Resultats globals: 129 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 22 registres trobats
Contribucions a jornades i congressos, 12 registres trobats
Publicacions periòdiques, 3 registres trobats
Llibres i col·leccions, 4 registres trobats
Documents de recerca, 67 registres trobats
Documents gràfics i multimèdia, 20 registres trobats
Fons personals i institucionals, 61 registres trobats
Articles 22 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
19 p, 1.6 MB Soybean oil replacement by palm fatty acid distillate in broiler chicken diets : fat digestibility and lipid-class content along the intestinal tract / Jimenez-Moya, Beatriz (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Tres, Alba (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Soler Sanchis, María Dolores (Universidad Cardenal Herrera-CEU. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Palm fatty acid distillate (PFAD) is a by-product of palm oil (P) refining. Its use in chicken diets is a way to reduce the cost of feed and the environmental impact. Its low unsaturated:saturated fatty acid ratio (UFA:SFA) and its high free fatty acid (FFA) level could be partially counteracted by its blending with soybean oil (S). [...]
2021 - 10.3390/ani11041035
Animals, Vol. 11 Núm. 4 (2021) , p. 1035  
2.
4 p, 44.4 KB Crítica de libros / Pujol, Josep (Pujol Andreu) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
J. M. PILCHER, The Sausage Rebellion. Public Health, Provate Enterprise and Meat in Mexico City, 1890-1917. Albuquerque. University of New Mexico Press, 2006.
2006
Historia agraria, Vol. 45, Num. 45 (2006) , p. 195-198  
3.
9 p, 63.3 KB Fatty acid, protein and energy gain of broilers fed different dietary vegetable oils / Kavouridou, Katerina ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villaverde Haro, Cecilia ; Manzanilla, E.G. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The objective of this study was to assess energy, nitrogen, fat and fatty acid deposition in broilers fed diets containing different vegetable oil sources. Forty female broiler chickens were fed five diets, with different fats [coconut, palm, olive, soybean (SO) and linseed oil (LO)] at 10% from 30 to 50 days of age. [...]
2008 - 10.5424/sjar/2008062-312
Spanish journal of agricultural research, Vol. 6, Núm. 2 (2008) , p. 210-218  
4.
5 p, 71.0 KB Effect of maternal feed intake during mid-gestation on pig performance and meat quality at slaughter / Cerisuelo Garcí, Alba ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Coma Subirà, Jaume ; Carrión, Domingo ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
A study was conducted to evaluate, under commercial conditions, the effect of a high feed intake during mid-gestation on postnatal growth performance and meat quality of the progeny. Sows from 1 to 7 parities were divided into two treatments, control (C) and experimental (E). [...]
2006
Archives Animal Breeding, Núm. 49 (2006) , p. 57-61  
5.
8 p, 330.9 KB Influence of the Dietary Polyunsaturation Level on Chicken Meat Quality: Lipid Oxidation / Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villaverde Haro, Cecilia ; Galobart i Cots, Jaume ; Guardiola, Francesc ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The present study was carried out to evaluate the influence of increasing amounts of dietary polyunsaturated fatty acids (PUFA) and α-tocopheryl acetate (α-TA) supplementation on lipid oxidation of raw and cooked thigh meat stored under refrigeration. [...]
2005 - 10.1093/ps/84.1.48
Poultry Science, Vol. 84 Núm. 1 (2005) , p. 48-55  
6.
8 p, 202.9 KB Influence of dietary polyunsaturation level on alfa tocopherol content in chicken meat / Cortinas Hernández, Lucía ; Baucells Sánchez, Maria Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villaverde Haro, Cecilia ; Guardiola Ibarz, Francesc ; Jensen, S.K. ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2006
Archiv für Geflügelkunde, Vol. 70 Núm. 3 (2006)  
7.
7 p, 7.6 MB Influence of vegetable oil sources on quality parameters of broiler meat / López Ferrer, Sigfrid ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M.A.
The use of different vegetable oils in animal nutrition has allowed the producer to obtain highly energetic diets at very low costs, while offering an optimum and well-appreciated product to the consumer. [...]
1999
Archiv für Geflügelkunde, Vol. 63 Núm. 1 (1999) , p. 29-35  
8.
3 p, 33.5 KB Clasificación de canales equinas: II.-Factores de variación de las características de calidad de la canal / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
En relación con su escaso consumo, la calidad de la canal y de la carne de caballo ha sido una temática históricamente poco estudiada en España, contrariamente a lo que ocurre en países europeos de gran tradición hipofágica como Francia e Italia.
2001 (Classificació de canals)
ITEA. Información técnica económica agraria, Núm. 22 (2001) , p. 709-711  
9.
6 p, 48.7 KB Clasificación de canales equinas : (I) Distribución de clases / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
El objetivo principal de este trabajo es clasificar el ganado equino de abasto, sacrificado en un matadero frigorífico de servicios del Vallès Occidental, para ser comercializado en las comarcas metropolitanas de Barcelona. [...]
1998 (Classificació de canals)
ITEA. Información técnica económica agraria, Núm. 22 (2001) , p. 706-708  
10.
3 p, 27.8 KB Clasificación de canales bovinas : distribución de clases / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
El objetivo de este trabajo es analizar la clasificación realizada en ganado bovino sacrificado en un matadero frigorífico de servicios del área metropolitana de.
Barcelona.

2001 (Classificació de canals)
ITEA. Información técnica económica agraria, Núm. 22 (2001) , p. 700-702  

Articles : 22 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Contribucions a jornades i congressos 12 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
1 p, 3.3 MB Effect of dietary fish oil, and a-tocopheryl acetate and Zn supplementation on composition and acceptability of chicken meat / Bou, R. ; Guardiola, F. ; Tres, A. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Codony Salcedo, Rafael
2002
Euro Feed Lipid Congress. Strasbourg, France, 2n : 2002  
2.
1 p, 3.3 MB Total fatty acid quantification as an estimator of total body fat content in broilers fed unsaturated diets / Villaverde Haro, Cecilia ; Cortinas Hernández, Lucía ; Ortego Majem, Meritxell ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2003
XVI European Symposium on the Quality of Poultry Meat. Saint Brieuc-Ploufragan, France, 16è : 2003  
3.
1 p, 2.1 MB Chemical composition and fatty acid profile in whole body of chickens in response to increased levels of dietary polyunsaturated fat / Villaverde Haro, Cecilia ; Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
It has been observed recently that diets containing polyunsaturated oils (PUFA), like sunflower, linseed or soybean oils, cause lower body fat deposition in broilers compared to diets rich in saturated fatty acids (SFA) at the same fat inclusion level in the diet. [...]
2004
European Society of Veterinary and Comparative Nutrition Congress. Budapest, Hungary, : 2004
2 documents
4.
1 p, 2.0 MB Effect of fatty acid content of grower-finisher feed on fatty acid content of breast meat / Vila, B. ; Galobart i Cots, Jaume ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Calafat i Frau, Feliu A
2003
European Symposium on the Quality of Poultry Meat. Saint Brieuc-Ploufragan, France, 16è : 2003  
5.
1 p, 3.1 MB Effects of feeding recycled fatty materials on broiler chickens performance and carcass yield / Choque López, José Alfredo ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Mateus Medina, Eder Fredy ; Gómez de Segura Ugalde, Arantza ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The fatty materials generally used in the feed industry have very different origins and a variable composition. Some of them are waste or by-products from the food chain that generally contain noticeable amounts of detrimental substances.
2007
XVIII European Symposium on the Quality of Poultry Meat. Praga, : 2007  
6.
8 p, 910.8 KB Calidad de producto en canales y carnes porcinas: dictámenes de no aptitud en la inspección veterinaria de cerdos en matadero / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Ferrao, Jordi
Se presentan los resultados del año 1995, de la inspección veterinaria ante y postmortem en un matadero de porcino (cerdos): volumen de sacrificio y dictámenes de no aptitud en animales, canales y despojos.
1995 (Inspecció veterinària d'escorxadors)  
7.
14 p, 288.4 KB Control microbiológico de canales de bovino, ovino y porcino en mataderos de bajo-medio volumen de sacrificio / Baltasar, Antonieta ; Fàbregas i Comadran, Xavier ; Sociedad Española de Seguridad Alimentaria
Es presenten els resultats dels controls microbiològics d'higiene de processos de 3 escorxadors frigorífics de serveis de Catalunya, de baix-mig volum de sacrifici obtinguts durant el període 01/01/2008-30/06/2011.
2011 (Memoria digital d'escorxadors)
Reunión de la Sociedad Española de Seguridad Alimentaria, 8es : 2011
2 documents
8.
1 p, 28.2 KB Clasificación de canales equinas : II-Factores de variación de las características de calidad de la canal / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El objetivo principal de este póster es clasificar el ganado equino de abasto, sacrificado en un matadero frigorífico de servicios del Vallès Occidental, para ser comercializado en las comarcas metropolitanas de Barcelona. [...]
1998 (Classificació de canals)  
9.
1 p, 28.8 KB Clasificación de canales equinas : I-Distribución de clases / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El objetivo principal de este póster es clasificar el ganado equino de abasto, sacrificado en un matadero frigorífico de servicios del Vallès Occidental, para ser comercializado en las comarcas metropolitanas de Barcelona. [...]
1998 (Classificació de canals)  
10.
1 p, 29.5 KB Clasificación de canales bovinas : distribución de clases / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El objetivo de este póster es analizar la clasificación realizada en ganado bovino sacrificado en un matadero frigorífico de servicios del área metropolitana de Barcelona. Póster presentado en las IX Jornadas sobre Producción Animal (2001). [...]
2000 (Classificació de canals)  

Contribucions a jornades i congressos : 12 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Publicacions periòdiques 3 registres trobats  
1.
22 p, 17.8 MB La Carne : revista técnica quincenal
Madrid : La Carne, 1928-
154 documents
2.
38 p, 23.8 MB Revista de Inspección de Carnes, Mataderos y Mercados
[Vitoria?] : [s.n.], 1896-
30 documents
3.
13 p, 13.5 MB Anales de higiene bromatológica : revista mensual : órgano oficial del Cuerpo de Veterinarios Municipales de Barcelona / Órgano Oficial del Cuerpo de Veterinaria Municipal de Barcelona
Barcelona : el Cuerpo, [1924-1965] (Barcelona : Impr. Serrat & Paúl)
2 documents

Llibres i col·leccions 4 registres trobats  
1.
122 p, 16.6 MB La Tuberculosis de los animales bajo el punto de vista de la higiene alimenticia del hombre / Arderius i Banjol, Joan, 1841-1923.
Vitoria : [s.n.] , 1897  
2.
60 p, 8.0 MB Investigación sobre la antigüedad de la inspección de los mataderos y las carnes en España / Morcillo Olalla, Juan.
Vitoria : [s.n.] , 1897  
3.
9 p, 10.5 MB Real Cedula de S.M. y señores del Consejo, por la qual se declara que verificado el remate de los Ramos arrendables de propios y Arbitrios á favor del Postor que haya hecho mas beneficio, no se admita otra postura ó baxa que se hiciese despues, excepto la de la quarta parte, en la conformidad que se previene / Espanya ; Carles IV, 1748-1819 rei d'Espanya ; Escolano de Arrieta, Pedro ; Espinosa, Antonio, impr. ; Espanya. Monarca (1788-1808 : Carles IV)
Cèdula Reial per la que es declara que verificat el "remate de los Ramos arrendables de propios y Arbitrios" a favor del postor que hagi tret més benefici, no s'accepti cap altra més postura, excepte la de la quarta part, en la conformitat que es preveu. [...]
En Segovia : en la Imprenta de Espinosa, 1793  
4.
114 p, 83.3 MB El Problema de les carns / Rossell i Vilar, Pere Màrtir. ; Catalunya. Serveis de Ramaderia.
Barcelona : Mancomunitat de Catalunya. Serveis de ramaderia, 1921 (Publicacions del Serveis de Ramaderia de la Mancomunitat de Catalunya)  

Documents de recerca 67 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
14 p, 1.9 MB Calidad de la canal y de la carne de bovino (1994) / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presentan los resúmenes de los cursos de Formación continua, dirigidos a payeses y ganaderos de vacuno, sobre Calidad y comercialización de la carne de bovino, realizados en Sort (Pallars Sobirà, 1992) y Bolvir (Cerdanya, 1994).
Es presenten els resums dels cursos de Formació contínua, dirigits a pagesos i ramaders de boví, sobre Qualitat i comercialització de la carn de boví, realizats a Sort (Pallars Sobirà, 1992) i Bolvir (Cerdanya, 1994).

2021 (Memoria cárnica digital)  
2.
Use of soybean acid oil and palm fatty acid distillate in broiler chicken diets / Jiménez Moya, Beatriz ; Sala, Roser, dir. ; Barroeta, Ana Cristina, dir.
La incorporació de matèries grasses als pinsos de pollastres de carn té com a objectiu principal augmentar la seva concentració energètica. L'oli àcid de soia (SA) i els destil·lats d'àcids grassos de palma (PFAD) són subproductes derivats de la refinació de l'oli de soia (S) i de l'oli de palma (P), respectivament. [...]
La incorporación de materias grasas en los piensos para pollos de carne tiene como principal objetivo incrementar su concentración energética. El aceite ácido de soja (SA) y los destilados de ácidos grasos de palma (PFAD) son subproductos derivados de la refinación del aceite de soja (S) y del aceite de palma (P), respectivamente. [...]
The supplementation of fats and oils in broiler chicken feeds is a common practice to increase the energy content of diets and provide essential fatty acids. Soybean acid oil (SA) and palm fatty acid distillate (PFAD) are by-products derived from the soybean oil (S) and palm oil (P) refining industry, respectively. [...]
Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Producció Animal.

2021  
3.
112 p, 50.4 MB Heura : plan de comunicación / Rodríguez Franco, Núria ; Úbeda Pla, Jordi, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació
Aquest projecte de Fi de Grau té com a objectiu principal dissenyar un Pla de Comunicació, en àmbit tant estratègic com creatiu per a la marca de carn vegetal "Heura". Aquest pla es planteja en les següents fases: La base teòrica del projecte, la investigació (de la marca i el seu entorn, la seva comunicació i stakeholders) i el desenvolupament i implementació de les estratègies de comunicació.
Este proyecto de Fin de Grado tiene como objetivo principal diseñar un Plan de Comunicación, en ámbito tanto estratégico como creativo para la marca de carne vegetal "Heura". Este plan se plantea en las siguientes fases: La base teórica del proyecto, la investigación (de la marca y su entorno, su comunicación y stakeholders) y el desarrollo e implementación de las estrategias de comunicación.
This final degree project has as the main goal to design a Communication Plan, in a strategic and creative field, for the vegetable meat brand "Heura". This plan is presented in the following phases: The theoretical basis of the project, the investigation (of the brand and its environment, its communication and stakeholders) and the development and implementation of communication strategies.

2021
Grau en Publicitat i Relacions Públiques [972]  
4.
1 p, 1017.9 KB Cultured meat : future projection? / Corominas Cortés, Nil ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2021
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
5.
1 p, 533.4 KB Nitrates and Nitritesin meat products. Alternatives in its processing and label / Montefusco del Pino, Bruno ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2021
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
6.
268 p, 6.4 MB Functional analysis of candidate genes for meat quality traits and muscle transcriptomics in pigs / Criado Mesas, Lourdes ; Folch, Josep M, dir.
Avui dia el consum mundial de carn està creixent, sent la carn de porc una de les més consumides. La millora de la qualitat de la carn està subjecta als requisits del consumidor per productes carnis més saludables i saborosos. [...]
Hoy en día el consumo mundial de carne está creciendo, siendo la carne de cerdo una de las más consumidas. La mejora de la calidad de la carne está sujeta a los requisitos del consumidor por productos cárnicos más saludables y sabrosos. [...]
Nowadays, global meat consumption is rising, being pork one of the most consumed meats. The improvement of meat quality is subjected to consumer preferences for healthier and tastier meat products. Fatty acid composition and intramuscular fat are important factors determining meat quality traits, although a complex network of processes and pathways are involved. [...]

2020  
7.
1 p, 1.6 MB Meat analogues : a new future? / Molina Olivencia, Eva ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2020
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
8.
415 p, 6.7 MB Modulation of porcine production and molecular phenotypes by nutrition and genetics / Mármol Sánchez, Emilio ; Amills i Eras, Marcel, dir.
La regulació de l'engreixament porcí i la qualitat de la carn són encara poc coneguts. Inicialment, vam investigar la variabilitat de gens candidats localitzats a regions QTL associades amb caràcters de qualitat de la carn i contingut i composició de greix intramuscular. [...]
La regulación del engrasamiento porcino y la calidad de la carne son aún poco conocidos. Inicialmente, investigamos la variabilidad de genes candidatos localizados en regiones QTL asociadas con caracteres de calidad de la carne y contenido y composición de grasa intramuscular. [...]
The genetic modulators of porcine fatness and meat quality traits, as well as their mechanisms of action, are still poorly understood. First, we investigated the variability of candidate genes located within QTL regions associated with meat quality traits and intramuscular fat content and composition. [...]

2020  
9.
1 p, 289.7 KB Production requirements to achieve self-supply of meat in Catalonia / Bayona Segura, Marta ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2020
Grau en Veterinària [955]  
10.
1 p, 628.3 KB Ecological interaction in bi-species biofilms of Listeria monocytogenes with a dominant microbiota in the meat industry / Guitian, Mireia ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2020
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  

Documents de recerca : 67 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Documents gràfics i multimèdia 20 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
1169x771, 257.7 KB Razas bovinas de carne / Fàbregas i Comadran, Xavier
De las tres aptitudes principales del ganado bovino, carne, leche y trabajo, las dos primeras son las que continúan su función productiva en los países europeos. Las reputadas razas de excelente conformación cárnica (francesas, belgas, italianas e inglesas) se han repartido por todo el mundo, en los climas más diversos, como razas paternales sobre hembras rústicas locales, para mejorar el crecimiento, el peso canal y la conformación de la F1 obtenida. [...]
Es presenten diferents reces bovines d'aptitud carn.

1987 (Memoria digital d'etnologia veterinària)
50 documents
2.
1169x787, 317.6 KB Sistemas de producción animal: ovino de carne / Fàbregas i Comadran, Xavier
Las explotaciones de ovino de carne aprovechan recursos marginales en pastoreo, que no podrían ser aprovechados por otras especies, excepto por el cabrío. La disminución de su cabaña ha supuesto el incremento significativo de la superficie de bosques y la pérdida de áreas de pastoreo, con el consiguiente aumento del riesgo de incendios forestales, en concreto, actualmente, de los grandes incendios forestales (GIF). [...]
Es presenten diferents explotacions d'oví de carn.

1992 (Memoria digital de producció animal)
35 documents
3.
1169x777, 257.9 KB Sistemas de producción animal: caballos de carne / Fàbregas i Comadran, Xavier
Entre los sistemas extensivos de producción animal, las yeguas de vientre para carne, de zonas de montaña y de media montaña (donde se criaban también los apreciados asnos, machos y mulas catalanas) de la península Ibérica, son un recurso económico para los habitantes de estas zonas alejadas. [...]
Es presenten diferentes exemples d'aquest sistema de producció als Pirineus.

1992 (Memoria digital de producció animal)
8 documents
4.
1169x781, 240.7 KB Avicultura intensiva de carne / Fàbregas i Comadran, Xavier
El diseño y desarrollo de equipos e instalaciones de la avicultura intensiva de carne ha optimizado los costes de climatización y alimentación y la mejora del consumo higiénico de agua y del nivel sanitario general de las explotaciones. [...]
Es presenten equips i instal·lacions i la recollida i càrrega per a transport a l'escorxador, d'una explotació avícola intensiva de carn ubicada en un local annex d'una masia.

1993 (Memoria digital de producció animal)
15 documents
5.
1169x776, 199.2 KB Razas ovinas de carne / Fàbregas i Comadran, Xavier
De las tres aptitudes principales del ganado ovino, lana, leche y carne, estas dos últimas son las que en los países europeos predominan. Aunque de consumo minoritario, quizás actualmente desplazado a ocasiones festivas, sigue siendo una carne tradicional, irreemplazable en zonas aisladas. [...]
Es presenten diferents races ovines d'aptitud carn.

1988 (Memoria digital d'etnologia veterinària)
34 documents
6.
1024x768, 614.0 KB Producción ecológica de carne ovina : Can Terrades / Fàbregas i Comadran, Xavier
Can Terrades es un mas forestal (productor de leña de encina y de corcho) y ganadero de ovino, situado en la vertiente NW del Montnegre (Catalunya), propiedad de Josep Maria Saurí, por herencia familiar. [...]
Can Terrades és un mas forestal (productor de llenya d'alzina i de suro) i ramader d'oví, situat a la vessant NW del Montnegre, propietat de Josep Maria Saurí, per herència familiar. Pastura una superfície pròpia i aparaulada de 900 ha de bosc (90% de la ració anual), camps i prats, arribant a l'estiu a 800 m d'alçada, al SE del Montseny. [...]

2020 (Memoria digital de producció animal)
79 documents
7.
583x886, 358.9 KB El color de la carne de cordero : canales, despiece y piezas fileteadas / Fàbregas i Comadran, Xavier
El color de la carne de cordero es quizás la característica más valorada por los países mediterráneos europeos. Asociada a corderos aún lactantes de carne rosada clara, pesos bajos de canal, conformaciones bajas-medias y engrasamientos medios, esta percepción de la calidad de la canal y de la carne en el cordero, difiere radicalmente de la de los países del norte de Europa, que aprecian más las canales con mayor PC, conformaciones excelentes por ser razas cárnicas muy conformadas, engrasamientos medios-altos y color rojo de la carne. [...]
El color de la carn de xai és potser la característica més valorada pels països mediterranis europeus. Associada a xais encara lactants de carn rosada clara, pesos baixos de canal, conformacions baixes-mitges i engreixements mitjos, aquesta percepció de la qualitat de la canal i de la carn en el xai, difereix radicalment de la dels països del nord d'europa, que aprecien m és les canals amb major PC, conformacions excel·lents per ser races càrniques molt conformades, engreixements mitjos-alts i color vermell de la carn. [...]

1995 (Memoria cárnica digital)
68 documents
8.
886x589, 271.5 KB Calidad de la canal y de la carne en ovino / Fàbregas i Comadran, Xavier
En Europa, la calidad de la canal y de la carne de cordero presenta un gradiente norte-sur para el PC. En los países del sur, de pastos muy magros, se aprecian las canales muy jóvenes de lechales y/o corderos de pienso (6-13 kg PC), de poco peso canal y carne rosada, en las que la conformación no es una característica importante. [...]
A Europa, la qualitat de la acanal i de la carn de xai presenta una gradació nord-sud per al PC. En els països del sud, de pastures molt magres, s'aprecien les canals molt joves de lletons i/o xais de pinso (6-13 kg PC), de poc pes canal i carn rosada, en les que la conformació no és una característica important. [...]

1990 (Memoria cárnica digital)
120 documents
9.
886x589, 225.5 KB Calidad de la canal y de la carne en caprino / Fàbregas i Comadran, Xavier
El cabrito es una carne festiva, especialmente cocinada, junto con los lechales imperiales, en las celebraciones de Navidad y Semana Santa. En las zonas no productoras es una carne cara, pero realmente muy fina. [...]
El cabrum és una carn festiva, especialment cuinada, amb els lletons imperials, en les celebracions de Nadal i Setmana Santa. En les zones no productores és una carn cara, però realment molt fina. [...]

1992 (Memoria cárnica digital)
75 documents
10.
587x886, 407.2 KB El color de la carne bovina : quinta costilla y fileteados / Fàbregas i Comadran, Xavier
La carne de vacuno presenta tres tipos de carne en función, principalmente, de su color: carne blanca, rosada y roja. En España, según la zona de producción bovina encontraremos estos tipos de carnes, asociados a un consumo tradicional. [...]
La carn de boví presenta tres tipus de carn en funció, principalment, del seu color: carn blanca, rosada i vermella. A Espanya, segons la zona de producció bovina trobarem aquests tipus de carns, associades a un consum tradicional. [...]

1992 (Memoria cárnica digital)
127 documents

Documents gràfics i multimèdia : 20 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Fons personals i institucionals 61 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
14 p, 1.9 MB Calidad de la canal y de la carne de bovino (1994) / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presentan los resúmenes de los cursos de Formación continua, dirigidos a payeses y ganaderos de vacuno, sobre Calidad y comercialización de la carne de bovino, realizados en Sort (Pallars Sobirà, 1992) y Bolvir (Cerdanya, 1994).
Es presenten els resums dels cursos de Formació contínua, dirigits a pagesos i ramaders de boví, sobre Qualitat i comercialització de la carn de boví, realizats a Sort (Pallars Sobirà, 1992) i Bolvir (Cerdanya, 1994).

2021 (Memoria cárnica digital)  
2.
1169x771, 257.7 KB Razas bovinas de carne / Fàbregas i Comadran, Xavier
De las tres aptitudes principales del ganado bovino, carne, leche y trabajo, las dos primeras son las que continúan su función productiva en los países europeos. Las reputadas razas de excelente conformación cárnica (francesas, belgas, italianas e inglesas) se han repartido por todo el mundo, en los climas más diversos, como razas paternales sobre hembras rústicas locales, para mejorar el crecimiento, el peso canal y la conformación de la F1 obtenida. [...]
Es presenten diferents reces bovines d'aptitud carn.

1987 (Memoria digital d'etnologia veterinària)
50 documents
3.
1169x787, 317.6 KB Sistemas de producción animal: ovino de carne / Fàbregas i Comadran, Xavier
Las explotaciones de ovino de carne aprovechan recursos marginales en pastoreo, que no podrían ser aprovechados por otras especies, excepto por el cabrío. La disminución de su cabaña ha supuesto el incremento significativo de la superficie de bosques y la pérdida de áreas de pastoreo, con el consiguiente aumento del riesgo de incendios forestales, en concreto, actualmente, de los grandes incendios forestales (GIF). [...]
Es presenten diferents explotacions d'oví de carn.

1992 (Memoria digital de producció animal)
35 documents
4.
1169x777, 257.9 KB Sistemas de producción animal: caballos de carne / Fàbregas i Comadran, Xavier
Entre los sistemas extensivos de producción animal, las yeguas de vientre para carne, de zonas de montaña y de media montaña (donde se criaban también los apreciados asnos, machos y mulas catalanas) de la península Ibérica, son un recurso económico para los habitantes de estas zonas alejadas. [...]
Es presenten diferentes exemples d'aquest sistema de producció als Pirineus.

1992 (Memoria digital de producció animal)
8 documents
5.
1169x781, 240.7 KB Avicultura intensiva de carne / Fàbregas i Comadran, Xavier
El diseño y desarrollo de equipos e instalaciones de la avicultura intensiva de carne ha optimizado los costes de climatización y alimentación y la mejora del consumo higiénico de agua y del nivel sanitario general de las explotaciones. [...]
Es presenten equips i instal·lacions i la recollida i càrrega per a transport a l'escorxador, d'una explotació avícola intensiva de carn ubicada en un local annex d'una masia.

1993 (Memoria digital de producció animal)
15 documents
6.
1169x776, 199.2 KB Razas ovinas de carne / Fàbregas i Comadran, Xavier
De las tres aptitudes principales del ganado ovino, lana, leche y carne, estas dos últimas son las que en los países europeos predominan. Aunque de consumo minoritario, quizás actualmente desplazado a ocasiones festivas, sigue siendo una carne tradicional, irreemplazable en zonas aisladas. [...]
Es presenten diferents races ovines d'aptitud carn.

1988 (Memoria digital d'etnologia veterinària)
34 documents
7.
1024x768, 614.0 KB Producción ecológica de carne ovina : Can Terrades / Fàbregas i Comadran, Xavier
Can Terrades es un mas forestal (productor de leña de encina y de corcho) y ganadero de ovino, situado en la vertiente NW del Montnegre (Catalunya), propiedad de Josep Maria Saurí, por herencia familiar. [...]
Can Terrades és un mas forestal (productor de llenya d'alzina i de suro) i ramader d'oví, situat a la vessant NW del Montnegre, propietat de Josep Maria Saurí, per herència familiar. Pastura una superfície pròpia i aparaulada de 900 ha de bosc (90% de la ració anual), camps i prats, arribant a l'estiu a 800 m d'alçada, al SE del Montseny. [...]

2020 (Memoria digital de producció animal)
79 documents
8.
9 p, 63.3 KB Fatty acid, protein and energy gain of broilers fed different dietary vegetable oils / Kavouridou, Katerina ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villaverde Haro, Cecilia ; Manzanilla, E.G. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The objective of this study was to assess energy, nitrogen, fat and fatty acid deposition in broilers fed diets containing different vegetable oil sources. Forty female broiler chickens were fed five diets, with different fats [coconut, palm, olive, soybean (SO) and linseed oil (LO)] at 10% from 30 to 50 days of age. [...]
2008 - 10.5424/sjar/2008062-312
Spanish journal of agricultural research, Vol. 6, Núm. 2 (2008) , p. 210-218  
9.
1 p, 3.3 MB Effect of dietary fish oil, and a-tocopheryl acetate and Zn supplementation on composition and acceptability of chicken meat / Bou, R. ; Guardiola, F. ; Tres, A. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Codony Salcedo, Rafael
2002
Euro Feed Lipid Congress. Strasbourg, France, 2n : 2002  
10.
1 p, 3.3 MB Total fatty acid quantification as an estimator of total body fat content in broilers fed unsaturated diets / Villaverde Haro, Cecilia ; Cortinas Hernández, Lucía ; Ortego Majem, Meritxell ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2003
XVI European Symposium on the Quality of Poultry Meat. Saint Brieuc-Ploufragan, France, 16è : 2003  

Fons personals i institucionals : 61 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.