Resultados globales: 10 registros encontrados en 0.03 segundos.
Artículos, Encontrados 6 registros
Documentos de investigación, Encontrados 4 registros
Artículos Encontrados 6 registros  
1.
9 p, 2.2 MB Encapsulating capacity of ultra-high-pressure homogenization (UHPH) : Replacement of milk fat by vegetable oils using buttermilk as a functional ingredient in yogurt processing / Aghababaei, Fatemeh (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Trujillo, Antonio-José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Juan Godoy, Bibiana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ferragut, Victoria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
This study investigated the characteristics of yogurts produced by substituting dairy fat with polyunsaturated fatty acids (PUFA)-rich oils encapsulated with buttermilk (BM) in spray-dried emulsions (SDE). [...]
This study investigated the characteristics of yogurts produced by substituting dairy fat with polyunsaturated fatty acids (PUFA)-rich oils encapsulated with buttermilk (BM) in spray-dried emulsions (SDE). [...]

2023 - 10.1016/j.lwt.2023.115304
LWT - Food Science and Technology, Vol. 187 Núm. 115304 (2023) , p. 115304  
2.
12 p, 1.1 MB Effect of Ultra-High Pressure Homogenization (UHPH) and Conventional Thermal Pasteurization on the Volatile Composition of Tiger Nut Beverage / Codina Torrella, Idoia (Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia) ; Gallardo-Chacón, Joan Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Juan Godoy, Bibiana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Trujillo, Antonio-José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Tiger nut beverages are non-alcoholic products that are characterized by their pale color and soft flavor. Conventional heat treatments are widely used in the food industry, although heated products are often damaging to their overall quality. [...]
2023 - 10.3390/foods12040683
Foods, Vol. 12 (february 2023)  
3.
14 p, 847.0 KB Effect of Ultra-High-Pressure Homogenization Processing on the Microbiological, Physicochemical, and Sensory Characteristics of Fish Broth / Moisés, Sónia Genuina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Roig Sagués, Artur Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Codina Torrella, Idoia (Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia) ; Hernández Herrero, María Manuela (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The effect of ultra-high-pressure homogenization (UHPH) treatments at 300 MPa at inlet temperatures (T) between 45 and 75 °C on the microbiological, physical, and sensorial characteristics of fish broth was evaluated. [...]
2022 - 10.3390/foods11243969
Foods, Vol. 11 Núm. 24 (december 2022) , p. 3969  
4.
8 p, 2.2 MB Characterization and oxidation stability of spray-dried emulsions with omega-3 oil and buttermilk processed by ultra-high-pressure homogenization (UHPH) / Varela, Carolina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Aghababaei, Fatemeh (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Cano-Sarabia, Mary (Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia) ; Turitich, Libni (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Trujillo, Antonio-José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ferragut, Victoria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Integrating functional ingredients, such as buttermilk and omega-3 rich oils, in spray-dried emulsions (SDE) is a suitable way to incorporate these ingredients in dairy products to substitute dairy fat and increase their added value. [...]
2022 - 10.1016/j.lwt.2022.113493
LWT, 2022  
5.
18 p, 2.0 MB Characterization of Whey Protein Oil-in-Water Emulsions with Different Oil Concentrations Stabilized by Ultra-High Pressure Homogenization / Hebishy, Essam (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Zamora, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Buffa, Martín Nicolás (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Blasco-Moreno, Anabel (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Estadística Aplicada) ; Trujillo, Antonio-José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
In this study, the effect of ultra-high-pressure homogenization (UHPH: 100 or 200 MPa at 25 ◦C),in comparison to colloid mill (CM: 5000 rpm at 20 ◦C) and conventional homogenization (CH: 15 MPa at 60 ◦C), on the stability of oil-in-water emulsions with different oil concentrations (10, 30 or 50 g/100 g) emulsified by whey protein isolate (4 g/100 g) was investigated. [...]
2017 - 10.3390/pr5010006
Processes, Vol. 5 Núm. 1 (february 2017) , p. 6  
6.
14 p, 418.0 KB Quality Characteristics and Shelf-Life of Ultra-High Pressure Homogenized (UHPH) Almond Beverage / Ferragut, Victoria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Valencia-Flores, Dora C. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez-González, Marianita (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gallardo-Chacón, Joan Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Hernández Herrero, María Manuela (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The effects of ultra-high-pressure homogenization (UHPH) at 200 MPa, in combination with different inlet temperatures (55 or 75 °C) during storage at 4 °C were studied and compared with pasteurized (90 °C, 90 s) almond beverage. [...]
2015 - 10.3390/foods4020159
Foods, Vol. 4 (May 2015) , p. 159-172  

Documentos de investigación Encontrados 4 registros  
1.
39 p, 910.2 KB Incorporación a yogur de emulsiones deshidratadas ricas en ácidos grasos omega 3 y mazada / Mendoza Sanahuja, Laura ; Ferragut, Victoria, dir. ; Capellas Puig, Marta, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
En este estudio se compararon el proceso de fermentación y las características de calidad durante su almacenamiento de yogures batidos. En primer lugar, a partir de una emulsión deshidratada (ED) compuesta por mazada y rica en ácidos grasos omega 3, se aplicaron dos sistemas de homogenización distintos: convencional (CH) y ultra alta presión de homogenización (UHPH). [...]
2022
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]  
2.
1 p, 38.8 KB Caracterización físico-química de leches infantiles líquidas UHT elaboradas con emulsiones formuladas con mazada y obtenidas por homogeneización convencional y a ultra alta presión / Rocha Galecio, Karina Isabel ; Trujillo, Antonio-José, dir. ; Juan Godoy, Bibiana, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
En este estudio se comparó leches infantiles (LI)s líquidas UHT elaboradas a partir de emulsiones que fueron sometidas a dos diferentes tratamientos de homogenización: convencional (CH) a 30 MPa y a ultra altas presiones (UHPH) a 200 MPa. [...]
2022
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]  
3.
29 p, 359.2 KB Physical and oxidative stability of UHT milk-based product enriched with conjugated linoleic acid emulsified by Ultra-high Pressure Homonogenization / Gutiérrez Mérida, Cristina
Se ha estudiado la estabilidad física y oxidativa de un producto de base láctea UHT conteniendo una emulsión de aceite de soja enriquecida con ácido linoleico conjugado (CLA; 6%, v/v) en forma de ácido graso libre, estabilizada por homogenización a ultra alta presión (UHPH; 200 MPa) en comparación al proceso de homogenización convencional (CH; 15 MPa). [...]
Universitat Aùtònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària. Departament de Ciència Animal i dels Aliments 2016  
4.
162 p, 1.2 MB Aplicación de la ultra alta presión de homogenización (UHPH) en la elaboración de licuados vegetales de almendra de alta calidad / Valencia Flores, Dora Cecilia ; Ferragut, Victoria, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Hernández Herrero, María Manuela, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
In the last years the almond beverage has experimented an increase on the consume, therefore, the commercialization area has been expanded, almost all around the world. This beverage further than be an alternative to milk for people with lactose intolerance, it is claimed because of its functional qualities that can contribute to reduce or prevent diseases, which are besetting society; this mainly due thanks to the content of the fatty acids, monounsatured and polyunsatured, and the antioxidants just like E vitamin, phenolic compounds and polyamines. [...]
[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  

¿Le interesa recibir alertas sobre nuevos resultados de esta búsqueda?
Defina una alerta personal vía correo electrónico o subscríbase al canal RSS.