Resultats globals: 19 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 6 registres trobats
Contribucions a jornades i congressos, 3 registres trobats
Documents de recerca, 2 registres trobats
Documents gràfics i multimèdia, 8 registres trobats
Fons personals i institucionals, 19 registres trobats
Articles 6 registres trobats  
1.
4 p, 53.0 KB Las carnes en la literatura culinaria catalana medieval / Fàbregas i Comadran, Xavier
La cocina catalana medieval se define como cristiana, occidental y mediterránea. Se encuentra recogida en el Libre de Sent Soví del siglo XIV y en el Libre del coch de Mestre Robert (de Nola), del siglo XV-XVI. [...]
2003
Eurocarne, Núm. 116 (Maig 2003) , p. 1-4  
2.
9 p, 167.4 KB Control higiénico-sanitario de carnes frescas de aves de corral / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Feu Toca, Mª Rosa
El control higiénico-sanitario en las carnes frescas de aves de corral se basa en la legislación vigente, que obliga a las empresas a llevar a cabo el autocontrol de sus procesos. El veterinario oficial es el responsable de verificar este autocontrol, en el marco de sus funciones de inspección sanitaria en los establecimientos. [...]
1997
Eurocarne, Núm. 59 (Setembre 1997) , p. 1-9  
3.
7 p, 140.2 KB Calidad de producto en canales y carnes de porcino / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Ferrao, Jordi
Desde hace unos años, la promoción de la calidad se ha convertido en uno de los principales objetivos de los empresarios y de las distintas administraciones autonómicas, estatales y comunitarias. Este artículo es una propuesta de trabajo en la que se revisan los distintos aspectos de calidad de proceso y de calidad de producto, desde un punto de vista zootécnico, veterinario, industrial y comercial, y durante todas las fases, desde la explotación ganadera al matadero en porcino.
1996
Eurocarne, Núm. 44 (Gener-Febrer 1996) , p. 1-7  
4.
5 p, 58.5 KB Producción, calidad y consumo de carnes equinas en España / Fàbregas i Comadran, Xavier
La producción de carne equina se localiza principalmente en Cataluña y la Comunidad Valenciana. Las razas de las hembras de carne son autóctonas de cada zona geográfica, la mayoría se localiza en la montaña y son manejadas siguiendo un sistema de explotación extensivo. [...]
2002
Eurocarne, Núm. 110 (Octubre 2002) , p. 1-5  
5.
5 p, 81.8 KB Trichinella : Epidemiología y nuevas perspectivas de inspección sanitaria en carnes de equino (II) / Fàbregas i Comadran, Xavier ; De Benito, J.
Segunda parte del artículo sobre la Trichinella que obtuvo el primer premio del VI Concurso ADITSIC para trabajos relacionados con "La inspección y la calidad de la carne". En esta ocasión se abordan las medidas preventivas de la enfermedad y las nuevas perspectivas de inspección sanitaria en carnes de equino.
2001
Eurocarne, Núm. 95 (Abril 2001) , p. 1-5  
6.
9 p, 133.9 KB Trichinella: epidemiología y nuevas perspectivas de inspección sanitaria en carnes de equino (I) / Fàbregas i Comadran, Xavier ; De Benito, J.
El presente artículo obtuvo el Primer Premio del VI Concurso ADITSIC de trabajos sobre inspección y calidad de la carne. Se trata de una revisión sobre la epidemiología de la Trichinella en la que se muestran los últimos hallazgos sobre la investigación de las triquinas en las carnes de equino.
2001
Eurocarne, Núm. 94 (Març 2001) , p. 1-9  

Contribucions a jornades i congressos 3 registres trobats  
1.
8 p, 910.8 KB Calidad de producto en canales y carnes porcinas: dictámenes de no aptitud en la inspección veterinaria de cerdos en matadero / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Ferrao, Jordi
Se presentan los resultados del año 1995, de la inspección veterinaria ante y postmortem en un matadero de porcino (cerdos): volumen de sacrificio y dictámenes de no aptitud en animales, canales y despojos.
1995  
2.
118 p, 4.7 MB Residus en carns fresques / Fàbregas i Comadran, Xavier
2004
Curs de Diplomat en Sanitat, 2004-2005  
3.
49 p, 9.8 MB Optimización de la calidad de proceso y de producto en canales y carnes de porcino / Fàbregas i Comadran, Xavier
Ponència presentada al seminari "Las normas ISO 9000 en la industria cárnica".
1998
Las normas ISO 9000 en la indústria cárnica, 1998  

Documents de recerca 2 registres trobats  
1.
2 p, 47.9 KB Identificación de especie, sexo y edad en canales (carnes) de consumo habitual / Fàbregas i Comadran, Xavier
La identificación de la especie, el sexo y la edad en las canales y despojos de consumo habitual, tiene un interés económico principal en diversos ámbitos: en la inspección y prevención de fraudes en la comercialización y el consumo (el dicho antiguo de "dar gato por liebre") y también en la clasificación de canales y el reconocimiento de las características organolépticas de canales, carnes foráneas, despiece y envasados. [...]
La identificació de l'espècie, el sexe i l'edat en les canals i despulles de consum habitual, porta un interès econòmic principal en diversos àmbits: en la inspecció i prevenció de fraus en la comercialització i el consum (l'antiga dita de "vendre gat per llebre") i també en la classificació de canals i en el reconeixement de les característiques organolèptiques de canals, carns foranes, especejament i envasats. [...]

2018 (Memoria cárnica digital)
2 documents
2.
25 p, 260.3 KB Carnes Halal / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se resumen las normas religiosas que definen las carnes halal y el procedimiento para su obtención por sacrificio ritual musulmán.
2002
2 documents

Documents gràfics i multimèdia 8 registres trobats  
1.
1024x768, 722.3 KB Las carnes en la calçotada / Fàbregas i Comadran, Xavier
Los calçots tienen su origen como comida, a finales del siglo XIX, en Valls (Alt Camp, Catalunya). A partir de los años 1960-70, la calçotada como comida festiva atrae a Valls comensales forasteros a esta celebración gastronómica de temporada. [...]
Els calçots són originaris , com a menja, a Valls (Alt Camp, Catalunya), a finals del segle XIX. A partir dels anys 1960-70, la calçotada com a menjar festiu, atrau a Valls, comensals forasters a aquesta celebració gastronòmica de temporada. [...]

2019
43 documents
2.
1024x768, 346.5 KB Las carnes en los arroces / Fàbregas i Comadran, Xavier
Ha salido publicado un muy buen libro sobre la paella, El llibre daurat. La història de la paella com no s'ha contat mai (2018), de JOSEP PIERA, que junto con el ya clásico El libro de la paella y los arroces de LOURDES MARCH, son una buena base para hacer arroces con fundamento, que diría Arguiñano. [...]
S'ha publicat un molt bon llibre sobre la paella, El llibre daurat. La història de la paella com no s'ha contat mai (2018), de JOSEP PIERA, que amb el ja clàssic El libro de la paella y los arroces de LOURDES MARCH, són una bona base para fer arrossos "con fundamento", que diria l'Arguiñano. [...]

2019
22 documents
3.
240x320, 52.8 KB Carnes, charcutería y gastronomía de Alemania / Fàbregas i Comadran, Xavier
En Alemania, el consumo de carne de ternera es menor que el de carne y productos del cerdo. La de cordero es minoritaria. Las canales de vaca de origen alemán, tienen una reconocida calidad en España. [...]
A Alemanya, el consum de carn de vedella és inferior que el de carn i productes del porc. La de xai és minoritària. Les canals de vaca d'origen alemany, tenen una reconeguda qualitat a Espanya. El porcí és l'espècie de consum més preuada, ja que ofereix moltes presentacions i gustos, en forma de productes cuinats i fumats, embotits principalent, i alguns assecats/curats, associats en l'imaginari col·lectiu, a les gerres de cervesa sobre taules llargues de fusta. [...]

2017 (Memoria cárnica digital)
49 documents
4.
1024x680, 481.9 KB Carnes exóticas : identificación de especies cinegéticas de consumo / Fàbregas i Comadran, Xavier
La actividad económica directa generada por la fauna salvaje presenta dos ofertas comerciales: la caza y el turismo naturalista. La obtención de trofeos puntuables en especies de caza mayor es el objetivo principal, pero la comercialización de la carne obtenida para consumo humano representa también una importante fuente de ingresos. [...]
L 'activitat econòmica directa generada per la fauna salvatge presenta dues ofertes comercials: la caça i el turisme naturalista. L'obtenció de trofeus puntuables en espècies de caça major és l'objectiu principal, però la comercialització de la carn obtinguda per a consum humà representa també una important font d'ingressos. [...]

2013 (Memoria cárnica digital)
31 documents
5.
576x886, 350.3 KB Carnes foráneas de bovino / Fàbregas i Comadran, Xavier
La entrada de España en la UE ha supuesto para el sector del vacuno de carne, la entrada de bovinos vivos para engorde, cebados para sacrificio y de canales y carnes, procedentes de Francia, Alemania, Polonia, Dinamarca, Holanda,. [...]
L'entrada d'Espanya a la UE ha suposat pel sector del boví de carn, l'entrada de bovins vius per engreix, cebats per a sacrifici i de canals i carns, procedents de França, Alemanya, Polònia, Dinamarca, Holanda, . [...]

1992 (Memoria cárnica digital)
89 documents
6.
886x589, 289.0 KB Carnes envasadas / Fàbregas i Comadran, Xavier
El envasado, embalado y pesado de las carnes son las operaciones finales antes de su almacenamiento y venta. Cada destino exige presentaciones específicas con envasados y embalados adecuados a su circuito comercial y uso: almacenamiento, grupaje, fraccionamiento, distribución, hostelería, gran consumo y minorista. [...]
L'envasat, embalat i pesat de les carns són les operacions finals abans del seu emmagatzematge i venda. Cada destí exigeix presentacions específiques amb envasats i embalats adequats al seu circuit comercial i ús: emmagatzematge, grupatge, fraccionament, distribució, hosteleria, gran consum i minorista. [...]

1991 (Memoria cárnica digital)
16 documents
7.
1182x772, 185.0 KB Carnes fileteadas porcinas y miscelánea de productos / Fàbregas i Comadran, Xavier
Junto con el mismo tipo de oferta pero con carne de pollo, los distintos fileteados y preparaciones "listas para cocinar" (fritura o plancha) de carne de cerdo, se ofrecen a buen precio en los lineales de supermercados y grandes superficies. [...]
Amb el mateix tipus d'oferta però amb carn de pollastre, els diferents filetejats i preparacions "llistes per a cuinar" (fregides o planxa) de carn de porc, s'ofereixen a bon preu en els linials dels supermercats i grans superfícies. [...]

1996 (Memoria cárnica digital)
29 documents
8.
784x1182, 178.9 KB Carnes frescas de cerdo ibérico / Fàbregas i Comadran, Xavier
Hacia mediados de los años 90, apareció en la oferta de carnes frescas, la carne de cerdo ibérico y/o de sus cruces: lomo, solomillo y costillar, principalmente, ya que jamones y paletas se destinaban a curar y el resto de piezas a embutir. [...]
A mitjans dels anys 90, va aparèixer en l'oferta de carns fresques, la carn de porc ibèric i/o dels seus creuaments: llom, filet i costellar, principalment, ja que pernils i paletes es destinaven a curar i la resta de peces per embotir. [...]

1994 (Memoria cárnica digital)
22 documents

Fons personals i institucionals 19 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
1024x768, 722.3 KB Las carnes en la calçotada / Fàbregas i Comadran, Xavier
Los calçots tienen su origen como comida, a finales del siglo XIX, en Valls (Alt Camp, Catalunya). A partir de los años 1960-70, la calçotada como comida festiva atrae a Valls comensales forasteros a esta celebración gastronómica de temporada. [...]
Els calçots són originaris , com a menja, a Valls (Alt Camp, Catalunya), a finals del segle XIX. A partir dels anys 1960-70, la calçotada com a menjar festiu, atrau a Valls, comensals forasters a aquesta celebració gastronòmica de temporada. [...]

2019
43 documents
2.
1024x768, 346.5 KB Las carnes en los arroces / Fàbregas i Comadran, Xavier
Ha salido publicado un muy buen libro sobre la paella, El llibre daurat. La història de la paella com no s'ha contat mai (2018), de JOSEP PIERA, que junto con el ya clásico El libro de la paella y los arroces de LOURDES MARCH, son una buena base para hacer arroces con fundamento, que diría Arguiñano. [...]
S'ha publicat un molt bon llibre sobre la paella, El llibre daurat. La història de la paella com no s'ha contat mai (2018), de JOSEP PIERA, que amb el ja clàssic El libro de la paella y los arroces de LOURDES MARCH, són una bona base para fer arrossos "con fundamento", que diria l'Arguiñano. [...]

2019
22 documents
3.
2 p, 47.9 KB Identificación de especie, sexo y edad en canales (carnes) de consumo habitual / Fàbregas i Comadran, Xavier
La identificación de la especie, el sexo y la edad en las canales y despojos de consumo habitual, tiene un interés económico principal en diversos ámbitos: en la inspección y prevención de fraudes en la comercialización y el consumo (el dicho antiguo de "dar gato por liebre") y también en la clasificación de canales y el reconocimiento de las características organolépticas de canales, carnes foráneas, despiece y envasados. [...]
La identificació de l'espècie, el sexe i l'edat en les canals i despulles de consum habitual, porta un interès econòmic principal en diversos àmbits: en la inspecció i prevenció de fraus en la comercialització i el consum (l'antiga dita de "vendre gat per llebre") i també en la classificació de canals i en el reconeixement de les característiques organolèptiques de canals, carns foranes, especejament i envasats. [...]

2018 (Memoria cárnica digital)
2 documents
4.
240x320, 52.8 KB Carnes, charcutería y gastronomía de Alemania / Fàbregas i Comadran, Xavier
En Alemania, el consumo de carne de ternera es menor que el de carne y productos del cerdo. La de cordero es minoritaria. Las canales de vaca de origen alemán, tienen una reconocida calidad en España. [...]
A Alemanya, el consum de carn de vedella és inferior que el de carn i productes del porc. La de xai és minoritària. Les canals de vaca d'origen alemany, tenen una reconeguda qualitat a Espanya. El porcí és l'espècie de consum més preuada, ja que ofereix moltes presentacions i gustos, en forma de productes cuinats i fumats, embotits principalent, i alguns assecats/curats, associats en l'imaginari col·lectiu, a les gerres de cervesa sobre taules llargues de fusta. [...]

2017 (Memoria cárnica digital)
49 documents
5.
1024x680, 481.9 KB Carnes exóticas : identificación de especies cinegéticas de consumo / Fàbregas i Comadran, Xavier
La actividad económica directa generada por la fauna salvaje presenta dos ofertas comerciales: la caza y el turismo naturalista. La obtención de trofeos puntuables en especies de caza mayor es el objetivo principal, pero la comercialización de la carne obtenida para consumo humano representa también una importante fuente de ingresos. [...]
L 'activitat econòmica directa generada per la fauna salvatge presenta dues ofertes comercials: la caça i el turisme naturalista. L'obtenció de trofeus puntuables en espècies de caça major és l'objectiu principal, però la comercialització de la carn obtinguda per a consum humà representa també una important font d'ingressos. [...]

2013 (Memoria cárnica digital)
31 documents
6.
576x886, 350.3 KB Carnes foráneas de bovino / Fàbregas i Comadran, Xavier
La entrada de España en la UE ha supuesto para el sector del vacuno de carne, la entrada de bovinos vivos para engorde, cebados para sacrificio y de canales y carnes, procedentes de Francia, Alemania, Polonia, Dinamarca, Holanda,. [...]
L'entrada d'Espanya a la UE ha suposat pel sector del boví de carn, l'entrada de bovins vius per engreix, cebats per a sacrifici i de canals i carns, procedents de França, Alemanya, Polònia, Dinamarca, Holanda, . [...]

1992 (Memoria cárnica digital)
89 documents
7.
886x589, 289.0 KB Carnes envasadas / Fàbregas i Comadran, Xavier
El envasado, embalado y pesado de las carnes son las operaciones finales antes de su almacenamiento y venta. Cada destino exige presentaciones específicas con envasados y embalados adecuados a su circuito comercial y uso: almacenamiento, grupaje, fraccionamiento, distribución, hostelería, gran consumo y minorista. [...]
L'envasat, embalat i pesat de les carns són les operacions finals abans del seu emmagatzematge i venda. Cada destí exigeix presentacions específiques amb envasats i embalats adequats al seu circuit comercial i ús: emmagatzematge, grupatge, fraccionament, distribució, hosteleria, gran consum i minorista. [...]

1991 (Memoria cárnica digital)
16 documents
8.
1182x772, 185.0 KB Carnes fileteadas porcinas y miscelánea de productos / Fàbregas i Comadran, Xavier
Junto con el mismo tipo de oferta pero con carne de pollo, los distintos fileteados y preparaciones "listas para cocinar" (fritura o plancha) de carne de cerdo, se ofrecen a buen precio en los lineales de supermercados y grandes superficies. [...]
Amb el mateix tipus d'oferta però amb carn de pollastre, els diferents filetejats i preparacions "llistes per a cuinar" (fregides o planxa) de carn de porc, s'ofereixen a bon preu en els linials dels supermercats i grans superfícies. [...]

1996 (Memoria cárnica digital)
29 documents
9.
784x1182, 178.9 KB Carnes frescas de cerdo ibérico / Fàbregas i Comadran, Xavier
Hacia mediados de los años 90, apareció en la oferta de carnes frescas, la carne de cerdo ibérico y/o de sus cruces: lomo, solomillo y costillar, principalmente, ya que jamones y paletas se destinaban a curar y el resto de piezas a embutir. [...]
A mitjans dels anys 90, va aparèixer en l'oferta de carns fresques, la carn de porc ibèric i/o dels seus creuaments: llom, filet i costellar, principalment, ja que pernils i paletes es destinaven a curar i la resta de peces per embotir. [...]

1994 (Memoria cárnica digital)
22 documents
10.
8 p, 910.8 KB Calidad de producto en canales y carnes porcinas: dictámenes de no aptitud en la inspección veterinaria de cerdos en matadero / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Ferrao, Jordi
Se presentan los resultados del año 1995, de la inspección veterinaria ante y postmortem en un matadero de porcino (cerdos): volumen de sacrificio y dictámenes de no aptitud en animales, canales y despojos.
1995  

Fons personals i institucionals : 19 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.