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1.
12 p, 131.1 KB Análisis del sistema británico de evaluación de la higiene (HAS) mediante la valoración de un matadero y sala de despiece de aves / Guinjoan, J. ; Fàbregas i Comadran, Xavier
Este artículo, Primer premio del VII Concurso ADITSIC para asociados, analiza el Sistema Británico de Evaluación de la Higiene (HAS). Para ello se valoró el estado higiénico de un matadero y de una sala de despiece de aves, teniendo en cuenta la metodología HAS de 1995 y las de 1999.
2001
Eurocarne, Vol. 99, Núm. 1 (Septiembre 2001) , p. 1-12  

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1.
583x886, 358.9 KB El color de la carne de cordero : canales, despiece y piezas fileteadas / Fàbregas i Comadran, Xavier
El color de la carne de cordero es quizás la característica más valorada por los países mediterráneos europeos. Asociada a corderos aún lactantes de carne rosada clara, pesos bajos de canal, conformaciones bajas-medias y engrasamientos medios, esta percepción de la calidad de la canal y de la carne en el cordero, difiere radicalmente de la de los países del norte de Europa, que aprecian más las canales con mayor PC, conformaciones excelentes por ser razas cárnicas muy conformadas, engrasamientos medios-altos y color rojo de la carne. [...]
El color de la carn de xai és potser la característica més valorada pels països mediterranis europeus. Associada a xais encara lactants de carn rosada clara, pesos baixos de canal, conformacions baixes-mitges i engreixements mitjos, aquesta percepció de la qualitat de la canal i de la carn en el xai, difereix radicalment de la dels països del nord d'europa, que aprecien m és les canals amb major PC, conformacions excel. [...]

1995 (Memoria cárnica digital)
68 documents
2.
800x1195, 134.3 KB Despiece de bovino y piezas fileteadas / Fàbregas i Comadran, Xavier
En el despiece de la canal, las salas de despiece y los carniceros valorizan las distintas piezas según su categoría: piezas con bistecs para plancha, brasa, fritura; piezas para asar; trozos para estofar y carne picada para hamburguesas, salchichas y acompañamiento para canelones, pasta,. [...]
En l'especejament de la canal, les sales d'especejament i els carnissers valoren les diferents peces segons la seva categoria: peces amb bistecs per planxa, brasa, fritura; peces per a rostir; troços per a estofar i carn picada per a hamburgueses, saltxitxes i acompanyament per a canelons, pasta, . [...]

1993 (Memoria cárnica digital)
72 documents
3.
1182x782, 145.5 KB Conformación in vivo, categorías comerciales, calidad de la canal y de la carne y despiece en conejos / Fàbregas i Comadran, Xavier
La carne de conejo es más cara, pero responde gastronómicamente como el pollo, a un abanico de posibilidades culinarias muy amplio. Es quizás una carne veraniega para la cocción a la brasa (con all i oli), a la plancha y también guisado con setas. [...]
La carn de conill és més cara, però respon gastronòmicament com el pollastre, a un ventall de possibilitats culinàries molt àmplies. És potser una carn estiuenca i respon molt bé a la cocció a la brasa (com all i oli), a la planxa i també guisada amb bolets. [...]

1993 (Memoria cárnica digital)
102 documents
4.
1182x784, 220.3 KB Despiece de porcino: piezas de carne, despojos y recortes / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta el despiece completo de la canal de cerdo, de la que se obtienen distintas piezas de carne, despojos no viscerales y recortes de carne de distintas categorías (magros-grasos) para carnicería e industria.
Es presenta l'especejament complet de la canal de porc, de la qual s'obtenen diferents peces de carn, despulles no viscerals i retalls de carn de diferents categories (magros-grassos) per a carnisseria i indústria.

1994 (Memoria cárnica digital)
65 documents
5.
1182x786, 185.3 KB Despiece de porcino: paleta de York / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta la paleta de York y su despiece.
Es presenta l'espatlla de York i el seu especejament.

1994 (Memoria cárnica digital)
9 documents
6.
780x1182, 177.4 KB Despiece de porcino: jamón de York / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta el jamón de York y su despiece.
Es presenta el pernil de York i el seu especejament.

1994 (Memoria cárnica digital)
11 documents
7.
1182x774, 160.6 KB Despiece de porcino: chuleta Barcelona y chuleta Girona / Fàbregas i Comadran, Xavier
En Catalunya, a parte de la canal Lomo, existen dos presentaciones para la canal Chuleta: Barcelona y Girona. Se presentan los dos tipos de chuleta enteras y las piezas obtenidas en cada uno de sus despieces.
A Catalunya, a part de la canal Llom, existeixen dues presentacions per a la canal Llonza: Barcelona i Girona. Es presenten els dos tipus de llonces senceres i les peces obtingudes en cadascun dels seus especejaments.

1993 (Memoria cárnica digital)
11 documents
8.
773x1182, 142.9 KB Despiece de porcino: Canal chuleta II / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta el despiece de la canal Chuleta y sus distintos destinos industriales o para carnicería.
Es presenta l'especejament de la canal Llonza i els seus diferents destins industrials o per a carnisseries.

1994 (Memoria cárnica digital)
37 documents
9.
778x1182, 173.3 KB Despiece y oferta comercial de productos de pavo blanco / Fàbregas i Comadran, Xavier
El pavo blanco es una buena alternativa a la carne de pollo. De él se obtiene un despiece más variado ("costillas", carne para estofar), accesible al público en piezas o fileteados. Se presenta la oferta comercial del despiece de pavo blanco de origen Catalunya, Francia e Italia.
El gall dindi blanc és una bona alternativa a la carn de pollastre. D'ell s'obté un especejament més variat ("costelles", carn per estofar), accessible al públic en peces o filetejats. Es presenta l'oferta comercial de l'especejament de gall dindi blanc d'origen Catalunya, França i Itàlia.

1993 (Memoria cárnica digital)
32 documents
10.
782x1182, 195.1 KB Despiece de la canal de pollo y gallina / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta la oferta comercial del despiece de la canal de pollo, gallina semipesada y pesada y gallo pesado, para consumo directo o industria de preparados y elaborados cárnicos de carne de ave.
Es presenta l'oferta comercial de l'especejament de la canal de pollastre, gallina semipesada i pesada, i gall pesat, per a consum directe o indústria de preparats i elaborats càrnics de carn d'aus.

1994 (Memoria cárnica digital)
30 documents

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1.
583x886, 358.9 KB El color de la carne de cordero : canales, despiece y piezas fileteadas / Fàbregas i Comadran, Xavier
El color de la carne de cordero es quizás la característica más valorada por los países mediterráneos europeos. Asociada a corderos aún lactantes de carne rosada clara, pesos bajos de canal, conformaciones bajas-medias y engrasamientos medios, esta percepción de la calidad de la canal y de la carne en el cordero, difiere radicalmente de la de los países del norte de Europa, que aprecian más las canales con mayor PC, conformaciones excelentes por ser razas cárnicas muy conformadas, engrasamientos medios-altos y color rojo de la carne. [...]
El color de la carn de xai és potser la característica més valorada pels països mediterranis europeus. Associada a xais encara lactants de carn rosada clara, pesos baixos de canal, conformacions baixes-mitges i engreixements mitjos, aquesta percepció de la qualitat de la canal i de la carn en el xai, difereix radicalment de la dels països del nord d'europa, que aprecien m és les canals amb major PC, conformacions excel. [...]

1995 (Memoria cárnica digital)
68 documents
2.
800x1195, 134.3 KB Despiece de bovino y piezas fileteadas / Fàbregas i Comadran, Xavier
En el despiece de la canal, las salas de despiece y los carniceros valorizan las distintas piezas según su categoría: piezas con bistecs para plancha, brasa, fritura; piezas para asar; trozos para estofar y carne picada para hamburguesas, salchichas y acompañamiento para canelones, pasta,. [...]
En l'especejament de la canal, les sales d'especejament i els carnissers valoren les diferents peces segons la seva categoria: peces amb bistecs per planxa, brasa, fritura; peces per a rostir; troços per a estofar i carn picada per a hamburgueses, saltxitxes i acompanyament per a canelons, pasta, . [...]

1993 (Memoria cárnica digital)
72 documents
3.
1182x782, 145.5 KB Conformación in vivo, categorías comerciales, calidad de la canal y de la carne y despiece en conejos / Fàbregas i Comadran, Xavier
La carne de conejo es más cara, pero responde gastronómicamente como el pollo, a un abanico de posibilidades culinarias muy amplio. Es quizás una carne veraniega para la cocción a la brasa (con all i oli), a la plancha y también guisado con setas. [...]
La carn de conill és més cara, però respon gastronòmicament com el pollastre, a un ventall de possibilitats culinàries molt àmplies. És potser una carn estiuenca i respon molt bé a la cocció a la brasa (com all i oli), a la planxa i també guisada amb bolets. [...]

1993 (Memoria cárnica digital)
102 documents
4.
1182x784, 220.3 KB Despiece de porcino: piezas de carne, despojos y recortes / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta el despiece completo de la canal de cerdo, de la que se obtienen distintas piezas de carne, despojos no viscerales y recortes de carne de distintas categorías (magros-grasos) para carnicería e industria.
Es presenta l'especejament complet de la canal de porc, de la qual s'obtenen diferents peces de carn, despulles no viscerals i retalls de carn de diferents categories (magros-grassos) per a carnisseria i indústria.

1994 (Memoria cárnica digital)
65 documents
5.
1182x786, 185.3 KB Despiece de porcino: paleta de York / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta la paleta de York y su despiece.
Es presenta l'espatlla de York i el seu especejament.

1994 (Memoria cárnica digital)
9 documents
6.
780x1182, 177.4 KB Despiece de porcino: jamón de York / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta el jamón de York y su despiece.
Es presenta el pernil de York i el seu especejament.

1994 (Memoria cárnica digital)
11 documents
7.
1182x774, 160.6 KB Despiece de porcino: chuleta Barcelona y chuleta Girona / Fàbregas i Comadran, Xavier
En Catalunya, a parte de la canal Lomo, existen dos presentaciones para la canal Chuleta: Barcelona y Girona. Se presentan los dos tipos de chuleta enteras y las piezas obtenidas en cada uno de sus despieces.
A Catalunya, a part de la canal Llom, existeixen dues presentacions per a la canal Llonza: Barcelona i Girona. Es presenten els dos tipus de llonces senceres i les peces obtingudes en cadascun dels seus especejaments.

1993 (Memoria cárnica digital)
11 documents
8.
773x1182, 142.9 KB Despiece de porcino: Canal chuleta II / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta el despiece de la canal Chuleta y sus distintos destinos industriales o para carnicería.
Es presenta l'especejament de la canal Llonza i els seus diferents destins industrials o per a carnisseries.

1994 (Memoria cárnica digital)
37 documents
9.
782x1182, 195.1 KB Despiece de la canal de pollo y gallina / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta la oferta comercial del despiece de la canal de pollo, gallina semipesada y pesada y gallo pesado, para consumo directo o industria de preparados y elaborados cárnicos de carne de ave.
Es presenta l'oferta comercial de l'especejament de la canal de pollastre, gallina semipesada i pesada, i gall pesat, per a consum directe o indústria de preparats i elaborats càrnics de carn d'aus.

1994 (Memoria cárnica digital)
30 documents
10.
1182x777, 124.3 KB Despiece de la canal de pato para foie / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta el foie como principal objetivo de producción del pato Moulard y las distintas partes del despiece obtenido, como subproducto de gran valor añadido, aunque de menor calidad de carne que la de pato mudo.
Es presenta del foie com a principal objectiu de producció de l'ànec Moulard i les diferents parts de l'especejament obtingut, com subproducte de gran valor afegit, encara que de menys qualitat de carn que la de l'ànec mut.

1996 (Memoria cárnica digital)
15 documents

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