Resultats globals: 219 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 25 registres trobats
Contribucions a jornades i congressos, 12 registres trobats
Llibres i col·leccions, 5 registres trobats
Documents de recerca, 154 registres trobats
Materials didàctics, 1 registres trobats
Documents gràfics i multimèdia, 1 registres trobats
Fons personals i institucionals, 48 registres trobats
Articles 25 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
17 p, 1.3 MB Alimentación de ganado ovino en condiciones de dehesa / Chaso, M.A. (Universidad de Extremadura. Facultad de Veterinaria) ; Rodríguez, P.L. (Universidad de Extremadura. Facultad de Veterinaria) ; Pascual, M.R. (Universidad de Extremadura. Facultad de Veterinaria) ; González, E. (Universidad de Extremadura. Facultad de Veterinaria) ; López, F. (Servicio de Investigación y Desarrollo Tecnológico. Departamento de Producción Animal)
En el contexto de extensificación de las producciones agrarias propuesto por la Unión Europea, en las zonas áridas del suroeste de España, Extremadura presenta un interesante modelo de producción extensiva, basado en la utilización a diente de los recursos de la dehesa, teniendo como raza ovina fundamental la Merina. [...]
2002
Ovis, Núm. 81 (2002)  
 Accés restringit a la UAB
2.
20 p, 695.8 KB Características y gestión de los recursos nutritivos utilizados en la alimentación del ganado ovino explotado en zonas de regadío / Giráldez, F.J. (CSIC. Estación Agrícola Experimental) ; Lavín, P. (CSIC. Estación Agrícola Experimental) ; Frutos, P. (CSIC. Estación Agrícola Experimental) ; Mantecón, A.R. (CSIC. Estación Agrícola Experimental)
Durante la última década se ha producido un desplazamiento de las explotaciones de ganado ovino, fundamentalmente de aquellas dedicadas a la producción de leche, desde las zonas más desfavorecidas hacia las de regadío, más productivas. [...]
2002
Ovis, Núm. 81 (2002) , p. 25-44  
 Accés restringit a la UAB
3.
4 p, 200.3 KB Dieta, Justícia Global i Sostenibilitat : transformant pràctiques cap a la Cultura del Desenvolupament i la Pau / Domènech Casal, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals)
La nutrició i la dieta són conceptes que es solen treballar de manera pràctica en les aules de ciències mitjançant l'elaboració de dietes ajustades a necessitats calòriques i nutritives. L'educació pel Desenvolupament i la Pau és un enfoc educatiu que té per objectiu la construcció d'una ciutadania crítica i compromesa amb la transformació social en claus de justícia, sostenibilitat i solidaritat i connexió amb les problemàtiques globals. [...]
Nutrition and diet are concepts usually taught un practical approaches as constructing proposals of diets set for a given caloric and nutritional needs. The Education for Peace and Development movement is an educational frame aiming the construction of a global citizenship with critical awareness and social engagement in reference to justice, sustainability, solidarity and connection with global challenges. [...]

2018
Ciències : revista del professorat de ciències de primària i secundària, Núm. 35 (2018) , p. 9-12 (Experiències didàctiques i treballs pràctics)  
4.
20 p, 652.7 KB Qué enseña y evalúa sobre nutrición humana un grupo de profesores españoles y portugueses de educación primaria / Rivadulla López, Juan Carlos (Universidade da Coruña. Departamento de Pedagoxía e Didáctica) ; García Barros, Susana (Universidade da Coruña. Departamento de Pedagoxía e Didáctica) ; Martínez Losada, Cristina (Universidade da Coruña. Departamento de Pedagoxía e Didáctica)
Se analizan 1. 332 actividades de enseñanza y 227 cuestiones de evaluación dirigidas al estudio de la nutrición humana para conocer las ideas clave que enseñan y evalúan diez profesores españoles y diez portugueses de 5. [...]
S'analitzen 1. 332 activitats d'ensenyament i 227 qüestions d'avaluació dirigides a l'estudi de la nutrició humana per conèixer les idees clau que ensenyen i avaluen deu professors espanyols i deu portuguesos de 5è. [...]
1332 learning activities and 227 assessment directed to study of the human nutrition to know the key ideas taught and evaluated by 10 Spanish and 10 Portuguese teachers from 5th/6th grade Primary Education. [...]

2017 - 10.5565/rev/ensciencias.2347
Enseñanza de las ciencias, Vol. 35 Núm. 3 (2017) , p. 69-87 (Investigaciones Didácticas)  
5.
51 p, 613.3 KB Economic growth and biological innovation : the development of the european dairy sector, 1865–1940 / Hernández Adell, Ismael (Universitat Pompeu Fabra. Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa Tecnocampus) ; Pujol, Josep (Pujol Andreu) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
In this article we discuss an aspect of economic growth that has not been the subject of much consideration in economic and agrarian history to date: the effect of biological innovations on farming development between the mid nineteenth century and the 1930s. [...]
Cambridge: Cambridge University Press, 2016 - 10.1017/S0956793316000042
Rural history, Vol. 27 Núm. 2 (10 2016) , p. 187-212  
6.
9 p, 23.3 MB Efectos de los factores dietéticos sobre la conducta agresiva del perro / Mariotti, Valentina Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Hospital Clínic Veterinari) ; Hervera Abad, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Hospital Clínic Veterinari) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Hospital Clínic Veterinari) ; Amat Grau, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Hospital Clínic Veterinari) ; Manteca Vilanova, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Fatjó i Ríos, Jaume (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psiquiatria i de Medicina Legal)
La elección de una correcta alimentación en especies como el perro y el gato es fundamental para favorecer un adecuado crecimiento y desarrollo músculo-esquelético del animal, cubrir sus necesidades energéticas y prevenir la aparición de problemas metabólicos y enfermedades. [...]
2007
Canis et felis, Núm. 88 (2007) , p. 24-32  
 Accés restringit a la UAB
7.
3 p, 10.8 MB Obesitat més risc de malalties, menys esperança de vida / Hervera Abad, Marta ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
La causa més comuna de l'excés de pes és la sobrealimentació, és a dir, un desequilibri entre el que l'animal menja i el seu consum energètic.
2007
Revista veterinaris: revista del col·legi oficial de veterinaris de Barcelona, Núm. 97 (juliol/agost 2007) , p. 8-10  
8.
3 p, 11.7 MB Cómo valorar el contenido energético de los alimentos para perros y gatos / Castrillo, Carlos ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
La valoración energética de los alimentos tiene por objeto cuantificar la cantidad de energía potencial que aportan, así como las distintas pérdidas que ocurren en el transcurso de los procesos de digestión y metabolismo. [...]
2001
Argos, Núm. 32 (Octubre 2001) , p. 20-22  
9.
3 p, 11.8 MB Criterios para la formulación de alimentos completos para perros y gatos / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castrillo, Carlos
La finalidad principal que se persigue a la hora de alimentar a un animal de compañía es aportar la energía y los nutrientes diarios necesarios para garantizar su salud, actividad y longevidad. Promover un adecuado desarrollo durante el periodo de crecimiento y procurar el mantenimiento del peso y la condición corporal adecuados a lo largo de la vida adulta son requisitos fundamentales para alcanzar estos fines.
2001
Argos, Núm. 32 (2001) , p. 24-26  
10.
3 p, 8.2 MB Animals' nutritional wisdom / Marqués, Helena ; Navidad, Gemma ; Baucells Sánchez, María Dolores Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments ; Albanell Trullas, Elena
2001
EAZA News, 2001, p. 23-25  

Articles : 25 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Contribucions a jornades i congressos 12 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
1 p, 2.0 MB PUFA Losses after cooking of chicken meat / López Ferrer, Sigfrid (Universitat Autònoma de Barcelona. U. D. Nutrició i Alimentació Animals) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M.A.P. (Universität Hohenheim (Stuttgart, Alemanya))
To study the changes of the fatty acid (FA) profile of Long-Chain omega-3 (LCn3) enriched meat after coo¬ king under consumer conditions.
2002
, 2002  
2.
1 p, 162.3 KB Performance of growing-finishing pigs fed barley diets supplemented with different levels of beta-glucanase / Mascarell Casulleras, José ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Brufau de Barberà, Joaquim ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc
Recent studies have been more concerned with enzymatic supplementation of diets for young pigs which digestive system is not yet well-developed, than for the fully-developed pig, where these growth promoters seem to have less effect on productive efficency of the animal. [...]
2002
, 2002  
3.
1 p, 112.3 KB Oxidative status of dietary fat influences lipid stability of erythrocytes in chickens / Schiavone, A. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2008
, 2008  
4.
1 p, 194.0 KB Importance of nutrition in captive breeding programs of endangered bird species : some practical examples / Marqués Díez, Helena ; Juan Sallés, Carles ; Parás, A. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The success of a captive breeding program for any endangered species depends on many factors among which is nutrition. The science of zoo nutrition has greatly advanced in the last 20 years, and continues to do so, providing a growing solid base to formulate diets for captive wild animals. [...]
2001
, 2001  
5.
1 p, 2.4 MB Ileum and whole-tract digestibility of carbohydrates contained in a corn- or a sorghum-acorn-based diets fed on finishing Landrace and Iberian pigs / Morales, J. ; Pérez, J.F. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa Gasó, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Starch is the storage polysaccharide of higher plants and a major source for animals. However, despite is its simple composition the digestion of starch may be dependent of feed ingredients and animal characteristics.
2001
, 2001  
6.
1 p, 1.6 MB An increased hindgut fermentation promoted major changes on the VFA profile but not on the total VFA concetration of the digesta contents / Morales, J. ; Pérez, J.F. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa Gasó, Josep
Volatile fatty acids, principally acetate, propionate and butyrate, are produced in the caecum-colon of pigs as end products of the microbial fermentation. The present abstract tryes to explore on the changes on the VFA concentration and profiles observed in Landrace and Iberian pigs fed on different sources of carbohydrates (high v. [...]
2001
-, : 2001  
7.
1 p, 1.6 MB Comparative digestibility and productive performances between Landrace and Iberian pigs fed on a corn- or a sorghum-acorn- based diet / Morales, J. ; Pérez, J.F. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa, A. ; Gasa Gasó, Josep
Although digestible energy (DE) values for most commonly used feeds in pig industry are mainly predicted by their chemical composition, other likely effects could affect digestibility. The present paper try to explore the effects likely caused by animal breed (lean v. [...]
2001
-, : 2001  
8.
1 p, 2.0 MB PUFA Losses after Cooking of Chicken Meat / López Ferrer, Sigfrid ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina ; Grashorn, M.A.
2001
-, : 2001  
9.
1 p, 1.8 MB Effect of Natural Antioxidants on the Oxidative Stability of Eggs / Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Codony Salcedo, Rafael
Due to the increase in the production of co3 PUFA enriched eggs, prevention of lipid oxidation in such products became more important. Dietary supplementation with alpha-tocopherol has been reported to increase the oxidative stability of animal products (Lauridsen et al. [...]
2002
, 2002  
10.
1 p, 3.3 MB Effect of dietary fish oil, and a-tocopheryl acetate and Zn supplementation on composition and acceptability of chicken meat / Bou, R. ; Guardiola, F. ; Tres, A. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Codony Salcedo, Rafael
2002
Euro Feed Lipid Congress. Strasbourg, France, 2n : 2002  

Contribucions a jornades i congressos : 12 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Llibres i col·leccions 5 registres trobats  
1.
68 p, 5.9 MB Contribución al I Congreso Nacional de Sanidad del Laboratorio de Higiene de la Alimentación y de la Nutrición y Técnica Bromatológica / Carrasco Cadenas, Enrique
Madrid : [s.n.], 1934 (Publicaciones de la "Escuela Nacional de Sanidad")  
2.
15 p, 11.1 MB Defensa del niño frente a los trastornos nutritivos / Aldecoa Juaristi, José Luis.
[Madrid] : Ministerio de la Gobernación, Dirección General de Sanidad, Servicio de Sanidad Infantil y maternal, [1942] (Al Servicio de España y del Niño español ; 49.)  
3.
10 p, 1.1 MB Laboratorio de diétetica infantil / Selfa, José
[Madrid] : Ministerio de la Gobernación, Dirección General de Sanidad, Sección de Puericultura, Maternología e Higiene Escolar, 1941. (Al Servicio de España y del Niño español ; 38.)  
4.
9 p, 613.0 KB Ración alimenticia del niño normal / Ruiz Santamaría, Juan A.
Madrid : Ministerio de la Gobernación, Dirección General de Sanidad, Sección de Puericultura, Maternología e Higiene Escolar, 1941. (Al Servicio de España y del Niño español ; 36.)  
5.
13 p, 3.6 MB La alimentación del niño pequeño y su influencia en las cifras de mortalidad infantil / Suñer Ordóñez, Enrique.
[Madrid] : Ministerio del Interior, Servicio Nacional de Sanidad, Sección de Maternología, Puericultura e Higiene Escolar, [1938] (Al Servicio de España y del Niño español ; 12.)  

Documents de recerca 154 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
125 p, 1.1 MB Ultraprocessats a la premsa: Anàlisi sobre la presència del terme ultraprocessat en les publicacions de diferents mitjans escrits / Pujol Magret, Cristina ; Solanes Bruguera, Laia ; Terrón Blanco, José Luis, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació
El present treball consisteix en analitzar la presència del terme ultraprocessat en determinats mitjans escrits durant un període de temps concret, quin tipus d'informació escriuen i com ho publiquen.
El presente trabajo consiste en analizar la presencia del término ultraprocesado en determinados medios escritos durante un periodo de tiempo concreto, qué tipo de información escriben y como lo publican.
The present project consists of analysing the presence of the term ultra-processed food in certain media press during a specific period, what type of information they write and how they publish it.

2019
Graduat o Graduada en Periodisme [971]  
2.
1 p, 378.1 KB Incorporation of short chain and medium chain fatty acids in the broiler feeding / Lizandra Orero, Enrique ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2019
Graduat o Graduada en Veterinària [955]  
3.
1 p, 313.4 KB Fiber and its effectiveness in dairy bovine nutrition / Busquets Pérez, Arnau ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2019
Graduat o Graduada en Veterinària [955]  
4.
1 p, 505.9 KB The role of the diet in the prevention of alzheimer's disease / Teixdó, Carla ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2018
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
5.
1 p, 173.9 KB Study on the feasibility of the use of aromatic substances to reduce the sugar content of pastry products / Pujol Belmonte, Ricard ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2017
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
6.
1 p, 595.3 KB Cultured meat. The meat of the future? / Royo Salvador, Patricia ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2017
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
7.
1 p, 248.5 KB Genetically modified salmon / Roquer Befani, Pau ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2017
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
8.
1 p, 490.4 KB Study of surimi derivatives present in the european market / Parra Rodríguez, Núria ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2017
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
9.
1 p, 945.1 KB Food patents. The unknown necessity / Martínez Arissó, Núria ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2017
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
10.
1 p, 240.2 KB Phenolic Compounds of Wine / Mariscot, Maria ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2017
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  

Documents de recerca : 154 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Materials didàctics 1 registres trobats  
1.
5 p, 1010.0 KB FSTA : Food Science and Technology Abstracts / Universitat Autònoma de Barcelona. Biblioteca de Veterinària ; Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Biblioteques
Base de dades bibliogràfica sobre ciència i tecnologia dels aliments, biotecnologia, microbiologia, toxicologia i nutrició.
2019 (Bases de dades)
2 documents

Documents gràfics i multimèdia 1 registres trobats  
1.
La alimentación y la escuela / Universitat de Barcelona ; Barcelona. Ajuntament ; Universitat Autònoma de Barcelona
2007 (La ciudad en la escuela, la escuela en la ciudad)
2 documents

Fons personals i institucionals 48 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
7 p, 292.5 KB Suplementación" de calcio y fósforo en la nutrición de perros y gatos. No, como "complemento" del alimento ! / Camps Rabadà, Jaume
Como el Suplementar el omnipresente calcio, y su compañero el Fósforo, en los alimentos para perros y para gatos, ya completo, o bien: El Complementar, aunque sea a ojo, un alimento para "hacerlo" más o menos, completo. [...]
2017  
2.
1 p, 2.0 MB PUFA Losses after cooking of chicken meat / López Ferrer, Sigfrid (Universitat Autònoma de Barcelona. U. D. Nutrició i Alimentació Animals) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M.A.P. (Universität Hohenheim (Stuttgart, Alemanya))
To study the changes of the fatty acid (FA) profile of Long-Chain omega-3 (LCn3) enriched meat after coo¬ king under consumer conditions.
2002
, 2002  
3.
1 p, 162.3 KB Performance of growing-finishing pigs fed barley diets supplemented with different levels of beta-glucanase / Mascarell Casulleras, José ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Brufau de Barberà, Joaquim ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc
Recent studies have been more concerned with enzymatic supplementation of diets for young pigs which digestive system is not yet well-developed, than for the fully-developed pig, where these growth promoters seem to have less effect on productive efficency of the animal. [...]
2002
, 2002  
4.
1 p, 112.3 KB Oxidative status of dietary fat influences lipid stability of erythrocytes in chickens / Schiavone, A. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2008
, 2008  
5.
1 p, 194.0 KB Importance of nutrition in captive breeding programs of endangered bird species : some practical examples / Marqués Díez, Helena ; Juan Sallés, Carles ; Parás, A. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The success of a captive breeding program for any endangered species depends on many factors among which is nutrition. The science of zoo nutrition has greatly advanced in the last 20 years, and continues to do so, providing a growing solid base to formulate diets for captive wild animals. [...]
2001
, 2001  
6.
1 p, 2.4 MB Ileum and whole-tract digestibility of carbohydrates contained in a corn- or a sorghum-acorn-based diets fed on finishing Landrace and Iberian pigs / Morales, J. ; Pérez, J.F. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa Gasó, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Starch is the storage polysaccharide of higher plants and a major source for animals. However, despite is its simple composition the digestion of starch may be dependent of feed ingredients and animal characteristics.
2001
, 2001  
7.
1 p, 1.6 MB An increased hindgut fermentation promoted major changes on the VFA profile but not on the total VFA concetration of the digesta contents / Morales, J. ; Pérez, J.F. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa Gasó, Josep
Volatile fatty acids, principally acetate, propionate and butyrate, are produced in the caecum-colon of pigs as end products of the microbial fermentation. The present abstract tryes to explore on the changes on the VFA concentration and profiles observed in Landrace and Iberian pigs fed on different sources of carbohydrates (high v. [...]
2001
-, : 2001  
8.
1 p, 1.6 MB Comparative digestibility and productive performances between Landrace and Iberian pigs fed on a corn- or a sorghum-acorn- based diet / Morales, J. ; Pérez, J.F. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa, A. ; Gasa Gasó, Josep
Although digestible energy (DE) values for most commonly used feeds in pig industry are mainly predicted by their chemical composition, other likely effects could affect digestibility. The present paper try to explore the effects likely caused by animal breed (lean v. [...]
2001
-, : 2001  
9.
1 p, 2.0 MB PUFA Losses after Cooking of Chicken Meat / López Ferrer, Sigfrid ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina ; Grashorn, M.A.
2001
-, : 2001  
10.
1 p, 1.8 MB Effect of Natural Antioxidants on the Oxidative Stability of Eggs / Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Codony Salcedo, Rafael
Due to the increase in the production of co3 PUFA enriched eggs, prevention of lipid oxidation in such products became more important. Dietary supplementation with alpha-tocopherol has been reported to increase the oxidative stability of animal products (Lauridsen et al. [...]
2002
, 2002  

Fons personals i institucionals : 48 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.