Results overview: Found 117 records in 0.01 seconds.
Articles, 25 records found
Contributions to meetings and congresses, 3 records found
Periodical publications, 24 records found
Books and collections, 2 records found
Research literature, 50 records found
Graphic and multimedia documents, 12 records found
Personal and institutional archives, 11 records found
Articles 25 records found  1 - 10nextend  jump to record:
1.
43 p, 1.5 MB Management and Feeding Strategies in Early Life to Increase Piglet Performance and Welfare around Weaning : a review / Blavi Josa, Laia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Llonch, Pol (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; López Vergé, Sergi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Martín Orúe, Susana M (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The performance of piglets in nurseries may vary depending on body weight, age at weaning, management, and pathogenic load in the pig facilities. The early events in a pig's life are very important and may have long lasting consequences, since growth lag involves a significant cost to the system due to reduced market weights and increased barn occupancy. [...]
2021 - 10.3390/ani11020302
Animals, Vol. 11 Núm. 2 (2021) , p. 302  
2.
13 p, 645.5 KB Evolution of lipid classes and fatty acid digestibility along the gastrointestinal tract of broiler chickens fed different fat sources at different ages / Rodriguez-Sanchez, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Tres, A. (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola, F. (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The aim of the present study is to evaluate the effect of the dietary fat saturation degree and age on the lipid class (TAG, DAG, MAG, and FFA) composition and fatty acid digestibility along the gastrointestinal tract (GIT) and excreta in broiler chickens. [...]
2019 - 10.3382/ps/pey458
Poultry Science, Vol. 98 Núm. 3 (january 2019) , p. 1341-1353  
3.
17 p, 870.0 KB Efficacy of medium-chain fatty acid salts distilled from coconut oil against two enteric pathogen challenges in weanling piglets / López-Colom, Paola (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos Velázquez, Lorena. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rod Ríguez-Sorrento, A. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puyalto, M. (Norel S.A) ; Mallo, J.J. (Norel S.A) ; Martín Orúe, Susana M (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Background: The search for alternatives to antibiotics in pig production has increased the interest in natural resources with antimicrobial properties, such as medium-chain fatty acids (MCFA) as in-feed additives. [...]
2019 - 10.1186/s40104-019-0393-y
Journal of animal science and biotechnology, Vol. 10 Núm. 1 (september 2019) , p. 89  
4.
10 p, 165.4 KB Carbohydrate metabolism in exercising horses / José Cunilleras, Eduard (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals) ; Hinchcliff, KW (The Ohio State University. Department of Veterinary Clinical Sciences)
Carbohydrate and fat are the predominant sources of energy during exercise in mammals. Carbohydrates, such as muscle glycogen and plasma glucose, and fats from adipose tissue and intramuscular triglycerides are oxidized during exercise in amounts and proportions that vary depending on the exercise intensity, level of fitness and nutritional status. [...]
2003 - 10.1079/ECP20031
Equine and Comparative Exercise Physiology, Vol. 1 (2003) , p. 23-32  
5.
3 p, 2.6 MB Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments / Juan Godoy, Bibiana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CERPTA) és un centre de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona. Entre les seves funcions principals, destaquen el desenvolupament d'una recerca de qualitat i la transferència de tecnologia a empreses de l'àmbit alimentari. [...]
The Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CERPTA) is a special center of research linked to Universitat Autònoma de Barcelona,mainly focused to the development of quality research and the transference of technology to the food industry companies. [...]

2009
TECA, Vol. 11 (2009) , p. 29-31  
6.
34 p, 814.2 KB Jesús Contreras o els inicis autodidactes de l'antropologia catalana / Clua i Fainé, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Antropologia Social i Cultural) ; Ballester, Griselda ; Marcos, Elisabet ; Milán, Andrea ; López, Isabel ; Moreno, Helena ; Morente, Jessica ; Villanueva, Paula ; Contreras Hernández, Jesús (Universitat de Barcelona)
En aquesta ocasió el Projecte Entrevistes ha tingut el privilegi de conversar amb el professor Jesús Contreras just abans de que es jubilés de la Universitat de Barcelona. Fent un recorregut per la seva vida i recerques coneixem l'experiència inicial amb la disciplina d'un dels primers deixebles de Claudi Esteva, la seva recerca etnogràfica sobre curanderisme i padrinatge al Perú, així com el seu paper en la fundació de l'Institut Català d'Antropologia. [...]
En esta ocasión el Proyecto Entrevistas tuvo el privilegio de conversar con el profesor Jesús Contreras justo antes de que se jubilara de la Universitat de Barcelona. A través de un recorrido por su vida e investigaciones conocemos la experiencia inicial de la disciplina de uno de los primeros discípulos de Claudio Esteva, su investigación etnográfica sobre curanderismo y compadrazgo en Perú, así como su papel en la fundación del Instituto Catalán de Antropología. [...]

2018 - 10.5565/rev/periferia.635
Perifèria : revista de recerca i formació en antropologia, Vol. 23 Núm. 1 (junio 2018) , p. 84-117 (Entrevistas)  
7.
28 p, 1.0 MB Transformaciones en la construcción de la identidad de las deportistas españolas : entrenamiento, alimentación y corporalidad / Parrilla Fernández, José Manuel (Universidad de Oviedo. Departamento de Sociología) ; Sánchez Sánchez, Sandra (Universidad de Oviedo)
El propósito de este artículo es aportar una aproximación comprensiva acerca de las prácticas deportivas, alimentarias y corporales en el deporte femenino en España desde los años cuarenta hasta principios del siglo xxi. [...]
This study analyzes sport, food and body practices among elite female athletes in Spain from the 1940s to the early 2000s. The main aim is, firstly, to show how the interrelation of these practices has developed and, secondly, to examine the socio-historic process of female athletes' body constructions. [...]
El propòsit d'aquest article és aportar una aproximació comprensiva sobre les pràctiques esportives, alimentàries i corporals en l'esport femení a Espanya des dels anys quaranta fins a principis del segle XXI. [...]

2018 - 10.5565/rev/papers.2276
Papers : revista de sociologia, Vol. 103 Núm. 1 (Gener-Març 2018) , p. 101-128 (Artículos)  
8.
4 p, 905.8 KB El camino de la soberanía / El camino de la diversidad / Consejo Editor de la Revista Soberanía Alimentaria ; Biodiversidad, sustento y culturas
2010
Soberanía alimentaria, biodiversidad y culturas, Núm. 1 (marzo 2010) , p. 1-2  
9.
10 p, 1013.0 KB Nutrición vitamínica en ponedoras / Baucells Sánchez, Maria Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castro Costa, Andreia
En esta revisión nos vamos a centrar en los datos relacionados con el efecto beneficioso de aportar niveles vitamínicos óptimos.
2002
Selecciones avícolas, Setiembre 2002  
10.
9 p, 828.0 KB Cambios recientes en alimentación porcina : de la prohibición de los antibióticos promotores del crecimiento a los piensos sin proteína animal / Gasa Gasó, Josep ; Baucells Sánchez, Maria Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2001
Anaporc, Núm. 215 (Octubre 2001)  

Articles : 25 records found   1 - 10nextend  jump to record:
Contributions to meetings and congresses 3 records found  
1.
2 p, 269.1 KB Efecto de la suplementación enzimática en dietas para lechones / Mascarell, J. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc ; Brufau, J. ; Bach, R.
1992
Reunión Anual de la FEZ. Madrid, 43ena : 1992  
2.
11 p, 719.7 KB Factores que influyen en la eficacia de los aditivos en alimentación porcina / Puchal i Mas, F. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El crecimiento es un fenómeno biológico complejo que conlleva interacciones entre distintos factores hormonales, enéticos, nutrici ona 1 es y metabólicos. Su conocimiento estuvo en un principio marcadamente influenciado por la escuela de Hammond, fundamentalmente descriptiva.
1990
ANAPORC Symposium Científico. Alcañiz, Teruel, 11è : 1990  
3.
85 p, 19.7 MB El control sanitari de l'alimentació a Catalunya des d'una perspectiva històrica: la contribució dels veterinaris / Gutiérrez García, José Manuel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filosofia. Àrea d'Història de la Ciència)
2013
Jornada de Salut Pública de l'Associació Catalana de Municipis. Sant Feliu de Guíxols, Catalunya, 1a : 2013  

Periodical publications 24 records found  1 - 10nextend  jump to record:
1.
6 p, 2.2 MB Boletín nyéléni
[S.l.] : [s.n.], 2010-
34 documents
2.
6 p, 2.2 MB Bulletin nyéléni
[S.l.] : [s.n.], 2010-
34 documents
3.
6 p, 2.3 MB Nyéléni newsletter
[Lloc de publicació no identificat] : [editor no identificat], 2010-
34 documents
4.
321 p, 4.3 MB Memoria del ejercicio / Viscofan
2000-
18 documents
5.
122 p, 2.9 MB Memoría de actividades / Distribuidora Internacional de Alimentación
2008-
14 documents
6.
77 p, 5.2 MB Memoria de Desarrollo Sostenible / Distribuidora Internacional de Alimentación
2010-
7 documents
7.
140 p, 13.3 MB Report on ethical sourcing / Wal-Mart (Firma)
2006-
15 documents
8.
21 p, 20.7 MB Social responsibility report / McDonald's Corporation
2002-
18 documents
9.
184 p, 87.5 MB Citizenship report / Procter & Gamble Company
1999-
24 documents
10.
88 p, 1.8 MB Annual report / Wal-Mart (Firma)
1972-
49 documents

Periodical publications : 24 records found   1 - 10nextend  jump to record:
Books and collections 2 records found  
1.
204 p, 2.4 MB Producir alimentos, reproducir comunidad : redes alimentarias alternativas como formas económicas para la transición social y ecológica / López García, Daniel
El libro que tienes entre manos nos invita a visitar diversas formas socioeconómicas que se construyen en lo local como alternativas al capitalismo global -grupos, sociaciones y cooperativas de consumo; cooperativas de producción ecológica y de cercanía; redes territoriales por la soberanía alimentaria; colectividades y proyectos comunitarios rurales; etc. [...]
Madrid : Libros en Acción, 2015 (Cartografías del vivir, 5)  
2.
35 p, 3.1 MB Introducción a la crisis alimentaria global / Hobbelink, Henk ed. ; Vargas, Mónica ed. ; GRAIN ; Entrepueblos/Entrepobles/Entrepobos/Herriarte ; Observatori del Deute en la Globalització ; Xarxa de Consum Solidari ; Veterinarios Sin Fronteras
Ante la crisis alimentaria que afecta hoy a todo el planeta, las respuestas que surgen desde los organismos internacionales y los países más enriquecidos se encuentran muy lejos de ser adecuadas. No se identifican las causas reales y tampoco se escucha a los principales afectados. [...]
Barcelona 2008  

Research literature 50 records found  1 - 10nextend  jump to record:
1.
2.0 MB Evaluación de la efectividad de las políticas públicas : los programas de ayuda a la nutrición infantil y a la educación en Perú como casos de estudio / Cruzado de la Vega, Viviana Natalí ; Raymond Bara, José Luís, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia Aplicada
Con el fin de generar evidencia sobre la efectividad de la política social implementada por el Gobierno peruano en los últimos diez años, que tiene como objetivos mejorar la nutrición en la primera infancia, así como el acceso a educación superior e inserción laboral de los jóvenes pobres, la tesis evalúa los efectos de dos programas de ayudas públicas implementados en el marco de dichos objetivos. [...]
In order to generate evidence on the effectiveness of the social policy implemented by the Peruvian Government in the last ten years, which aims to improve nutrition in early childhood, as well as to provide access to higher education and integration of poor young people into the labor market, the thesis evaluates the effects of two public aid programs implemented within the framework of these objectives. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2020.  
2.
7 p, 389.2 KB Les herbes conilleres en la alimentació tradicional dels conills de pagès, a la comarca de la Selva / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Bartolomé Filella, Jordi
La cria, engreix i venda de conills per a consum propi o per abastament local, als mercats setmanals de la comarca, ha estat una activitat rural tradicional a Catalunya. Es presenta un treball sobre la identificació botànica de les herbes utilitzades en l'alimentació tradicional dels conills de pagès, a la comarca de la Selva.
Se presenta un trabajo sobre la identificación botánica de las hierbas utilizadas en la alimentación tradicional de los conejos de corral, en la comarca de la Selva.

2020 (Memoria digital de la vida rural)
41 documents
3.
245 p, 3.8 MB Effects of the supplementation with citrus flavonoids on performance, eating pattern and animal behavior in fattening cattle / Paniagua Jiménez, Montserrat ; Devant Guille, Maria, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Avui dia millorar la productivitat, la salut i el benestar animal en els sistemesintensius de producció és bàsic per assegurar la seva sostenibilitat. A més, ens enfrontema la reducció de l'ús d'antibiòtics pel creixement dels bacteris multirresistents. [...]
Hoy en día mejorar la productividad, la salud y el bienestar animal en los sistemas intensivos de producción es básico para asegurar su sostenibilidad. Además, nos enfrentamos a la reducción del uso de antibióticos por el crecimiento de bacterias multirresistentes. [...]
Nowadays, improving productivity, health and animal welfare in livestock reared under intensive conditions is mandatory for the sustainability of our production systems. Furthermore, reducing the use of antibiotics due to the constant growth of resistant bacteria is a critical issue to face. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2020.  
4.
64 p, 1.6 MB Elementos que favorecen e impiden la promoción de la producción ecológica en la Unión Europea. La coherencia de la Política Agraria Común, a prueba / Urrutia Mule, Oriol ; Martin Faus, Carlos, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia
La producció agroalimentària i la seva relació amb el medi ambient; l'èxode i el desenvolupament rural; el canvi climàtic; i la salut dels consumidors es troben cada vegada més presents en l'agenda internacional. [...]
La producción agroalimentaria y su relación con el medio ambiente; el éxodo y el desarrollo rural; el cambio climático; y la salud de los consumidores se encuentran cada vez más presentes en la agenda internacional. [...]
Agri-food production and its relationship with the environment, the exodus and rural development, the climate change, and the consumer health are increasingly present on the international agenda. What plans does the Common Agricultural Policy (CAP) of the European Union (EU) has in this regard? Following the latest published studies, organic production has positioned itself as an option to consider, but is it really a useful tool? This study analyses, on an academic, historical and institutional basis, the relevance and evolution of the CAP in relation to sustainability and contrasts the externalities of organic production methods with the main objectives and commitments adopted by the EU. [...]

2020
Grau en Ciència Política i Gestió Pública [818]
3 documents
5.
96 p, 1.9 MB El dret a l'alimentació en l'àmbit internacional / Cubeles Ollé, Raquel ; Munich i Gasa, Jaume, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret
La garantia del dret a l'alimentació és una circumstància a la qual s'enfronten tots els països del món, sobretot els països en desenvolupament. L'Agenda 2030, concretament amb l'objectiu de desenvolupament sostenible número 2, pretén promoure polítiques i moviments de tots els agents afectats per tal de poder aconseguir una situació de fam zero, és a dir, que a cap persona se li vulneri el Dret a una alimentació adequada. [...]
2020
Grau en Administració i Direcció d'Empreses i Grau en Dret [994]  
6.
178 p, 1.5 MB Use of soybean lecithin in broiler chicken diets / Viñado Martínez, Alberto ; Barroeta, Ana Cristina, dir. ; Castillejos Velázquez, Lorena, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La adición de grasas es una práctica habitual en la fabricación de piensos para avicultura, ya que son fuente de energía y ácidos grasos esenciales. La disponibilidad de ingredientes con alto contenido energético se puede ver reducida a causa del aumento de población mundial y la utilización de aceites vegetales para la producción de biodiesel. [...]
Fat addition is a common practice in feed manufacturing in order to increase the energetic density of diets and provide essential nutrients to livestock animals. The availability of conventional energetic ingredients for broiler chicken diets may be compromised by a constant growing world-wide population and the current tendency to use vegetable oils for biodiesel production. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
7.
262 p, 2.3 MB Short- and medium-chain fatty acids as feed additives for the promotion of gut health in challenged weaning piglets / López Colom, Paola ; Martín-Orúe, Susana M., (Susana Maria) dir. ; Castillejos Velázquez, Lorena, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El control de patògens oportunistes durant el deslletament pot comprendre l'ús profilàctic d'antibiòtics en la dieta dels garrins. Alternativament, en aquesta Tesi es proposen noves formes alimentàries protegides d'àcids grassos de cadena curta (AGCC) i mitjana (AGCM) per reforçar la salut intestinal de garrins deslletats precoçment i combatre patògens intestinals. [...]
The control of opportunistic pathogens during weaning of piglets can comprise the prophylactic use of in-feed antibiotics. Alternatively, new in-feed protected forms of short- and medium-chain fatty acids (SCFA and MCFA, respectively) are purposed in this Thesis to enhance the gut health of early-weaned piglets and face intestinal pathogens. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
8.
1 p, 1.5 MB Seasonal and spatial variability in the European rabbit (Oryctolagus cuniculus) diet in relation to its population dynamics / Aymerich Colomer, Andreu ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2018
Grau en Veterinària [955]  
9.
178 p, 3.3 MB Evaluation of current feeding and management practices in Irish pig production and future strategies for improvement / Rodrigues da Costa, Maria ; García Manzanilla, Edgar, dir. ; Gasa Gasó, Josep, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Aquesta tesi te com objectius caracteritzar les pràctiques de bioseguretat, alimentació, i maneig de malalties respiratòries en el sector porcí irlandès per quantificar el seu impacte sobre la productivitat. [...]
This dissertation aims to characterize biosecurity and feeding practices and respiratory disease in Irish pig farms and to quantify their impact on productive performance. Thus, it identifies and prioritizes the aspects that need improvements to increase production efficiency and sustainability. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
10.
133 p, 1.2 MB Screening functional ingredients for the prevention of diarrhoea caused by ETEC K88 in miniaturized models / Yanan, Zhu ; Martín-Orúe, Susana M., (Susana Maria) dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El objetivo de esta tesis fue el de explorar nuevas estrategias nutricionales para combatir patógenos digestivos durante el periodo post-destete de los lechones y así poder contribuir a la reducción del uso de antibióticos. [...]
The aim of this Thesis was to explore new feed strategies to fight digestive pathogens in piglets and contribute to reduce the use of antibiotics at weaning. Firstly we explore in vitro the potential of some common macro-ingredients (wheat, corn, oats, barley, rye, soybean meal 44%, extruded full-fat soybean meal, rapeseed, fish meal, sweet whey powder and brans from wheat, spelt, kamut, rye, oat and rice) to prevent the intestinal adhesion of ETEC K88 to intestinal epithelial cells (IPEC-J2). [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  

Research literature : 50 records found   1 - 10nextend  jump to record:
Graphic and multimedia documents 12 records found  1 - 10next  jump to record:
1.
768x1024, 318.6 KB Bibliografía sobre historia de la alimentación y de la gastronomía / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presentan en formato foto, libros en castellano y en francés (1980-2018), que tratan sobre historia de la alimentación y de la gastronomía.
Es presenten en format foto, llibres en castellà i en francès (1980-2018), que tracten sobre història de la alimentació i de la gastronomía.

2019 (Memòria gastronòmica digital)
43 documents
2.
Les alternatives comunitàries // Barri de Sants / Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització ; Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària
Tradicionalment l'alimentació ha sigut un vincle entre la ciutat i el camp, però el sistema agroalimentari global ha destruit aquests ponts provocant, entre d'altres, una pèrdua de control sobre el tipus d'alimentació que tenim o una profunda desconeixença de les condicions tècniques i socials que envolten l'agricultura. [...]
2017 (Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat)  
3.
L'agricultura periurbana // Parc Agrari del Baix Llobregat / Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització ; Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària
La producció d'aliments requereix d'espai agrícola, la major part del qual es troba en territoris rurals. Tanmateix, l'entorn de les grans ciutats també ofereix sovint possibilitats per conrear aliments, sobretot hortalisses: és el que es coneix com a agricultura periurbana. [...]
2017 (Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat)  
4.
La distribució i la comercialització d'aliments // Mercabarna / Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització ; Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària
La distribució i la comercialització d'aliments conformen dues baules centrals del que anomenem cadena o circuit agroalimentari. Són tots els passos que tenen lloc des que els aliments són produïts (ja siguin frescos o processats) fins que arriben a la persona que els consumirà. [...]
2017 (Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat)  
5.
El sistema alimentari global // Montjuïc i Port de Barcelona / Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització ; Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària
Per considerar l'alimentació des d'una perspectiva global cal posar en relació dos elements: d'una banda, la població (en dinàmica de creixement arreu del planeta), i de l'altra, la capacitat de produir aliments (que depèn, al seu torn, de la disponibilitat de terres agrícoles i de la forma com aquestes es conreen). [...]
2017 (Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat)  
6.
La quotidianitat de l'alimentació // Barris de la Ribera i de Santa Caterina / Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització ; Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària
L'alimentació forma part indiscutible de la vida quotidiana de qualsevol persona. La satisfacció de les necessitats nutricionals bàsiques n'és la cara més evident, però darrere del propi acte de menjar s'hi amaguen tot tipus de relacions econòmiques, socials i culturals que fan de l'alimentació un dels aspectes més complexos del nostre dia a dia. [...]
2017 (Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat)  
7.
Llaurant Barcelona / Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas ; GRAIN ; Barcelona (Catalunya). Ajuntament
Barcelona està duent a terme trobades participatives per tal de dialogar sobre polítiques alimentàries i explorar la viabilitat d'un Consell Alimentari. Aquest vídeo és un resum de les activitats impulsades des de la plataforma Llaurant Barcelona entre octubre de 2015 i desembre de 2016.
2016  
8.
Acte inaugural / Soler Novàs, Carles ; Pomar, Ariadna ; Via, Jordi ; Llaurant Barcelona ; Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas ; GRAIN ; Barcelona (Catalunya). Ajuntament
Acte inaugural el 27 de maig de 2016 al Casal de barri Pou de la Figuera, dins el cicle "Construint circuits de sobirania alimentària a Barcelona".
2016  
9.
València agroecològica, que s'hi està coent? / Pérez, Josep M. ; Llaurant Barcelona ; Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas ; GRAIN ; Barcelona (Catalunya). Ajuntament
Xerrada realitzada el 27 de maig de 2016 al Casal de barri Pou de la Figuera, dins el cicle "Construint circuits de sobirania alimentària a Barcelona".
2016  
10.
L'alimentació de Barcelona, història d'una desmunicipalització / Renom, Mercè ; Llaurant Barcelona ; Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas ; GRAIN ; Barcelona (Catalunya). Ajuntament
Xerrada realitzada el 27 de maig de 2016 al Casal de barri Pou de la Figuera, dins el cicle "Construint circuits de sobirania alimentària a Barcelona".
2016  

Graphic and multimedia documents : 12 records found   1 - 10next  jump to record:
Personal and institutional archives 11 records found  1 - 10next  jump to record:
1.
7 p, 389.2 KB Les herbes conilleres en la alimentació tradicional dels conills de pagès, a la comarca de la Selva / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Bartolomé Filella, Jordi
La cria, engreix i venda de conills per a consum propi o per abastament local, als mercats setmanals de la comarca, ha estat una activitat rural tradicional a Catalunya. Es presenta un treball sobre la identificació botànica de les herbes utilitzades en l'alimentació tradicional dels conills de pagès, a la comarca de la Selva.
Se presenta un trabajo sobre la identificación botánica de las hierbas utilizadas en la alimentación tradicional de los conejos de corral, en la comarca de la Selva.

2020 (Memoria digital de la vida rural)
41 documents
2.
768x1024, 318.6 KB Bibliografía sobre historia de la alimentación y de la gastronomía / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presentan en formato foto, libros en castellano y en francés (1980-2018), que tratan sobre historia de la alimentación y de la gastronomía.
Es presenten en format foto, llibres en castellà i en francès (1980-2018), que tracten sobre història de la alimentació i de la gastronomía.

2019 (Memòria gastronòmica digital)
43 documents
3.
2 p, 269.1 KB Efecto de la suplementación enzimática en dietas para lechones / Mascarell, J. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc ; Brufau, J. ; Bach, R.
1992
Reunión Anual de la FEZ. Madrid, 43ena : 1992  
4.
11 p, 719.7 KB Factores que influyen en la eficacia de los aditivos en alimentación porcina / Puchal i Mas, F. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El crecimiento es un fenómeno biológico complejo que conlleva interacciones entre distintos factores hormonales, enéticos, nutrici ona 1 es y metabólicos. Su conocimiento estuvo en un principio marcadamente influenciado por la escuela de Hammond, fundamentalmente descriptiva.
1990
ANAPORC Symposium Científico. Alcañiz, Teruel, 11è : 1990  
5.
10 p, 1013.0 KB Nutrición vitamínica en ponedoras / Baucells Sánchez, Maria Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castro Costa, Andreia
En esta revisión nos vamos a centrar en los datos relacionados con el efecto beneficioso de aportar niveles vitamínicos óptimos.
2002
Selecciones avícolas, Setiembre 2002  
6.
9 p, 828.0 KB Cambios recientes en alimentación porcina : de la prohibición de los antibióticos promotores del crecimiento a los piensos sin proteína animal / Gasa Gasó, Josep ; Baucells Sánchez, Maria Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2001
Anaporc, Núm. 215 (Octubre 2001)  
7.
18 p, 1.5 MB Aditivos alimentarios y estimulantes en producción porcina / Puchal i Mas, Francesc ; Baucells Sánchez, Maria Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Calafat i Frau, Feliu A.
2012
Anaporc, Núm. 90 (Mayo 2012) , p. 30-56  
8.
7 p, 709.1 KB Influence of vegetable oil sources on quality parameters of broiler meat / López Ferrer, Sigfrid ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M.A.
The use of different vegetable oils in animal nutrition has allowed the producer to obtain highly energetic diets at very low costs, while offering an optimum and well-appreciated product to the consumer. [...]
1999
Archiv für Geflügelkunde, Vol. 63 Núm. 1 (1999) , p. 29-35  
9.
5 p, 25.6 KB Nutrición versus Alimentación / Camps i Rabadà, Jaume  
10.
25 p, 260.3 KB Carnes Halal / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se resumen las normas religiosas que definen las carnes halal y el procedimiento para su obtención por sacrificio ritual musulmán.
2002 (Memòria gastronòmica digital)
2 documents

Personal and institutional archives : 11 records found   1 - 10next  jump to record:
Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.