Resultats globals: 15 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 1 registres trobats
Contribucions a jornades i congressos, 2 registres trobats
Documents de recerca, 3 registres trobats
Documents gràfics i multimèdia, 9 registres trobats
Fons personals i institucionals, 13 registres trobats
Articles 1 registres trobats  
1.
10 p, 161.9 KB Resultados de la inspección veterinaria ante y post-mortem en un matadero de bovino, ovino y caprino / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Simón, J.A. ; Canada, L.
Se presentan los resultados de la inspección veterinaria de bovinos, ovinos y caprinos en un matadero de servicios de La Selva (Gerona). Además se hace una reflexión sobre la metodología empleada en la recogida de datos, y la necesidad de valorarlo de forma homogénea, de modo que tenga validez para el control sanitario de las explotaciones ganaderas y para la protección de la Salud Pública.
2005 (Inspecció veterinària d'escorxadors)
Eurocarne, Núm. 133 (Gener-Febrer 2005) , p. 1-10  

Contribucions a jornades i congressos 2 registres trobats  
1.
11 p, 13.4 MB Defectos presentes en los cueros de bovino y en las pieles de ovino y caprino al finalizar el proceso de carnización / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Casals, Ramon (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Se presenta la comunicación Defectos presentes en los cueros de bovino y en las pieles de ovino y caprino al finalizar el proceso de carnización, publicada en J. Cot (ed. ) Compendyum of advanced topics on leather technology (vol. [...]
Es presenta la comunicació Defectes presents en els cuirs de boví i en les pells d'oví i cabrum al finalitzar el procés de carnització, publicada a J. Cot (ed. ) Compendyum of advanced topics on leather technology (vol. [...]

1991 (Cuirs i pells)
Congreso de la Unión Internacional de Sociedades de Químicos y Técnicos de Curtidos. Barcelona, Catalunya, 21è : 1991
2 documents
2.
8 p, 2.7 MB Anàlisis de los decomisos efectuados en un matadero de bovino, ovino y caprino / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Alemany, M. (Catalunya. Departament de Sanitat i Seguretat Socials) ; Font, D. (Catalunya. Departament de Sanitat i Seguretat Socials)
Datos referentes a los decomisos efectuados durante el cuatrienio 1988-1991 en un matadero de bovino, ovino y caprino de gran volumen de sacrificio, situado en el Área Metropolitana de Barcelona.
1992 (Inspecció veterinària d'escorxadors)
Jornadas de Veterinaria de Salud Pública, 1er : 1992  

Documents de recerca 3 registres trobats  
1.
126 p, 2.8 MB Defectos en cueros de bovino, pieles de lanar y caprino, y lanas de ovino / Fàbregas i Comadran, Xavier
En el matadero, las operaciones de sacrificio y faenado dan lugar a la formación de la canal y del llamado quinto cuarto (despojos, subproductos y residuos). El cuero de bovino y la piel de ovino y caprino son tradicionalmente, los subproductos de matadero de mayor valor comercial. [...]
A l'escorxador, les operacions de sacrifici i feinejat donen la canal i el cinquè quarter (despulles, subproductes i residus). El cuir de boví i la pell d'oví i cabrum són tradicionalment, els subproductes de valor comercial més elevat de l'escorxador. [...]

2018 (Cuirs i pells)
8 documents
2.
99 p, 3.8 MB El silvopastoralismo como herramienta de conservación : ejemplificado con el venado cola blanca en Nicaragua / Garcia Caballero, Alberto ; Barragán Portillo, Bruno ; Querol Carranza, Daniel ; Bartolomé, Jordi, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Boada, Martí, 1949- , tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències
En el estudio se ha valorado la preferencia del ganado bobino, caprino y ovino además del venado cola blanca (Odocoileus Virginianus) con cuatro especies de árboles forrajeros comunes en trópico centroamericano: carbón (Acacia pennatula), guácimo (Guazuma ulmifolia), madero negro (Gliricidia sepium) y guanacaste (Enterolobium cyclocarpum). [...]
The study has assessed the preference of bovine, goats and ovine cattle, and also whitetail deer (Odocoileus virginianus) livestock with four species of common fodder trees in Central American tropics: carbón (Acacia pennatula), guácimo (Guazuma ulmifolia), madero negro (Gliricidia sepium) and guanacaste (Enterolobium cyclocarpum). [...]

2016
Grau en Ciències Ambientals [959]
3 documents
3.
264 p, 1.9 MB Optimización del protocolo de crioconservación de semen caprino de la raza autóctona en peligro de extinción Blanca de Rasquera / Tabarez Rojas, Abigail ; Palomo Peiró, María Jesús, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals
El objetivo principal de la presente tesis doctoral fue optimizar la crioconservación de semen caprino de la raza Blanca de Rasquera. Para ello, se diseñaron 4 estudios. En el primer estudio se evaluó la sustitución de la yema de huevo fresco por yema de huevo en polvo (YHP), para reducir el riesgo de contaminación microbiológica del diluyente, así como el efecto de la yema de huevo fresco clarificado obtenida por centrifugación ultrarrápida. [...]
The main objective of present doctoral thesis was to optimize the semen cryopreservation of goat from Blanca de Rasquera breed. For this, four studies were designed. In the first study we assessed the replacement of fresh egg yolk by powdered egg yolk (PEY), to reduce the risk of microbiological contamination of extender, and the effect of the clarified fresh egg yolk obtained by centrifugation. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  

Documents gràfics i multimèdia 9 registres trobats  
1.
1169x770, 290.4 KB Sistemas producción animal: caprino / Fàbregas i Comadran, Xavier
El ganado caprino proporciona lechales, leche y quesos para consumo. Como el ovino, son animales que aprovechan recursos marginales, pero a diferencia de él, son principalmente ramoneadores, que aprovechan muy bien hojas, brotes y flores de matas, arbustos y árboles. [...]
Es presenten diferents instal·lacions per a bestiar cabrum.

1993 (Memoria digital de producció animal)
8 documents
2.
1169x770, 344.4 KB Exterior: encornaduras caprino / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presentan las encornaduras que muestra el ganado caprino.
Es presenta el banyam que mostra el bestiar cabrum.

1988 (Memoria digital d'etnologia veterinària)
5 documents
3.
1169x775, 95.5 KB Caprino: índices arcaismo / Fàbregas i Comadran, Xavier
La evaluación de las recursos ovinos del Mediterráneo fue iniciada por la Subdivisión de Recursos Ovinos y Caprinos del grupo Agro-Sylvo-Pastoral, dentro del programa AGRIMED de la Comisión Europea, bajo la coordinación del Dr. [...]
El Mètode dels Índexs d'Arcaisme (IArc) es basa en la propietat que presenten l'oví i el cabrum de les anomenades Poblacions Tradicionals, de presentar un gran variabilitat en els seus caràcters visibles o morfològics i, en particular, en els faneròptics, com el color, el tipus de pelatge, el banyam, etc. [...]

1988 (Memoria digital d'etnologia veterinària)
19 documents
4.
1024x768, 676.1 KB Exterior de los animales domésticos : cuernos de bovino, ovino y caprino / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presentan cráneos de bovino, ovino y caprino con diferentes tipos de cuernos, para identificación animal.
Es presenten cranis de boví, oví i cabrum amb diferents tipus de banyes, per a identificació animal.

2019 (Memoria digital d'etnologia veterinària)
26 documents
5.
886x589, 56.2 KB Matadero de ovino-caprino : sectores e instalaciones / Fàbregas i Comadran, Xavier
Desde el tradicional desuello manual en banco, los mataderos han mecanizado el trabajo en cadena, mejora que ha permitido aumentar la productividad y las condiciones laborales de los matarifes. Se presentan todos los sectores e instalaciones de una cadena de carnización de corderos.
Des del tradicional escorxat manual en banc, els escorxadors han mecanitzat el treball en cadena, millora que ha permès augmentar la productivitat i les condicions laborals dels matarifes. Es presenten tots els sectors i instal·lacions d'una cadena de carnització de cabrits.

1992 (Memoria digital d'escorxadors)
35 documents
6.
583x886, 66.6 KB Identificación y categorización de canales de especies de consumo (bovino, equino, ovino, caprino) / Fàbregas i Comadran, Xavier
Para un público profano, de consumidores alumnos de master, se identifican y categorizan las distintas canales de rumiantes y equinos de consumo.
Per un públic profà, de consumidors alumnes de màster, s'identifiquen i categoritzen les diferents canals de rumiants i equins de consum.

1992 (Memoria cárnica digital)
64 documents
7.
886x589, 225.5 KB Calidad de la canal y de la carne en caprino / Fàbregas i Comadran, Xavier
El cabrito es una carne festiva, especialmente cocinada, junto con los lechales imperiales, en las celebraciones de Navidad y Semana Santa. En las zonas no productoras es una carne cara, pero realmente muy fina. [...]
El cabrum és una carn festiva, especialment cuinada, amb els lletons imperials, en les celebracions de Nadal i Setmana Santa. En les zones no productores és una carn cara, però realment molt fina. [...]

1992 (Memoria cárnica digital)
75 documents
8.
8 p, 2.7 MB Inspección veterinaria postmortem de caprino : causas de no aptitud / Fàbregas i Comadran, Xavier
En la inspección postmortem de matadero se eliminan de la cadena alimentaria las canales, carnes y despojos dictaminados por el veterinario oficial como no aptas para el consumo humano. Se presentan distintas causas de no aptitud, que pueden diagnosticarse tras el sacrificio de ganado caprino.
En la inspecció postmortem d'escorxador s'eliminen de la cadena alimentària les canals, carns i despulles dictaminats pel veterinari oficial com a no aptes pel consum humà. Es presenten diferents causes de no aptuitud, que es poden diagnosticar posteriorment al sacrifici de bestiar caprí.

Barcelona, 1993 (Inspecció veterinària d'escorxadors)
36 documents
9.
6 p, 31.1 KB Defectos en cueros de bovino y pieles de ovino y caprino / Fàbregas i Comadran, Xavier
Los defectos de cueros y pieles en bruto pueden ser originados en la granja, en el transporte, la carnización y el período postmortem en matadero y en el transporte hacia el almacén. Se presentan los defectos que pueden aparecer, sus causas y las recomendaciones para su prevención en estos distintos períodos.
Els defectes en cuirs i pells en brut poden ser originats en la granja, transport, la carnització i el període postmortem a l'escorxador i en el transport cap al magatzem. Es presenten defectes que poden aparèixer, les seves causes i les recomanacions per a la seva prevenció en aquests períodes.

Barcelona 1991 (Cuirs i pells)
66 documents

Fons personals i institucionals 13 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
1169x770, 290.4 KB Sistemas producción animal: caprino / Fàbregas i Comadran, Xavier
El ganado caprino proporciona lechales, leche y quesos para consumo. Como el ovino, son animales que aprovechan recursos marginales, pero a diferencia de él, son principalmente ramoneadores, que aprovechan muy bien hojas, brotes y flores de matas, arbustos y árboles. [...]
Es presenten diferents instal·lacions per a bestiar cabrum.

1993 (Memoria digital de producció animal)
8 documents
2.
1169x770, 344.4 KB Exterior: encornaduras caprino / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presentan las encornaduras que muestra el ganado caprino.
Es presenta el banyam que mostra el bestiar cabrum.

1988 (Memoria digital d'etnologia veterinària)
5 documents
3.
1169x775, 95.5 KB Caprino: índices arcaismo / Fàbregas i Comadran, Xavier
La evaluación de las recursos ovinos del Mediterráneo fue iniciada por la Subdivisión de Recursos Ovinos y Caprinos del grupo Agro-Sylvo-Pastoral, dentro del programa AGRIMED de la Comisión Europea, bajo la coordinación del Dr. [...]
El Mètode dels Índexs d'Arcaisme (IArc) es basa en la propietat que presenten l'oví i el cabrum de les anomenades Poblacions Tradicionals, de presentar un gran variabilitat en els seus caràcters visibles o morfològics i, en particular, en els faneròptics, com el color, el tipus de pelatge, el banyam, etc. [...]

1988 (Memoria digital d'etnologia veterinària)
19 documents
4.
11 p, 13.4 MB Defectos presentes en los cueros de bovino y en las pieles de ovino y caprino al finalizar el proceso de carnización / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Casals, Ramon (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Se presenta la comunicación Defectos presentes en los cueros de bovino y en las pieles de ovino y caprino al finalizar el proceso de carnización, publicada en J. Cot (ed. ) Compendyum of advanced topics on leather technology (vol. [...]
Es presenta la comunicació Defectes presents en els cuirs de boví i en les pells d'oví i cabrum al finalitzar el procés de carnització, publicada a J. Cot (ed. ) Compendyum of advanced topics on leather technology (vol. [...]

1991 (Cuirs i pells)
Congreso de la Unión Internacional de Sociedades de Químicos y Técnicos de Curtidos. Barcelona, Catalunya, 21è : 1991
2 documents
5.
1024x768, 676.1 KB Exterior de los animales domésticos : cuernos de bovino, ovino y caprino / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presentan cráneos de bovino, ovino y caprino con diferentes tipos de cuernos, para identificación animal.
Es presenten cranis de boví, oví i cabrum amb diferents tipus de banyes, per a identificació animal.

2019 (Memoria digital d'etnologia veterinària)
26 documents
6.
126 p, 2.8 MB Defectos en cueros de bovino, pieles de lanar y caprino, y lanas de ovino / Fàbregas i Comadran, Xavier
En el matadero, las operaciones de sacrificio y faenado dan lugar a la formación de la canal y del llamado quinto cuarto (despojos, subproductos y residuos). El cuero de bovino y la piel de ovino y caprino son tradicionalmente, los subproductos de matadero de mayor valor comercial. [...]
A l'escorxador, les operacions de sacrifici i feinejat donen la canal i el cinquè quarter (despulles, subproductes i residus). El cuir de boví i la pell d'oví i cabrum són tradicionalment, els subproductes de valor comercial més elevat de l'escorxador. [...]

2018 (Cuirs i pells)
8 documents
7.
886x589, 56.2 KB Matadero de ovino-caprino : sectores e instalaciones / Fàbregas i Comadran, Xavier
Desde el tradicional desuello manual en banco, los mataderos han mecanizado el trabajo en cadena, mejora que ha permitido aumentar la productividad y las condiciones laborales de los matarifes. Se presentan todos los sectores e instalaciones de una cadena de carnización de corderos.
Des del tradicional escorxat manual en banc, els escorxadors han mecanitzat el treball en cadena, millora que ha permès augmentar la productivitat i les condicions laborals dels matarifes. Es presenten tots els sectors i instal·lacions d'una cadena de carnització de cabrits.

1992 (Memoria digital d'escorxadors)
35 documents
8.
583x886, 66.6 KB Identificación y categorización de canales de especies de consumo (bovino, equino, ovino, caprino) / Fàbregas i Comadran, Xavier
Para un público profano, de consumidores alumnos de master, se identifican y categorizan las distintas canales de rumiantes y equinos de consumo.
Per un públic profà, de consumidors alumnes de màster, s'identifiquen i categoritzen les diferents canals de rumiants i equins de consum.

1992 (Memoria cárnica digital)
64 documents
9.
886x589, 225.5 KB Calidad de la canal y de la carne en caprino / Fàbregas i Comadran, Xavier
El cabrito es una carne festiva, especialmente cocinada, junto con los lechales imperiales, en las celebraciones de Navidad y Semana Santa. En las zonas no productoras es una carne cara, pero realmente muy fina. [...]
El cabrum és una carn festiva, especialment cuinada, amb els lletons imperials, en les celebracions de Nadal i Setmana Santa. En les zones no productores és una carn cara, però realment molt fina. [...]

1992 (Memoria cárnica digital)
75 documents
10.
8 p, 2.7 MB Inspección veterinaria postmortem de caprino : causas de no aptitud / Fàbregas i Comadran, Xavier
En la inspección postmortem de matadero se eliminan de la cadena alimentaria las canales, carnes y despojos dictaminados por el veterinario oficial como no aptas para el consumo humano. Se presentan distintas causas de no aptitud, que pueden diagnosticarse tras el sacrificio de ganado caprino.
En la inspecció postmortem d'escorxador s'eliminen de la cadena alimentària les canals, carns i despulles dictaminats pel veterinari oficial com a no aptes pel consum humà. Es presenten diferents causes de no aptuitud, que es poden diagnosticar posteriorment al sacrifici de bestiar caprí.

Barcelona, 1993 (Inspecció veterinària d'escorxadors)
36 documents

Fons personals i institucionals : 13 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.