Resultados globales: 5 registros encontrados en 0.03 segundos.
Artículos, Encontrados 4 registros
Documentos de investigación, Encontrados 1 registros
Artículos Encontrados 4 registros  
1.
11 p, 1.4 MB A molality-based bet equation for modeling the activity of water sorbed on clay minerals / Reynolds, Jacob G. (Washington River Protection Solutions) ; Johnston, Cliff T. (Purdue University) ; Agnew, Stephen F. (Columbia Energy and Environmental Service)
The Brunauer-Emmett-Teller (BET) theory models the effective specific surface area and water content of solids as a function of the relative vapor pressure of water. A modified form of the BET equation has been used successfully to model water activity in concentrated electrolyte solutions as a function of electrolyte concentration. [...]
2012 - 10.1346/CCMN.2012.0600605
Clays and Clay Minerals, Vol. 60, Núm. 6 (2012) , p. 599-609  
2.
21 p, 976.8 KB Alzheimer disease biomarker detection through electrocatalytic water oxidation induced by iridium oxide nanoparticles / Rivas, Lourdes (Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia) ; De La Escosura-Muñiz, Alfredo (Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia) ; Pons Picart, Josefina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química) ; Merkoçi, Arben (Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia)
Iridium oxide nanoparticles (IrO NPs) synthesized following a previously reported chemical route are presented as novel tags for immunosensing taking advantage of their electrocatalytic activity towards water oxidation reaction (WOR). [...]
2014 - 10.1002/elan.201400027
Electroanalysis, Vol. 26, issue 6 (June 2014) , p. 1287-1294  
3.
10 p, 5.8 MB Enhanced activity and acid pH stability of Prussian blue-type oxygen evolution electrocatalysts processed by chemical etching / Han, Lijuan (Institut Català d'Investigació Química) ; Tang, PengYi (Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia) ; Reyes-Carmona, Álvaro (Institut Català d'Investigació Química) ; Rodríguez-García, Bárbara (Institut Català d'Investigació Química) ; Torréns, Mabel (Institut Català d'Investigació Química) ; Morante, Joan Ramon (Centre de Recerca en Energia de Catalunya) ; Arbiol i Cobos, Jordi (Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia) ; Galán-Mascarós, José Ramón (Institut Català d'Investigació Química)
The development of upscalable oxygen evolving electrocatalysts from earth-abundant metals able to operate in neutral or acidic environments and low overpotentials remains a fundamental challenge for the realization of artificial photosynthesis. [...]
2016 - 10.1021/jacs.6b09778
Journal of the American Chemical Society, Vol. 138, issue 49 (2016) , p. 16037-16045  
4.
28 p, 709.9 KB Effect of acyl-acceptor stepwise addition strategy using alperujo oil as a substrate in enzymatic biodiesel synthesis / Bonet Ragel, Kírian (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Canet Morral, Albert (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Benaiges, M. Dolors (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Valero Barranco, Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Background: using renewable feedstock sources for biodiesel production seems to be a promising strategy and even more so when enzymatic catalysis with lipases are used. However, it is well known that these enzymes could be inactivated by reaction conditions such as temperature or alcohol concentration. [...]
2018 - 10.1002/jctb.5399
Journal of chemical technology and biotechnology, Vol. 93, issue 2 (Feb. 2018) , p. 541-547  

Documentos de investigación Encontrados 1 registros  
1.
38 p, 410.3 KB Sales nitrificantes en productos cárnicos cocidos: efectividad en función de los parámetros de proceso / Yuquilema Malan, Miryan ; Mor-Mur i Francesch, Montserrat, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Las sales nitrificantes son aditivos importantes para el desarrollo del color y el sabor curado, la supresión del crecimiento microbiano y la inhibición de la oxidación en productos cárnicos. Se llevó a cabo una revisión bibliográfica sobre diversos aspectos importantes del uso de dichas sales en la actualidad. [...]
2020
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]  

¿Le interesa recibir alertas sobre nuevos resultados de esta búsqueda?
Defina una alerta personal vía correo electrónico o subscríbase al canal RSS.