Resultats globals: 15 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 12 registres trobats
Documents de recerca, 3 registres trobats
Articles 12 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
16 p, 1.5 MB A systems-oriented analysis of the grapevine R2R3-MYB transcription factor family uncovers new insights into the regulation of stilbene accumulation / Wong, Darren Chern Jan (University of British Columbia. Wine Research Centre) ; Schlechter, Rudolf (Eidgenössische Technische Hochschule Zurich. Department of Biology) ; Vannozzi, Alessandro (Università degli studi di Padova. Dipartimento di Agronomia Animali Alimenti Risorse Naturali e Ambiente) ; Höll, Janine (Universität Heidelberg. Centre for Organismal Studies Heidelberg) ; Hmmam, Ibrahim (Università degli studi di Padova. Dipartimento di Agronomia Animali Alimenti Risorse Naturali e Ambiente) ; Bogs, Jochen (Dienstleistungszentrum Laendlicher Raum Rheinpfalz) ; Tornielli, Giovanni Battista (Università di Verona. Dipartimento di Biotecnologie) ; Castellarin, Simone Diego (University of British Columbia. Wine Research Centre) ; Matus, José Tomás (Centre de Recerca en Agrigenòmica)
R2R3-MYB transcription factors (TFs) belong to a large and functionally diverse protein superfamily in plants. In this study, we explore the evolution and function of this family in grapevine (Vitis vinifera L. [...]
2016 - 10.1093/dnares/dsw028
DNA research, Vol. 23, issue 5 (Oct. 2016) , p. 451-466  
2.
22 p, 2.4 MB "Los que apagan velas y beben vino" : los kăzălbashíes de Bulgaria en la mirada del otro, según los textos (XV-XIX) / Spasova Ilieva, Vladislava (Consejo Superior de Investigaciones Científicas. Centro de Ciencias Humanas y Sociales)
Los kăzălbashíes, "estas extrañas gentes de la verdad" que concebían a Alí como Dios y fueron conocidos como la secta de los Ali illahi, cuya mayor parte habita en la región del noreste de Bulgaria, son los seguidores de la doctrina islámica en su interpretación chií, peculiar y popular, pero aun más, ellos mismos se consideran los musulmanes "más verdaderos". [...]
The Kizilbash, these strange people of the truth who conceive Ali as God and are known as the Ali Ilahi sect, most of whom live in the region of northeastern Bulgaria, are the followers of the Islamic doctrine in its peculiar and popular Shia interpretation, but even more, they consider themselves "more real" Muslims. [...]

2016 - 10.5565/rev/medievalia.410
Medievalia, Vol. 19 Núm. 2 (2016) , p. 73-94 (Autorrepresentación como controversia en Oriente)  
3.
36 p, 543.7 KB Recovery of organic wastes in the Spanish wine industry : technical, economic and environmental analyses of the composting process / Ruggieri, Luz (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Cadena Martínez, Erasmo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Martínez Blanco, Julia (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Martínez Gasol, Carles (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Rieradevall, Joan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Gabarrell Durany, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Gea Leiva, Teresa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Sort, Xavier (Miguel Torres, S.A.) ; Sanchez, Antoni (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
The main organic wastes produced in modern wine industries include grape pomace (62%), lees (14%), stalk (12%) and dewatered sludge (12%). Some of these wastes are being used as by-products (grape pomace and lees) whereas the rest of organic wastes (stalk and wastewater sludge) has been traditionally incinerated or disposed in landfill. [...]
2009 - 10.1016/j.jclepro.2008.12.005
Journal of cleaner production, Vol. 17, Issue 9 (June 2009) , p. 830-838  
4.
25 p, 1.0 MB Composting of residuals produced in the Catalan wine industry / Gea Leiva, Teresa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Artola Casacuberta, Adriana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Font i Segura, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Sanchez, Antoni (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
The wine industry in Catalonia (Spain) plays an important role in the economy of the region. In this framework, Miguel Torres S. A. is a well known company specializing in production of high-quality wines and brandy, which possesses its own vineyard. [...]
2005 - 10.1080/1065657X.2005.10702237
Compost science and utilization, Vol. 13, issue 3 (2005) , p. 168-174  
5.
28 p, 2.1 MB Determination of total polyphenol index in wines employing a voltammetric electronic tongue / Cetó Alsedà, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Sensors i Biosensors) ; Gutiérrez, Juan Manuel (Centro de Investigación y de Estudios Avanzados del Instituto Politécnico Nacional. Department of Electrical Engineering) ; Gutiérrez, Manuel (Institut de Microelectrònica de Barcelona) ; Céspedes Mulero, Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Sensors i Biosensors) ; Capdevila, Josefina (Institut Català de la Vinya i el Vi. Estació de Viticultura i Enologia) ; Minguez, Santiago (Institut Català de la Vinya i el Vi. Estació de Viticultura i Enologia) ; Jiménez Jorquera, Cecília (Institut de Microelectrònica de Barcelona) ; Valle Zafra, Manuel del (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
This work reports the application of a voltammetric electronic tongue system (ET) made from an array of modified graphite-epoxy composites plus a gold microelectrode in the qualitative and quantitative analysis of polyphenols found in wine. [...]
2012 - 10.1016/j.aca.2012.02.026
Analytica chimica acta, Vol. 732 (Jun 2012) , p. 172-179  
6.
18 p, 297.4 KB Application of an E-Tongue to the Analysis of Monovarietal and Blends of White Wines / Gutiérrez, Manuel (Centre Nacional de Microelectrònica. Institut de Microelectrònica de Barcelona) ; Llobera Adan, Andreu (Consejo Superior de Investigaciones Científicas) ; Ipatov, Andrey (Consejo Superior de Investigaciones Científicas) ; Vila i Planas, Jordi (Consejo Superior de Investigaciones Científicas) ; Mínguez, Santiago (Institut Català de la Vinya i el Vi) ; Demming, Stefanie (Technische Universität Braunschweig. Institut für Mikrotechnik) ; Büttgenbach, Stephanus (Technische Universität Braunschweig. Institut für Mikrotechnik) ; Capdevila, Fina (Institut Català de la Vinya i el Vi) ; Domingo, Carme (Institut Català de la Vinya i el Vi) ; Jiménez Jorquera, Cecilia (Institut de Ciència de Materials de Barcelona)
This work presents a multiparametric system capable of characterizing and classifying white wines according to the grape variety and geographical origin. Besides, it quantifies specific parameters of interest for quality control in wine. [...]
2011 - 10.3390/s110504840
Sensors, Vol. 11 (2011) , p. 6905-6925  
7.
26 p, 399.4 KB Instrumental measurement of wine sensory descriptors using a voltammetric electronic tongue / Cetó Alsedà, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Sensors i Biosensors) ; González-Calabuig, Andreu (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Sensors i Biosensors) ; Puig Pujol, Anna (Institut Català de la Vinya i el Vi) ; Capdevila Mestres, Josefa (Institut Català de la Vinya i el Vi) ; Valle Zafra, Manuel del (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Sensors i Biosensors)
The approach presented herein reports the application of a voltammetric electronic tongue (ET), in contrast with a wine tasting sensory panel, as a tool for standardized wine tasting; concretely, to achieve the discrimination of different wine DOs (Denominación de Origen, a mark related to its geographical region and ensuring high-quality levels) and the prediction of the global score assigned by the trained sensory panel. [...]
2015 - 10.1016/j.snb.2014.09.081
Sensors and actuators. B, Chemical, Vol. 207, Part B (Feb. 2015) , p. 1053-1059  
8.
8 p, 1.2 MB Cava wine authentication employing a voltammetric electronic tongue / Cetó Alsedà, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Sensors i Biosensors) ; Puig Pujol, Anna (Institut Català de la Vinya i el Vi) ; Capdevila Mestres, Josefa (Institut Català de la Vinya i el Vi) ; Valle Zafra, Manuel del (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Sensors i Biosensors)
The application of an Electronic Tongue for the classification of cava samples based on their different ageing times is reported. As such, voltammetric responses were obtained from an array of six bulk-modified graphite-epoxy electrodes, which exhibited marked mix-responses towards the different samples. [...]
2014 - 10.1002/elan.201400057
Electroanalysis, Vol. 26 Issue 7 (July 2014) , p. 1504-1512  
9.
23 p, 1.7 MB Label free aptasensor for lysozyme detection : a comparison of the analytical performance of two aptamers / Ocaña Tejada, Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup Sensors i Biosensors) ; Hayat, Akhtar (Universite de Perpignan. Biocapteurs-Analyses-Environnement) ; Mishra, Rupesh K. (Universite de Perpignan. Biocapteurs-Analyses-Environnement) ; Vasilescu, Alina (International Centre of Biodynamics) ; Valle Zafra, Manuel del (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup Sensors i Biosensors) ; Marty, Jean-Louis (Universite de Perpignan. Biocapteurs-Analyses-Environnement)
This work presents a comparison of two different aptamers (COX and TRAN) for the detection of the ubiquitous protein lysozyme using aptamer-based biosensors. The detection is based on the specific recognition by the aptamer immobilized on screen printed carbon electrodes (SPCEs) via diazonium coupling reaction. [...]
2015 - 10.1016/j.bioelechem.2015.05.009
Bioelectrochemistry, Vol. 105 (October 2015) , p. 72-77  
10.
17 p, 2.3 MB A novel electrochemical aptamer-antibody sandwich assay for lysozyme detection / Ocaña Tejada, Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Sensors and Biosensors Group) ; Hayat, Akhtar (Biocapteurs-Analyses-Environnement. Université de Perpignan via Domitia) ; Mishra, Rupesh (Biocapteurs-Analyses-Environnement. Université de Perpignan via Domitia) ; Vasilescu, Alina (International Centre of Biodynamics. Bucharest) ; Valle Zafra, Manuel del (Universitat Autònoma de Barcelona. Sensors and Biosensors Group) ; Marty, Jean-Louis (Biocapteurs-Analyses-Environnement. Université de Perpignan via Domitia)
In this paper, we have reported a novel electrochemical aptamer-antibody based sandwich biosensor for the detection of lysozyme. In the sensing strategy, an anti-lysozyme aptamer was immobilized onto the carbon electrode surface by covalent binding via diazonium salt chemistry. [...]
2015 - 10.1039/c5an00243e
Analyst, Vol. 140, Issue 12 (June 2015) , p. 4148-4153  

Articles : 12 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Documents de recerca 3 registres trobats  
1.
74 p, 1.3 MB Importación de vino a Europa y Rusia desde Chile. Posibles dificultades de tipo normativo / Weidner, Sibylle ; Español Realp, Isabel Maria del Carmen, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació
Este trabajo consiste en contextualizar el tema "importación y exportación de vino" en el país de origen y destino del producto, destacando todo el proceso comercial que implica. El punto clave reside en la recopilación de dificultades legales comunes que se representan con la importación de vinos chilenos a Europa, Rusia y Ucrania. [...]
Aquest treball consisteix a contextualitzar el tema "importació i exportació de vi" al país d'origen i destinació del producte, destacant tot el procés comercial que implica. El punt clau resideix en la recopilació de dificultats legals comuns que es representen amb la importació de vins xilens a Europa, Rússia i Ucraïna. [...]
This thesis shall contextualize the topic "import and export of wine" in the country of origin and destination of the product, highlighting all the involved commercial processes. The work focuses on the compilation of common legal difficulties that may occur during the process of exporting Chilean wines to Europe, Russia and Ukraine. [...]

2015
Traducció i Interpretació [869]  
2.
206 p, 2.5 MB Composició fenòlica dels vins de la denominació d'origen penedès: relació amb l'origen varietal, l'anyada i l'anàlisi sensorial / Capdevila Mestres, Josefa ; Puig Pujol, Anna, dir. ; Saldo Periago, Jordi, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La present tesi ha avaluat la capacitat dels compostos fenòlics i dels paràmetres de color per actuar com a marcadors de traçabilitat de la varietat i/o anyada de vins blancs i negres monovarietals de la DO Penedès. [...]
This thesis has evaluated the capability of phenolic compounds and color characteristics to act as markers of traceability of grape variety and/or vintage of white and red wines from the Denomination of Origin of Penedès. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  
3.
304 p, 2.8 MB El hidroxitirosol como antioxidante de origen endógeno y natural: modulación por la ingesta de alcohol / Pérez Mañá, Clara ; Farré Albaladejo, Magí, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Farmacologia, de Terapèutica i de Toxicologia) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Farmacologia, de Terapèutica i de Toxicologia
Introducción Los efectos beneficiosos para la salud humana derivados del consumo de etanol a dosis moderadas podrían derivarse, en parte, a la interacción de este sobre las vías de degradación oxidativa de la dopamina, que inducirían una mayor formación del metabolito minoritario hidroxitirosol (OHTyr o DOPET). [...]
Introduction The beneficial effects on human health derived from the consumption of ethanol at moderate doses could result, in part, from the interaction of ethanol with the oxidative metabolism of dopamine, leading to increased formation of the minor metabolite hydroxytyrosol (OHTyr or DOPET). [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2014  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.