Resultats globals: 11 registres trobats en 0.01 segons.
Articles, 10 registres trobats
Documents de recerca, 1 registres trobats
Articles 10 registres trobats  
1.
28 p, 796.7 KB Dissecting ultra-processed foods and drinks : Do they have a potential to impact the brain? / Contreras Rodríguez, Oren (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psiquiatria i de Medicina Legal) ; Solanas i Garcia, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia) ; Escorihuela Agullo, Rosa Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psiquiatria i de Medicina Legal)
Ultra-processed foods and drinks (UPF) are formulation of ingredients, mostly of exclusive industrial use, that result from a series of industrial processes. They usually have a low nutrient but high energy density, with a high content of saturated and trans fats, and added sugars. [...]
2022 - 10.1007/s11154-022-09711-2
Reviews in endocrine and metabolic disorders, Vol. 23 Núm. 4 (august 2022) , p. 697-717  
2.
12 p, 2.0 MB Antiplatelet activity of isorhamnetin via mitochondrial regulation / Rodríguez, L. (Thrombosis Research Center. Department of Clinical Biochemistry and Immunohaematology. Faculty of Health Sciences. Medical Technology School. Universidad de Talca) ; Badimon, Lina (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Méndez, D. (Thrombosis Research Center. Department of Clinical Biochemistry and Immunohaematology. Faculty of Health Sciences. Medical Technology School. Universidad de Talca) ; Padró, Teresa (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Vilahur, Gemma (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Peña, Esther (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Carrasco, B. (Centro de Estudios en Alimentos Procesados) ; Vogel, H. (CENATIV. Departamento de Horticultura. Facultad de Ciencias Agrarias. Universidad de Talca) ; Palomo, I. (Thrombosis Research Center. Department of Clinical Biochemistry and Immunohaematology. Faculty of Health Sciences. Medical Technology School. Universidad de Talca) ; Fuentes, E. (Thrombosis Research Center. Department of Clinical Biochemistry and Immunohaematology. Faculty of Health Sciences. Medical Technology School. Universidad de Talca)
With the diet, we ingest nutrients capable of modulating platelet function, which plays a crucial role in developing cardiovascular events, one of the leading causes of mortality worldwide. Studies that demonstrate the antiplatelet and antithrombotic potential of bioactive compounds are vital to maintaining good cardiovascular health. [...]
2021 - 10.3390/antiox10050666
Antioxidants, Vol. 10 Núm. 5 (may 2021) , p. 666  
3.
10 p, 705.7 KB Food addiction in Bulimia Nervosa : Analysis of body composition, psychological and problematic foods profile / Munguía, Lucero (Centro de Investigación Biomédica en Red de Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición) ; Camacho-Barcia, Lucía (Centro de Investigación Biomédica en Red de Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición) ; Gaspar-Pérez, Anahí (Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge) ; Granero, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut) ; Galiana, Carla (Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge) ; Jiménez-Murcia, Susana (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències Clíniques) ; Dieguez, Carlos (Universidad de Santiago de Compostela. Departamento de Fisiología) ; Gearhardt, Ashley Nicole (University of Michigan. Department of Psychology) ; Fernández-Aranda, Fernando (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències Clíniques)
Food Addiction (FA) has been related with eating disorders (ED), especially Bulimia Nervosa (BN). BN + FA may have different physical characteristics than patients with BN without the comorbidity, such as body mass index (BMI) or body composition, and psychological as emotion regulation. [...]
2022 - 10.3389/fpsyt.2022.1032150
Frontiers in psychiatry, Vol. 13 (october 2022)  
4.
21 p, 1.1 MB Does Consumption of Ultra-Processed Foods Matter for Liver Health? Prospective Analysis among Older Adults with Metabolic Syndrome / Konieczna, Jadwiga (Centro de Investigación Biomédica en Red de Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición) ; Fiol-Sala, Miquel (Centro de Investigación Biomédica en Red de Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición) ; Colom, Antoni (Centro de Investigación Biomédica en Red de Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición) ; Martínez-González, Miguel Ángel (Harvard T.H. Chan School of Public Health (Boston, Estats Units d'Amèrica)) ; Salas-Salvadó, Jordi (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Corella, Dolores (Universitat de València) ; Soria-Florido, María Trinidad (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Martínez, J. Alfredo (Precision Nutrition and Cardiometabolic Health Program (Madrid)) ; Alonso-Gómez, Ángel María (Instituto de Investigación Sanitaria Bioaraba (Vitoria, País Basc)) ; Wärnberg, Julia (Universidad de Málaga) ; Vioque, Jesús (Instituto de Investigación Sanitaria y Biomédica de Alicante) ; López-Miranda, José (Instituto Maimónides de Investigación Biomédica de Córdoba) ; Estruch, Ramón (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Bernal-Lopez, María Rosa (Instituto de Investigación Biomédica de Málaga) ; Lapetra, José (DDistrito Sanitario Atención Primaria Sevilla) ; Serra-Majem, Luís (Universidad de Las Palmas de Gran Canaria) ; Bueno-Cavanillas, Aurora (Universidad de Granada) ; Tur, Josep Antonio (Universitat de les Illes Balears) ; Martín, Vicente (Universidad de León) ; Pintó, Xavier (Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge) ; Gaforio, José J. (Universidad de Jaén) ; Matía-Martín, Pilar (Instituto de Investigación Sanitaria del Hospital Clínico San Carlos) ; Vidal, Josep (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Vázquez, Clotilde (Hospital Universitario Fundación Jiménez Díaz) ; Daimiel, Lidia (Nutritional Control of the Epigenome Group, Precision Nutrition and Obesity Program (Madrid)) ; Ros, Emilio (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Bes-Rastrollo, Maira (Universidad de Navarra) ; Pascual, María (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Sorlí, José V (Universitat de València) ; Goday Arnó, Albert (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina) ; Zulet, M. Angeles (Universidad de Navarra) ; Moreno-Rodriguez, Anai (Instituto de Investigación Sanitaria Bioaraba (Vitoria, País Basc)) ; Carmona González, Francisco Jesús (Distrito de Atención Primaria Costa del Sol (Andalusia)) ; Valls-Enguix, Rafael (Raval Health Care Centre, 03203 Elche, Spain) ; Janer, Juana M. (Centro de Salud Camp Redó (Illes Balears)) ; García-Rios, Antonio (Instituto Maimónides de Investigación Biomédica de Córdoba) ; Casas, Rosa (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Gómez Pérez, Ana María (Instituto de Investigación Biomédica de Málaga) ; Santos-Lozano, José Manuel (Distrito Sanitario Atención Primaria Sevilla) ; Basterra Gortari, Francisco Javier (Complejo Hospitalario de Navarra) ; Martínez, María Ángeles (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Ortega-Azorin, Carolina (Universitat de València) ; Bayó, Joan (Institut Català de la Salut. Centre d'Atenció Primària El Clot (Barcelona, Catalunya)) ; Abete, Itziar (Universidad de Navarra) ; Salaverria-Lete, Itziar (Instituto de Investigación Sanitaria Bioaraba (Vitoria, País Basc)) ; Ruiz-Canela, Miguel (Universidad de Navarra) ; Babio, Nancy (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Carres, Lourdes (Centre d'Atenció Primària Sant Martí de Provençals (Catalunya)) ; Romaguera, Dora (Centro de Investigación Biomédica en Red de Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición)
Non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) includes a spectrum of liver alterations that can result in severe disease and even death. Consumption of ultra-processed foods (UPF) has been associated with obesity and related comorbidities. [...]
2022 - 10.3390/nu14194142
Nutrients, Vol. 14 (october 2022)  
5.
15 p, 3.1 MB Re-analysis of archaeobotanical remains from pre- and early agricultural sites provides no evidence for a narrowing of the wild plant food spectrum during the origins of agriculture in southwest Asia / Wallace, Michael (University of Sheffield. Department of Archaeology) ; Jones, Glynis (University of Sheffield. Department of Archaeology) ; Charles, Michael (University of Oxford. Department of Archaeology) ; Forster, Emily (University of Oxford. Department of Archaeology) ; Stillman, Eleanor (University of Sheffield. School of Mathematics and Statistics) ; Bonhomme, Vincent (Université de Montpellier. Institut des Sciences de l'Evolution) ; Livarda, Alexandra (University of Nottingham. Department of Classics and Archaeology) ; Osborne, Colin P. (University of Sheffield. Department of Animal and Plant Sciences) ; Rees, Mark (University of Sheffield. Department of Animal and Plant Sciences) ; Frenck, Georg (University of Innsbruck. Department of Ecology) ; Preece, Catherine (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Archaeobotanical evidence from southwest Asia is often interpreted as showing that the spectrum of wild plant foods narrowed during the origins of agriculture, but it has long been acknowledged that the recognition of wild plants as foods is problematic. [...]
2019 - 10.1007/s00334-018-0702-y
Vegetation History and Archaeobotany, Vol. 28, Issue 4 (July 2019) , p. 449-463  
6.
33 p, 579.8 KB Dietary transitions among three contemporary hunter-gatherers across the tropics / Reyes-García, Victoria (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Powell, Bronwen (Pennsylvania State University) ; Díaz-Reviriego, Isabel (Helmholtz Centre for Environmental Research) ; Fernández-Llamazares, Álvaro (University of Helsinki) ; Gallois, Sandrine (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Guèze, Maximilien (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
The diets of contemporary hunter-gatherers are diverse and highly nutritious, but are rapidly changing as these societies integrate into the market economy. Here, we analyse empirical data on the dietary patterns and sources of foods of three contemporary hunter-gatherer societies: the Baka of Cameroon (n = 160), the Tsimane' of Bolivia (n = 124) and the Punan Tubu of Indonesia (n = 109). [...]
2019 - 10.1007/s12571-018-0882-4
Food Security, Vol. 11, Issue 1 (February 2019) , p. 109-122  
7.
25 p, 609.4 KB Black aspergilli and ochratoxin A in foods / Cabañes Sáenz, Francisco Javier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Bragulat, M. Rosa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Ochratoxin A (OTA) is a potent nephrotoxin and carcinogen which is found in a wide variety of common foods and beverages. The black aspergilli are distributed worldwide and are regarded as common food spoilage fungi. [...]
2018 - 10.1016/j.cofs.2018.01.006
Current Opinion in Food Science, 2018  
8.
10 p, 159.1 KB Ochratoxin A Producing Species in the Genus Penicillium / Cabañes Sáenz, Francisco Javier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Bragulat, M. Rosa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Castellá, Gemma (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Ochratoxin A (OTA) producing fungi are members of the genera Aspergillus and Penicillium. Nowadays, there are about 20 species accepted as OTA producers, which are distributed in three phylogenetically related but distinct groups of aspergilli of the subgenus Circumdati and only in two species of the subgenus Penicillium. [...]
2010 - 10.3390/toxins2051111
Toxins, Vol. 2 Núm. 5 (May 2010) , p. 1111-1120  
9.
8 p, 1.0 MB Construcción de la marca "Modesta, Productos Artesanales de Nopal" / Aguillón Gutiérrez, Darío D. (Universidad Autónoma de Coahuila (Monclova, Mèxic). Escuela de Artes Plásticas) ; Jaime Cepeda, Magdalena (Universidad Autónoma de Coahuila (Monclova, Mèxic). Escuela de Artes Plásticas)
Arteaga, Coahuila es una población con una intensa actividad agrícola en la que existen productores de nopal. Uno de estos productores elabora una amplia variedad de alimentos artesanales, sin embargo no se ha establecido como una marca sólida capaz de competir en un mercado con una creciente demanda de productos naturales, orgánicos y artesanales. [...]
Arteaga, Coahuila és una població amb una intensa activitat agrícola en la qual hi ha productors de nopal. Un d'aquests productors elabora una àmplia varietat d'aliments artesanals, però no s'ha establert com una marca sòlida capaç de competir en un mercat amb una creixent demanda de productes naturals, orgànics i artesanals. [...]
Arteaga, Coahuila is a town with a strong agricultural activity where there nopal producers. One of this producers made a wide variety of artisan foods, however has not been established as a strong brand capable of competing in a market with growing demand for natural, organic and artisan products. [...]

2016 - 10.5565/rev/grafica.49
Grafica, Vol. 4 Núm. 8 (2016) , p. 97-104 (Ensayos)  
10.
9 p, 926.7 KB Antioxidant and Angiotensin 1 Converting Enzyme Inhibitory Functions from Chicken Collagen Hydrolysates / Soladoye, Olugbenga P. ; Saldo Periago, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Peiro, Lluis ; Rovira, Arnau ; Mor-Mur i Francesch, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Chicken collagen was explored for its possible ACE inhibitory and antioxidant activities. Flavourzyme, Neutrase and Alcalase were employed for hydrolysis of chicken collagen at predetermined times with optimal conditions for corresponding enzymes. [...]
2015 - 10.4172/2155-9600.1000369
Nutrition and Food Sciences, Vol. 5, Num. 3 (2015)  

Documents de recerca 1 registres trobats  
1.
13 p, 1.6 MB Pirquet - Allergic Detected / Correa Román, Cristian ; Benítez Fernández, Yolanda, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria
Este documento explica el proyecto Pirquet, que nace con la idea de ayudar a personas con alergias alimentarias a identificar qué alimentos pueden consumir, de una manera fácil e intuitiva. Pirquet se basa en 3 grandes apartados, dos de ellos enfocados al usuario final y otro destinado a posibles desarrolladores externos. [...]
This document explains the Pirquet project, which was created with the idea of helping people with food allergies to identify which foods can be consumed in an easy and intuitive way. Pirquet will be based on 3 main sections, two of them focused on the end user and another for possible external developers. [...]
Aquest document explica el projecte Pirquet, neix amb la idea d'ajudar a les persones amb al·lèrgies alimentàries a diferència quins aliments poden consumir, d'una manera intuïtiva i fàcil. Pirquet es basa en 3 grans apartats, dos d'ells estan enfocats a l'usuari final i un altre destinat a possibles desenvolupadors externs. [...]

2016-02-11
Enginyeria Informàtica [958]  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.