Resultats globals: 7 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 4 registres trobats
Documents de recerca, 3 registres trobats
Articles 4 registres trobats  
1.
15 p, 2.6 MB The antifungal protein afpb induces regulated cell death in its parental fungus penicillium digitatum / Bugeda, Adrià (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Garrigues, Sandra (Consejo Superior de Investigaciones Científicas (Espanya). Instituto de Agroquimica y Tecnologia de Alimentos) ; Gandía, Mónica (Consejo Superior de Investigaciones Científicas (Espanya). Instituto de Agroquimica y Tecnologia de Alimentos) ; Manzanares, Paloma (Consejo Superior de Investigaciones Científicas (Espanya). Instituto de Agroquimica y Tecnologia de Alimentos) ; Marcos, Jose F. (Consejo Superior de Investigaciones Científicas (Espanya). Instituto de Agroquimica y Tecnologia de Alimentos) ; Coca López, María (Centre de Recerca en Agrigenòmica)
Filamentous fungi produce small cysteine-rich proteins with potent, specific antifungal activity, offering the potential to fight fungal infections that severely threaten human health and food safety and security. [...]
2020 - 10.1128/MSPHERE.00595-20
mSphere, Vol. 5, Issue 4 (August 2020) , art. e00595-20  
2.
15 p, 2.3 MB Three antifungal proteins from penicillium expansum : different patterns of production and antifungal activity / Garrigues, Sandra (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos) ; Gandía, Mónica (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos) ; Castillo, Laia (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Coca López, María (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Marx, Florentine (Medizinische Universität Innsbruck. Division of Molecular Biology) ; Marcos, José F. (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos) ; Manzanares, Paloma (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos)
Antifungal proteins of fungal origin (AFPs) are small, secreted, cationic, and cysteine-rich proteins. Filamentous fungi encode a wide repertoire of AFPs belonging to different phylogenetic classes, which offer a great potential to develop new antifungals for the control of pathogenic fungi. [...]
2018 - 10.3389/fmicb.2018.02370
Frontiers in microbiology, Vol. 9 (Oct. 2018) , art. 2370  
3.
10 p, 479.1 KB Contrasting Genomic Diversity in Two Closely Related Postharvest Pathogens : Penicillium digitatum and Penicillium expansum / Julca, Irene (Centre de Regulació Genòmica) ; Droby, Samir (Department of Postharvest Science. ARO. The Volcani Center. Israel) ; Sela, Noa (Department of Plant Pathology and Weed Research. The Volcani Center. Israel) ; Marcet-Houben, Marina (Universitat Pompeu Fabra) ; Gabaldón, Toni (Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats) ; Universitat Autònoma de Barcelona
Penicillium digitatum and Penicillium expansum are two closely related fungal plant pathogens causing green and blue mold in harvested fruit, respectively. The two species differ in their host specificity, being P. [...]
2016 - 10.1093/gbe/evv252
Genome biology and evolution, Vol. 8, Núm 1 (January 2016) , p. 218-227  
4.
10 p, 159.1 KB Ochratoxin A Producing Species in the Genus Penicillium / Cabañes Sáenz, Francisco Javier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Bragulat, M. Rosa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Castellá, Gemma (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Ochratoxin A (OTA) producing fungi are members of the genera Aspergillus and Penicillium. Nowadays, there are about 20 species accepted as OTA producers, which are distributed in three phylogenetically related but distinct groups of aspergilli of the subgenus Circumdati and only in two species of the subgenus Penicillium. [...]
2010 - 10.3390/toxins2051111
Toxins, Vol. 2 Núm. 5 (May 2010) , p. 1111-1120  

Documents de recerca 3 registres trobats  
1.
1 p, 2.7 MB Interaction and spoilage produced by Penicillum camemberti and Geotrichum candidum in Camembert cheese / Holgado Clua, Marta ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2022
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
2.
1 p, 311.3 KB Penicillium roqueforti in blue cheeses / Pinell Grima, Mireia ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2021
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
3.
305 p, 1.3 MB Estudio de especies micotoxígenas del género Penicillium : Penicillium verrucosum Dierckx / Martínez Benítez, Eva ; Bragulat, M. Rosa, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Cabañes Sáenz, Francisco Javier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Mycotoxins are toxic secondary metabolites produced after growth of fungal species of different genera. This mycotoxin production can be found in different substrata, including food and feed. Nowadays there is an increasing interest in the toxigenic properties of the strains isolated from food, feed and raw materials, and in the factors that can avoid this production. [...]
Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2004  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.