Resultats globals: 3 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 3 registres trobats
Articles 3 registres trobats  
1.
9 p, 2.2 MB Encapsulating capacity of ultra-high-pressure homogenization (UHPH) : Replacement of milk fat by vegetable oils using buttermilk as a functional ingredient in yogurt processing / Aghababaei, Fatemeh (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Trujillo, Antonio-José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Juan Godoy, Bibiana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ferragut, Victoria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
This study investigated the characteristics of yogurts produced by substituting dairy fat with polyunsaturated fatty acids (PUFA)-rich oils encapsulated with buttermilk (BM) in spray-dried emulsions (SDE). [...]
This study investigated the characteristics of yogurts produced by substituting dairy fat with polyunsaturated fatty acids (PUFA)-rich oils encapsulated with buttermilk (BM) in spray-dried emulsions (SDE). [...]

2023 - 10.1016/j.lwt.2023.115304
LWT - Food Science and Technology, Vol. 187 Núm. 115304 (2023) , p. 115304  
2.
12 p, 268.7 KB Dairy Product Consumption and Metabolic Diseases in the Di@bet.es Study / Lago-Sampedro, Ana (Universidad de Málaga. Instituto de Investigación Biomédica de Málaga) ; García-Escobar, Eva (Centro de Investigación Biomédica en Red de Diabetes y Enfermedades Metabólicas Asociadas) ; Rubio-Martín, Elehazara (Centro de Investigación Biomédica en Red de Diabetes y Enfermedades Metabólicas Asociadas) ; Pascual-Aguirre, Nuria (Complejo Hospitalario Universitario de Granada) ; Valdés, Sergio (Centro de Investigación Biomédica en Red de Diabetes y Enfermedades Metabólicas Asociadas) ; Soriguer, Federico (Centro de Investigación Biomédica en Red de Diabetes y Enfermedades Metabólicas Asociadas) ; Goday Arnó, Albert (Hospital del Mar (Barcelona, Catalunya)) ; Calle-Pascual, Alfonso L (Hospital Universitario Clínico San Carlos (Madrid)) ; Castell, Conxa (Generalitat de Catalunya. Departament de Salut) ; Menéndez Torre, E (Hospital Universitario Central de Asturias) ; Delgado, Elias (Hospital Universitario Central de Asturias) ; Bordiú, Elena (Hospital Clínico San Carlos (Madrid)) ; Castaño, Luis (Hospital Universitario de Cruces (Barakaldo, País Basc)) ; Franch-Nadal, Josep (Institut Català de la Salut. Gerència d'Àmbit d'Atenció Primària Barcelona Ciutat) ; Girbés, Juan (Hospital Arnau de Vilanova (Lleida, Catalunya)) ; Chaves, Felilpe Javier (Hospital Clínic Universitari (València)) ; Gaztambide, Sonia (Hospital Universitario de Cruces (Barakaldo, País Basc)) ; Rojo-Martínez, G. (Centro de Investigación Biomédica en Red de Diabetes y Enfermedades Metabólicas Asociadas) ; Olveira, Gabriel (Universidad de Málaga. Instituto de Investigación Biomédica de Málaga) ; Universitat Autònoma de Barcelona
To date it is not clear what the role of dairy products is in metabolic diseases like diabetes, obesity, and hypertension. Therefore, the aim of this study is to test the association between dairy product consumption and those pathologies. [...]
2019 - 10.3390/nu11020262
Nutrients, Vol. 11 (january 2019)  
3.
18 p, 530.1 KB La Implantació del Iogurt a Catalunya (1907-1927) / Viader, Jordi (Universitat Ramon Llull)
El treball explica el procés d'implantació del iogurt a Catalunya, des de la seva introducció per Raimon Colomer el 1907 fins a la primera popularització que el nou producte va aconseguir mitjan els anys vint. [...]
El trabajo explica el proceso de implantación del yogur en Cataluña desde su introducción por Raimon Colomer en 1907 hasta la primera popularización que el nuevo producto consiguió a mediados de los años veinte. [...]
The article explains the implementation process of the yogurt in Catalonia since its introduction in 1907 by Raimon Colomer to first popularize the new product in the mid-twenties. It has followed the trail of the first companies producing yoghurt Lleteria Colomer, Granja Soldevila and Union de Granjas Catalanas through they inscripcions in the Spanish Office of Patents and Trademarks and its advertising in newspapers and magazines. [...]

2010
HMiC, Núm. 8 (2010) , p. 214-231  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.