Resultats globals: 21 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 1 registres trobats
Documents de recerca, 20 registres trobats
Articles 1 registres trobats  
1.
22 p, 158.7 KB Isotope networks : training, sales and publications, 1946-1965 / Herrán, Néstor (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Història de la Ciència)
The aim of this paper is to provide an assessment of the spread of isotope-related techniques in Western Europe and the USA in the two first decades after World War II, by focusing on structural features. [...]
2009 - 10.4321/S0211-95362009000100013
Dynamis : Acta Hispanica ad Medicinae Scientiarumque. Historiam Illustrandam, Vol. 29, Núm. (2009) , p. 285-306  

Documents de recerca 20 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
1 p, 371.9 KB Food industry enzymes / Morer, Ferran ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2022
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
2.
1 p, 147.8 KB Suitability for enzymatic coagulation of cheese milk analogues made from emulsions obtained by conventional and ultra-high pressure homogenisation / Jiménez Pessarrodona, Xènia ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2021
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
3.
1 p, 277.7 KB Genetically modified enzymes and their potential in the food industry / Font Pi, Martina ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2021
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
4.
1 p, 2.0 MB Study of the application of the 3D food printing for people with dysphagia in a hospital environment / Selga Pujol, Júlia ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2021
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
5.
1 p, 1.1 MB Formulation and characterization of texture in dysphagia adapted food for use in 3D printer / Coll Camps, Ivet ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2021
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
6.
174 p, 3.0 MB Evaluación de la letalidad microbiana mediante tratamientos UVC en continuo y su combinación con UHPH en matrices líquidas de pH neutro / Martínez Garcia, Maria ; Hernández Herrero, María Manuela, dir. ; Gervilla Fernández, Ramón, dir. ; Roig Sagués, Artur Xavier, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
En aquest treball es va estudiar l'efecte dels tractaments UVC (llum ultravioleta C) en continu, utilitzant un reactor UVC amb unes característiques intrínseques específiques (Patent nº 2. 965. 766 B2), a la supervivència de Bacillus subtilis i altres microorganismes inoculats en diferents matrius alimentàries líquides de pH neutre amb diferent coeficient d'absorció (254 nm). [...]
En este trabajo se estudió el efecto de los tratamientos UVC (Ultravioleta C) en continuo, utilizando un reactor UVC con unas características intrínsecas específicas (Patente nº 2 965 766 B2), en la supervivencia de Bacillus subtilis y otros microorganismos inoculados en distintas matrices alimentarias líquidas de pH neutro con diferente coeficiente de absorción (254 nm). [...]
In this work we studied the effect of UVC (Ultraviolet C) treatments in continuous, using a UVC reactor with specific intrinsic characteristics (Patent No. 2 965 766 B2), on the survival of Bacillus subtilis and other microorganisms inoculated in different food matrices with pH neutral liquids over different absorption coefficient (254 nm). [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2020.  
7.
6.1 MB Laser cooking system applied to a 3D food printing device / Gràcia Julià, Alvar ; Capellas Puig, Marta, dir. ; Rigola Serrano, Joaquim, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Se ha desarrollado un sistema innovador de cocción de alimentos basado en el calentamiento por radiación infrarroja (IR) mediante un láser de CO2 (IR Láser CO2) teniendo en cuenta que el agua posee una elevada capacidad de absorción electromagnética en la longitud de onda del IR Láser CO2. [...]
An innovative cooking system based on infrared radiation (IR) using a CO2 laser (CO2 IR Laser) has been developed considering that water absorbance of electromagnetic infrared radiation at CO2 laser wavelength is very high. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
8.
258 p, 2.6 MB Ultraviolet light (UV-C) as a redundant biosafety step for pathogen inactivation in the manufacturing process of spray dried plasma from animal origin / Blázquez Salvador, Elena ; Polo Pozo, Francisco Javier, dir. ; Segalés Coma, Joaquim, dir. ; Pujols, Joan, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals
El plasma dessecat per atomització (SDP) és una font de proteïnes funcionals obtinguda a partir de sang d'animals sans, aprovats per les autoritats veterinàries per al consum humà. La sang es recull a l'escorxador, es tracta amb anticoagulant, es refreda i es transporta a instal·lacions industrials on es centrifuga per separar els glòbuls vermells de la fracció plasmàtica. [...]
El plasma secado por atomización (SDP) es una fuente de proteína funcional obtenida de la sangre de animales sanos, aprobada por las autoridades veterinarias para el consumo humano. La sangre se recoge en el matadero, se trata con anticoagulante, se enfría y se transporta a instalaciones industriales en las que se centrifuga para separar los glóbulos rojos de la fracción plasmática. [...]
Spray dried plasma (SDP) is a functional protein source obtained from blood of healthy animals, approved by the veterinary authorities to be fit for slaughter for human consumption. Blood is collected at the slaughterhouse, treated with an anticoagulant, chilled and transported to industrial facilities in which blood is centrifuged to separate the red blood cells from the plasma fraction. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
9.
197 p, 12.4 MB Use of fungi and bacteria for the removal of recalcitrant compounds from tannery wastewater / Spennati, Francesco ; Munz, Giulio, dir. ; Gabriel, David, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental
Els tanins són polifenols produïts per plantes que s'utilitzen en l'adobat vegetal. Aquests es diferencien de la majoria dels fenols naturals perquè fan precipitar les proteïnes i s'utilitzen en el procés d'adobament per unirse a les proteïnes del col·lagen de la pell de l'animal, fent que el cuir sigui més durador. [...]
Los taninos son compuestos polifenólicos producidos por plantas que se utilizan en el curtido vegetal. Los taninos se diferencian de la mayoría de los fenoles naturales porque precipitan las proteínas y se usan en el proceso del curtido para unirse a las proteínas del colágeno de la piel del animal para hacer que el cuero sea más duradero. [...]
I tannini sono composti polifenolici prodotti dalle piante e sono utilizzati nella concia al vegetale a scala industriale. I tannini si differenziano dalla maggior parte degli altri composti fenolici naturali per la loro capacità di far precipitare le proteine ​​e sono utilizzati nel processo di concia per legarsi al collagene delle pelli animali, al fine di renderle più resistenti e non putrescibili. [...]
Tannins are polyphenolic compounds produced by plants that are used in the vegetable tanning of leather at an industrial scale. Tannins differ from most other natural phenols since they precipitate proteins and are used in the tanning process to bind to the collagen proteins of the animal skin to make leather more durable and not putrescible. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2018.  
10.
158 p, 3.8 MB Integration of ferrimagnetic CoFe₂O₄ epitaxial films with silicon / de Coux González, Patricia ; Warot-Fonrose, Bénédicte, dir. (Centre national de la recherche scientifique (França). Centre d'élaboration de Matériaux et d'Études Structurales) ; Sánchez Barrera, Florencio, dir. (Institut de Ciència de Materials de Barcelona) ; Rodríguez-Viejo, Javier, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física
El continuo progreso en microelectrónica se debe al crecimiento exponencial con el tiempo del número de transistores por circuito integrado, dependencia conocida como ley de Moore. Esta ley se sigue cumpliendo, pero se va acercando a límites intrínsecos. [...]
Microelectronics is progressing continuously by the exponential growth with time of the number of transistors per integrated circuit, the popularly known as "Moore's Law". This law is still valid but it is approaching intrinsic limits. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2014  

Documents de recerca : 20 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.