Resultats globals: 44 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 23 registres trobats
Contribucions a jornades i congressos, 2 registres trobats
Documents de recerca, 9 registres trobats
Documents gràfics i multimèdia, 10 registres trobats
Fons personals i institucionals, 16 registres trobats
Articles 23 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
12 p, 874.3 KB Antimicrobial Resistance Profiles and Characterization of Escherichia coli Strains from Cases of Neonatal Diarrhea in Spanish Pig Farms / Vidal, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Aguirre, Laia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Seminati, Chiara (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Tello, Montse (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Redondo, Noelia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Martín, Marga (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA-IRTA)) ; Darwich Soliva, Laila (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA-IRTA))
Escherichia coli is considered one of the most common agents associated with neonatal diarrhea in piglets. The aim of this work was to characterize the pathogenic and antimicrobial resistance (AMR) profiles of 122 E. [...]
2020 - 10.3390/vetsci7020048
Veterinary Sciences, Vol. 48, núm. 7 (april 2020)  
2.
5 p, 759.2 KB Stability of selected enzymes in saliva of pigs under different storage conditions : a pilot study / Escribano, Damián (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Contreras-Aguilar, María D. (Universidad de Murcia. Departamento de Medicina y Cirurgía Animal) ; Tvarijonaviciute, Asta (Universidad de Murcia. Departamento de Medicina y Cirurgía Animal) ; Martínez-Miró, Silvia (Universidad de Murcia. Departamento de Producción Animal) ; Martínez-Subiela, Silvia (Universidad de Murcia. Departamento de Medicina y Cirurgía Animal) ; Cerón, José J. (Universidad de Murcia. Departamento de Medicina y Cirurgía Animal) ; Lamy, Elsa (University of Évora. Institute of Mediterranean Agricultural and Environmental Sciences (ICAAM)) ; Tecles, Fernando (Universidad de Murcia. Departamento de Medicina y Cirurgía Animal)
Stability of α-amylase (α-A), butyrylcholinesterase (BChE), lipase, adenosine deaminase (ADA) and total esterase activity (TEA) in two pools of porcine saliva was studied after 1 and 4 days at 4°C, and after 30, 90 and 360 days at −20° and −80°C. [...]
2018 - 10.1292/jvms.18-0346
The Journal of Veterinary Medical Science, Vol. 80 (september 2018) , p. 1657-1661  
3.
6 p, 670.0 KB Antimicrobial resistance profile and prevalence of extended-spectrum beta-lactamases (ESBL), AmpC beta-lactamases and colistin resistance (mcr) genes in Escherichia coli from swine between 1999 and 2018 / Aguirre, Laia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Vidal, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Seminati, Chiara (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Tello, Montse (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Redondo, Noelia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Darwich Soliva, Laila (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA)) ; Martín Castillo, Margarita (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA))
The frequent usage of antibiotics in livestock has led to the spread of resistant bacteria within animals and their products, with a global warning in public health and veterinarians to monitor such resistances. [...]
2020 - 10.1186/s40813-020-00146-2
Porcine Health Management, Vol. 6 (april 2020)  
4.
21 p, 2.1 MB Co-expression network analysis predicts a key role of microRNAs in the adaptation of the porcine skeletal muscle to nutrient supply / Mármol-Sánchez, Emilio (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Ramayo-Caldas, Yuliaxis (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Quintanilla Aguado, Raquel (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Cardoso, Tainã Figueiredo (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; González Prendes, Rayner (Universitat de Lleida) ; Tibau, Joan (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Amills i Eras, Marcel (Centre de Recerca en Agrigenòmica)
The role of non-coding RNAs in the porcine muscle metabolism is poorly understood, with few studies investigating their expression patterns in response to nutrient supply. Therefore, we aimed to investigate the changes in microRNAs (miRNAs), long intergenic non-coding RNAs (lincRNAs) and mRNAs muscle expression before and after food intake. [...]
2020 - 10.1186/s40104-019-0412-z
Journal of animal science and biotechnology, Vol. 11 (January 2020) , art. 10  
5.
Detection of homozygous genotypes for a putatively lethal recessive mutation in the porcine argininosuccinate synthase 1 (ASS1) gene / Mármol-Sánchez, Emilio (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Luigi Sierra, Maria Gracia (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Quintanilla Aguado, Raquel (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Amills i Eras, Marcel (Centre de Recerca en Agrigenòmica)
The sequencing of the pig genome revealed the existence of homozygous individuals for a nonsense mutation in the argininosuccinate synthase 1 (ASS1) gene (rs81212146, c. 944T>A, L315X). Paradoxically, an AA homozygous genotype for this polymorphism is expected to abolish the function of the ASS1 enzyme that participates in the urea cycle, leading to citrullinemia, hyperammonemia, coma and death. [...]
2020 - 10.1111/age.12877
Animal Genetics, Vol. 51, Issue 1 (February 2020) , p. 106-110  
6.
An association analysis for 14 candidate genes mapping to meat quality quantitative trait loci in a Duroc pig population reveals that the ATP1A2 genotype is highly associated with muscle electric conductivity / Mármol-Sánchez, Emilio (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Quintanilla Aguado, Raquel (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Jordana i Vidal, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Amills i Eras, Marcel (Centre de Recerca en Agrigenòmica)
In previous GWAS carried out in a Duroc commercial line (Lipgen population), we detected on pig chromosomes 3, 4 and 14 several QTL for gluteus medius muscle redness (GM a*), electric conductivity in the longissimus dorsi muscle (LD CE) and vaccenic acid content in the LD muscle (LD C18:1 n − 7), respectively. [...]
2020 - 10.1111/age.12864
Animal Genetics, Vol. 51, Issue 1 (February 2020) , p. 95-100  
7.
20 p, 1.0 MB The effects of environmental enrichment on the physiology, behaviour, productivity and meat quality of pigs raised in a hot climate / Fábrega i Romans, Emma (IRTA. Animal Welfare Program) ; Marcet-Rius, Míriam (IRSEA (Research Institute in Semiochemistry and Applied Ethology). Physiological and Behavioural Mechanisms of Adaptation Department) ; Vidal, Roser (IRTA. Animal Welfare Program) ; Escribano, Damián (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Cerón, José Joaquín (Universidad de Murcia. Interdisciplinary Laboratory of Clinical Analysis (Interlab-UMU)) ; Manteca, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Velarde, Antonio (IRTA. Animal Welfare Program)
Some positive effects regarding the use of enrichment material on the stimulation of pig exploration and a reduction in redirected behaviour was reported. This study aims to evaluate the effects of four enrichment materials on the behaviour, physiology/health, performance and carcass and meat quality in pigs kept in Spanish production conditions. [...]
2019 - 10.3390/ani9050235
Animals, Vol. 9 Núm. 5 (may 2019) , p. 235  
8.
8 p, 2.2 MB Analysing the expression of eight clock genes in five tissues from fasting and fed sows / Cardoso, Tainã Figueiredo (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Quintanilla Aguado, Raquel (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Castelló, Anna (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Mármol-Sánchez, Emilio (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Ballester Devis, Maria (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Jordana i Vidal, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Amills i Eras, Marcel (Centre de Recerca en Agrigenòmica)
In a previous study, we observed that circadian clock genes are differentially expressed in the skeletal muscle of fasting and fed sows. The goal of the current work was to investigate if these genes are also differentially expressed in tissues containing the central (hypothalamus) and peripheral (duodenum, dorsal fat, muscle, and liver) clocks. [...]
2018 - 10.3389/fgene.2018.00475
Frontiers in genetics, Vol. 9 (October 2018) , art. 475  
9.
12 p, 977.9 KB Role of AMPK signalling pathway during compensatory growth in pigs / Ballester Devis, Maria (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Amills i Eras, Marcel (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; González-Rodríguez, Olga (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Cardoso, Tainã Figueiredo (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Pascual, Mariam (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; González Prendes, Rayner (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Panella Riera, Núria (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Díaz Reviriego, Isabel (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Tibau, Joan (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Quintanilla Aguado, Raquel (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Universitat Autònoma de Barcelona
Background: The molecular basis of compensatory growth in monogastric animals has not yet been fully explored. Herewith, in this study we aim to determine changes in the pig skeletal muscle transcriptome profile during compensatory growth following a feed restriction period. [...]
2018 - 10.1186/s12864-018-5071-5
BMC genomics, Vol. 19 (September 2018) , art. 682  
10.
13 p, 3.2 MB Expression dynamics of innate immunity in influenza virus-infected swine / Montoya, Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Foni, Emanuela (OIE Reference Laboratory for Swine Influenza. Istituto Zooprofilattico Sperimentale della Lombardia e dell'Emilia-Romagna) ; Solórzano, Alicia (The State University of New Jersey. Public Health Research Institute and Regional Biocontainment Laboratory) ; Razzuoli, Elisabetta (S.S. Sezione Genova. Istituto Zooprofilattico Sperimentale del Piemonte, Liguria e Valle d'Aosta) ; Baratelli, Massimiliano (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Bilato, Dania (Istituto Zooprofilattico Sperimentale della Lombardia e dell'Emilia-Romagna. Laboratory of Cellular Immunology) ; Córdoba, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; del Burgo, Maria Angeles Martín (Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (INIA). Departmento de Biotecnología) ; Martinez, Jorge (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i Anatomia Animals) ; Martinez-Orellana, Pamela (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Chiapponi, Chiara (Istituto Zooprofilattico Sperimentale della Lombardia e dell'Emilia-Romagna. OIE Reference Laboratory for Swine Influenza) ; Perlin, David S. (The State University of New Jersey. Public Health Research Institute and Regional Biocontainment Laboratory) ; del Real, Gustavo (Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (INIA). Departmento de Biotecnología) ; Amadori, Massimo (Istituto Zooprofilattico Sperimentale della Lombardia e dell'Emilia-Romagna. Laboratory of Cellular Immunology)
The current circulating swine influenza virus (IV) subtypes in Europe (H1N1, H1N2, and H3N2) are associated with clinical outbreaks of disease. However, we showed that pigs could be susceptible to other IV strains that are able to cross the species barrier. [...]
2017 - 10.3389/fvets.2017.00048
Frontiers in Veterinary Science, Vol. 4, Núm. 48 (21 April 2017)  

Articles : 23 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Contribucions a jornades i congressos 2 registres trobats  
1.
12 p, 2.5 MB La matanza del cerdo en la ciudad de Barcelona según la literatura etno-folklorista catalana de 1800-1950 / Fàbregas i Comadran, Xavier
El vínculo entre el hombre y el cerdo ha sido estudiado desde un punto de vista antropológico y/o de historia de la alimentación. En producción animal ha sido la cuarta especie domesticada por el hombre y la única criada estrictamente para su consumo (Gautier, 1990). [...]
El objetivo de este trabajo es documentar la matanza del cerdo en la ciudad de Barcelona según la literatura etno-folklorista catalana del período 1800-1950.

2011
Congreso Nacional de Historia de la Veterinaria. València, Espanya, 17è : 2011
Congreso Iberoamericano de Historia de la Veterinaria. València, Espanya, 7è : 2011
2 documents
2.
1 p, 1.2 MB La matanza del cerdo en Cataluña : resultados preliminares / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Llonch i Obiols, P.
La matanza del cerdo es una fiesta tradicional de origen ancestral en la que se celebra un rito sacrificial doméstico. En Cataluña, es una tradición no regulada como actividad particular. Los productos procedentes de la matanza del cerdo constituyen parte de la reserva cultural gastronómica catalana.
2010
Congreso Internacional de Barcelona sobre la Dieta Mediterránea. Barcelona, Catalunya, 8è : 2010  

Documents de recerca 9 registres trobats  
1.
2 p, 58.8 KB Bibliografía sobre la matanza del cerdo / Fàbregas i Comadran, Xavier
"Se presenta la bibliografía sobre la matanza del cerdo (de los períodos 1906-2011 y 1946-2010, respectivamente), que aparece en los documentos LA MATANZA DEL CERDO EN LA CIUDAD DE BARCELONA SEGÚN LA LITERATURA ETNO-FOLKLORISTA CATALANA DE 1800-1950, de Xavier Fàbregas i Comadran (2011), y PROTOCOLO DE INVESTIGACIÓN PARA LA MATANZA DEL CERDO, de Xavier Fàbregas i Comadran y Pol Llonch i Obiols (2011).
Es presenta la bibliografia sobre la matança del porc (dels períodes 1906-2011 i 1946-2010, respectivament), que apareix als documents LA MATANZA DEL CERDO EN LA CIUDAD DE BARCELONA SEGÚN LA LITERATURA ETNO-FOLKLORISTA CATALANA DE 1800-1950, de Xavier Fàbregas i Comadran (2011), i PROTOCOLO DE INVESTIGACIÓN PARA LA MATANZA DEL CERDO, de Xavier Fàbregas i Comadran i Pol Llonch i Obiols (2011).

2019 (Memoria cárnica digital)
2 documents
2.
159 p, 6.9 MB Revisión bibliográfica sobre Trichinella SPP. en jabalí y cerdo / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta una revisión sobre Trichinella spp. , principalmente en cerdo y jabalí, de la bibliografía clásica veterinaria y de la documentación científica y de divulgación aparecida en los años 1973-2016. [...]
Es presenta una revisió sobre Trichinella spp. , principalment en porc i senglar, de la bibliografia clàssica veterinària i de la documentació científica i de divulgació apareguda als anys 1973-2016. [...]

2018
9 documents
3.
179 p, 4.0 MB Identification and characterization of microRNAs in porcine circovirus type 2 and African swine fever virus infections in vivo / Núñez Hernández, Fernando ; Núñez Garrote, José Ignacio, dir. ; Segalés Coma, Joaquim, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals
Cuatro estudios diferentes fueron llevados a cabo con el fin de analizar la expresión de microRNAs (miRNAs) porcinos y virales en dos infecciones in vivo diferentes con circovirus porcino tipo 2 (PCV2) y el virus de la peste porcina africana (VPPA). [...]
Four studies were carried out in order to explore the expression of porcine and viral microRNAs (miRNAs) in two different in vivo infections with porcine circovirus type 2 (PCV2) and African swine fever virus (ASFV). [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2016  
4.
192 p, 1.1 MB Influence of the nutritional status of piglets on their ability to perform appropriate dietary selection patterns after weaning / Guzmán Pino, Sergio A. ; Pérez Hernández, José Francisco, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Solà Oriol, David, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La presente Tesis Doctoral tiene como objetivo simular diferentes estados fisiológicos o nutricionales que enfrentan los lechones destetados en el sistema intensivo de producción, por ejemplo, variaciones en el contenido nutricional de la dieta, en la disponibilidad de nutrientes o piensos, o en la homeostasis de los animales. [...]
The present PhD Thesis aims to simulate different physiological or nutritional status that post-weaned piglets face in the intensive production system, e. g. , variations in the dietary nutritional content, in the availability of nutrients or feeds, or in the animals' homeostasis. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2014  
5.
193 p, 2.4 MB The umami taste in pigs: L-amino acid preferences and in vitro recognition by the receptor dimer pT1r1/pT1r3 expressed in porcine taste and non-taste tissues / Tedó Pérez, Maria Gemma ; Roura i Escapa, Eugeni, dir. ; Manteca Vilanova, Xavier, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
The present work was divided into three main areas of study, (1) the development of a reliable "in vivo" model for double choice (DOCH) testing in piglets avoiding the isolation time and fasted state of animals to evaluate weaned pig preferences, consumption and appetence under a fed-state for Glycine and several L-amino acids at different concentrations (-in vivo trials- Chapter 1), (2) identifying and characterizing the porcine Tas1r1 and Tas1r3 gene sequences in pigs, to construct a stable cell reporter system expressing the porcine umami taste receptor (pT1r3/pT1r1) to measure the cell responses to amino acids at physiological concentrations (0. [...]
[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2010  
6.
213 p, 1.6 MB Characterization of the Iberian pig genome and transcriptome using high throughput sequencing / Esteve Codina, Anna ; Pérez Enciso, Miguel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Folch Albareda, Josep Maria, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
En aquesta tesis, hem estudiat els patrons de variabilidad nucleotídica del genoma del porc per entendre millor quines forces evolutives l'han afectat. El porc domèstic és una espècie domèstica que presenta una gran variabilitat fenotípica arrel del procés de domesticació i de la formació de races moderna. [...]
[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2014  
7.
182 p, 3.0 MB Dissecting the Genetic Basis of Pig Intramuscular Fatty Acid Composition / Ramayo-Caldas, Yuliaxis ; Folch Albareda, Josep Maria, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez Enciso, Miguel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El cerdo (Sus scrofa domestica) constituye una de las principales fuentes de carne para la humanidad, y es también un excelente modelo animal para el estudio de enfermedades metabólicas en humanos. [...]
Pigs (Sus scrofa) are relevance to humans, both as a source of food and as an animal model for scientific progress. Technological, nutritional and organoleptic properties of pork meat quality are highly dependent on lipid content and fatty acid (FA) composition. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013  
8.
157 p, 1.5 MB Welfare and management strategies to reduce pre-weaning mortality in piglets / Muns Vila, Ramon ; Gasa Gasó, Josep, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Manteca Vilanova, Xavier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La mortalitat durant la lactació és probablement el major problema econòmic i de benestar a afrontar per les explotacions porcines. Davant aquesta problemàtica, el principal objectiu d'aquesta tesis doctoral és intentar identificar els principals aspectes que poden contribuir a incrementar la supervivència dels garrins durant la lactació i, al mateix temps, identificar i jerarquitzar les tasques de maneig més efectives realitzades al voltant del part. [...]
Pre-weaning mortality in breeding herds remains as one of the most important welfare and economic problems in swine production. Therefore, the principal objective of the present thesis was to identify the main aspects that may help to reduce on-farm piglet pre-weaning mortality and to establish a management hierarchy identifying the most effective tasks around farrowing. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013  
9.
1 p, 642.2 KB Application of proteomics in the study of pig meat quality / Argany Estivill, Mireia ; Bassols Teixidó, Anna Maria, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències
2014
Grau en Bioquímica [814]  

Documents gràfics i multimèdia 10 registres trobats  
1.
768x1024, 372.0 KB Bibliografía sobre la Matanza del cerdo / Fàbregas i Comadran, Xavier
La matanza del cerdo es una tradición festiva que proveía a las familias de carne y grasa animal, para un consumo anual diferido. En la península Ibérica, existen marcadas diferencias geográficas en el procedimiento seguido: posición de sacrificio (vertical colgada/inclinada, horizontal,. [...]
La mort de porc és una tradició festiva que proveïa les famílies de carn i greix animal, per a un consum anyal diferit. A la península Ibèrica, existeixen marcades diferències geogràfiques en el procediment seguit: posició de sacrifici (vertical penjada/inclinada, horitzontal,. [...]

2019 (Memoria cárnica digital)
25 documents
2.
1024x748, 439.8 KB Mas Ciurana : la matanza del cerdo (Hostalric, 1948-1949) / Fàbregas i Comadran, Xavier
La matanza del cerdo es una tradición festiva que proveía a las familias de carne y grasa animal, para un consumo anual diferido. En la península Ibérica, existen marcadas diferencias geográficas en el procedimiento seguido: posición de sacrificio (vertical colgada o inclinada, horizontal,. [...]
La mort de porc és una tradició festiva que proveïa les famílies de carn i greix animal, per a un consum anyal diferit. A la península Ibèrica, existeixen marcades diferències geogràfiques en el procediment seguit: posició de sacrifici (vertical penjada o inclinada, horitzontal,. [...]

2018 (Memoria cárnica digital)
24 documents
3.
21 p, 1.7 MB Calidad de la canal y de la carne en porcino I / Fàbregas i Comadran, Xavier
La calidad de la canal y de la carne en cerdos para matadero dependerá del tipo de cruce genético cebado. Su destino, carnicería o industria, variará según la conformación de la canal, el estado de engrasamiento y las características de calidad de la carne. [...]
La qualitat de la canal i de la carn en porcs per a escorxadors dependrà del tipus de creuament genètic cebat. El seu destí, carnisseria o indústria, variarà segons la conformació de la canal, l'estat d'engreixament i les característiques de qualitat de la carn. [...]

1995 (Memoria cárnica digital)
23 documents
4.
21 p, 1.7 MB Calidad de la canal y de la carne en porcino II / Fàbregas i Comadran, Xavier
La calidad de la canal y de la carne en cerdos para matadero dependerá del tipo de cruce genético cebado. Su destino, carnicería o industria, variará según la conformación de la canal, el estado de engrasamiento y las características de calidad de la carne. [...]
La qualitat de la canal i de la carn en porcs per a escorxadors dependrà del tipus de creuament genètic cebat. El seu destí, carnisseria o indústria, variarà segons la conformació de la canal, l'estat d'engreixament i les característiques de qualitat de la carn. [...]

1995 (Memoria cárnica digital)
90 documents
5.
1182x780, 194.0 KB Clasificación de canales de porcino / Fàbregas i Comadran, Xavier
La calidad de la canal en cerdos para matadero dependerá del tipo de cruce genético empleado. Su destino, carnicería o industria, variará según la conformación de la canal, el estado de engrasamiento y las características de calidad de la carne. [...]
La qualitat de la canal en porcs per a escorxador dependrà del tipus de creuament genètic utilitzat. El seu destí, carnisseria o indústria, variarà segons la conformació de la canal, l'estat de l'engreixament i les característiques de qualitat de la carn. [...]

199 (Memoria cárnica digital)
19 documents
6.
786x1182, 175.7 KB Conformación in vivo del cerdo / Fàbregas i Comadran, Xavier
Al margen de nuevos cruces para la obtención de carnes de calidad más engrasadas, la conformación in vivo del cerdo blanco se divide en dos tipos de genéticas, las magras para carnicería principalmente y para elaboración de productos cocidos y las más engrasadas destinadas a la industria de curados. [...]
Al marge dels nous creuaments per a l'obtenció de carns de qualitat més greixosa, la conformació in vivo del porc blanc es divideix en dos tipus de genètiques, les magres per a carnisseria principalment i per l'elaboració de productes cuits, i les més greixoses destinades a la indústria de curats. [...]

1996 (Memoria cárnica digital)
36 documents
7.
784x1182, 178.9 KB Carnes frescas de cerdo ibérico / Fàbregas i Comadran, Xavier
Hacia mediados de los años 90, apareció en la oferta de carnes frescas, la carne de cerdo ibérico y/o de sus cruces: lomo, solomillo y costillar, principalmente, ya que jamones y paletas se destinaban a curar y el resto de piezas a embutir. [...]
A mitjans dels anys 90, va aparèixer en l'oferta de carns fresques, la carn de porc ibèric i/o dels seus creuaments: llom, filet i costellar, principalment, ja que pernils i paletes es destinaven a curar i la resta de peces per embotir. [...]

1994 (Memoria cárnica digital)
22 documents
8.
1182x774, 160.6 KB Despiece de porcino: chuleta Barcelona y chuleta Girona / Fàbregas i Comadran, Xavier
En Catalunya, a parte de la canal Lomo, existen dos presentaciones para la canal Chuleta: Barcelona y Girona. Se presentan los dos tipos de chuleta enteras y las piezas obtenidas en cada uno de sus despieces.
A Catalunya, a part de la canal Llom, existeixen dues presentacions per a la canal Llonza: Barcelona i Girona. Es presenten els dos tipus de llonces senceres i les peces obtingudes en cadascun dels seus especejaments.

1993 (Memoria cárnica digital)
11 documents
9.
773x1182, 142.9 KB Despiece de porcino: Canal chuleta II / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta el despiece de la canal Chuleta y sus distintos destinos industriales o para carnicería.
Es presenta l'especejament de la canal Llonza i els seus diferents destins industrials o per a carnisseries.

1994 (Memoria cárnica digital)
37 documents
10.
624x946, 133.4 KB Despiece de porcino: Canal Chuleta I / Fàbregas i Comadran, Xavier
La matanza tradicional del cerdo divide la canal en dos medias canales simétricas, a partir del corte de las costillas justo a cada lado del espinazo; es la canal para lomo. En los modernos mataderos industriales frigoríficos, la maquinaria esquina las canales justo por la mitad del espinazo, obteniéndose la canal para chuleta, que es la más consumida actualmente. [...]
La matança tradicional del porc es divideix la canal en dues mitges canals simètriques, a partir del tall de les costelles just a cada banda de l'espinada; és la canal per a llom. En els escorxadors moderns industrials frigorífics, la maquinària separa les canals just per la meitat de l'espinada, obtenint-se la canal per a llonza, que és la més consumida actualment. [...]

1993 (Memoria cárnica digital)
20 documents

Fons personals i institucionals 16 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
2 p, 58.8 KB Bibliografía sobre la matanza del cerdo / Fàbregas i Comadran, Xavier
"Se presenta la bibliografía sobre la matanza del cerdo (de los períodos 1906-2011 y 1946-2010, respectivamente), que aparece en los documentos LA MATANZA DEL CERDO EN LA CIUDAD DE BARCELONA SEGÚN LA LITERATURA ETNO-FOLKLORISTA CATALANA DE 1800-1950, de Xavier Fàbregas i Comadran (2011), y PROTOCOLO DE INVESTIGACIÓN PARA LA MATANZA DEL CERDO, de Xavier Fàbregas i Comadran y Pol Llonch i Obiols (2011).
Es presenta la bibliografia sobre la matança del porc (dels períodes 1906-2011 i 1946-2010, respectivament), que apareix als documents LA MATANZA DEL CERDO EN LA CIUDAD DE BARCELONA SEGÚN LA LITERATURA ETNO-FOLKLORISTA CATALANA DE 1800-1950, de Xavier Fàbregas i Comadran (2011), i PROTOCOLO DE INVESTIGACIÓN PARA LA MATANZA DEL CERDO, de Xavier Fàbregas i Comadran i Pol Llonch i Obiols (2011).

2019 (Memoria cárnica digital)
2 documents
2.
768x1024, 372.0 KB Bibliografía sobre la Matanza del cerdo / Fàbregas i Comadran, Xavier
La matanza del cerdo es una tradición festiva que proveía a las familias de carne y grasa animal, para un consumo anual diferido. En la península Ibérica, existen marcadas diferencias geográficas en el procedimiento seguido: posición de sacrificio (vertical colgada/inclinada, horizontal,. [...]
La mort de porc és una tradició festiva que proveïa les famílies de carn i greix animal, per a un consum anyal diferit. A la península Ibèrica, existeixen marcades diferències geogràfiques en el procediment seguit: posició de sacrifici (vertical penjada/inclinada, horitzontal,. [...]

2019 (Memoria cárnica digital)
25 documents
3.
159 p, 6.9 MB Revisión bibliográfica sobre Trichinella SPP. en jabalí y cerdo / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta una revisión sobre Trichinella spp. , principalmente en cerdo y jabalí, de la bibliografía clásica veterinaria y de la documentación científica y de divulgación aparecida en los años 1973-2016. [...]
Es presenta una revisió sobre Trichinella spp. , principalment en porc i senglar, de la bibliografia clàssica veterinària i de la documentació científica i de divulgació apareguda als anys 1973-2016. [...]

2018
9 documents
4.
1024x748, 439.8 KB Mas Ciurana : la matanza del cerdo (Hostalric, 1948-1949) / Fàbregas i Comadran, Xavier
La matanza del cerdo es una tradición festiva que proveía a las familias de carne y grasa animal, para un consumo anual diferido. En la península Ibérica, existen marcadas diferencias geográficas en el procedimiento seguido: posición de sacrificio (vertical colgada o inclinada, horizontal,. [...]
La mort de porc és una tradició festiva que proveïa les famílies de carn i greix animal, per a un consum anyal diferit. A la península Ibèrica, existeixen marcades diferències geogràfiques en el procediment seguit: posició de sacrifici (vertical penjada o inclinada, horitzontal,. [...]

2018 (Memoria cárnica digital)
24 documents
5.
21 p, 1.7 MB Calidad de la canal y de la carne en porcino I / Fàbregas i Comadran, Xavier
La calidad de la canal y de la carne en cerdos para matadero dependerá del tipo de cruce genético cebado. Su destino, carnicería o industria, variará según la conformación de la canal, el estado de engrasamiento y las características de calidad de la carne. [...]
La qualitat de la canal i de la carn en porcs per a escorxadors dependrà del tipus de creuament genètic cebat. El seu destí, carnisseria o indústria, variarà segons la conformació de la canal, l'estat d'engreixament i les característiques de qualitat de la carn. [...]

1995 (Memoria cárnica digital)
23 documents
6.
21 p, 1.7 MB Calidad de la canal y de la carne en porcino II / Fàbregas i Comadran, Xavier
La calidad de la canal y de la carne en cerdos para matadero dependerá del tipo de cruce genético cebado. Su destino, carnicería o industria, variará según la conformación de la canal, el estado de engrasamiento y las características de calidad de la carne. [...]
La qualitat de la canal i de la carn en porcs per a escorxadors dependrà del tipus de creuament genètic cebat. El seu destí, carnisseria o indústria, variarà segons la conformació de la canal, l'estat d'engreixament i les característiques de qualitat de la carn. [...]

1995 (Memoria cárnica digital)
90 documents
7.
1182x780, 194.0 KB Clasificación de canales de porcino / Fàbregas i Comadran, Xavier
La calidad de la canal en cerdos para matadero dependerá del tipo de cruce genético empleado. Su destino, carnicería o industria, variará según la conformación de la canal, el estado de engrasamiento y las características de calidad de la carne. [...]
La qualitat de la canal en porcs per a escorxador dependrà del tipus de creuament genètic utilitzat. El seu destí, carnisseria o indústria, variarà segons la conformació de la canal, l'estat de l'engreixament i les característiques de qualitat de la carn. [...]

199 (Memoria cárnica digital)
19 documents
8.
786x1182, 175.7 KB Conformación in vivo del cerdo / Fàbregas i Comadran, Xavier
Al margen de nuevos cruces para la obtención de carnes de calidad más engrasadas, la conformación in vivo del cerdo blanco se divide en dos tipos de genéticas, las magras para carnicería principalmente y para elaboración de productos cocidos y las más engrasadas destinadas a la industria de curados. [...]
Al marge dels nous creuaments per a l'obtenció de carns de qualitat més greixosa, la conformació in vivo del porc blanc es divideix en dos tipus de genètiques, les magres per a carnisseria principalment i per l'elaboració de productes cuits, i les més greixoses destinades a la indústria de curats. [...]

1996 (Memoria cárnica digital)
36 documents
9.
784x1182, 178.9 KB Carnes frescas de cerdo ibérico / Fàbregas i Comadran, Xavier
Hacia mediados de los años 90, apareció en la oferta de carnes frescas, la carne de cerdo ibérico y/o de sus cruces: lomo, solomillo y costillar, principalmente, ya que jamones y paletas se destinaban a curar y el resto de piezas a embutir. [...]
A mitjans dels anys 90, va aparèixer en l'oferta de carns fresques, la carn de porc ibèric i/o dels seus creuaments: llom, filet i costellar, principalment, ja que pernils i paletes es destinaven a curar i la resta de peces per embotir. [...]

1994 (Memoria cárnica digital)
22 documents
10.
1182x774, 160.6 KB Despiece de porcino: chuleta Barcelona y chuleta Girona / Fàbregas i Comadran, Xavier
En Catalunya, a parte de la canal Lomo, existen dos presentaciones para la canal Chuleta: Barcelona y Girona. Se presentan los dos tipos de chuleta enteras y las piezas obtenidas en cada uno de sus despieces.
A Catalunya, a part de la canal Llom, existeixen dues presentacions per a la canal Llonza: Barcelona i Girona. Es presenten els dos tipus de llonces senceres i les peces obtingudes en cadascun dels seus especejaments.

1993 (Memoria cárnica digital)
11 documents

Fons personals i institucionals : 16 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.