Resultats globals: 272 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 33 registres trobats
Contribucions a jornades i congressos, 13 registres trobats
Llibres i col·leccions, 5 registres trobats
Documents de recerca, 198 registres trobats
Materials didàctics, 1 registres trobats
Documents gràfics i multimèdia, 1 registres trobats
Fons personals i institucionals, 49 registres trobats
Articles 33 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
22 p, 769.8 KB Influence of particle size and xylanase in corn-soybean pelleted diets on performance, nutrient utilization, microbiota and short-chain fatty acid production in young broilers / Melo Duran, Diego Alexander (Universitat Autonòma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; González-Ortiz, Gemma (AB Vista. Marlborough) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villagómez Estrada, Sandra (Universidad Autónoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Bedford, Michael R. (AB Vista. Marlborough) ; Graham, Hadden (AB Vista. Marlborough) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autonòma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The objective of this study was to investigate the effects of particle size and xylanase supplementation in corn-based pellet diets on the performance and digestive traits in young broilers. A total of 512 male Ross 308 broilers were used in a 21-day study. [...]
2020 - 10.3390/ani10101904
Animals, Vol. 10 Núm. 10 (2020) , p. 1904  
2.
12 p, 336.7 KB Effect of fibrous diet and vitamin C inclusion on uniformity, carcass traits, skeletal strength, and behavior of broiler breeder pullets / Asensio, X. (Aviagen) ; Abdelli, N. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Piedrafita Arilla, Jesús (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Soler, M.D. (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Salud Animal) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
This experiment studied the effect of broiler breeder nutritional strategies on uniformity, carcass traits, tibia parameters, and behavior during rearing and prebreeder periods (up to 22 wk of age). One-day-old pullets (n = 384) were randomly assigned to 4 treatments arranged as a 2 × 2 factorial, with 2 fiber levels (control vs. [...]
2020 - 10.1016/j.psj.2020.01.015
Poultry Science, Vol. 99 (march 2020) , p. 2633-2644  
3.
19 p, 1.6 MB Comparing the accuracy of PCR-capillary electrophoresis and cuticle microhistological analysis for assessing diet composition in ungulates : a case study with Pyrenean chamois / Espunyes, Johan (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge) ; Espunya i Prat, Ma. Carme (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular) ; Chaves, Sara (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge) ; Calleja, Juan Antonio (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals) ; Bartolomé, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Serrano Ferron, Emmanuel (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge)
The study of diet composition is required to understand the interactions between animal and plant ecosystems. Different non-invasive techniques applied on faecal samples have commonly been used for such purposes, with cuticle microhistological analysis (CMA) and emerging DNA-based methods being the most relevant. [...]
2019 - 10.1371/journal.pone.0216345
PloS one, Vol. 14 Núm. 5 (2019)  
4.
3 p, 708.8 KB Efecto de la dosis de cloruro de litio en la aversión condicionada a hojas de olivo en caprino / Manuelian, Carmen L. (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Salama, Ahmed A.K. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2011
AIDA: XIV Jornadas sobre Producción Animal, Vol. 1 (2011) , p. 219-221  
5.
8 p, 1.7 MB Creación y persistencia de la aversión condicionada a hojas de vid en ovino. Aplicación al pastoreo de viñedos en primavera / Manuelian, Carmen L. (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants)) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rovai, Maristela (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants) ; Giralt Vidal, Ll. (INCAVI Institut Català de la Vinya i el Vi) ; Salama, Ahmed A.K. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Domingo Gustems, C. (INCAVI Institut Català de la Vinya i el Vi)
El pastoreo en viñedos se ve limitado por el daño que las ovejas pueden provocar en el cultivo, dada la alta palatabilidad de las hojas de vid. El objetivo del presente trabajo fue crear aversión a hojas de vid y evaluar su persistencia en ovejas (Manchega, n = 12; Lacaune, n = 12) durante tres años. [...]
2014
Revista Pastos, Vol. 44 Núm. 1 (2014)  
6.
16 p, 1.0 MB Characterization of the porcine nutrient and taste receptor gene repertoire in domestic and wild populations across the globe / da Silva, Elizabete C. (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; de Jager, Nadia (University of Queensland. Centre for Nutrition and Food Sciences.) ; Burgos-Paz, William (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Reverter, Antonio (CSIRO. Agriculture and Food) ; Roura, Eugeni (University of Queensland. Centre for Nutrition and Food Sciences) ; Pérez-Enciso, Miguel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The oral GPCR nutrient/taste receptor gene repertoire consists of the Tas1r family (sweet and umami tastes), the Tas2r family (bitter taste) as well as several other potential candidate sensors of amino acids, peptones and fatty acids. [...]
2014 - 10.1186/1471-2164-15-1057
BMC genomics, Vol. 15 (2014)  
7.
10 p, 214.6 KB Screening the ability of natural feed ingredients to interfere with the adherence of enterotoxigenic Escherichia coli (ETEC) K88 to the porcine intestinal mucus / González Ortiz, Gemma (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Hermes, Rafael Gustavo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Molist Gasa, Francesc (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Jiménez Díaz, Rufino (Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC)) ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The inhibition of the attachment of bacteria to the intestine by receptor analogues could be a novel approach to prevent enterotoxigenic Escherichia coli (ETEC) K88-induced diarrhoea in piglets. The objective of the present study was to screen the ability of different feed ingredients (FI) to bind to ETEC K88 (adhesion test, AT) and to block its attachment to the porcine intestinal mucus (blocking test, BT) using in vitro microtitration-based models. [...]
2014 - 10.1017/S0007114513003024
The British journal of nutrition, Vol. 111 Núm. 4 (2014) , p. 633-642  
8.
10 p, 165.4 KB Carbohydrate metabolism in exercising horses / Jose-Cunilleras, Eduard (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals) ; Hinchcliff, KW (The Ohio State University. Department of Veterinary Clinical Sciences)
Carbohydrate and fat are the predominant sources of energy during exercise in mammals. Carbohydrates, such as muscle glycogen and plasma glucose, and fats from adipose tissue and intramuscular triglycerides are oxidized during exercise in amounts and proportions that vary depending on the exercise intensity, level of fitness and nutritional status. [...]
2003 - 10.1079/ECP20031
Equine and Comparative Exercise Physiology, Vol. 1 (2003) , p. 23-32  
9.
17 p, 1.3 MB Alimentación de ganado ovino en condiciones de dehesa / Chaso, M.A. (Universidad de Extremadura. Facultad de Veterinaria) ; Rodríguez, P.L. (Universidad de Extremadura. Facultad de Veterinaria) ; Pascual, M.R. (Universidad de Extremadura. Facultad de Veterinaria) ; González, E. (Universidad de Extremadura. Facultad de Veterinaria) ; López, F. (Servicio de Investigación y Desarrollo Tecnológico. Departamento de Producción Animal)
En el contexto de extensificación de las producciones agrarias propuesto por la Unión Europea, en las zonas áridas del suroeste de España, Extremadura presenta un interesante modelo de producción extensiva, basado en la utilización a diente de los recursos de la dehesa, teniendo como raza ovina fundamental la Merina. [...]
2002
Ovis, Núm. 81 (2002)  
 Accés restringit a la UAB
10.
20 p, 695.8 KB Características y gestión de los recursos nutritivos utilizados en la alimentación del ganado ovino explotado en zonas de regadío / Giráldez, F.J. (CSIC. Estación Agrícola Experimental) ; Lavín, P. (CSIC. Estación Agrícola Experimental) ; Frutos, P. (CSIC. Estación Agrícola Experimental) ; Mantecón, A.R. (CSIC. Estación Agrícola Experimental)
Durante la última década se ha producido un desplazamiento de las explotaciones de ganado ovino, fundamentalmente de aquellas dedicadas a la producción de leche, desde las zonas más desfavorecidas hacia las de regadío, más productivas. [...]
2002
Ovis, Núm. 81 (2002) , p. 25-44  
 Accés restringit a la UAB

Articles : 33 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Contribucions a jornades i congressos 13 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
1 p, 2.0 MB PUFA Losses after cooking of chicken meat / López Ferrer, Sigfrid (Universitat Autònoma de Barcelona. U. D. Nutrició i Alimentació Animals) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M.A.P. (Universität Hohenheim (Stuttgart, Alemanya))
To study the changes of the fatty acid (FA) profile of Long-Chain omega-3 (LCn3) enriched meat after coo¬ king under consumer conditions.
2002
, 2002  
2.
1 p, 162.3 KB Performance of growing-finishing pigs fed barley diets supplemented with different levels of beta-glucanase / Mascarell Casulleras, José ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Brufau de Barberà, Joaquim ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc
Recent studies have been more concerned with enzymatic supplementation of diets for young pigs which digestive system is not yet well-developed, than for the fully-developed pig, where these growth promoters seem to have less effect on productive efficency of the animal. [...]
2002
, 2002  
3.
1 p, 112.3 KB Oxidative status of dietary fat influences lipid stability of erythrocytes in chickens / Schiavone, A. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2008
, 2008  
4.
1 p, 194.0 KB Importance of nutrition in captive breeding programs of endangered bird species : some practical examples / Marqués Díez, Helena ; Juan Sallés, Carles ; Parás, A. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The success of a captive breeding program for any endangered species depends on many factors among which is nutrition. The science of zoo nutrition has greatly advanced in the last 20 years, and continues to do so, providing a growing solid base to formulate diets for captive wild animals. [...]
2001
, 2001  
5.
1 p, 2.4 MB Ileum and whole-tract digestibility of carbohydrates contained in a corn- or a sorghum-acorn-based diets fed on finishing Landrace and Iberian pigs / Morales Peñacoba, Joaquín ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa Gasó, Josep
2003
-, : 2003  
6.
1 p, 2.4 MB Ileum and whole-tract digestibility of carbohydrates contained in a corn- or a sorghum-acorn-based diets fed on finishing Landrace and Iberian pigs / Morales, J. ; Pérez, J.F. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa Gasó, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Starch is the storage polysaccharide of higher plants and a major source for animals. However, despite is its simple composition the digestion of starch may be dependent of feed ingredients and animal characteristics.
2001
, 2001  
7.
1 p, 1.6 MB An increased hindgut fermentation promoted major changes on the VFA profile but not on the total VFA concetration of the digesta contents / Morales, J. ; Pérez, J.F. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa Gasó, Josep
Volatile fatty acids, principally acetate, propionate and butyrate, are produced in the caecum-colon of pigs as end products of the microbial fermentation. The present abstract tryes to explore on the changes on the VFA concentration and profiles observed in Landrace and Iberian pigs fed on different sources of carbohydrates (high v. [...]
2001
-, : 2001  
8.
1 p, 1.6 MB Comparative digestibility and productive performances between Landrace and Iberian pigs fed on a corn- or a sorghum-acorn- based diet / Morales, J. ; Pérez, J.F. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa, A. ; Gasa Gasó, Josep
Although digestible energy (DE) values for most commonly used feeds in pig industry are mainly predicted by their chemical composition, other likely effects could affect digestibility. The present paper try to explore the effects likely caused by animal breed (lean v. [...]
2001
-, : 2001  
9.
1 p, 2.0 MB PUFA Losses after Cooking of Chicken Meat / López Ferrer, Sigfrid ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina ; Grashorn, M.A.
2001
-, : 2001  
10.
1 p, 1.8 MB Effect of Natural Antioxidants on the Oxidative Stability of Eggs / Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Codony Salcedo, Rafael
Due to the increase in the production of co3 PUFA enriched eggs, prevention of lipid oxidation in such products became more important. Dietary supplementation with alpha-tocopherol has been reported to increase the oxidative stability of animal products (Lauridsen et al. [...]
2002
, 2002  

Contribucions a jornades i congressos : 13 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Llibres i col·leccions 5 registres trobats  
1.
68 p, 5.9 MB Contribución al I Congreso Nacional de Sanidad del Laboratorio de Higiene de la Alimentación y de la Nutrición y Técnica Bromatológica / Carrasco Cadenas, Enrique
Madrid : [s.n.], 1934 (Publicaciones de la "Escuela Nacional de Sanidad")  
2.
15 p, 11.1 MB Defensa del niño frente a los trastornos nutritivos / Aldecoa Juaristi, José Luis.
[Madrid] : Ministerio de la Gobernación, Dirección General de Sanidad, Servicio de Sanidad Infantil y maternal, [1942] (Al Servicio de España y del Niño español ; 49)  
3.
10 p, 1.1 MB Laboratorio de diétetica infantil / Selfa, José
[Madrid] : Ministerio de la Gobernación, Dirección General de Sanidad, Sección de Puericultura, Maternología e Higiene Escolar, 1941 (Al Servicio de España y del Niño español ; 38)  
4.
9 p, 613.0 KB Ración alimenticia del niño normal / Ruiz Santamaría, Juan A.
Madrid : Ministerio de la Gobernación, Dirección General de Sanidad, Sección de Puericultura, Maternología e Higiene Escolar, 1941 (Al Servicio de España y del Niño español ; 36)  
5.
13 p, 3.6 MB La alimentación del niño pequeño y su influencia en las cifras de mortalidad infantil / Suñer Ordóñez, Enrique.
[Madrid] : Ministerio del Interior, Servicio Nacional de Sanidad, Sección de Maternología, Puericultura e Higiene Escolar, [1938] (Al Servicio de España y del Niño español ; 12)  

Documents de recerca 198 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
Evaluation of the prevalence and risk factors for undernutrition in hospitalized dogs and cats / Molina Tena, Jenifer, autor. ; Villaverde Haro, Cecilia, supervisor acadèmic. ; Hervera Abad, Marta, supervisor acadèmic. ; Martín-Orúe, Susana M. (Susana Maria) supervisor acadèmic. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El suport nutricional (NS) en gossos i gats hospitalitzats es reconeix cada vegada més com un punt clau en el seu tractament. Aquesta preocupació ha sorgit juntament amb la tendència en la medicina humana, on la nutrició és reconeguda com una eina efectiva per a millorar l'estat de salut del pacient. [...]
El soporte nutricional (NS) en perros y gatos hospitalizados se reconoce cada vez más como un punto clave en su tratamiento. Esta preocupación ha surgido junto con la tendencia en la medicina de cuidados intensivos en humana, donde la nutrición es reconocida como una herramienta efectiva para mejorar el estado de salud del paciente. [...]
The nutritional support (NS) in hospitalized dogs and cats is increasingly being recognized as a key point in their treatment. This concern has arisen together with the trend in human intensive care medicine, where nutrition is already recognized as an effective tool for improving the patient health status. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2020.  
2.
1 p, 412.8 KB Insects as a new protein source in animal feed / Viñals Cámara, Óscar ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2020
Grau en Veterinària [955]  
3.
1 p, 225.0 KB The impact of soybean cultivation in the Amazon on climate change and the possible alternatives for animal feed / Burston Alonso, Samantha ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2020
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
4.
1 p, 648.7 KB Resveratrol and its benefical molecular health effects / Gascon Martí, Pau ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2020
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
5.
1 p, 804.4 KB Physicochemical changes in sausage-type meat emulsions with fiber addition / Madí Besalú, Oriol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2020
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
6.
1 p, 294.3 KB Physiological bases of low FODMAP diets / El Benna Escala, Noor ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2020
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
7.
1 p, 128.9 KB Impact of microbial resistance through food / Calvillo Martín, Natàlia ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2020
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
8.
1 p, 1.5 MB Cereal biofortification by germination. A solution to overcome nutritional deficiencies? / Tortosa Quiñones, Meritxell ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2020
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
9.
1 p, 3.1 MB Pros & Cons of vegan and vegetarian diets / Ridorsa Cáceres, Maria ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2020
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
10.
1 p, 196.3 KB Honey quality parameters / Julian Farras, Marçal ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2020
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  

Documents de recerca : 198 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Materials didàctics 1 registres trobats  
1.
5 p, 1010.0 KB FSTA : Food Science and Technology Abstracts / Universitat Autònoma de Barcelona. Biblioteca de Veterinària ; Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Biblioteques
Base de dades bibliogràfica sobre ciència i tecnologia dels aliments, biotecnologia, microbiologia, toxicologia i nutrició.
2019 (Bases de dades)
2 documents

Documents gràfics i multimèdia 1 registres trobats  
1.
La alimentación y la escuela / Universitat de Barcelona ; Barcelona (Catalunya). Ajuntament ; Universitat Autònoma de Barcelona
2007 (La ciudad en la escuela, la escuela en la ciudad)
   

Fons personals i institucionals 49 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
7 p, 292.5 KB Suplementación" de calcio y fósforo en la nutrición de perros y gatos. No, como "complemento" del alimento ! / Camps Rabadà, Jaume
Como el Suplementar el omnipresente calcio, y su compañero el Fósforo, en los alimentos para perros y para gatos, ya completo, o bien: El Complementar, aunque sea a ojo, un alimento para "hacerlo" más o menos, completo. [...]
2017  
2.
1 p, 2.0 MB PUFA Losses after cooking of chicken meat / López Ferrer, Sigfrid (Universitat Autònoma de Barcelona. U. D. Nutrició i Alimentació Animals) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M.A.P. (Universität Hohenheim (Stuttgart, Alemanya))
To study the changes of the fatty acid (FA) profile of Long-Chain omega-3 (LCn3) enriched meat after coo¬ king under consumer conditions.
2002
, 2002  
3.
1 p, 162.3 KB Performance of growing-finishing pigs fed barley diets supplemented with different levels of beta-glucanase / Mascarell Casulleras, José ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Brufau de Barberà, Joaquim ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc
Recent studies have been more concerned with enzymatic supplementation of diets for young pigs which digestive system is not yet well-developed, than for the fully-developed pig, where these growth promoters seem to have less effect on productive efficency of the animal. [...]
2002
, 2002  
4.
1 p, 112.3 KB Oxidative status of dietary fat influences lipid stability of erythrocytes in chickens / Schiavone, A. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2008
, 2008  
5.
1 p, 194.0 KB Importance of nutrition in captive breeding programs of endangered bird species : some practical examples / Marqués Díez, Helena ; Juan Sallés, Carles ; Parás, A. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The success of a captive breeding program for any endangered species depends on many factors among which is nutrition. The science of zoo nutrition has greatly advanced in the last 20 years, and continues to do so, providing a growing solid base to formulate diets for captive wild animals. [...]
2001
, 2001  
6.
1 p, 2.4 MB Ileum and whole-tract digestibility of carbohydrates contained in a corn- or a sorghum-acorn-based diets fed on finishing Landrace and Iberian pigs / Morales Peñacoba, Joaquín ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa Gasó, Josep
2003
-, : 2003  
7.
1 p, 2.4 MB Ileum and whole-tract digestibility of carbohydrates contained in a corn- or a sorghum-acorn-based diets fed on finishing Landrace and Iberian pigs / Morales, J. ; Pérez, J.F. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa Gasó, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Starch is the storage polysaccharide of higher plants and a major source for animals. However, despite is its simple composition the digestion of starch may be dependent of feed ingredients and animal characteristics.
2001
, 2001  
8.
1 p, 1.6 MB An increased hindgut fermentation promoted major changes on the VFA profile but not on the total VFA concetration of the digesta contents / Morales, J. ; Pérez, J.F. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa Gasó, Josep
Volatile fatty acids, principally acetate, propionate and butyrate, are produced in the caecum-colon of pigs as end products of the microbial fermentation. The present abstract tryes to explore on the changes on the VFA concentration and profiles observed in Landrace and Iberian pigs fed on different sources of carbohydrates (high v. [...]
2001
-, : 2001  
9.
1 p, 1.6 MB Comparative digestibility and productive performances between Landrace and Iberian pigs fed on a corn- or a sorghum-acorn- based diet / Morales, J. ; Pérez, J.F. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa, A. ; Gasa Gasó, Josep
Although digestible energy (DE) values for most commonly used feeds in pig industry are mainly predicted by their chemical composition, other likely effects could affect digestibility. The present paper try to explore the effects likely caused by animal breed (lean v. [...]
2001
-, : 2001  
10.
1 p, 2.0 MB PUFA Losses after Cooking of Chicken Meat / López Ferrer, Sigfrid ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina ; Grashorn, M.A.
2001
-, : 2001  

Fons personals i institucionals : 49 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.