Resultats globals: 2 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 2 registres trobats
Articles 2 registres trobats  
1.
12 p, 704.2 KB Data on the endogenous conversion of tyrosol into hydroxytyrosol in humans / Boronat, Anna (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Mateus, Julian (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Soldevila-Domenech, Natalia (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Guerra, Mercè (Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut) ; Rodríguez-Morató, Jose (Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut) ; Varon, Carlota (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Muñoz Aguayo, Daniel (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Barbosa, Francina (Institut Català de la Salut) ; Morales, Juan Carlos (Universitat de València. Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència «López Piñero») ; Gaedigk, Andreas (Division of Clinical Pharmacology, Toxicology, and Therapeutic Innovation, Children's Mercy Kansas City, Kansas City, MO, USA) ; Langohr, Klaus (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Covas Planells, Maria Isabel (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Pérez-Mañá, Clara (Institut Germans Trias i Pujol. Hospital Universitari Germans Trias i Pujol) ; Fitó, Montserrat (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Tyndale, Rachel F. (University of Toronto. Departments of Pharmacology & Toxicology, and Psychiatry) ; De La Torre, Rafael (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Universitat Autònoma de Barcelona
Here we present new and original data on the endogenous conversion of tyrosol (Tyr) into hydroxytyrosol (OHTyr) in humans and its effects on the cardiovascular system. A randomized, crossover, controlled clinical trial was performed with individuals at cardiovascular risk (n = 33). [...]
2019 - 10.1016/j.dib.2019.104787
Data in brief, Vol. 27 (december 2019) , p. 104787  
2.
26 p, 562.2 KB Potential Role of Olive Oil Phenolic Compounds in the Prevention of Neurodegenerative Diseases / Rodríguez-Morató, Jose (Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut) ; Xicota, Laura (Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut) ; Fitó, Montserrat (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Farre, Magi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Farmacologia, de Terapèutica i de Toxicologia) ; Dierssen, Mara (Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Raras) ; De La Torre, Rafael (Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut)
Adherence to the Mediterranean Diet (MD) has been associated with a reduced incidence of neurodegenerative diseases and better cognitive performance. Virgin olive oil, the main source of lipids in the MD, is rich in minor phenolic components, particularly hydroxytyrosol (HT). [...]
2015 - 10.3390/molecules20034655
Molecules, Vol. 20 (march 2015) , p. 4655-4680  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.