Resultats globals: 2 registres trobats en 0.04 segons.
Articles, 2 registres trobats
Articles 2 registres trobats  
1.
36 p, 382.0 KB El inventario post mortem del caballero Bernat (III) de Tagamanent (1376) : breve estudio y edición / Martínez Giralt, Alejandro (Universitat de Girona)
El propósito del presente artículo es dar a conocer y editar el contenido del inventario post mortem del caballero catalán Bernat (III) de Tagamanent (fallecido en 1376), con la finalidad de añadir un ejemplo más a la lista de inventarios de este tipo disponibles para el estudio de la nobleza catalana medieval, y, más en particular, de la baja nobleza catalana de la Baja Edad Media. [...]
El propòsit del present article és donar a conèixer i editar el contingut de l'inventari post mortem del cavaller català Bernat (III) de Tagamanent (mort en 1376), amb la finalitat d'afegir un exemple més a la llista d'inventaris d'aquest tipus disponibles per a l'estudi de la noblesa catalana medieval, i, més en particular, de la baixa noblesa catalana de la Baixa Edat mitjana. [...]
The aim of the present article is to make public and to publish the content of the post-mortem inventory of the Catalan knight Bernat (III) de Tagamanent (died in 1376). Its purpose is to add another example to the list of inventories of this kind which are available to the study of the medieval Catalan nobility, and, more particularly, of the Catalan petty nobility of the Late Middle Ages. [...]

2022 - 10.5565/rev/medievalia.588
Medievalia, Vol. 25 Núm. 2 (2022) , p. 103-138 (Artículos)  
2.
22 p, 224.8 KB Milk, social acceptance of a new food in Europe : Catalonia, 19th-20th centuries / Nicolau Nos, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica) ; Pujol, Josep (Pujol Andreu) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica) ; Hernández, Ismael (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
In this article we analyse the time course of the consumption of fresh milk in different regions of Europe between the 1870s and 1930s. Working from the case of Catalonia, we affirm that the increasing consumption of milk in that period must be especially linked to the spreading of new scientific knowledge in microbiology and nutrition that followed Pasteur's discoveries. [...]
2010 - 10.4321/S0211-95362010000100005
Dynamis : Acta Hispanica ad Medicinae Scientiarumque. Historiam Illustrandam, Vol. 30, Núm. (2010) , p. 119-139  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.