Resultats globals: 9 registres trobats en 0.20 segons.
Articles, 4 registres trobats
Documents de recerca, 5 registres trobats
Articles 4 registres trobats  
1.
45 p, 756.9 KB Analysis of the consumer's perception of urban food products from a soilless system in rooftop greenhouses : a case study from the Mediterranean area of Barcelona (Spain) / Ercilla Montserrat, Mireia (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Sanjuan Delmas, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Sanyé Mengual, Esther (Università di Bologna. Centro studi e ricerca agricoltura urbana e biodiversità) ; Calvet Mir, Laura (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Banderas, Karla (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Rieradevall, Joan (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Gabarrell Durany, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Soilless crops are commonly used in rooftop agriculture (RA) because they easily adapt to building constraints. However, acceptance of the produce derived from this system may be controversial. This paper evaluates consumers' acceptance of food from RA in Mediterranean cities, focusing on the quality of the product, production system, and consumers' motivations. [...]
2019 - 10.1007/s10460-019-09920-7
Agriculture and human values, Vol. 36, issue 3 (Sep. 2019) , p. 375-393  
2.
3 p, 46.3 KB Unconscious slaughtering / Santori, Pasqualino (Comitato Bioetico per la Veterinaria)
El sacrificio es un aspecto crítico, en términos éticos, en la relación entre los seres humanos y los animales. El texto establece una estrategia para revisar el equilibrio entre los intereses humanos y los de los animales, con el objetivo de anular la percepción de los acontecimientos por parte de los animales.
Slaughtering is a critical issue, in ethical terms, in the relationship between human and animals. The text builds a strategy to review the balance of interests between human and animals, in order to avoid the perception of events to the animals.

2018 - 10.5565/rev/da.338
dA Derecho Animal : Forum of Animal Law Studies, Vol. 9 Núm. 2 (2018) , p. 106-111 (Documentos)
2 documents
3.
23 p, 1015.8 KB The complexity of food systems : defining relevant attributes and indicators for the evaluation of food supply chains in Spain / Gamboa, Gonzalo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica) ; Kovacic, Zora (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Di Masso, Marina (Universitat Oberta de Catalunya) ; Mingorría, Sara (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Gomiero, Tiziano (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Rivera-Ferre, Marta G.. (Universitat de Vic. Facultat de Ciències i Tecnologia) ; Giampietro, Mario (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
The wide-ranging literature on food systems provides multiple perspectives and world views. Various stakeholders define food and food systems in non-equivalent ways. The perception of the performance of food systems is determined by these specific perspectives, and a wide variety of policies responding to different aims are proposed and implemented accordingly. [...]
2016 - 10.3390/su8060515
Sustainability, Vol. 8 (May 2016) , art. 515  
4.
27 p, 1.7 MB Are local food chains more sustainable than global food chains? Considerations for assessment / Brunori, Gianluca (University of Pisa. Department of Agriculture, Food and Environment) ; Galli, Francesca (University of Pisa. Department of Agriculture, Food and Environment) ; Barjolle, Dominique (Swiss Federal Institute of Technology Zürich ETH. Sustainable Agroecosystems Group) ; van Broekhuizen, Rudolf (Wageningen University. Rural Sociology Group) ; Colombo, Luca (Fondazione Italiana per la Ricerca in Agricoltura Biologica e Biodinamica (Roma, Itàlia)) ; Giampietro, Mario (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Kirwan, James (University of Gloucestershire. Countryside and Community Research Institute) ; Lang, Tim (City University (Londres, Regne Unit). Centre for Food Policy) ; Mathijs, Erik (Katholieke Universiteit Leuven. Department of Earth and Environmental Sciences) ; Maye, Damian (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; de Roest, Kees (Centro Ricerche Produzioni Animali (Itàlia)) ; Rougoor, Carin (Centre for Agriculture and Environment Foundation (Culemborg, Països Baixos)) ; Schwarz, Jana (Katholieke Universiteit Leuven. Department of Earth and Environmental Sciences) ; Schmitt, Emilia (Swiss Federal Institute of Technology. Sustainable Agroecosystems Group) ; Smith, Julie (City University (Londres, Regne Unit). Centre for Food Policy) ; Stojanovic, Zaklina (University of Belgrade. Faculty of Economics) ; Tisenkopfs, Talis (Baltic Studies Centre (Riga, Letònia)) ; Touzard, Jean-Marc (Institut National de la Recherche Agronomique (França))
This paper summarizes the main findings of the GLAMUR project which starts with an apparently simple question: is "local" more sustainable than "global"? Sustainability assessment is framed within a post-normal science perspective, advocating the integration of public deliberation and scientific research. [...]
2016 - 10.3390/su8050449
Sustainability, Vol. 8, art. 449 (May 2016)  

Documents de recerca 5 registres trobats  
1.
1.2 MB Análisi del model agroecologic agràri / Ginesta Bartomeu, Alex ; Griera Llonch, Eudald, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa
L'estudi parteix de la premissa que actualment el model alimentari industrial és insostenible i gens respectuós amb els ecosistemes. En aquest context, es troba en el model agroecològic potencial per promoure una alimentació de qualitat, proximitat i amb respecte pel mediambient. [...]
El estudio parte de la premisa de que actualmente el modelo alimentario industrial es insostenible e irrespetuoso con los ecosistemas. En este contexto, se encuentra en el modelo agroecológico potencial para promover una alimentación de calidad, proximidad y con respeto por el medioambiente. [...]
The study is based on the premise that the industrial food model is currently unsustainable and has no rescpect for ecosystems. In this context, the agroecological model has potential to promote quality food, proximity and respect for the environment. [...]

2021
Postgrau en Economia Social i Solidària: Desenvolupament Local, Cooperativisme i Transformació Social [3780]  
2.
243 p, 7.9 MB Abastecimiento de alimentos en el Área Metropolitana de Buenos Aires : interacciones y configuración espacial de los entramados logísticos-comerciales en los sectores lácteo y frutihortícola / Pérez Martín, Joaquín ; Tulla i Pujol, Antoni F., 1945-, dir. ; Barsky, Andrés, dir.
Aquesta tesi estudia el funcionament dels entramats logístic i comercials que abasteixen d'aliments pel consum de les llars, en especial dels sectors lacti i de fruita i horta en la -Área Metropolitana de Buenos Aires (AMBA)-, Argentina. [...]
Esta tesis estudia el funcionamiento de los entramados logísticos y comerciales de abastecimiento de alimentos para consumo hogareño, particularmente los referidos a los sectores lácteo y frutihortícola, en el Área Metropolitana de Buenos Aires (AMBA), Argentina. [...]
This thesis examines the operation of the logisticals and commercials networks of household food supply, particularly relating to dairy, fruit and vegetable sectors in the Metropolitan Area of Buenos Aires (MABA), Argentina. [...]

2021  
3.
37 p, 628.2 KB Els supermercats cooperatius i participatius com a eina per la sobirania alimentària i el mercat social / Cappadona Cappadona, Giulio ; Griera Llonch, Eudald, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa
El sistema agroalimentari, per com està planejat avui dia, representa la maximització del benefici en contra de la dignitat dels treballadors del sector i de el medi rural en el qual es desplega. El moviment de la sobirania alimentària neix per contrarestar aquest procés i proposar una alternativa, l'agroecologia, que representa la forma més sostenible, ecològicament i socialment, de produir aliments i de redistribuir benestar. [...]
El sistema agro-alimentario, por como está planeado hoy en día, representa la maximización del beneficio en contra de la dignidad de los trabajadores del sector y del medio rural en el cual se despliega. [...]
The agro-food system, as planned today, represents the maximization of profit against the dignity of workers in the sector and in the rural environment in which it is deployed. The food sovereignty movement was born to counter this process and propose an alternative, agroecology, which represents the most ecologically and socially sustainable way of producing food and redistributing well-being. [...]

2020
Postgrau en Economia Social i Solidària: Desenvolupament Local, Cooperativisme i Transformació Social [3780]  
4.
1 p, 835.0 KB Evolutionary genetic engineering to help the food supply in a warmer and more crowded world / Carretero Vilarroig, Maria Lidón ; Rodríguez-Trelles, Francisco, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències
2014
Grau en Genètica [833]  
5.
1 p, 711.5 KB Assessing the food supply capacity of peri-urban agriculture through a case-study in the Baix Llobregat region / Porcuna Ferrer, Anna ; Claramunt López, Bernat, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències
2014
Grau en Biologia Ambiental [813]  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.