Resultats globals: 6 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 1 registres trobats
Documents de recerca, 5 registres trobats
Articles 1 registres trobats  
1.
4 p, 819.1 KB Les Micotoxines i el seu control en els aliments / Figueroa, Sara (Universidad de Oriente (Veneçuela). Departamento de Tecnología de los Alimentos) ; Centeno, Sara (Universidad de Oriente (Veneçuela). Departament de Bioanàlisi) ; Adelantado Faura, Carles (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Calvo Torras, Ma. de los Ángeles (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Ponència pronunciada el 16 demarç de 2007 en la jornada «L'oli d'oliva: del camp a la taula i més enllà», a Lleida. Les micotoxines són productes tòxics que provenen delmetabolisme secundari del fongs filamentosos. [...]
Mycotoxins are secondarymetabolites produced bymoulds. As they represent a big hazard for both human and animal health, it is necessary to find out effective strategies in order to control their presence in feed and food as well as their accumulation. [...]

2008 - 10.2436/20.2005.01.15
TECA, Num. 13 (Dec 2008) , p. 17-20  

Documents de recerca 5 registres trobats  
1.
1 p, 1.5 MB Mycotoxin control methods / Lluís Pereyra Mari ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2018
Grau en Veterinària [955]  
2.
12 p, 387.2 KB Problemàtica de les micotoxines en el vi / Darriba Cornell, Maria ; Cabañes Sáenz, Francisco Javier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2013
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
2 documents
3.
305 p, 1.3 MB Estudio de especies micotoxígenas del género Penicillium : : Penicillium verrucosum Dierckx / Martínez Benítez, Eva ; Bragulat, M. Rosa, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Cabañes Sáenz, Francisco Javier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Mycotoxins are toxic secondary metabolites produced after growth of fungal species of different genera. This mycotoxin production can be found in different substrata, including food and feed. Nowadays there is an increasing interest in the toxigenic properties of the strains isolated from food, feed and raw materials, and in the factors that can avoid this production. [...]
Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2004  
4.
6 p, 408.6 KB Evaluación microbiológica de tapones de corcho para vinos / Centeno Briceño, Sara ; Calvo Torras, Ma. de los Ángeles, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
RESUMEN La necesidad de establecer metodologías idóneas que permitan el control de calidad de los productos destinados a la alimentación o de aquellos íntimamente en contacto con alimentos y bebidas es de capital importancia y determina el planteamiento de esta investigación. [...]
Evaluation of the Microbiological Quality of Cork Bottle Stoppers for Wines Produced in Catalonia. SUMMARY The need to establish suitable methods that allow for quality control in alimentary products, or for items that are to be in close contact with food and drink products is of primary importance, and determines the approach adopted by this discussion. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2001
3 documents
5.
169 p, 6.4 MB Hongos y micotoxinas en tapones de corcho : : propuesta de límites micológicos aceptables / Pi i Contallé, Margarida ; Calvo Torras, Ma. de los Ángeles, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Los tapones de corcho se utilizan desde hace muchos años para cerrar botellas que contienen diferentes tipos de vinos. Por este motivo, los tapones de corcho deben ser considerados productos en contacto con bebidas de consumo humano y en consecuencia deberían estar legislados los límites aceptables para cumplir con la seguridad alimentaria. [...]
The cork plugs are utilized since many years ago to close bottles that contain different types of wines. For that reason, the cork plugs should be you considered products in contact with beverages of human consumption and consequently they should be legislated the acceptable limits to comply with the eating security. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2007  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.