Dipòsit Digital de Documents de la UAB 11 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre: La cerca s'ha fet en 0.00 segons. 
1.
9 p, 1.1 MB Effect of environmental conditions during transport on chick weight loss and mortality / Yerpes Ron, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Llonch, Pol (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Manteca Vilanova, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The present study had 2 objectives: the first was to analyze the possible impact of transport on weight loss and mortality during transport, and first-week mortality. The second was to monitor the environmental condition (i. [...]
2020 - 10.1016/j.psj.2020.10.003
Poultry Science, Vol. 100 (october 2020) , p. 129-137  
2.
10 p, 349.7 KB The use of H-index to assess research priorities in poultry diseases / Bertran, Kateri (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Cortey, Martí (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Díaz, Ivan. (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre de Recerca en Sanitat Animal)
Identifying which diseases represent a priority is crucial to optimize resources for diagnostics, control, and prevention. Here, the impact of 111 poultry pathogens belonging to Viruses (n = 31), Bacteria (n = 33), and Other (n = 47) was assessed using the H-index. [...]
2020 - 10.1016/j.psj.2020.09.017
Poultry Science, Vol. 99 (september 2020) , p. 6503-6512  
3.
12 p, 336.7 KB Effect of fibrous diet and vitamin C inclusion on uniformity, carcass traits, skeletal strength, and behavior of broiler breeder pullets / Asensio, X. (Aviagen) ; Abdelli, N. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Piedrafita Arilla, Jesús (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Soler, M.D. (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Salud Animal) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
This experiment studied the effect of broiler breeder nutritional strategies on uniformity, carcass traits, tibia parameters, and behavior during rearing and prebreeder periods (up to 22 wk of age). One-day-old pullets (n = 384) were randomly assigned to 4 treatments arranged as a 2 × 2 factorial, with 2 fiber levels (control vs. [...]
2020 - 10.1016/j.psj.2020.01.015
Poultry Science, Vol. 99 (march 2020) , p. 2633-2644  
4.
11 p, 730.1 KB Evaluation of dietary supplementation of a novel microbial muramidase on gastrointestinal functionality and growth performance in broiler chickens / Sais, Mounira (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; López-Colom, Paola (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Nofrarías, Miquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Majó i Masferrer, Natàlia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Lopez-Ulibarri, Rual (Nutrition Innovation Center) ; Pérez Calvo, Estefanía (Nutrition Innovation Center) ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
This study was conducted to assess the effect of dietary supplementation of Muramidase 007 to broiler chickens on gastrointestinal functionality, evaluating growth performance, apparent ileal digestibility, intestinal histomorphology, vitamin A in plasma and cecal microbiota. [...]
2019 - 10.3382/ps/pez466
Poultry Science, Vol. 99 (december 2019) , p. 235-245  
5.
9 p, 282.3 KB Effects of a bioactive olive pomace extract from Olea europaea on growth performance, gut function, and intestinal microbiota in broiler chickens / Herrero-Encinas, Javier (Universidad Politécnica de Madrid. Departamento de Producción Agraria) ; Blanch, M. (Lucta S.A. Innovation Division) ; Pastor Milán, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals) ; Mereu, A. (Lucta S.A.Innovation Division) ; Ipharraguerre, I.R. (Lucta S.A. Innovation Division) ; Menoyo, D. (Universidad Politécnica de Madrid. Departamento de Producción Agraria)
The present study aims to investigate the effects of supplementing broiler diets with a bioactive olive pomace extract (OE) from Olea europaea on growth performance, digestibility, gut microbiota, bile acid composition, and immune response. [...]
2019 - 10.3382/ps/pez467
Poultry Science, Vol. 99 (december 2019) , p. 2-10  
6.
9 p, 7.8 MB Effect of astaxanthin nanoparticles in protecting the post-thawing quality of rooster sperm challenged by cadmium administration / Najafi, Davood (Baqiyatallah University of Medical Sciences. Nanobiotechnology Research Center) ; Taheri, Ramezan Ali (Baqiyatallah University of Medical Sciences. Nanobiotechnology Research Center) ; Najafi, Abouzar (University of Tabriz. Department of Animal Science) ; Shamsollahi, Mohammad (University of Tabriz. Department of Animal Science) ; Álvarez-Rodríguez, Manuel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
The protective role of astaxanthin nanoparticles (Ast NPs, 25 mg/kg p. o) against cadmium (Cd, 1 mg/100 g b. w. SC), a known inductor of lipid peroxidation and changes in the antioxidant defense system in the Ross 308 breeder roosters sperm, was examined. [...]
2020 - 10.1016/j.psj.2019.12.006
Poultry Science, Vol. 99 (january 2020) , p. 1678-1686  
7.
13 p, 13.4 MB Crude soybean lecithin as alternative energy source for broiler chicken diets / Viñado, A. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos Velázquez, Lorena. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rodriguez-Sanchez, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Two experiments were conducted to evaluate the use of crude soybean lecithin (L) as an alternative energy source in broiler feeding and to study its influence on performance, fatty acid (FA) digestibility between 9 to 11 D and 36 to 37 D, feed AME content, and the FA profile of the abdominal fat pad (AFP). [...]
2019 - 10.3382/ps/pez318
Poultry Science, Vol. 98 Núm. 11 (january 2019) , p. 5601-5612  
8.
13 p, 645.5 KB Evolution of lipid classes and fatty acid digestibility along the gastrointestinal tract of broiler chickens fed different fat sources at different ages / Rodriguez-Sanchez, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Tres, A. (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola, F. (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The aim of the present study is to evaluate the effect of the dietary fat saturation degree and age on the lipid class (TAG, DAG, MAG, and FFA) composition and fatty acid digestibility along the gastrointestinal tract (GIT) and excreta in broiler chickens. [...]
2019 - 10.3382/ps/pey458
Poultry Science, Vol. 98 Núm. 3 (january 2019) , p. 1341-1353  
9.
13 p, 1.5 MB Effects of dietary free fatty-acid content and saturation degree on lipid-class composition and fatty-acid digestibility along the gastrointestinal tract in broiler starter chickens / Rodriguez-Sanchez, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Tres, A. (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Garcés-Narro, C. (Universidad CEU Cardenal Herrera. Department de Producció i Sanitat Animal) ; Guardiola, F. (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Gasa Gasó, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The aim of the present study is to assess the effect of the dietary free fatty acid (FFA) content and dietary fat saturation degree on the fatty-acid (FA) digestibility and lipid-class content along the gastrointestinal tract and excreta in broiler chickens. [...]
2019 - 10.3382/ps/pez253
Poultry Science, Vol. 98 Núm. 10 (january 2019) , p. 4929-4941  
10.
21 p, 1.2 MB Increase of geometrical and positional fatty acid isomers in dark meat from broilers fed heated oils / Bou, R. ; Codony, R. ; Tres, A. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola, F.
Oxidation of polyunsaturated fatty acids leads to primary and secondary oxidation products. Compounds and amounts of these products vary, depending on the oxidative conditions. As these oxidation products have different absorption and biological effects, we performed two different heating treatments on sunflower oil. [...]
2005 - 10.1093/ps/84.12.1942
Poultry Science, juliol 2005  

Dipòsit Digital de Documents de la UAB : 11 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.