Results overview: Found 2 records in 0.02 seconds.
Articles, 2 records found
Articles 2 records found  
1.
36 p, 909.0 KB Towards a competitive solid state fermentation : cellulases production from coffee husk by sequential batch operation and role of microbial diversity / Cerda Llanos, Alejandra Patricia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Gea Leiva, Teresa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Vargas-García, Mari Carmen (Universidad de Almería. Unidad de Microbiología) ; Sanchez, Antoni (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
The cost of cellulases is the main bottleneck for bioethanol production at commercial scale. Solid-state fermentation (SSF) is a promising technology that can potentially reduce cellulases cost by using wastes as substrates. [...]
2017 - 10.1016/j.scitotenv.2017.02.184
Science of the total environment, Vol. 589 (July 2017) , p. 56-65  
2.
69 p, 458.6 KB From wastes to high value added products : novel aspects of SSF in the production of enzymes / El-Bakry, Mamdouh (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Abraham, Juliana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Cerda Llanos, Alejandra Patricia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Barrena Gómez, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Ponsá Salas, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Gea Leiva, Teresa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Sanchez, Antoni (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Solid-state fermentation (SSF), a process that occurs in the absence or near absence of water, has been used for the production of various high value added products such as enzymes and other organic components. [...]
2015 - 10.1080/10643389.2015.1010423
Critical reviews in environmental science and technology, Vol. 45, issue 18 (2015) , p. 1999-2042  

Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.