronòmica digital)
16 documents
4.
7 p, 389.2 KB Les herbes conilleres en la alimentació tradicional dels conills de pagès, a la comarca de la Selva / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Bartolomé, Jordi
La cria, engreix i venda de conills per a consum propi o per abastament local, als mercats setmanals de la comarca, ha estat una activitat rural tradicional a Catalunya. Es presenta un treball sobre la identificació botànica de les herbes utilitzades en l'alimentació tradicional dels conills de pagès, a la comarca de la Selva.
Se presenta un trabajo sobre la identificación botánica de las hierbas utilizadas en la alimentación tradicional de los conejos de corral, en la comarca de la Selva.

2020 (Memoria digital de la vida rural)
41 documents
5.
768x1024, 318.6 KB Bibliografía sobre historia de la alimentación y de la gastronomía / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presentan en formato foto, libros en castellano y en francés (1980-2018), que tratan sobre historia de la alimentación y de la gastronomía.
Es presenten en format foto, llibres en castellà i en francès (1980-2018), que tracten sobre història de la alimentació i de la gastronomía.

2019 (Memòria gastronòmica digital)
44 documents
6.
2 p, 269.1 KB Efecto de la suplementación enzimática en dietas para lechones / Mascarell, J. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc 1933- ; Brufau de Barbera, Joaquim ; Bach, R.
1992
Reunión Anual de la FEZ. Madrid, 43ena : 1992  
7.
11 p, 719.7 KB Factores que influyen en la eficacia de los aditivos en alimentación porcina / Puchal i Mas, Francesc 1933- ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El crecimiento es un fenómeno biológico complejo que conlleva interacciones entre distintos factores hormonales, enéticos, nutrici ona 1 es y metabólicos. Su conocimiento estuvo en un principio marcadamente influenciado por la escuela de Hammond, fundamentalmente descriptiva.
1990
ANAPORC Symposium Científico. Alcañiz, Teruel, 11è : 1990  
8.
10 p, 1013.0 KB Nutrición vitamínica en ponedoras / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castro Costa, Andreia
En esta revisión nos vamos a centrar en los datos relacionados con el efecto beneficioso de aportar niveles vitamínicos óptimos.
2002
Selecciones avícolas, Setiembre 2002  
9.
9 p, 828.0 KB Cambios recientes en alimentación porcina : de la prohibición de los antibióticos promotores del crecimiento a los piensos sin proteína animal / Gasa, Josep ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2001
Anaporc, Núm. 215 (Octubre 2001)  
10.
18 p, 1.5 MB Aditivos alimentarios y estimulantes en producción porcina / Puchal i Mas, Francesc 1933- ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Calafat i Frau, Feliu A.
2012
Anaporc, Núm. 90 (Mayo 2012) , p. 30-56  

Fons personals i institucionals : 14 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.