Resultats globals: 9 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 2 registres trobats
Documents de recerca, 4 registres trobats
Documents gràfics i multimèdia, 3 registres trobats
Fons personals i institucionals, 3 registres trobats
Articles 2 registres trobats  
1.
29 p, 1.3 MB Gastronomismos lingüísticos : un enfoque fraseológico y cultural / Monteiro-Plantin, Rosemeire S. (Universidade Federal do Ceará (Brazil)) ; Michalíková, Patrícia, trad.
Este trabajo es un informe de una investigación experimental, realizada bajo nuestra guía, por los estudiantes del Curso de Licenciatura en Literatura de nuestra Universidad, sobre la percepción de los estudiantes de escuelas secundarias públicas en Fortaleza, en el noreste de Brasil. [...]
This work is a report of an experimental research, conducted under our guidance, by students of the Degree Course in Literature of our University, about the perception of public high school students in Fortaleza, in the northeast of Brazil. [...]

2018
Language design : journal of theoretical and experimental linguistics, Vol. 20 (2018) , p. 121-149 (Articles)  
2.
14 p, 183.8 KB El discurs mediàtic al voltant de la gastronomia : les narratives culinàries a la premsa catalana / Fusté Forné, Francesc (Universitat Ramon Llull) ; Masip, Pere (Universitat Ramon Llull)
L'especialització periodística es caracteritza per la narració d'uns continguts que encaixen amb els interessos de la societat. Una de les especialitzacions que més ressò ha tingut al llarg dels darrers anys és la que desenvolupa la temàtica gastronòmica. [...]
Specialist journalism consists in the narration of content related to social interests. One of the niches with the greatest impact in recent years is gastronomy. Despite the boom experienced by gastronomy on television and Internet, printed media is still a reference concerning gastronomy communication, and one of the reasons for its increasing popularity. [...]
La especialización periodística se caracteriza por la narración de unos contenidos que encajan con los intereses de la sociedad. Una de las especializaciones que ha tenido más eco a lo largo de los últimos años es la que desarrolla la temática gastronómica. [...]

2018 - 10.5565/rev/analisi.3129
Anàlisi : quaderns de comunicació i cultura, Núm. 59 (December 2018) , p. 77-90 (Articles)  

Documents de recerca 4 registres trobats  
1.
87 p, 1.2 MB Deliciosa traducción. Traducción gastronómica : Estudio sobre la evolución de sus procedimientos según la tipología textual / Domínguez Puig, Aïda ; Bestué Salinas, Carmen, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació
El objetivo principal de este trabajo es analizar la evolución de los procedimientos de traducción empleados en el ámbito de la traducción gastronómica. Además, se resalta la importancia de la tipología textual y del papel que juega este elemento a la hora de escoger el método traductor a aplicar, convirtiéndose entonces en un factor determinante en el análisis de los textos propuestos. [...]
L'objectiu principal del treball és analitzar l'evolució dels procediments de traducció empleats en l'àmbit de la traducció gastronòmica. A més, es ressalta l'importància de la tipologia textual i del paper que juga aquest element a l'hora d'escollir el mètode traductor a aplicar, convertint-se aleshores en un factor determinant per analitzar els textos proposats. [...]
The work's main objective is to analyse the evolution of the translations procedures applied on the area of the gastronomy translation. Furthermore, it is highlighted the importance of the textual typology and the role played by this element when the translator chooses the method to apply, making it a determinant factor to analyse the proposed texts. [...]

2017
Traducció i Interpretació [1202]  
2.
159 p, 2.2 MB Estudi terminològic de la cuina d'Orient Mitjà i confecció d'un glossari àrab-català/castellà / Faura Casadellà, Queralt ; Gil-Bardají, Anna, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació
Arran de l'existència de molts termes culinaris àrabs, dels quals la seva traducció no està establerta o és desconeguda, aquest Treball de Final de Grau presenta un glossari àrab-català/castellà extret a partir de l'elaboració de fitxes terminològiques, que es divideixen en set categories segons siguin ingredients, utensilis, tècniques de cuinat, plats, salses, postres o dolços, begudes i conserves. [...]
A raíz de la existencia de muchos términos culinarios árabes, de los cuales su traducción no está establecida o es desconocida, este Trabajo de Fin de Grado presenta un glosario árabe-catalán/castellano extraído a partir de la elaboración de fichas terminológicas, que se dividen en siete categorías según sean ingredientes, utensilios, técnicas de cocinado, platos, salsas, postres o dulces, bebidas y conservas. [...]
As a result of the existence of many Arabic culinary terms, whose translation is not established or is unknown, this End-of-degree Project presents an Arabic-Catalan/ Spanish glossary obtained from the terminology analysis, which is divided into seven categories according to ingredients, kitchen utensils, cooking techniques, food, sauces, desserts or sweets, drinks and preserves. [...]

2016
Traducció i Interpretació [1202]  
3.
51 p, 959.1 KB Selección y evaluación de fuentes de información para la elaboración de un corpus lingüístico / Valls Rodríguez, Núria ; Cid-Leal, Pilar, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Catalana) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació
El presente trabajo pretende analizar y seleccionar diversas fuentes bibliográficas que sirvan de ayuda para hacer un corpus lingüístico, concretamente en el ámbito de la cocina y la gastronomía. [...]
El present treball pretén analitzar i seleccionar diverses fonts bibliogràfiques que serveixin d'ajuda per fer un corpus lingüístic, concretament en l'àmbit de la cuina i la gastronomia. Per a això, es presenta una primera part introductòria sobre la teoria dels corpus lingüístics i els seus elements més destacats com ara la seva definició, la seva història i les seves particularitats més rellevants. [...]
This project aims to analyse and select various bibliographical sources which should help to make a linguistic corpus, particularly in the field of cooking and gastronomy. To do this, an introductory part on the theory of linguistic corpus and its salient elements such as its definition, its history and its most important characteristics is presented. [...]

2016
Traducció i Interpretació [1202]  
4.
31 p, 282.7 KB La influencia del francés en el vocabulario gastronómico castellano / Anoeta Freire, Flavia ; Savoie, Catherine Francoise Dominique, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Francesa i Romànica) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació
Aquest treball és una anàlisi de la influència que el francès exerceix sobre l'espanyol en el camp de la gastronomia. Es tracta de mostrar fins a quin punt arriba aquesta influència i per això s'ha fet un petit recorregut històric que ens permet entendre la seva vigència posant especial èmfasi en la classificació de les veus i en els problemes de traducció. [...]
Este trabajo es un análisis de la influencia que el francés ejerce en el español en el campo de la gastronomía. Se trata de mostrar hasta que punto llega esta influencia y para ello se ha hecho un pequeño recorrido histórico que nos permite entender su vigencia y se ha hecho especial hincapié en la clasificación de las voces y en los problemas de traducción. [...]
This work analyzes the French influence in the Spanish gastronomy vocabulay. This is to show how far this influence comes and it has become a little history that allows us to understand its effectiveness and has placed particular emphasis on the classification of the voices and problems of translation. [...]

2015
Traducció i Interpretació [1203]  

Documents gràfics i multimèdia 3 registres trobats  
1.
1024x768, 380.5 KB Instalaciones y manejo en gallineros semiextensivos IV: Hostal de l'Arrupit / Fàbregas i Comadran, Xavier
Actualmente la ubicación de los gallineros responde más a las necesidades del propietario de la casa y los diseños y materiales empleados son muy variados, desde los caseros boxes de madera montables, hasta instalaciones simples, pero de gran capacidad. [...]
Actualment la ubicació dels galliners respon més a les necessitats del propietari de la casa i els dissenys i materials empleats són molt variats, des dels casolans boxes de fusta muntables, fins a instal·lacions simples, però de gran capacitat. [...]

2018 (Memoria cárnica digital)
125 documents
2.
240x320, 52.8 KB Carnes, charcutería y gastronomía de Alemania / Fàbregas i Comadran, Xavier
En Alemania, el consumo de carne de ternera es menor que el de carne y productos del cerdo. La de cordero es minoritaria. Las canales de vaca de origen alemán, tienen una reconocida calidad en España. [...]
A Alemanya, el consum de carn de vedella és inferior que el de carn i productes del porc. La de xai és minoritària. Les canals de vaca d'origen alemany, tenen una reconeguda qualitat a Espanya. El porcí és l'espècie de consum més preuada, ja que ofereix moltes presentacions i gustos, en forma de productes cuinats i fumats, embotits principalent, i alguns assecats/curats, associats en l'imaginari col·lectiu, a les gerres de cervesa sobre taules llargues de fusta. [...]

2017 (Memoria cárnica digital)
49 documents
3.
886x588, 313.0 KB Gastronomía del cordero / Fàbregas i Comadran, Xavier
La carne de cordero se puede cocer a la brasa, a la plancha, al horno y guisar. Las chuletas cortadas serían la pieza de elección para hacer a la brasa y a la plancha; la espalda y la pierna enteros, al horno; y el cuello y la falda, troceados para guisar. [...]
La carn de xai es pot cuinar a la brasa, a la plantxa, al forn i guisar-la. Les xuletes tallades serien la peça d'elecció per a fer a la brasa i a la plantxa; l'espatlla i la cuixa senceres, al forn; i el coll i la falda, trocejades per a guisar. [...]

1995 (Memoria cárnica digital)
22 documents

Fons personals i institucionals 3 registres trobats  
1.
1024x768, 380.5 KB Instalaciones y manejo en gallineros semiextensivos IV: Hostal de l'Arrupit / Fàbregas i Comadran, Xavier
Actualmente la ubicación de los gallineros responde más a las necesidades del propietario de la casa y los diseños y materiales empleados son muy variados, desde los caseros boxes de madera montables, hasta instalaciones simples, pero de gran capacidad. [...]
Actualment la ubicació dels galliners respon més a les necessitats del propietari de la casa i els dissenys i materials empleats són molt variats, des dels casolans boxes de fusta muntables, fins a instal·lacions simples, però de gran capacitat. [...]

2018 (Memoria cárnica digital)
125 documents
2.
240x320, 52.8 KB Carnes, charcutería y gastronomía de Alemania / Fàbregas i Comadran, Xavier
En Alemania, el consumo de carne de ternera es menor que el de carne y productos del cerdo. La de cordero es minoritaria. Las canales de vaca de origen alemán, tienen una reconocida calidad en España. [...]
A Alemanya, el consum de carn de vedella és inferior que el de carn i productes del porc. La de xai és minoritària. Les canals de vaca d'origen alemany, tenen una reconeguda qualitat a Espanya. El porcí és l'espècie de consum més preuada, ja que ofereix moltes presentacions i gustos, en forma de productes cuinats i fumats, embotits principalent, i alguns assecats/curats, associats en l'imaginari col·lectiu, a les gerres de cervesa sobre taules llargues de fusta. [...]

2017 (Memoria cárnica digital)
49 documents
3.
886x588, 313.0 KB Gastronomía del cordero / Fàbregas i Comadran, Xavier
La carne de cordero se puede cocer a la brasa, a la plancha, al horno y guisar. Las chuletas cortadas serían la pieza de elección para hacer a la brasa y a la plancha; la espalda y la pierna enteros, al horno; y el cuello y la falda, troceados para guisar. [...]
La carn de xai es pot cuinar a la brasa, a la plantxa, al forn i guisar-la. Les xuletes tallades serien la peça d'elecció per a fer a la brasa i a la plantxa; l'espatlla i la cuixa senceres, al forn; i el coll i la falda, trocejades per a guisar. [...]

1995 (Memoria cárnica digital)
22 documents

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.