Resultados globales: 14 registros encontrados en 0.02 segundos.
Artículos, Encontrados 11 registros
Contribuciones a jornadas y congresos, Encontrados 2 registros
Documentos de investigación, Encontrados 1 registros
Fondos personales e institucionales, Encontrados 2 registros
Artículos Encontrados 11 registros  1 - 10siguiente  ir al registro:
1.
8 p, 580.9 KB Cross-contamination of mature Listeria monocytogenes biofilms from stainless steel surfaces to chicken broth before and after the application of chlorinated alkaline and enzymatic detergents / Mazaheri, Tina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ripolles-Avila, Carolina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rodríguez-Jerez, José Juan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The objectives of this study were, firstly, to compare a conventional (i. e. , chlorinated alkaline) versus an alternative (chlorinated alkaline plus enzymatic) treatment effectivity for the elimination of biofilms from different L. [...]
2023 - 10.1016/j.fm.2023.104236
FOOD MICROBIOLOGY, Vol. 112 (2023) , p. 104236  
2.
18 p, 1.7 MB Avian Neuropeptide Y : Beyond Feed Intake Regulation / Greene, Elizabeth S. (University of Arkansas. Department of Poultry Science) ; Abdelli, Nedra (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Dridi, Jalila S. (Université d'Orléans. École Universitaire de Kinésithérapie) ; Dridi, Sami (University of Arkansas. Department of Poultry Science)
Neuropeptide Y (NPY) is one of the most abundant and ubiquitously expressed neuropeptides in both the central and peripheral nervous systems, and its regulatory effects on feed intake and appetite- have been extensively studied in a wide variety of animals, including mammalian and non-mammalian species. [...]
2022 - 10.3390/vetsci9040171
Veterinary Sciences, Vol. 9 (april 2022)  
3.
10 p, 1.4 MB Growth performance and total tract digestibility in broiler chickens fed different corn hybrids / Melo Duran, Diego Alexander (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; González-Ortiz, Gemma (AB Vista) ; Villagómez Estrada, Sandra (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Bedford, Michael R (AB Vista) ; Graham, H. (AB Vista) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The aim of the present study was to investigate the variability in nutrient digestibility associated with corn genetic background and its influence on the feeding value for broiler chickens. A total of 960 1-day-old male broiler chicks (Ross 308) were distributed in eight treatments, with 12 pens per treatment and 10 birds per pen in a 42-day study. [...]
2021 - 10.1016/j.psj.2021.101218
Poultry Science, Vol. 100 (april 2021)  
4.
13 p, 2.7 MB Pathobiology of the highly pathogenic avian influenza viruses H7N1 and H5N8 in different chicken breeds and role of Mx 2032 G/A polymorphism in infection outcome / Sánchez-González, Raúl (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Ramis Salva, Antonio José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Nofrarías Espadamala, Miquel (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Wali, Nabil Ali (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Valle, Rosa M. (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Pérez-Maíllo, Mónica (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Perlas Puente, Albert (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Majó i Masferrer, Natàlia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Chickens are highly susceptible to highly pathogenic avian influenza viruses (HPAIVs). However, the severity of infection varies depending of the viral strain and the genetic background of the host. [...]
2020 - 10.1186/s13567-020-00835-4
Veterinary research, Vol. 51 (september 2020)  
5.
17 p, 1020.2 KB Replacement of palm oil with soybean acid oil in broiler chicken diet : Fat digestibility and lipid class content along the intestinal tract / Jimenez-Moya, Beatriz (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola Ibarz, Francesc (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Soler Sanchis, María Dolores (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Ciencia Animal y de los Alimentos) ; Rodriguez-Sanchez, Raquel (AgResearch Ltd. Ruakura Research Centre) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
This study aimed to evaluate the replacement of palm oil (P) with increasing levels of soybean acid oil (SA), a by-product of soybean oil (S) refining, on lipid class content and fatty acid (FA) digestibility in the intestine and excreta of chickens at 11 and 35 days (d). [...]
2021 - 10.3390/ani11092586
Animals, Vol. 11 Núm. 9 (september 2021) , p. 2586  
6.
19 p, 1.6 MB Soybean oil replacement by palm fatty acid distillate in broiler chicken diets : fat digestibility and lipid-class content along the intestinal tract / Jimenez-Moya, Beatriz (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Tres, Alba (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Soler Sanchis, María Dolores (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Ciencia Animal y de los Alimentos) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Palm fatty acid distillate (PFAD) is a by-product of palm oil (P) refining. Its use in chicken diets is a way to reduce the cost of feed and the environmental impact. Its low unsaturated:saturated fatty acid ratio (UFA:SFA) and its high free fatty acid (FFA) level could be partially counteracted by its blending with soybean oil (S). [...]
2021 - 10.3390/ani11041035
Animals, Vol. 11 Núm. 4 (2021) , p. 1035  
7.
13 p, 13.4 MB Crude soybean lecithin as alternative energy source for broiler chicken diets / Viñado, A. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rodriguez-Sanchez, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Two experiments were conducted to evaluate the use of crude soybean lecithin (L) as an alternative energy source in broiler feeding and to study its influence on performance, fatty acid (FA) digestibility between 9 to 11 D and 36 to 37 D, feed AME content, and the FA profile of the abdominal fat pad (AFP). [...]
2019 - 10.3382/ps/pez318
Poultry Science, Vol. 98 Núm. 11 (january 2019) , p. 5601-5612  
8.
12 p, 2.1 MB Efficacy of novel recombinant fowlpox vaccine against recent Mexican H7N3 highly pathogenic avian influenza virus / Criado, M. F. (U.S. National Poultry Research Center. Exotic and Emerging Avian Viral Diseases Research Unit) ; Bertran, Kateri (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Lee, D. H. (University of Connecticut. Department of Pathobiology & Veterinary Science) ; Killmaster, L. (U.S. National Poultry Research Center. Exotic and Emerging Avian Viral Diseases Research Unit) ; Stephens, C. B. (U.S. National Poultry Research Center. Exotic and Emerging Avian Viral Diseases Research Unit) ; Spackman, E. (U.S. National Poultry Research Center. Exotic and Emerging Avian Viral Diseases Research Unit) ; Sa e Silva, M. (Boehringer Ingelheim Animal Health) ; Atkins, E. (Boehringer Ingelheim Animal Health) ; Mebatsion, T. (Boehringer Ingelheim Animal Health) ; Widener, J. (Boehringer Ingelheim Animal Health) ; Pritchard, N. (Boehringer Ingelheim Animal Health) ; King, H. (Boehringer Ingelheim Animal Health) ; Swayne, D. E. (U.S. National Poultry Research Center. Exotic and Emerging Avian Viral Diseases Research Unit)
Since 2012, H7N3 highly pathogenic avian influenza (HPAI) has produced negative economic and animal welfare impacts on poultry in central Mexico. In the present study, chickens were vaccinated with two different recombinant fowlpox virus vaccines (rFPV-H7/3002 with 2015 H7 hemagglutinin [HA] gene insert, and rFPV-H7/2155 with 2002 H7 HA gene insert), and were then challenged three weeks later with H7N3 HPAI virus (A/chicken/Jalisco/CPA-37905/2015). [...]
2019 - 10.1016/j.vaccine.2019.03.009
Vaccine, Vol. 37 Núm. 16 (october 2019) , p. 2232-2243  
9.
13 p, 281.7 KB Soybean lecithin high in free fatty acids for broiler chicken diets : Impact on performance, fatty acid digestibility and saturation degree of adipose tissue / Viñado, Alberto (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Two experiments were conducted to evaluate the inclusion of soybean lecithin with a high free fatty acid content (L) in starter and grower-finisher broiler diets, as well as its influence on performance, energy and fatty acid (FA) utilization and the FA profile of the abdominal fat pad (AFP). [...]
2019 - 10.3390/ani9100802
Animals, Vol. 9 Núm. 10 (october 2019) , p. 802  
10.
10 p, 1004.6 KB Microencapsulation with alginate/CaCO 3 : A strategy for improved phage therapy / Colom, Joan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia) ; Cano-Sarabia, Mary (Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia) ; Otero Carrera, Jennifer (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia) ; Aríñez Soriano, Javier (Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia) ; Cortés Garmendia, M. Pilar (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia) ; Maspoch Comamala, Daniel (Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia) ; Llagostera Casas, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
Bacteriophages are promising therapeutic agents that can be applied to different stages of the commercial food chain. In this sense, bacteriophages can be orally administered to farm animals to protect them against intestinal pathogens. [...]
2017 - 10.1038/srep41441
Scientific reports, Vol. 7 (January 2017) , art. 41441  

Artículos : Encontrados 11 registros   1 - 10siguiente  ir al registro:
Contribuciones a jornadas y congresos Encontrados 2 registros  
1.
4 p, 398.6 KB PUFA loses after cookingg of chicken meat / López-Ferrer, S. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M. A.
An experiment was conducted to assess the effect ofsupplying with fish or linseed oils on the performance, quality parameters and fatty acid (FA) composition of the meat of broiler chickens. Besides, it aimed to test the relative stability of the FA composition after cooking of the chicken meat. [...]
1999
European Symposium on the quality of poultry meat. Bologna, Itàlia, 14è : 1999  
2.
7 p, 504.3 KB Dioxinas y PCBS en la alimentación de pollos de carne : efecto sobre parámetros productivos y utilización de nutrientes / Mateus, E. F. ; Choque López, José Alfredo ; Gómez de Segura Ugalde, Arantza ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Codony, Rafael. ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Este experimento tiene por objetivo evaluar la repercusión de la adición de grasas que presentan dioxinas (D) y bifenilos policlorados (PCBs) en la alimentación de pollos broiler. Se estudió su efecto sobre el rendimiento productivo, coeficiente de digestibilidad y el depósito de grasa de los animales. [...]
An experiment was designed to study the effect of the addition of dioxin and polychlorinated biphenyls PCBs contaminated fats in broiler chickens diets, on the productive yield parameters, the fat digestibility and deposit. [...]

2006
Expoaviga. Barcelona, Catalunya, 16è : 2006  

Documentos de investigación Encontrados 1 registros  
1.
169 p, 19.8 MB Use of soybean acid oil and palm fatty acid distillate in broiler chicken diets / Jiménez Moya, Beatriz ; Sala Pallarés, Roser, dir. ; Barroeta, Ana Cristina, dir.
La incorporació de matèries grasses als pinsos de pollastres de carn té com a objectiu principal augmentar la seva concentració energètica. L'oli àcid de soia (SA) i els destil·lats d'àcids grassos de palma (PFAD) són subproductes derivats de la refinació de l'oli de soia (S) i de l'oli de palma (P), respectivament. [...]
La incorporación de materias grasas en los piensos para pollos de carne tiene como principal objetivo incrementar su concentración energética. El aceite ácido de soja (SA) y los destilados de ácidos grasos de palma (PFAD) son subproductos derivados de la refinación del aceite de soja (S) y del aceite de palma (P), respectivamente. [...]
The supplementation of fats and oils in broiler chicken feeds is a common practice to increase the energy content of diets and provide essential fatty acids. Soybean acid oil (SA) and palm fatty acid distillate (PFAD) are by-products derived from the soybean oil (S) and palm oil (P) refining industry, respectively. [...]

2021  

Fondos personales e institucionales Encontrados 2 registros  
1.
4 p, 398.6 KB PUFA loses after cookingg of chicken meat / López-Ferrer, S. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M. A.
An experiment was conducted to assess the effect ofsupplying with fish or linseed oils on the performance, quality parameters and fatty acid (FA) composition of the meat of broiler chickens. Besides, it aimed to test the relative stability of the FA composition after cooking of the chicken meat. [...]
1999
European Symposium on the quality of poultry meat. Bologna, Itàlia, 14è : 1999  
2.
7 p, 504.3 KB Dioxinas y PCBS en la alimentación de pollos de carne : efecto sobre parámetros productivos y utilización de nutrientes / Mateus, E. F. ; Choque López, José Alfredo ; Gómez de Segura Ugalde, Arantza ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Codony, Rafael. ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Este experimento tiene por objetivo evaluar la repercusión de la adición de grasas que presentan dioxinas (D) y bifenilos policlorados (PCBs) en la alimentación de pollos broiler. Se estudió su efecto sobre el rendimiento productivo, coeficiente de digestibilidad y el depósito de grasa de los animales. [...]
An experiment was designed to study the effect of the addition of dioxin and polychlorinated biphenyls PCBs contaminated fats in broiler chickens diets, on the productive yield parameters, the fat digestibility and deposit. [...]

2006
Expoaviga. Barcelona, Catalunya, 16è : 2006  

¿Le interesa recibir alertas sobre nuevos resultados de esta búsqueda?
Defina una alerta personal vía correo electrónico o subscríbase al canal RSS.