Resultats globals: 36 registres trobats en 0.03 segons.
Articles, 25 registres trobats
Documents de recerca, 11 registres trobats
Articles 25 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
9 p, 2.2 MB Encapsulating capacity of ultra-high-pressure homogenization (UHPH) : Replacement of milk fat by vegetable oils using buttermilk as a functional ingredient in yogurt processing / Aghababaei, Fatemeh (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Trujillo, Antonio-José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Juan Godoy, Bibiana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ferragut, Victoria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
This study investigated the characteristics of yogurts produced by substituting dairy fat with polyunsaturated fatty acids (PUFA)-rich oils encapsulated with buttermilk (BM) in spray-dried emulsions (SDE). [...]
This study investigated the characteristics of yogurts produced by substituting dairy fat with polyunsaturated fatty acids (PUFA)-rich oils encapsulated with buttermilk (BM) in spray-dried emulsions (SDE). [...]

2023 - 10.1016/j.lwt.2023.115304
LWT - Food Science and Technology, Vol. 187 Núm. 115304 (2023) , p. 115304  
2.
11 p, 1.1 MB Heterogeneous Microscopic Dynamics of Intruded Water in a Superhydrophobic Nanoconfinement : Neutron Scattering and Molecular Modeling / Wolanin, Julie (Université Grenoble Alpes) ; Michel, Lucas 1923- (Université Grenoble Alpes) ; Tabacchioni, D. (Université Grenoble Alpes) ; Zanotti, Jean-Marc (Université Paris-Saclay) ; Peters, Jens-Uwe (Institut Laue Langevin) ; Imaz, Inhar (Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia) ; Coasne, Benoit (Université Grenoble Alpes) ; Plazanet, Marie (Université Grenoble Alpes) ; Picard, Cyril (Université Grenoble Alpes)
With their strong confining porosity and versatile surface chemistry, zeolitic imidazolate frameworks-including the prototypical ZIF-8-display exceptional properties for various applications. In particular, the forced intrusion of water at high pressure (∼25 MPa) into ZIF-8 nanopores is of interest for energy storage. [...]
2021 - 10.1021/acs.jpcb.1c06791
Journal of physical chemistry B, Vol. 125, Num. 36 (September 2021) , p. 10392-10399  
3.
6 p, 851.2 KB Populations of aerobic mesophils and inoculated E. coli during storage of fresh goat's milk cheese treated with high pressure / Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Mor-Mur i Francesch, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sendra Nadal, Esther (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pla Soler, Reyes (M. Teresa Reyes) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Pasteurized goat's milk inoculated with Escherichia coli 405 CECT was manufactured into cheese containing 10 CFU/g. The fresh cheese was treated by combinations of pressure (400, 450, and 500 MPa), temperature (2, 10, and 25°C) and time (5, 10, and 15 min). [...]
1996 - 10.4315/0362-028X-59.6.582
Journal of Food Protection, Vol. 59 Núm. 6 (1996) , p. 582-587  
4.
12 p, 1.1 MB Effect of Ultra-High Pressure Homogenization (UHPH) and Conventional Thermal Pasteurization on the Volatile Composition of Tiger Nut Beverage / Codina Torrella, Idoia (Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia) ; Gallardo-Chacón, Joan Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Juan Godoy, Bibiana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Trujillo, Antonio-José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Tiger nut beverages are non-alcoholic products that are characterized by their pale color and soft flavor. Conventional heat treatments are widely used in the food industry, although heated products are often damaging to their overall quality. [...]
2023 - 10.3390/foods12040683
Foods, Vol. 12 (february 2023)  
5.
19 p, 407.0 KB Fabrication of hybrid nanocrystalline Al-Ti alloys by mechanical bonding through high-pressure torsion / Bazarnik, Piotr (Warsaw University of Technology) ; Bartkowska, Aleksandra (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física) ; Huang, Yi (Bournemouth University. Department of Design and Engineering) ; Szlązak, Karol (Warsaw University of Technology) ; Adamczyk-Cieślak, Bogusława (Warsaw University of Technology) ; Sort Viñas, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física) ; Lewandowska, Malgorzata (Warsaw University of Technology) ; Langdon, Terence G. (University of Southampton. Department of Mechanical Engineering)
This study demonstrates an approach of utilizing high-pressure torsion (HPT) to fabricate a novel hybrid material by the direct bonding of Al and Ti disks at room temperature under a compressive pressure of 6. [...]
2022 - 10.1016/j.msea.2021.142549
Materials science & engineering. Structural materials: properties, microstructures and processing, Vol. 833 (January 2022) art. 142549  
6.
14 p, 847.0 KB Effect of Ultra-High-Pressure Homogenization Processing on the Microbiological, Physicochemical, and Sensory Characteristics of Fish Broth / Moisés, Sónia Genuina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Roig Sagués, Artur Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Codina Torrella, Idoia (Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia) ; Hernández Herrero, María Manuela (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The effect of ultra-high-pressure homogenization (UHPH) treatments at 300 MPa at inlet temperatures (T) between 45 and 75 °C on the microbiological, physical, and sensorial characteristics of fish broth was evaluated. [...]
2022 - 10.3390/foods11243969
Foods, Vol. 11 Núm. 24 (december 2022) , p. 3969  
7.
18 p, 9.3 MB Loose Morphology and High Dynamism of OSER Structures Induced by the Membrane Domain of HMG-CoA Reductase / Grados Torrez, Ricardo Enrique (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; López-Iglesias, Carmen (Universitat de Barcelona. Centres Científics i Tecnològics) ; Ferrer, Joan Carles (Universitat de Barcelona. Departament de Bioquímica i Biomedicina Molecular) ; Campos Martínez, Narciso (Universitat de Barcelona. Departament de Bioquímica i Biomedicina Molecular)
The membrane domain of eukaryotic HMG-CoA reductase (HMGR) has the conserved capacity to induce endoplasmic reticulum (ER) proliferation and membrane association into Organized Smooth Endoplasmic Reticulum (OSER) structures. [...]
2021 - 10.3390/ijms22179132
International journal of molecular sciences, Vol. 22, Issue 17 (August 2021) , art. 9132  
8.
8 p, 2.2 MB Characterization and oxidation stability of spray-dried emulsions with omega-3 oil and buttermilk processed by ultra-high-pressure homogenization (UHPH) / Varela, Carolina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Aghababaei, Fatemeh (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Cano-Sarabia, Mary (Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia) ; Turitich, Libni (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Trujillo, Antonio-José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ferragut, Victoria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Integrating functional ingredients, such as buttermilk and omega-3 rich oils, in spray-dried emulsions (SDE) is a suitable way to incorporate these ingredients in dairy products to substitute dairy fat and increase their added value. [...]
2022 - 10.1016/j.lwt.2022.113493
LWT, 2022  
9.
14 p, 1.6 MB A Diffusion Model to Quantify Membrane Repair Process in Listeria monocytogenes Exposed to High Pressure Processing Based on Fluorescence Microscopy Data / Nikparvar, Bahareh (Norwegian University of Science and Technology. Department of Chemical Engineering) ; Subires Orenes, Alicia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Hernandez-Herrero, Manuela (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Crauwels, Peter (Ulm University. Institute of Microbiology and Biotechnology) ; Riedel, Christian U. (Ulm University. Institute of Microbiology and Biotechnology) ; Bar, Nadav (Norwegian University of Science and Technology. Department of Chemical Engineering)
The effects of environmental stresses on microorganisms have been well-studied, and cellular responses to stresses such as heat, cold, acids, and salts have been extensively discussed. Although high pressure processing (HPP) is becoming more popular as a preservation method in the food industry, the characteristics of the cellular damage caused by high pressure are unclear, and the microbial response to this stress has not yet been well-explored. [...]
2021 - 10.3389/fmicb.2021.598739
Frontiers in microbiology, Vol. 12 (may 2021)  
10.
16 p, 3.9 MB Buttermilk as Encapsulating Agent : Effect of Ultra-High-Pressure Homogenization on Chia Oil-in-Water Liquid Emulsion Formulations for Spray Drying / Aghababaei, Fatemeh (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Cano-Sarabia, Mary (Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia) ; Trujillo, Antonio-José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Quevedo Terre, Joan Miquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CeRPTA)) ; Ferragut, Victoria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Functional foods are highly demanded by consumers. Omega-3 rich oil and commercial buttermilk (BM), as functional components, used in combination to produce emulsions for further drying may facilitate the incorporation to foods. [...]
2021 - 10.3390/foods10051059
Foods, Vol. 10, issue 5 (May 2021) , art. 1059  

Articles : 25 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Documents de recerca 11 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
39 p, 910.2 KB Incorporación a yogur de emulsiones deshidratadas ricas en ácidos grasos omega 3 y mazada / Mendoza Sanahuja, Laura ; Ferragut, Victoria, dir. ; Capellas Puig, Marta, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
En este estudio se compararon el proceso de fermentación y las características de calidad durante su almacenamiento de yogures batidos. En primer lugar, a partir de una emulsión deshidratada (ED) compuesta por mazada y rica en ácidos grasos omega 3, se aplicaron dos sistemas de homogenización distintos: convencional (CH) y ultra alta presión de homogenización (UHPH). [...]
2022
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]  
2.
1 p, 38.8 KB Caracterización físico-química de leches infantiles líquidas UHT elaboradas con emulsiones formuladas con mazada y obtenidas por homogeneización convencional y a ultra alta presión / Rocha Galecio, Karina Isabel ; Trujillo, Antonio-José, dir. ; Juan Godoy, Bibiana, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
En este estudio se comparó leches infantiles (LI)s líquidas UHT elaboradas a partir de emulsiones que fueron sometidas a dos diferentes tratamientos de homogenización: convencional (CH) a 30 MPa y a ultra altas presiones (UHPH) a 200 MPa. [...]
2022
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]  
3.
33 p, 1.2 MB Caracterización de emulsiones O/W formuladas con mazada y aceites vegetales obtenidas por homogenización convencional a alta presión / Hernández Maya, César Fernando ; Trujillo, Antonio-José, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
En este estudio, se elaboraron emulsiones de aceite en agua de mezclas de aceites de girasol y chía (ricas en ácidos grasos -3, 6 y 9), utilizando como emulgente la mazada, mediante homogenización convencional. [...]
2022
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]  
4.
188 p, 2.1 MB Analysis of the effectiveness of ultra-high pressure homogenisation, short-wave ultraviolet radiation and their combination on the hygienization of apple juice and their effect on the quality and nutritional aspects / Sauceda Gálvez, Jezer Noé ; Roig Sagués, Artur Xavier, dir. ; Gervilla Fernández, Ramón, dir.
En aquest treball s'assagen dues tecnologies diferents per a l'esterilització de sucs de poma. Les tecnologies aplicades van ser l'homogeneïtzació per pressions ultra altes (UHPH) i la radiació ultraviolada d'ona curta (UV-C). [...]
En este trabajo se ensayan dos tecnologías diferentes para la esterilización de zumos de manzana. Las tecnologías aplicadas fueron la homogeneización por presiones ultra altas (UHPH) y la radiación ultravioleta de onda corta (UV-C). [...]
This work comprises the use of two different technologies for the hygienization of apple juices. Those technologies were the ultra-high pressure homogenisation (UHPH) and short-wave ultraviolet radiation (UV-C). [...]

2020  
5.
13.2 MB Nuevas aproximaciones metolodógicas para el diagnóstico de los trastornos motores esofágicos con manometría de alta resolución / Marín Rubio, Ingrid ; Serra Pueyo, Jordi, dir. ; Domènech, Eugeni, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
En la actualidad el diagnóstico de los trastornos motores esofágicos con manometría de alta resolución se basa en los criterios de Chicago, obtenidos por el análisis de 10 degluciones simples de 5 ml. [...]
The gold standard for the diagnosis of esophageal motor disorders is based on the data obtained at the individual analysis of 10 swallows of 5 ml of water performed by HRM, in supine position. These measurements obtained, and according to the Chicago criteria, will give us the diagnosis. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2020.  
6.
29 p, 359.2 KB Physical and oxidative stability of UHT milk-based product enriched with conjugated linoleic acid emulsified by Ultra-high Pressure Homonogenization / Gutiérrez Mérida, Cristina
Se ha estudiado la estabilidad física y oxidativa de un producto de base láctea UHT conteniendo una emulsión de aceite de soja enriquecida con ácido linoleico conjugado (CLA; 6%, v/v) en forma de ácido graso libre, estabilizada por homogenización a ultra alta presión (UHPH; 200 MPa) en comparación al proceso de homogenización convencional (CH; 15 MPa). [...]
Universitat Aùtònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària. Departament de Ciència Animal i dels Aliments 2016  
7.
162 p, 1.2 MB Aplicación de la ultra alta presión de homogenización (UHPH) en la elaboración de licuados vegetales de almendra de alta calidad / Valencia Flores, Dora Cecilia ; Ferragut, Victoria, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Hernández Herrero, María Manuela, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
In the last years the almond beverage has experimented an increase on the consume, therefore, the commercialization area has been expanded, almost all around the world. This beverage further than be an alternative to milk for people with lactose intolerance, it is claimed because of its functional qualities that can contribute to reduce or prevent diseases, which are besetting society; this mainly due thanks to the content of the fatty acids, monounsatured and polyunsatured, and the antioxidants just like E vitamin, phenolic compounds and polyamines. [...]
[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  
8.
138 p, 1.8 MB Prevalencia y determinantes de las lesiones vasculares cerebrales definidas por resonancia magnética y estudio de la función cognitiva en población adulta hipertensa y general / Riba Llena, Yolanda ; Delgado Martínez, María Pilar, dir. ; Montaner, Joan, dir. ; Fonollosa Pla, Vicent, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Las enfermedades cerebrovasculares y la demencia están entre las primeras causas de muerte y discapacidad en el adulto en países desarrollados. Su coste sanitario es muy alto para los sistemas sanitarios de salud pública y su incidencia se espera que siga aumentando con el envejecimiento de la población. [...]
Cerebrovascular disease (stroke) and dementia are first leading causes of death and disability in adults in developed countries. An important amount of public health budgets are spent in those diseases and their incidence is expected to grow with the aging population. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  
9.
187 p, 2.1 MB Influence of high pressure treatments on goat's milk cheese for the improvement of its sensory and commercial characteristics / Nicolau i Villellas, Natàlia ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Buffa, Martín Nicolás, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CeRPTA)) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
L'objectiu principal d'aquesta tesi va ser estudiar l'efecte de la intensitat de pressió (100, 200 o 300 MPa) i el moment (abans o després del salat; BS i AS, respectivament) de l'aplicació dels tractaments d'Alta Pressió (AP) sobre la capacitat de retenció d'aigua, les característiques de textura i el perfil sensorial dels formatges de cabra pressuritzats comparats amb els formatges control. [...]
The overall goal of the present PhD thesis was to study some factors related to the choice of pressure intensity (100, 200 or 300 MPa) and the moment of high-pressure (HP) treatments application (before and after brining; BS and AS respectively) that could influence water binding, textural characteristics and sensory profile of pressurized goat's milk cheeses compared with the control cheeses. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  
10.
185 p, 2.1 MB Improving poultry meat preservation by means of carbon dioxide atmospheres and high hydrostatic pressure / Al-Nehlawi Valverde, Aida ; Saldo Periago, Jordi, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guri Baiget, Sònia, dir. (MATGAS 2000) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La carn de pollastre és una de les carns més consumides a tot el món. Per tal d'ampliar els canals de distribució de la carn fresca i els seus derivats, la indústria alimentària ha desenvolupat mètodes de conservació per tal d'allargar-ne la seva vida útil i que permetin mantenir les propietats i la qualitat del producte original. [...]
La carne de pollo es una de las carnes más consumidas en todo el mundo. Para ampliar los canales de distribución de la carne fresca y sus derivados, la industria alimentaria ha desarrollado métodos de conservación para alargar su vida útil y que permitan mantener las propiedades y la calidad del producto original. [...]
Chicken meat is one of the most consumed meats in all over the world. In order to extend fresh poultry meat and meat products distribution, the food industry has developed preservation methods in order to prolong their shelf-life while the quality properties of the original product remain undamaged. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  

Documents de recerca : 11 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.