Resultados globales: 42 registros encontrados en 0.02 segundos.
Artículos, Encontrados 17 registros
Documentos de investigación, Encontrados 25 registros
Fondos personales e institucionales, Encontrados 1 registros
Artículos Encontrados 17 registros  1 - 10siguiente  ir al registro:
1.
29 p, 4.3 MB Auxin-Regulated Reversible Inhibition of TMK1 Signaling by MAKR2 Modulates the Dynamics of Root Gravitropism / Marques-Bueno, Mar (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Armengot, Laia (Université de Lyon. Laboratoire Reproduction et Développement des Plantes) ; Noack, Lise C. (Université de Lyon. Laboratoire Reproduction et Développement des Plantes) ; Bareille, Joseph (Université de Lyon. Laboratoire Reproduction et Développement des Plantes) ; Rodriguez, Lesia (Institute of Science and Technology Austria) ; Platre, Matthieu Pierre (Université de Lyon. Laboratoire Reproduction et Développement des Plantes) ; Bayle, Vincent (Université de Lyon. Laboratoire Reproduction et Développement des Plantes) ; Liu, Mengying (Université de Lyon. Laboratoire Reproduction et Développement des Plantes) ; Opdenacker, Davi (Ghent University. Department of Plant Biotechnology and Bioinformatics) ; Vanneste, Steffen (Lab of Plant Growth Analysis. Ghent University Global Campus) ; Möller, Barbara K. (Department of Plant Biotechnology and Bioinformatics. Ghent University) ; Nimchuk, Zachary L. (Department of Biology. University of North Carolina at Chapel Hill) ; Beeckman, Tom (Ghent University. Department of Plant Biotechnology and Bioinformatics) ; Caño Delgado, Ana I (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Friml, Jirí (Institute of Science and Technology Austria) ; Jaillais, Yvon (Université de Lyon. Laboratoire Reproduction et Développement des Plantes)
Plants are able to orient their growth according to gravity, which ultimately controls both shoot and root architecture. 1 Gravitropism is a dynamic process whereby gravistimulation induces the asymmetric distribution of the plant hormone auxin, leading to asymmetric growth, organ bending, and subsequent reset of auxin distribution back to the original pre-gravistimulation situation. [...]
2021 - 10.1016/j.cub.2020.10.011
Current Biology, Vol. 31, Issue 1 (January 2021) , p. 228-237.e10  
2.
26 p, 1.3 MB Search for Reliable Circulating Biomarkers to Predict Carotid Plaque Vulnerability / Puig, Núria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular) ; Jiménez Xarrié, Elena (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Camps-Renom, Pol (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Benitez, Sonia (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau)
Atherosclerosis is responsible for 20% of ischemic strokes, and the plaques from the internal carotid artery the most frequently involved. Lipoproteins play a key role in carotid atherosclerosis since lipid accumulation contributes to plaque progression and chronic inflammation, both factors leading to plaque vulnerability. [...]
2020 - 10.3390/ijms21218236
International journal of molecular sciences, Vol. 21 Núm. 21 (2020) , p. 8236  
3.
28 p, 651.3 KB Modulation of the Gut Microbiota by Olive Oil Phenolic Compounds: Implications for Lipid Metabolism, Immune System, and Obesity / Farràs, Marta (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Portune, Kevin (Parque Tecnológico de Bizkaia. AZTI, Food Research, Basque Research and Technology Alliance (BRTA)) ; Arranz, Sara (Parque Tecnológico de Bizkaia. AZTI, Food Research, Basque Research and Technology Alliance (BRTA)) ; Frost, Gary (Imperial College London. Department of Metabolism, Digestion and Reproduction) ; Tondo, Mireia (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Blanco-Vaca, Francisco (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Martinez Gili, Laura (Imperial College London. Department of Metabolism, Digestion and Reproduction) ; Universitat Autònoma de Barcelona
There is extensive information of the beneficial effects of virgin olive oil (VOO), especially on cardiovascular diseases. Some VOO healthy properties have been attributed to their phenolic-compounds (PCs). [...]
2020
Nutrients, Vol. 12 Núm. 8 (2020) , p. 2200  
4.
10 p, 2.0 MB A high-corn-oil diet strongly stimulates mammary carcinogenesis, while a high-extra-virgin-olive-oil diet has a weak effect, through changes in metabolism, immune system function and proliferation/apoptosis pathways / Escrich Escriche, Eduard (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia) ; Costa Trachsel, Irmgard (Parc Taulí Hospital Universitari) ; Moreno, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia) ; Cubedo Culleré, Marta (Universitat de Barcelona. Departament d'Estadística) ; Vela Sarrión, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia) ; Escrich Navarro, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia) ; Moral Cabrera, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Breast cancer is the most common malignancy in women worldwide, and dietary lipids are important environmental factors influencing its etiology. We have investigated the effects, and the mechanisms associated, of high-fat diets on 7,12-dimethylbenz(a)anthracene-induced rat mammary tumors. [...]
2019 - 10.1016/j.jnutbio.2018.11.001
Journal of Nutritional Biochemistry, Vol. 64 (february 2019) , p. 218-227  
5.
6 p, 655.6 KB Efficient bioactive oligonucleotide-protein conjugation for cell-targeted cancer therapy / Aviñó, Anna (Institut de Química Avançada de Catalunya) ; Unzueta Elorza, Ugutz (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Céspedes, María Virtudes (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Casanova Rigat, Isolda (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Vázquez Gómez, Esther (Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí") ; Villaverde Corrales, Antonio, (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia) ; Mangues, Ramon (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Eritja, Ramon (Institut de Química Avançada de Catalunya) ; Universitat Autònoma de Barcelona
Oligonucleotide-protein conjugates have important applications in biomedicine. Simple and efficient methods are described for the preparation of these conjugates. Specifically, we describe a new method in which a bifunctional linker is attached to thiol-oligonucleotide to generate a reactive intermediate that is used to link to the protein. [...]
2019 - 10.1002/open.201900038
ChemistryOpen, Vol. 8, issue 3 (March 2019) , p. 382-387  
6.
11 p, 1.1 MB Transfer of seston lipids during a flagellate bloom from the surface to the benthic community in the Weddell Sea / Rossi, Sergio (Rossi Heras) (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Isla, Enrique (Institut de Ciències del Mar) ; Martínez García, Alfredo (Eidgenössische Technische Hochschule Zürich. Geologische Institut) ; Moraleda, Núria (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Gili, Josep Maria (Institut de Ciències del Mar) ; Rosell Melé, Antoni (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Arntz, Wolf E. (Alfred Wegener Institute for Polar and Marine Research (Bremerhaven, Alemanya)) ; Gerdes, Dieter (Alfred Wegener Institute for Polar and Marine Research (Bremerhaven, Alemanya))
Total lipid and fatty acid concentrations were studied in a late spring-early summer flagellate-dominated bloom in the Weddell Sea. These indicators were considered a good tool for assessing the quality of organic matter settling from surface to deep-water layers (epibenthic water layers). [...]
Transferencia de lípidos del seston durante una floración algal de flagelados desde la superficie hasta el bentos en el mar de Weddell. - Se estudió en el mar de Weddell la concentración de lípidos totales y ácidos grasos en una floración algal de flagelados durante un periodo comprendido entre finales de primavera y principios de verano. [...]

2013 - 10.3989/scimar.03835.30A
Scientia marina, Vol. 77, No. 3 (2013) , p. 397-407  
7.
13 p, 126.6 KB Lípidos de la dieta y cáncer de mama / Escrich Escriche, Eduard (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia) ; Solanas i Garcia, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia) ; Moral Cabrera, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia) ; Hurtado, Antoni (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Els lípids de la dieta estimulen el càncer de mama en estudis experimentals. La major part dels estudis epidemiològics realitzats en humans també posen de manifest l'associació entre greixos i càncer de mama. [...]
2001
Treballs de la Societat Catalana de Biologia, Vol. 52 (2001)  
8.
12 p, 843.5 KB Diabetic and dyslipidaemic morbidly obese exhibit more liver alterations compared with healthy morbidly obese / Pardina, Eva (Universitat de Barcelona.Departament de Bioquímica i Biologia molecular) ; Ferrer, Roser (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Rossell, Joana (Universitat de Barcelona.Departament de Bioquímica i Biologia molecular) ; Baena-Fustegueras, Juan Antonio (Hospital Universitari Arnau de Vilanova. Unitat de Cirurgia.Universitat de Lleida) ; Lecube, Albert (Hospital Universitari Vall d'Hebron. Institut de Recerca) ; Fort, Jose Manuel (Hospital Universitari Vall D'Hebron, Unitat de Cirurgia endocrinològica) ; Caubet, Enric (Hospital Universitari Vall D'Hebron, Unitat de Cirurgia endocrinològica) ; González López, Óscar (Hospital Universitari Vall D'Hebron, Unitat de Cirurgia endocrinològica) ; Vilallonga, Ramón (Hospital Universitari Vall D'Hebron, Unitat de Cirurgia endocrinològica) ; Vargas, Víctor (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Balibrea, José María (Hospital Universitari Vall D'Hebron, Unitat de Cirurgia endocrinològica) ; Peinado-Onsurbe, Julia (Universitat de Barcelona.Departament de Bioquímica i Biologia molecular) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular
To study the origin of fat excess in the livers of morbidly obese (MO) individuals, we analysed lipids and lipases in both plasma and liver and genes involved in lipid transport, or related with, in that organ. [...]
2016 - 10.1016/j.bbacli.2015.12.002
BBA Clinical, Vol. 5 (january 2016) , p. 54-65  
9.
13 p, 3.5 MB Diets high in corn oil or extra-virgin olive oil differentially modify the gene expression profile of the mammary gland and influence experimental breast cancer susceptibility / Moral Cabrera, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia) ; Escrich Navarro, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia) ; Solanas i Garcia, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia) ; Vela Sarrión, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia) ; Ruiz de Villa, M. Carme (Universitat de Barcelona) ; Escrich Escriche, Eduard (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Nutritional factors, especially dietary lipids, may have a role in the etiology of breast cancer. We aimed to analyze the effects of high-fat diets on the susceptibility of the mammary gland to experimental malignant transformation. [...]
2015 - 10.1007/s00394-015-0958-2
European Journal of Nutrition, Vol. 55 (June 2015) , p. 1397-1409  
10.
8 p, 330.9 KB Influence of the Dietary Polyunsaturation Level on Chicken Meat Quality: Lipid Oxidation / Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villaverde Haro, Cecilia ; Galobart i Cots, Jaume ; Guardiola, Francesc ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The present study was carried out to evaluate the influence of increasing amounts of dietary polyunsaturated fatty acids (PUFA) and α-tocopheryl acetate (α-TA) supplementation on lipid oxidation of raw and cooked thigh meat stored under refrigeration. [...]
2005 - 10.1093/ps/84.1.48
Poultry Science, Vol. 84 Núm. 1 (2005) , p. 48-55  

Artículos : Encontrados 17 registros   1 - 10siguiente  ir al registro:
Documentos de investigación Encontrados 25 registros  1 - 10siguientefinal  ir al registro:
1.
161 p, 1.5 MB Alteración del metabolismo de la glucosa y del perfil lipídico en el seguimiento postparto de mujeres con antecedentes de diabetes gestacional en un entorno multiétnico / Prados Pérez, Montserrat ; Pedro-Botet, Juan, dir. ; Flores Le Roux, Juana Antonia, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Las mujeres con antecedentes de diabetes gestacional presentan un riesgo aumentado de desarrollar enfermedad cardiovascular. Además, entre un tercio y la mitad de las mujeres con antecedentes de diabetes gestacional desarrollarán diabetes mellitus tipo 2 entre los primeros 3 a 5 años postparto. [...]
Women with a history of gestational diabetes mellitus have an increased cardiovascular risk. These women require more non-invasive diagnostic procedures and present more cardiovascular events and hospital admissions of cardiovascular causes compared to healthy controls. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
2.
109 p, 868.9 KB Efectes de la cirurgia bariàtrica sobre el perfil lipídic / Climent Biescas, Elisenda ; Benaiges Boix, David, dir. ; Goday Arnó, Albert, dir. ; Pedro-Botet, Juan, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
La prevalença de l'obesitat ha augmentat de manera exponencial en els darrers anys, convertint-se en un problema greu de salut pública. Els pacients amb obesitat greu a més presenten diverses comorbiditats, entre aquestes la dislipèmia, relacionada amb un augment del risc cardiovascular. [...]
Obesity prevalence has presented an exponential increase during the last years, becoming a serious public health issue. Moreover, patients with morbid obesity present diverse comorbidities, including dyslipidemia, which are tightly related to the high cardiovascular risk of these patients. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
3.
354 p, 2.7 MB Capacidad antiaterogénica y antiinflamatoria de las HDL en la hiperlipemia familiar combinada : fectos del tratamiento hipolipemiante / Cubero Marcos, José M. ; Pérez Pérez, Antonio, dir. ; Leiva Hidalgo, Alberto de, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
La hiperlipemia familiar combinada (HFC) es la dislipemia genética más prevalente y se asocia a un elevado riesgo cardiovascular. El objetivo de esta tesis doctoral es definir las características del proceso inflamatorio y las modificaciones de las HDLs y LDLs asociadas a los cambios en el metabolismo lipídico en la HFC, e investigar los efectos de la terapéutica hipolipemiante sobre las mismas. [...]
Combined familial hyperlipidemia (HFC) is the most prevalent genetic dyslipidemia and is associated with a high cardiovascular risk. The aim of this doctoral thesis is to define the characteristics of the inflammatory process and the modifications of HDLs and LDLs associated with changes in lipid metabolism in HFC, and to investigate the effects of lipid-lowering therapy on them. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
4.
283 p, 3.7 MB Analysis of the genetic basis of porcine meat quality and coat color by using genomic and transcriptomic tools / Cardoso, Tainã Figueiredo ; Amills i Eras, Marcel, dir. ; Cánovas Tienda, Ángela, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Los principales objetivos de esta Tesis fueron investigar la base genética de la composición y deposito de la grasa en cerdos, e identificar los factores genéticos involucrados en el establecimiento de los patrones de pigmentación rubia vs roja en cerdos Mangalitza, mediante el uso de herramientas genómicas y transcriptómicas. [...]
[Bellaterra] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2018.  
5.
1 p, 884.0 KB Lipid oxidation in food / Arroyo Correa, Cristina ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2018
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
6.
234 p, 7.0 MB Sophorolipids production by solid-state fermentation : from lab-scale to pilot plant / Jiménez Peñalver, Pedro ; Gea Leiva, Teresa, dir. ; Font i Segura, Xavier, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental
En aquest treball es proposa una tecnologia alternativa per a la producció de soforolípids (SLs), un tipus de biosurfactant, presentats com a alternativa als surfactants produïts químicament degut a la seva major eficiència i millor perfil mediambiental. [...]
En este trabajo se propone una tecnología alternativa para producir soforolípidos (SLs), un tipo de biosurfactante, presentados como alternativa a los surfactantes producidos químicamente debido a su mayor eficiencia y mejor perfil medioambiental. [...]
This work proposes a potential alternative approach to produce sophorolipids (SLs), a type of biosurfactant, which are presented as an alternative to chemically-produced surfactants due to their higher efficiency and better environmental compatibility. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2017.  
7.
405 p, 6.3 MB Lípidos de la dieta y cáncer de mama experimental: efectos sobre el estrés oxidativo / Miguel Pastor, Cristina de ; Solanas i Garcia, Montserrat, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia
El cáncer de mama es el más frecuente en mujeres de todo el mundo. Además de los factores genéticos, epigenéticos y hormonales, existen evidencias epidemiológicas y experimentales de que los factores nutricionales y ambientales tienen un papel en la etiología y el desarrollo de esta enfermedad. [...]
Breast cancer is the most common malignancy among women all over the world. Besides the genetic, epigenetic and hormonal factors, there are epidemiologic and experimental evidences that nutritional and environment factors have a role in the etiology and the development of this cancer. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2016  
8.
149 p, 3.5 MB Lipidomics studies of recombinant Pichia pastoris for improved recombinant protein secretion through cell engineering / Adelantado Vallvé, Núria ; Ferrer, Pau, dir. ; Valero Barranco, Francisco, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental
L'ús cada cop més extensiu de plataformes "òmiques" per a l'estudi de llevats ha generat grans quantitats d'informació relativa a la fisiologia cel·lular sota diferents condicions de cultiu, la qual pot ser utilitzada per al desenvolupament de noves estratègies d'enginyeria genètica. [...]
The increasing availability of omics databases provides an important knowledge base for the design of novel yeast engineering strategies, since they offer systems-level information on the physiology of the cells under diverse growth conditions and genetic backgrounds. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2016  
9.
357 p, 6.5 MB Alteración de los patrones epigenéticos en cáncer de mama humano y experimental por efecto de los lípidos de la dieta y/o de la enfermedad / Rodríguez Miguel, Cristina ; Moral Cabrera, Raquel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia) ; Escrich Escriche, Eduard, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia
El cáncer de mama es una enfermedad con elevada incidencia, prevalencia y mortalidad que puede estar influida por factores nutricionales, entre los que destacan los lípidos de la dieta. A su vez, en cáncer se han descrito alteraciones del epigenoma. [...]
Breast cancer is a disease with high incidence, prevalence and mortality, that may be influenced by nutritional factors, and especially dietary lipids. Furthermore, disruption of epigenome is a major change occurring in all types of cancers. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2016  
10.
290 p, 6.1 MB Cambios en la composición de la membrana de las células tumorales como mecanismo de los efectos moduladores diferenciales de los aceites de oliva virgen extra y de maíz en la carcinogénesis mamaria experimental / Pelicano Esqueta, Meritxell ; Solanas i Garcia, Montserrat, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia) ; Escrich Escriche, Eduard, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia
El cáncer de mama es el más frecuente en las mujeres de todo el mundo. Además de los factores genéticos, epigenéticos y hormonales, existen evidencias epidemiológicas y experimentales de que los factores nutricionales tienen un papel en la etiología y el desarrollo de esta enfermedad. [...]
Breast cancer is the most common malignancy among women all over the World. Besides the genetic, epigenetic and hormonal factors, there is epidemiologic and experimental evidence that nutritional factors have a role in the aetiology and the development of this disease. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  

Documentos de investigación : Encontrados 25 registros   1 - 10siguientefinal  ir al registro:
Fondos personales e institucionales Encontrados 1 registros  
1.
8 p, 330.9 KB Influence of the Dietary Polyunsaturation Level on Chicken Meat Quality: Lipid Oxidation / Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villaverde Haro, Cecilia ; Galobart i Cots, Jaume ; Guardiola, Francesc ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The present study was carried out to evaluate the influence of increasing amounts of dietary polyunsaturated fatty acids (PUFA) and α-tocopheryl acetate (α-TA) supplementation on lipid oxidation of raw and cooked thigh meat stored under refrigeration. [...]
2005 - 10.1093/ps/84.1.48
Poultry Science, Vol. 84 Núm. 1 (2005) , p. 48-55  

¿Le interesa recibir alertas sobre nuevos resultados de esta búsqueda?
Defina una alerta personal vía correo electrónico o subscríbase al canal RSS.