Resultats globals: 15 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 10 registres trobats
Contribucions a jornades i congressos, 1 registres trobats
Documents de recerca, 1 registres trobats
Documents gràfics i multimèdia, 3 registres trobats
Fons personals i institucionals, 5 registres trobats
Articles 10 registres trobats  
1.
44 p, 628.8 KB The humane slaughter of pigs in the European Union / Scott, Mia
This dissertation explores the different slaughter methods considered humane, which are used and required by law to kill pigs raised for human consumption in the European Union. The main points covered are - the methods required by current EU Regulation 1099/2009 on the protection of animals at the time of killing which include; electrical stunning (head-only and head-body) and gas stunning (carbon dioxide gas and inert gas mixtures). [...]
Este trabajo explora los diferentes métodos de sacrificio considerados humanitarios, que son usados y exigidos por la ley para matar a los cerdos criados para el consumo humano en la Unión Europea. [...]

2018 - 10.5565/rev/da.365
dA Derecho Animal : Forum of Animal Law Studies, Vol. 9 Núm. 4 (2018) , p. 68-111 (Documentos)  
2.
11 p, 5.6 MB Summation and Cancellation Effects on QRS and ST-Segment Changes Induced by Simultaneous Regional Myocardial Ischemia / Vives-Borrás, Miquel (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Jorge, Esther (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Amorós-Figueras, Gerard (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Millán, Xavier (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Arzamendi, Dabit (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Cinca, Juan (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau)
Simultaneous ischemia in two myocardial regions is a potentially lethal clinical condition often unrecognized whose corresponding electrocardiographic (ECG) patterns have not yet been characterized. Thus, this study aimed to determine the QRS complex and ST-segment changes induced by concurrent ischemia in different myocardial regions elicited by combined double occlusion of the three main coronary arteries. [...]
2018 - 10.3389/fphys.2018.00275
Frontiers in Physiology, Vol. 9 (april 2018)  
3.
11 p, 794.4 KB Influence of spray dried porcine plasma in starter diets associated with a conventional vaccination program on wean to finish performance / Pujols, Joan ; Segalés Coma, Joaquim (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Polo, Javier (APC EUROPE, S.A.) ; Rodríguez, Carmen (APC EUROPE, S.A.) ; Campbell, Joy (APC Inc.) ; Crenshaw, Joe (APC Inc.)
Conventional vaccination programs using a single injection of a combined vaccine against porcine circovirus type 2 (PCV2) and Mycoplasma hyopneumoniae (MHYO) can promote a strong immune response that reduces feed intake for 24 to 48 h post injection. [...]
2016 - 10.1186/s40813-016-0021-6
Porcine Health Management, Vol. 2 (february 2016)  
4.
7 p, 380.5 KB Identification of microRNAs in PCV2 subclinically infected pigs by high throughput sequencing / Núñez-Hernández, Fernando (Fundació Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Pérez, Lester J. (Centro Nacional de Sanidad Agropecuaria (La Habana, Cuba)) ; Muñoz, Marta (Fundació Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Vera Rodríguez, Gonzalo (Centre de Recerca en AgriGenòmica) ; Tomás, Anna (Fundació d ́Investigació Sanitària de les Illes Balears) ; Egea, Raquel (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Córdoba, Sarai (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Segalés Coma, Joaquim (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i Anatomia Animals) ; Sánchez Bonastre, Armando (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Núñez, José I (Fundació Centre de Recerca en Sanitat Animal)
Porcine circovirus type 2 (PCV2) is the essential etiological infectious agent of PCV2-systemic disease and has been associated with other swine diseases, all of them collectively known as porcine circovirus diseases. [...]
2015 - 10.1186/s13567-014-0141-4
Veterinary Research, Vol. 46 (march 2015)  
5.
8 p, 442.7 KB No transmission of hepatitis E virus in pigs fed diets containing commercial spray-dried porcine plasma : a retrospective study of samples from several swine trials / Pujols, Joan ; Rodríguez, Carmen ; Navarro, Nuria (Fundació Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Pina-Pedrero, Sonia (Fundació Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Campbell, Joy M ; Crenshaw, Joe ; Polo, Javier
Hepatitis E virus (HEV) has been reported in the human population and pigs are a recognized reservoir for HEV and a possible source of HEV transmission to humans. Spray-dried porcine plasma (SDPP) is an ingredient commonly used in feed for pigs around the world. [...]
2014 - 10.1186/s12985-014-0232-x
Virology Journal, Vol. 11 (december 2014)  
6.
10 p, 89.5 KB Body fat content, composition and distribution in Landrace and Iberian finishing pigs given ad libitum maize- and acorn-sorghummaize-based diets. / Morales, J. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez, J.F. ; Mourot, J ; Gasa Gasó, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
We aimed to determine whether the dietary carbohydrate source altered body fat composition and distribution in finishing lean (Landrace) and obese (Iberian) swine. To this end, twenty-four finishing castrated male pigs (12 Iberian and 12 Landrace; 108 kg live weight) were offered two diets differing in the main carbohydrates source, maize (diet M) or acorn-sorghum-maize (diet A). [...]
2003
Animal Science, Núm. 77 (2003) , p. 215-224  
7.
15 p, 926.4 KB Test for positional candidate genes for body composition on pig chromosome 6 / Óvilo, Cristina (Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (Espanya)) ; Oliver, Àngels (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Tecnologia de la Carn (Girona, Catalunya)) ; Noguera Jiménez, José Luis (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Clop, Alex (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barragán, Carmen (Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (Espanya)) ; Varona, Luis (Centre UdL-IRTA. Area de Producció Animal (Lleida, Catalunya)) ; Rodriguez Carmen (Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (Espanya)) ; Toro, Miguel (Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (Espanya)) ; Sánchez Bonastre, Armando (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez Enciso, Miguel (Centre UdL-IRTA. Area de Producció Animal (Lleida, Catalunya)) ; Silió, Luis (Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (Espanya))
One QTL affecting backfat thickness (BF), intramuscular fat content (IMF) and eye muscle area (MA) was previously localized on porcine chromosome 6 in an F2 cross between Iberian and Landrace pigs. This work was done to study the effect of two positional candidate genes on these traits: H-FABP and LEPR genes. [...]
2002
Genetics, selection, evolution, Vol. 34 (July 2002) , p. 465-479  
8.
6 p, 440.6 KB Seroprevalence of Porcine torovirus (PToV) in Spanish farms / Alonso Padilla, Julio (Centro Nacional de Biotecnología (Madrid, Espanya)) ; Pignatelli Garrigós, Jaime (Instituto Cajal (Madrid, Espanya)) ; Simon Grifé, Meritxell (Universitat Autonoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Plazuelo, Susana (Centro Nacional de Biotecnología (Madrid, Espanya)) ; Casal i Fàbrega, Jordi (Universitat Autonoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Rodríguez Aguirre, Dolores (Centro Nacional de Biotecnología (Madrid, Espanya))
Background: Torovirus infections have been associated with gastroenteritis and diarrhea in horses, cows, pigs and humans, especially in young animals and in children. Although asymptomatic in a large percentage of cases, however toroviruses may pose a potential threat to worsen disease outcome in concurrent infections with other enteric pathogens. [...]
2012 - 10.1186/1756-0500-5-675
BMC research notes, Vol. 5, N. 675 (December 2012) , p. 1-6  
9.
12 p, 807.3 KB Segregation of regulatory polymorphisms with effects on the gluteus medius transcriptome in a purebred pig population / Cánovas Tienda, Ángela (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Pena i Subirà, Ramona Natacha (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Gallardo García, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ramírez Bellido, Óscar (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Amills i Eras, Marcel (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Quintanilla Aguado, Raquel (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries)
Background: The main goal of the present study was to analyse the genetic architecture of mRNA expression in muscle, a tissue with an outmost economic importance for pig breeders. Previous studies have used F2 crosses to detect porcine expression QTL (eQTL), so they contributed with data that mostly represents the between-breed component of eQTL variation. [...]
2012 - 10.1371/journal.pone.0035583
PLoS one, Vol. 7, Issue 4 (April 2012) , p. e35583  
10.
24 p, 1.2 MB Anàlisi d'una deriva agro-ecològica des de la Història i la Teoria Crítica en el Pensament Antropològic / Vinyet Soley, Damià (Universitat Autònoma de Barcelona) ; Domínguez Gregorio, Pablo (University of Kent. Centre for Biocultural Diversity)
Basant-se en una discussió existent des de molt temps ençà en les ciències socials, universalisme vs relativisme, el present article exposa els efectes que ha generat un tipus d'orientació universalista (filosofia de la Revolució Verda) respecte la producció d'aliments a la comarca d'Osona (Catalunya central). [...]
Based on a long time existing discussion in the social sciences, universalism vs. relativism, this article presents the effects that this kind of universalist orientation (green revolution philosophy) has created concerning food production in Osona's region (central Catalonia). [...]

2012 - 10.5565/rev/periferia.361
Perifèria : revista de recerca i formació en antropologia, Vol. 17 Núm. 1 (juny 2012) , p. 1-24  

Contribucions a jornades i congressos 1 registres trobats  
1.
8 p, 910.8 KB Calidad de producto en canales y carnes porcinas: dictámenes de no aptitud en la inspección veterinaria de cerdos en matadero / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Ferrao, Jordi
Se presentan los resultados del año 1995, de la inspección veterinaria ante y postmortem en un matadero de porcino (cerdos): volumen de sacrificio y dictámenes de no aptitud en animales, canales y despojos.
1995  

Documents de recerca 1 registres trobats  
1.
41 p, 10.6 MB L'ensenyament del conte "Els Tres Porquets" en xinès mitjançant recursos audiovisuals / Colomer Vallès, Maria ; Viladiu Illanas, Pablo, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació
El present Treball de Final de Grau conté dues parts principals: la anàlisis de l'evolució de l'educació arran del naixement dels recursos audiovisuals i la preparació d'una unitat didàctica. Primerament, analitzem des de l'evolució de l'educació tradicional, prenent com a punt de partida les primeres biblioteques universitàries sorgides el s. [...]
El presente Trabajo de Final de Grado contiene dos partes principales: el análisis de la evolución de la educación desde el nacimiento de los recursos audiovisuales y la preparación de una unidad didáctica. [...]
The present Final Degree Project contains two main parts: an analysis of the evolution of education since de birth of audio-visual sources and the preparation of a didactic unit. First of all, we will analyse since the evolution of traditional education, taking the first universities' libraries created in the 12th century as a starting point, until nowadays' education. [...]

2017
Estudis d'Àsia Oriental [823]  

Documents gràfics i multimèdia 3 registres trobats  
1.
886x589, 106.8 KB Inspección veterinaria postmortem de porcino: causas de no aptitud / Fàbregas i Comadran, Xavier
En la inspección veterinaria postmortem de matadero se eliminan de la cadena alimentaria las canales y carnes dictaminadas por el veterinario oficial como no aptas para el consumo humano. Se presentan distintas causas de no aptitud que pueden diagnosticarse en ganado porcino.
En la inspecció veterinària postmortem d'escorxador s'eliminen de la cadena alimentària les canals i carns dictaminades pel veterinari oficial com no aptes pel consum humà. Es presenten diferents causes de no aptitud que poden diagnosticar-se en el porcí.

1993 (Memoria cárnica digital)
96 documents
2.
886x589, 66.5 KB Inspección veterinaria antemortem : porcino / Fàbregas i Comadran, Xavier
La antigua problemática de las bajas obligaba al veterinario a convertirse en un verdadero CSI, para diferenciar animales aptos y bajas de estabulación o de transporte faenadas como urgencias. En este sentido, se presentan distintas situaciones a investigar por el veterinario oficial para un correcto dictamen.
L'antiga problemàtica de les baixes obligava al veterinari a convertir-se en un veritable CSI, per a diferenciar animals aptes i baixes d'estabulació o de transport classificades com urgències. En aquest sentit, es presenten diferents situacions a investigar pel veterinari oficial per a un correcte dictamen.

1993 (Memoria cárnica digital)
56 documents
3.
21 p, 1.7 MB La matanza del cerdo / Fàbregas i Comadran, Xavier
La matanza del cerdo es una fiesta tradicional de origen ancestral. En Cataluña, es una tradición no regulada como actividad particular. Los productos procedentes de la matanza del cerdo constituyen parte de la reserva cultural gastronómica catalana. [...]
La matança del porc és una festa tradicional d'origen ancestral. A Catalunya, és una tradició no regulada com activitat particular. Els productes procedents de la matança del porc constitueixen part de la reserva cultural gastronòmica catalana. [...]

Olvan 1993 (Memoria cárnica digital)
21 documents

Fons personals i institucionals 5 registres trobats  
1.
10 p, 89.5 KB Body fat content, composition and distribution in Landrace and Iberian finishing pigs given ad libitum maize- and acorn-sorghummaize-based diets. / Morales, J. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez, J.F. ; Mourot, J ; Gasa Gasó, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
We aimed to determine whether the dietary carbohydrate source altered body fat composition and distribution in finishing lean (Landrace) and obese (Iberian) swine. To this end, twenty-four finishing castrated male pigs (12 Iberian and 12 Landrace; 108 kg live weight) were offered two diets differing in the main carbohydrates source, maize (diet M) or acorn-sorghum-maize (diet A). [...]
2003
Animal Science, Núm. 77 (2003) , p. 215-224  
2.
886x589, 106.8 KB Inspección veterinaria postmortem de porcino: causas de no aptitud / Fàbregas i Comadran, Xavier
En la inspección veterinaria postmortem de matadero se eliminan de la cadena alimentaria las canales y carnes dictaminadas por el veterinario oficial como no aptas para el consumo humano. Se presentan distintas causas de no aptitud que pueden diagnosticarse en ganado porcino.
En la inspecció veterinària postmortem d'escorxador s'eliminen de la cadena alimentària les canals i carns dictaminades pel veterinari oficial com no aptes pel consum humà. Es presenten diferents causes de no aptitud que poden diagnosticar-se en el porcí.

1993 (Memoria cárnica digital)
96 documents
3.
886x589, 66.5 KB Inspección veterinaria antemortem : porcino / Fàbregas i Comadran, Xavier
La antigua problemática de las bajas obligaba al veterinario a convertirse en un verdadero CSI, para diferenciar animales aptos y bajas de estabulación o de transporte faenadas como urgencias. En este sentido, se presentan distintas situaciones a investigar por el veterinario oficial para un correcto dictamen.
L'antiga problemàtica de les baixes obligava al veterinari a convertir-se en un veritable CSI, per a diferenciar animals aptes i baixes d'estabulació o de transport classificades com urgències. En aquest sentit, es presenten diferents situacions a investigar pel veterinari oficial per a un correcte dictamen.

1993 (Memoria cárnica digital)
56 documents
4.
21 p, 1.7 MB La matanza del cerdo / Fàbregas i Comadran, Xavier
La matanza del cerdo es una fiesta tradicional de origen ancestral. En Cataluña, es una tradición no regulada como actividad particular. Los productos procedentes de la matanza del cerdo constituyen parte de la reserva cultural gastronómica catalana. [...]
La matança del porc és una festa tradicional d'origen ancestral. A Catalunya, és una tradició no regulada com activitat particular. Els productes procedents de la matança del porc constitueixen part de la reserva cultural gastronòmica catalana. [...]

Olvan 1993 (Memoria cárnica digital)
21 documents
5.
8 p, 910.8 KB Calidad de producto en canales y carnes porcinas: dictámenes de no aptitud en la inspección veterinaria de cerdos en matadero / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Ferrao, Jordi
Se presentan los resultados del año 1995, de la inspección veterinaria ante y postmortem en un matadero de porcino (cerdos): volumen de sacrificio y dictámenes de no aptitud en animales, canales y despojos.
1995  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.