Resultats globals: 4 registres trobats en 0.03 segons.
Documents de recerca, 4 registres trobats
Documents de recerca 4 registres trobats  
1.
32 p, 1.0 MB Pérdida de autosuficiencia alimentaria y posibilidades de complementariedad agrícola en los países de UNASUR / Falconí, Fander (Facultad Latinoamericana de Ciencias Sociales) ; Cadillo Benalcazar, Juan (Instituto de Altos Estudios Nacionales. Centro de Prospectiva Estratégica (Ecuador)) ; Llive, Freddy (Instituto de Altos Estudios Nacionales. Centro de Prospectiva Estratégica (Ecuador)) ; Ramos Martín, Jesús (Instituto de Altos Estudios Nacionales. Centro de Prospectiva Estratégica (Ecuador)) ; Liger, Belén (Instituto de Altos Estudios Nacionales. Centro de Prospectiva Estratégica (Ecuador))
La autosuficiencia alimentaria suele destacarse como uno de los mayores logros de un país. Sudamérica produce todos los tipos de alimentos que se requieren para satisfacer los requerimientos calóricos y para contar con una dieta balanceada; eso es posible pues cuenta con todos los cultivos, desde los tropicales hasta los de clima frío, pasando por los de tierras templadas. [...]
2015 (Working Paper (CEPROEC Documento de Trabajo) ; 2015_06)  
2.
23 p, 812.5 KB Intercambio calórico desigual y pérdida de autosuficiencia alimentaria en América del Sur / Cango, Pedro (Universidad Regional Amazónica Ikiam) ; Ramos Martín, Jesús (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica) ; Falconí, Fander (Facultad Latinoamericana de Ciencias Sociales, FLACSO (Equador)) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica ; Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals
El objetivo central de esta investigación es examinar las repercusiones del modelo de desarrollo orientado hacia la exportación de productos primarios y alimentos en los ámbitos económicos, ambientales y nutricionales en los países sudamericanos, en el período comprendido entre 1986-2018. [...]
2021 (Documents de treball (Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica) ; 2021_02)  
3.
36 p, 1.5 MB El repte de la sobirania alimentària. Anàlisi de l'evolució de les zones agrícoles del municipi de Manresa (2009-2018) / Balart Grau, Oriol ; Valdovinos Perdices, Núria, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres
En els darrers anys, els mercats d'aliments han experimentat un increment dels preus dels productes agrícoles. Un dels resultats ha estat l'èxode de milers d'agricultors/es cap a altres sectors de treball, provocant una situació d'abandonament del sector primari i la confirmació d'un sistema alimentari precari i insostenible. [...]
En los últimos años los mercados de alimentos han experimentado un augmento de los precios de los productos agrícolas. Uno de les resultados ha estado el éxodo de miles de agricultores y agricultoras hacia otros sectores de trabajo, provocando una situación de abandono del sector primario y la confirmación de un sistema alimentario precario e insostenible. [...]
In recent years, food markets have seen an increase in the prices of agricultural products. One of the results has been the exodus of thousands of farmers to other sectors. This has become abandonment situation of the primary sector and the confirmation of a precarious and unsustainable food system. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2020
Grau en Geografia i Ordenació del Territori [824]  
4.
190 p, 14.3 MB Potencial d'autosuficiència alimentària en dos barris característics de Barcelona / SostUrbe (Grup de recerca) ; Aynès, Joan ; Liarte, Roger ; Torres, Carlos ; Toboso, Susana ; Muñiz, Ivan, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia Aplicada) ; Rieradevall, Joan, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Petit Boix, Anna, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències
Hi ha una previsió de què per l'any 2030 el 60% de la població mundial viurà a les ciutats, sent les àrees on més energia es gasta i més aliments es necessiten per abastir a la població. Amb aquestes dades és de preveure que es plantegin i es busquin solucions als espais urbanitzats, i en particular, a com es podran alimentar a totes les persones que viuen en les ciutats. [...]
There is a prediction for 2030 that the 60% of the worldwide population will live in the cities. These areas are where more energy is consumed and more food is needed to supply the population. With these data are expected that solutions for urbanized spaces will be considered, and in particular, how people, who live in the cities, could be fed. [...]

2016
Grau en Ciències Ambientals [959]
2 documents

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.