Depósito Digital de Documentos de la UAB Encontrados 9 registros  La búsqueda tardó 0.01 segundos. 
1.
6 p, 2.4 MB Analysis of spices & herbs and its phenolic content by means of an electronic tongue / Cetó Alsedà, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química) ; Sarma, Munmi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química) ; Valle Zafra, Manuel del (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
The drying process to which herbs and spices are submitted has a significant impact on the flavour and quality of those as many compounds might be degraded or transformed. This is especially relevant for most aromatic and bioactive compounds (e. [...]
2024 - 10.1016/j.lwt.2023.115578
LWT, Vol. 191 (January 2024) , art. 115578  
2.
9 p, 2.2 MB Encapsulating capacity of ultra-high-pressure homogenization (UHPH) : Replacement of milk fat by vegetable oils using buttermilk as a functional ingredient in yogurt processing / Aghababaei, Fatemeh (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Trujillo, Antonio-José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Juan Godoy, Bibiana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ferragut, Victoria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
This study investigated the characteristics of yogurts produced by substituting dairy fat with polyunsaturated fatty acids (PUFA)-rich oils encapsulated with buttermilk (BM) in spray-dried emulsions (SDE). [...]
This study investigated the characteristics of yogurts produced by substituting dairy fat with polyunsaturated fatty acids (PUFA)-rich oils encapsulated with buttermilk (BM) in spray-dried emulsions (SDE). [...]

2023 - 10.1016/j.lwt.2023.115304
LWT - Food Science and Technology, Vol. 187 Núm. 115304 (2023) , p. 115304  
3.
7 p, 1.1 MB Targeted analysis of sea buckthorn oil extracted by accelerated solvent extraction technique using green and conventional solvents / Vilas-Franquesa, Arnau (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Juan, Bibiana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Saldo Periago, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Sea buckthorn oil (SBO) was extracted using accelerated solvent extraction with two green solvents (ethanol and 2-methyltetrahydrofuran), and two petroleum-based solvents (hexane and diethyl ether) at four different temperatures (60, 90, 120 and 150 °C), using one extraction cycle at 103. [...]
2022 - 10.1016/j.lwt.2022.113643
LWT, Vol. 164 (July 2022) , art. 113643  
4.
8 p, 781.7 KB Tryptophan front-face fluorescence and functional properties of whey : A preliminary study / Teng, Yu Ting (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Freire, Paulina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Zamora, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillo, Manuel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
This study investigated the potential of front-face fluorescence spectroscopy to predict the functional properties of whey. Whey has a commercial interest due to its excellent nutritional value and versatile functional properties. [...]
2022 - 10.1016/j.lwt.2022.113589
LWT, Vol. 163 (June 2022) , art. 113589  
5.
9 p, 5.5 MB Repeated sub-inhibitory doses of cassia essential oil do not increase the tolerance pattern in Listeria monocytogenes cells / Bermúdez-Capdevila, Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Cervantes Huaman, Brayan Roger Hector (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rodríguez-Jerez, José Juan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ripolles-Avila, Carolina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Antimicrobial resistance in Listeria monocytogenes biofilms is considered a risk. When using disinfectants, the minimum inhibitory concentration (MIC) must be contemplated to avoid resistance. The objective of the present study was to determine the MIC of four essential oils in four L. [...]
2022 - 10.1016/j.lwt.2022.113681
LWT, Vol. 165, 113681 (2022) , p. 1-9  
6.
8 p, 2.2 MB Characterization and oxidation stability of spray-dried emulsions with omega-3 oil and buttermilk processed by ultra-high-pressure homogenization (UHPH) / Varela, Carolina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Aghababaei, Fatemeh (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Cano-Sarabia, Mary (Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia) ; Turitich, Libni (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Trujillo, Antonio-José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ferragut, Victoria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Integrating functional ingredients, such as buttermilk and omega-3 rich oils, in spray-dried emulsions (SDE) is a suitable way to incorporate these ingredients in dairy products to substitute dairy fat and increase their added value. [...]
2022 - 10.1016/j.lwt.2022.113493
LWT, 2022  
7.
7 p, 988.7 KB An in-line optical technology to control the emulsification degree in a continuous industrial emulsifier for meat sausage production / González Martínez, Zulay Estefanía (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CeRPTA)) ; Zamora, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CeRPTA)) ; Castillo Zambudio, Manuel (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CeRPTA)) ; Mor-Mur i Francesch, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The stability of comminuted products plays an important role in the economy of meat industries. Proper formulation and the establishment of suitable emulsification conditions can significantly contribute to cooking losses control. [...]
2021 - 10.1016/j.lwt.2020.110562
LWT, Vol. 137 (Febrer 2021)  
8.
9 p, 8.0 MB Pathogenic mono-species biofilm formation on stainless steel surfaces : quantitative, qualitative, and compositional study / Cervantes Huaman, Brayan Roger Hector (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ripolles-Avila, Carolina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Mazaheri, Tina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rodríguez-Jerez, José Juan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The aims of this study were, first, to determine Listeria monocytogenes, Salmonella enterica, ser. Typhimurium, and Staphylococcus aureus biofilm counts, structure, and their composition in macromolecules by direct epifluorescence microscopy (DEM); and second, to evaluate the distribution of the components of the produced biofilms through 3D representations obtained by confocal laser scanning microscopy (CLSM). [...]
2022 - 10.1016/j.lwt.2022.113211
LWT, Vol. 159 (january 2022) , p. 113211  
9.
8 p, 1.9 MB Effectiveness of enzymatic treatment for reducing dairy fouling at pilot-plant scale under real cleaning conditions / Guerrero-Navarro, Alfons Eduard (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ríos-Castillo, Abel Guillermo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ripolles-Avila, Carolina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Zamora, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Innovació, Recerca i Transferència en Tecnologies dels Aliments (CIRTTA)) ; Hascoët, Anne-Sophie (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Felipe Cuyàs, Xavier (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Castillo Zambudio, Manuel (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Innovació, Recerca i Transferència en Tecnologies dels Aliments (CIRTTA)) ; Rodríguez-Jerez, José Juan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Conventional cleaning with chemical products uses a substantial amount of water and energy to clean the fouling related to dairy production, resulting in significant economic costs. We evaluated an enzymatic treatment based on the use of protease and amylase to clean dairy fouling generated in an indirect plate heat exchanger and the spray dryer equipment of a pilot plant, representing real cleaning conditions in the dairy industry. [...]
2022 - 10.1016/j.lwt.2021.112634
LWT, Vol. 154 (15 2022) , p. 112634  

¿Le interesa recibir alertas sobre nuevos resultados de esta búsqueda?
Defina una alerta personal vía correo electrónico o subscríbase al canal RSS.