Results overview: Found 19 records in 0.02 seconds.
Articles, 7 records found
Research literature, 9 records found
Graphic and multimedia documents, 3 records found
Personal and institutional archives, 6 records found
Articles 7 records found  
1.
26 p, 2.0 MB La objetualidad de lo comestible : acciones y enseres en el espacio doméstico del habitar japonés / Vasileva, Nadia (Universidad Politécnica de Madrid)
El presente artículo forma parte de la labor investigadora de la autora en su tesis doctoral sobre objetualidad en el espacio doméstico japonés durante el periodo de modernización y su trascendencia en el diseño contemporáneo. [...]
El present article forma part de la tasca investigadora de l'autora en la seva tesi doctoral sobre objectualitat en l'espai domèstic japonès durant el període de modernització i la seva transcendència en el disseny contemporani. [...]
This article forms part of the PhD research of the author on objecthood in Japanese domestic space during the period of modernization and its influence on contemporary design. The study is based on the hypothesis that the evolution of Japanese design is inscribed in a specific line of thought that takes shape during this period due to the need to affirm the own self as opposed to the other. [...]

2017 - 10.5565/rev/locus.306
Locus amoenus, Núm. 15 (2017) , p. 279-303 (Articles)  
2.
7 p, 575.7 KB Els contextos quotidians i els Estudis de Cas com a espai didàctic per a l'ensenyament de les Ciències basat en Projectes / Marchán Carvajal, Iván (Institut de Cornellà (Cornellà de Llobregat, Catalunya)) ; Palou, Laia (Institut Salas i Xandri (Sant Quirze del Vallès, Catalunya)) ; Royo, Pere (Institut-Escola Les Vinyes (Castellbisbal, Catalunya)) ; Domènech Casal, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals)
L'Aprenentatge Basat en Projectes suposa una oportunitat per a l'ensenyament de les ciències, perquè inclou el paper del Context en l'aprenentatge, i la necessitat d'un aprenentatge actiu basat en la resolució de conflictes. [...]
Project-Based Learning is an opportunity for Science Education, as it includes in learning activities a main role for the Context, and the need to solve conflicts through active learning activities. We propose several experiences based on diverse methodological frames (Case Studies, Inquiry, Socio-Scientific Issues) on chemical reactions, solutions, mitosis, plate tectonics, kinematics and dynamics) and we discuss its applications to Science Education.

2017
Ciències : revista del professorat de ciències de primària i secundària, Núm. 33 (2017) , p. 8-14 (Monogràfic sobre Aprenentatge Basat en Projectes en àmbits STEM)  
3.
18 p, 155.2 KB La "cuina compromesa" : estudio de caso exploratorio sobre la viabilidad de prácticas alternativas de restauración en la nueva ruralidad catalana / López-Moreno, Ignacio (Universidad Autónoma Metropolitana (Mèxic). Departamento de Procesos Sociales) ; Monllor i Rico, Neus (Arrels a Taula) ; Guillamon, Jaume (Associació Aladula) ; Guirado González, Carles (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia) ; Medina, F. Xavier (Universitat Oberta de Catalunya)
El nuevo paradigma agrosocial y la nueva ruralidad europea son objeto de múltiples investigaciones y discusiones académicas. El presente trabajo contribuye a ellas a través de un estudio de caso de plausibilidad que tuvo dos objetivos: a) construir una realidad empírica que nos permitiera comprobar la plausibilidad de lo descrito en las teorías de la nueva ruralidad, y b) definir los puntos fuertes y débiles de la misma a través de la socialización de la experiencia con los actores principales de las redes construidas en la primera fase. [...]
El nou paradigma agrosocial i la nova ruralitat europea són objecte de múltiples investigacions i discussions acadèmiques. Aquest treball hi contribueix mitjançant un estudi de cas de plausibilitat que va tenir dos objectius: a) construir una realitat empírica que ens permetés comprovar la plausibilitat del que s'ha descrit a les teories de la nova ruralitat, i b) definir els seus punts forts i febles mitjançant la socialització de l'experiència amb els actors principals de les xarxes construïdes a la primera fase. [...]
Le nouveau paradigme agrosocial et la nouvelle ruralité européenne font l'objet de multiples enquêtes et discussions académiques. Ce travail contribue à étudier ces aspects à partir d'une étude de cas de plausibilité qui a pour but deux objectifs: (a) la construction d'une réalité empirique qui nous permettrait de vérifier la plausibilité de ce qui est décrit dans les théories de la nouvelle ruralité, et (b) définir les forces et les faiblesses de cette réalité par le biais de la socialisation de l'expérience avec des acteurs majeurs dans les réseaux construits dans les premiers temps de la recherche. [...]
The new agrosocial paradigm and the new European rurality are subject to much research and academic discussion. This paper aim to make a contribution with a case study on their empirical viability by: (a) designing and implementing an empirical situation based on theoretical assumptions, and (b) defining the strengths and weaknesses of this initiative by matching the findings with the key actors involved in the project. [...]

2016 - 10.5565/rev/dag.377
Documents d'anàlisi geogràfica, Vol. 62 Núm. 3 (setembre-desembre 2016) , p. 595-612 (Articles)  
4.
12 p, 162.9 KB Búsqueda espiritual y laboratorio de refugio en "La culpa es de los Tlaxcaltecas" de Elena Garro / García, Mara L. (Brigham Young University)
La cocina, considerada como un espacio para la mujer y la preparación de los alimentos, recobra importancia en la cuentística de Elena Garro. Este lugar, además de ser el cuarto para la producción de los alimentos, se constituye como una zona de refugio donde se transmiten los secretos de las mujeres y la historia nacional. [...]
Debra Castillo notes that the kitchen is the place where women share their secrets. In the story of Elena Garro, "La culpa es de los tlaxcaltecas" from his book La semana de colores (1964), the kitchen, besides being the fourth for nutrition, stands as a land of refuge, where transmitting the secrets of women and national history. [...]

2012 - 10.5565/rev/mitologias.17
Mitologías hoy, Núm. 5 (2012) , p. 76-87  
5.
4 p, 53.0 KB Las carnes en la literatura culinaria catalana medieval / Fàbregas i Comadran, Xavier
La cocina catalana medieval se define como cristiana, occidental y mediterránea. Se encuentra recogida en el Libre de Sent Soví del siglo XIV y en el Libre del coch de Mestre Robert (de Nola), del siglo XV-XVI. [...]
2003
Eurocarne, Núm. 116 (Maig 2003) , p. 1-4  
6.
17 p, 215.9 KB Usos i costums de bon pagès al galliner i a la cuina / Fàbregas i Comadran, Xavier
Aquest treball és la recerca de bibliografia comarcal actual sobre el galliner, els seus productes i la seva cuina, a fi de poder descriure el seu maneig tradicional i la gastronomia del pollastre.
2010
Quaderns de la Selva, Núm. 22 (2010) , p. 209-225  
7.
4 p, 169.7 KB Disseny d'una seqüència didàctica d'activitats de química per 1r d'ESO contextualitzada en la cuina amb metodologia CLIL: Chemistry in the Kitchen / Payà Vayà, Lorena
Es presenta la seqüència didàctica d'activitats elaborada durant una llicència de tipus C en el curs 2007-2008. Aquesta seqüència correspon a la part de química del currículum de la matèria de ciències de la naturalesa de 1r d'ESO amb el títol, Chemistry in the Kitchen. [...]
2010
Ciències: revista del professorat de ciències de primària i secundària, Núm. 16 (juny 2010) , p. 21-24  

Research literature 9 records found  
1.
168 p, 203.8 MB The Cooker / Penin Fernández, Eva ; Maas Olives, Marcel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació
Aquest projecte tracta sobre la creació de marca i disseny gràfic i interactiu de The Cooker. És una nova aplicació iOS de receptes gratuïta amb possibilitat de compres dins de la app (Freemium). [...]
Este proyecto trata sobre la creación de marca y diseño gráfico e interactiva de The Cooker. Es una nueva aplicación iOS de recetas gratuita con posibilidad de compras dentro de la app (Freemium). [...]
This project is about the brand's creation and graphic and interactive design of The Cooker. It is a new iOS application of free recipes with the possibility of shopping within the app (Freemium). The Cooker aims to break the stereotype of existing recipe books, being the new social network of food recipes that allows to filter them according to the ingredients that are available at home. [...]

2018
Graduat o Graduada en Publicitat i Relacions Públiques [972]  
2.
94 p, 2.8 MB Traducción de los nombres de los platos chinos y su relación con herramientas de traducción automática / Zhang, Xinyu, autor ; Ripoll, Odile, supervisor acadèmic ; Torres Hostench, Olga, supervisor acadèmic ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació
A causa de la gran diferencia cultural y lingüística entre el Occidente y China, resulta muy difícil traducir los nombres de los platos chinos al español: la denominación de los platos chinos depende de una gran variedad de factores: sabor, color, personajes históricos y anécdotas antiguas. [...]
2017  
3.
9 p, 199.2 KB References of food -mediterranean cooking (II) / Fàbregas i Comadran, Xavier
Los más afamados críticos gastronómicos han encumbrado los restaurantes y cocineros de las Españas a los primeros puestos de la cocina mundial y han puesto de moda la cocina y la gastronomía, sobre todo, la mediterránea. [...]
2016  
4.
159 p, 2.2 MB Estudi terminològic de la cuina d'Orient Mitjà i confecció d'un glossari àrab-català/castellà / Faura Casadellà, Queralt ; Gil-Bardají, Anna, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació
Arran de l'existència de molts termes culinaris àrabs, dels quals la seva traducció no està establerta o és desconeguda, aquest Treball de Final de Grau presenta un glossari àrab-català/castellà extret a partir de l'elaboració de fitxes terminològiques, que es divideixen en set categories segons siguin ingredients, utensilis, tècniques de cuinat, plats, salses, postres o dolços, begudes i conserves. [...]
A raíz de la existencia de muchos términos culinarios árabes, de los cuales su traducción no está establecida o es desconocida, este Trabajo de Fin de Grado presenta un glosario árabe-catalán/castellano extraído a partir de la elaboración de fichas terminológicas, que se dividen en siete categorías según sean ingredientes, utensilios, técnicas de cocinado, platos, salsas, postres o dulces, bebidas y conservas. [...]
As a result of the existence of many Arabic culinary terms, whose translation is not established or is unknown, this End-of-degree Project presents an Arabic-Catalan/ Spanish glossary obtained from the terminology analysis, which is divided into seven categories according to ingredients, kitchen utensils, cooking techniques, food, sauces, desserts or sweets, drinks and preserves. [...]

2016
Traducció i Interpretació [1202]  
5.
51 p, 959.1 KB Selección y evaluación de fuentes de información para la elaboración de un corpus lingüístico / Valls Rodríguez, Núria ; Cid-Leal, Pilar, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Catalana) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació
El presente trabajo pretende analizar y seleccionar diversas fuentes bibliográficas que sirvan de ayuda para hacer un corpus lingüístico, concretamente en el ámbito de la cocina y la gastronomía. [...]
El present treball pretén analitzar i seleccionar diverses fonts bibliogràfiques que serveixin d'ajuda per fer un corpus lingüístic, concretament en l'àmbit de la cuina i la gastronomia. Per a això, es presenta una primera part introductòria sobre la teoria dels corpus lingüístics i els seus elements més destacats com ara la seva definició, la seva història i les seves particularitats més rellevants. [...]
This project aims to analyse and select various bibliographical sources which should help to make a linguistic corpus, particularly in the field of cooking and gastronomy. To do this, an introductory part on the theory of linguistic corpus and its salient elements such as its definition, its history and its most important characteristics is presented. [...]

2016
Traducció i Interpretació [1202]  
6.
270 p, 3.5 MB Cuina, teatre i modernitat : Barcelona, 1888-1919 / Saumell i Olivella, Eva ; Foguet i Boreu, Francesc, 1971-, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Catalana
La Barcelona del tombant del segle XIX al XX era una ciutat que creixia emmirallant-se en les altres capitals europees. El desig d'esdevenir el model de metròpolis moderna de la burgesia va suposar una transformació urbana i industrial que afectà, sobretot, les classes populars. [...]
Barcelona, at the turn of the twentieth century, was a booming town reflected in other European capitals. The desire to become the model of a modern bourgeois metropolis required an urban and industrial transformation that affected the popular classes especially. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  
7.
1 p, 590.9 KB Spherifications / Ferrer Salseda, A. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
The spherification is a culinary technique of molecular gastronomy based on the formation of spheres of food or drink, characterized by a liquid interior and a jelly surface. In this dissemination study we will deepen in the process of physicochemical spherifications, the substances used to make them and the various factors involved in the process.
2014
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
8.
13 p, 508.5 KB Aplicació de la tècnica de la cuina al buit als Estats Units / Villaronga Torrijos, Rosa ; Vila Brugalla, Montserrat, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2013
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
2 documents
9.
15 p, 211.8 KB References of food-mediterranean cooking : alimentación, gastronomía y productos (I) / Fàbregas i Comadran, Xavier
Los más afamados críticos gastronómicos han encumbrado los restaurantes y cocineros de las Españas a los primeros puestos de la cocina mundial y han puesto de moda la cocina y la gastronomía, sobre todo, la mediterránea. [...]
2012  

Graphic and multimedia documents 3 records found  
1.
1024x768, 351.1 KB XVI Fira del Senglar d'Osor (2019) : raçes de gossos per a batudes i cuina de caça / Fàbregas i Comadran, Xavier
Osor (340 m) es un pequeño y bonito pueblo, situado en el corazón de la abrupta y boscosa comarca de las Guilleries (La Selva, Catalunya). Se presentan fotos de algunas de las exposiciones y actividades llevadas a cabo durante la XVI Feria del Jabalí de Osor (2019), la exhibición de razas de perros para batidas y la cata de platos de cocina de carne de jabalí.
Ósor (340 m) és un petit i maco poble, al cor de l'abrupta i boscosa comarca de les Guilleries (La Selva, Catalunya). Es presenten fotos d'algunes de les exposicions i activitats portades a terme durant la XVI Fira del Senglar d'Osor (2019), l'exhibició de races de gossos per a batudes i el tastet de plats de cuina de carn de senglar.

2019
47 documents
2.
1024x768, 224.2 KB Exposició sobre "Cuines del Món" / Ayllon Bonnin, Annabel ; Albero Zaragoza, Jordi ; Universitat Autònoma de Barcelona. Biblioteca de Ciències Socials
2018
15 documents
3.
886x589, 121.2 KB Cocina / Fàbregas i Comadran, Xavier
He dudado en titular este registro Gastronomía, pero como además de degustar estos platos con el resto de comensales, familiares y/o amigos, los he cocinado personalmente, he preferido llamarlo Cocina, por el esfuerzo realizado y el conocimiento acreditado. [...]
He dubtat a l'hora de titular aquest registre Gastronomia, però com a més de gaudir d'aquests plats amb la resta de convidats, familars i/o amics, els he cuinat personalment, he preferit titular-lo Cuina, per l'esforç realitzat i el coneixement acreditat. [...]

2012 (Memoria cárnica digital)
19 documents

Personal and institutional archives 6 records found  
1.
1024x768, 351.1 KB XVI Fira del Senglar d'Osor (2019) : raçes de gossos per a batudes i cuina de caça / Fàbregas i Comadran, Xavier
Osor (340 m) es un pequeño y bonito pueblo, situado en el corazón de la abrupta y boscosa comarca de las Guilleries (La Selva, Catalunya). Se presentan fotos de algunas de las exposiciones y actividades llevadas a cabo durante la XVI Feria del Jabalí de Osor (2019), la exhibición de razas de perros para batidas y la cata de platos de cocina de carne de jabalí.
Ósor (340 m) és un petit i maco poble, al cor de l'abrupta i boscosa comarca de les Guilleries (La Selva, Catalunya). Es presenten fotos d'algunes de les exposicions i activitats portades a terme durant la XVI Fira del Senglar d'Osor (2019), l'exhibició de races de gossos per a batudes i el tastet de plats de cuina de carn de senglar.

2019
47 documents
2.
9 p, 199.2 KB References of food -mediterranean cooking (II) / Fàbregas i Comadran, Xavier
Los más afamados críticos gastronómicos han encumbrado los restaurantes y cocineros de las Españas a los primeros puestos de la cocina mundial y han puesto de moda la cocina y la gastronomía, sobre todo, la mediterránea. [...]
2016  
3.
886x589, 121.2 KB Cocina / Fàbregas i Comadran, Xavier
He dudado en titular este registro Gastronomía, pero como además de degustar estos platos con el resto de comensales, familiares y/o amigos, los he cocinado personalmente, he preferido llamarlo Cocina, por el esfuerzo realizado y el conocimiento acreditado. [...]
He dubtat a l'hora de titular aquest registre Gastronomia, però com a més de gaudir d'aquests plats amb la resta de convidats, familars i/o amics, els he cuinat personalment, he preferit titular-lo Cuina, per l'esforç realitzat i el coneixement acreditat. [...]

2012 (Memoria cárnica digital)
19 documents
4.
15 p, 211.8 KB References of food-mediterranean cooking : alimentación, gastronomía y productos (I) / Fàbregas i Comadran, Xavier
Los más afamados críticos gastronómicos han encumbrado los restaurantes y cocineros de las Españas a los primeros puestos de la cocina mundial y han puesto de moda la cocina y la gastronomía, sobre todo, la mediterránea. [...]
2012  
5.
4 p, 53.0 KB Las carnes en la literatura culinaria catalana medieval / Fàbregas i Comadran, Xavier
La cocina catalana medieval se define como cristiana, occidental y mediterránea. Se encuentra recogida en el Libre de Sent Soví del siglo XIV y en el Libre del coch de Mestre Robert (de Nola), del siglo XV-XVI. [...]
2003
Eurocarne, Núm. 116 (Maig 2003) , p. 1-4  
6.
17 p, 215.9 KB Usos i costums de bon pagès al galliner i a la cuina / Fàbregas i Comadran, Xavier
Aquest treball és la recerca de bibliografia comarcal actual sobre el galliner, els seus productes i la seva cuina, a fi de poder descriure el seu maneig tradicional i la gastronomia del pollastre.
2010
Quaderns de la Selva, Núm. 22 (2010) , p. 209-225  

Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.