Resultats globals: 3 registres trobats en 0.04 segons.
Documents de recerca, 3 registres trobats
Documents de recerca 3 registres trobats  
1.
216 p, 3.3 MB Optimització de l'avaluació genètica de la raça bovina Bruna dels Pirineus / Fina, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Casellas Vidal, Joaquim, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La raça bovina Bruna dels Pirineus és una raça càrnia autòctona de les àrees muntanyoses de Catalunya. Els treballs que conformen la present tesi doctoral pretenen optimitzar l'avaluació genètica que actualment es duu a terme en aquesta raça. [...]
The Bruna dels Pirineus beef cattle breed is an autochthonous breed located in the mountainous regions of Catalonia. The researches involved in this dissertation aimed to optimize the genetic evaluation procedures currently used in this cattle breed. [...]

[Bellaterra] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013  
2.
208 p, 1.9 MB Fermentación ruminal, degradación proteica y sincronización energía-proteína en terneras en cebo intensivo / Rotger Cerdà, Aina ; Ferret, Alfred, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El sistema de producción de carne de vacuno en España es muy específico. Es un sistema totalmente desligado de la tierra, con animales sacrificados jóvenes y alimentados durante todo el engorde a base de piensos concentrados ricos en cereales, produciendo la característica carne rosada. [...]
Beef production in Spain is very specific. The production system is completely detached from the land and calves are fed high concentrate diets based on cereals from weaning to slaughtering at a young age, producing a tender and pink meat. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2006  
3.
123 p, 881.4 KB La Raça bovina Bruna dels Pirineus : qualitat de la canal i de la carn : característiques bioquímiques del múscul longissimus thoracis en set races autòctones / Serra i Dalmau, Xavier ; Oliver i Pratsevall, M. Àngels, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular) ; Gil Farrés, Marta, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)
L'objectiu principal d'aquesta tesi és la caracterització de la raça bovina Bruna dels Pirineus per tal de conèixer, per una banda, la variabilitat de la raça en relació a la qualitat de la canal, la qualitat de la carn i les característiques bioquímiques del múscul longissimus thoracis (pigments hemo, percentatge de miosina MHC I mitjançant ELISA i activitats enzimàtiques lactat deshidrogenasa i isocitrat deshidrogenasa) i, per l'altra, l'estudi de les seves relacions amb les variables o atributs de l'anàlisi sensorial (olor de vedella, olor de fetge, flavor de vedella, flavor de fetge, tendresa i sucositat), a fi de poder avaluar objectivament el potencial d'aquesta raça. [...]
The main objective of this study was the characterisation of the Bruna dels Pirineus cattle breed in relation to carcass quality, meat quality and longissimus thoracis (LT) biochemical characteristics variability (haem pigments, myosin MHC I percentage, lactate dehydrogenase and isocitrate dehydrogenase activities), and furthermore, to examine their relationships with the sensory analysis variables (beef and livery odour intensity, beef and livery flavour intensity, tenderness and juiciness), in order to evaluate the potential of this breed. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2001
2 documents

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.