Dipòsit Digital de Documents de la UAB 21 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre: La cerca s'ha fet en 0.02 segons. 
1.
9 p, 334.7 KB Identification of three single nucleotide polymorphisms in the chicken insulin-like growth factor 1 and 2 genes and their associations with growth and feeding traits / Amills i Eras, Marcel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Jiménez, Neus (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villalba, Daniel (Universitat de Lleida. Departament de Producció Animal) ; Tor, Marc (Universitat de Lleida. Departament de Producció Animal) ; Molina Ureste, Ester (Universitat de Lleida. Departament de Producció Animal) ; Cubiló, Dolors (Universitat de Lleida. Departament de Producció Animal) ; Marcos, C. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Francesch, Amadeu (Centre Mas Bové. Unitat de Genètica Avícola) ; Sánchez Bonastre, Armando (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Estany, Joan (Universitat de Lleida. Departament de Producció Animal)
The chicken insulin-like growth factor (IGF)1 and IGF2 genes have been partially sequenced in six individuals of each of two chicken strains of the Black Penedesenca breed (PN and MN). These two strains are genetically diverse for growth traits. [...]
2003 - 10.1093/ps/82.10.1485
Poultry Science, Vol. 82 Núm. 10 (october 2003) , p. 1485-1493  
2.
8 p, 130.4 KB Mechanically recovered poultry meat sausages manufactured with high hydrostatic pressure / Yuste Puigvert, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Mor-Mur i Francesch, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pla Soler, Reyes (M. Teresa Reyes) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The effect of high pressure processing at high temperature on texture and color of frankfurter-type sausages made with different contents of mechanically recovered poultry meat (MRPM) was evaluated and compared with that of a standard cooking process. [...]
1999 - 10.1093/ps/78.6.914
Poultry Science, Vol. 78 Núm. 6 (june 1999) , p. 914-921  
3.
12 p, 325.6 KB Influence of free fatty acid content and degree of fat saturation in laying hen diets on egg quality, yolk fatty acid profile, and cholesterol content / Palomar, María (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Salud Animal) ; Soler, M. D. (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Salud Animal) ; Tres, A. (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Muñoz-Núñez, M. (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Garcés-Narro, Carlos (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Salud Animal)
The aim of the present study was to evaluate the effect of dietary free fatty acid (FFA) content and the degree of saturation on egg quality, yolk fatty acid (FA) profile, and yolk cholesterol content. [...]
2022 - 10.1016/j.psj.2022.102236
Poultry Science, Vol. 102 (october 2022)  
4.
7 p, 5.1 MB Effect of OcraTox on the performance and egg quality of laying hens exposed to ochratoxin A / Denli, Muzaffer (Department of Animal and Food Science) ; Blandón Martínez, Juan Carlos (Department of Animal and Food Science) ; Guynot, Maria Elena (Adiveter. Agro-Reus) ; Salado, S. (Adiveter. Agro-Reus) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Patologia i de Producció Animals)
An experiment was conducted to evaluate the efficacy of a new ochratoxin-binding agent (OcraTox, 5 g/kg of feed) in offsetting the toxic effects of ochratoxin A (OTA, 2 mg/kg of feed) in laying hen diets. [...]
Poultry Science Association, 2007
Poultry Science  
5.
9 p, 290.8 KB Olive pomace oil and acid oil as alternative fat sources in growing-finishing broiler chicken diets / Verge-Mèrida, Gerard (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Tres, A. (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Verdú, M. (BonÀrea Agrupa, 25210 Guissona, Spain) ; Farré, G. (BonÀrea Agrupa) ; Garcés-Narro, Carlos (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Sanidad Animal) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The aim of the present study was to investigate the effect of dietary supplementation of olive pomace oil and olive pomace acid oil, which are rich in monounsaturated fatty acids (FA) but differ in free FA content, on growth performance, digestibility and FA profile of abdominal fat and breast meat. [...]
2022 - 10.1016/j.psj.2022.102079
Poultry Science, Vol. 101 (july 2022)  
6.
6 p, 786.1 KB Research Note : Persistent Salmonella problems in slaughterhouses related to clones linked to poultry companies / Marín Orenga, Clara (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Cerdà-Cuéllar, Marta (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; González-Bodi, S. (Universidad Politécnica de Madrid. Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria) ; Lorenzo-Rebenaque, L. (Universidad CEU Cardenal Herrera. Instituto de Ciencias Biomédicas) ; Vega, S. (Universidad CEU Cardenal Herrera. Instituto de Ciencias Biomédicas)
Salmonellosis remains one of the main foodborne zoonoses in Europe, with poultry products as the main source of human infections. The slaughterhouse has been identified as a potential source for Salmonella contamination of poultry meat. [...]
2022 - 10.1016/j.psj.2022.101968
Poultry Science, Vol. 101 (may 2022)  
7.
10 p, 580.9 KB Effects of free-fatty-acid content and saturation degree of the dietary oil sources on lipid-class content and fatty-acid digestibility along the gastrointestinal tract in broilers from 22 to 37 days of age / Rodriguez-Sanchez, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Tres, Alba (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Soler Sanchis, María Dolores (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Ciencia Animal y de los Alimentos) ; Guardiola Ibarz, Francesc (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The aim of the present study is to assess the effect of the free-fatty-acid (FFA) content and saturation degree of dietary fat (added at 6%) on the fatty-acid (FA) digestibility and lipid-class content along the gastrointestinal tract and excreta in broilers from 22 to 37 d of age. [...]
2021 - 10.1016/j.psj.2021.101261
Poultry Science, Vol. 100 (may 2021)  
8.
10 p, 1.4 MB Growth performance and total tract digestibility in broiler chickens fed different corn hybrids / Melo Duran, Diego Alexander (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; González-Ortiz, Gemma (AB Vista) ; Villagómez Estrada, Sandra (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Bedford, Michael R (AB Vista) ; Graham, H. (AB Vista) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The aim of the present study was to investigate the variability in nutrient digestibility associated with corn genetic background and its influence on the feeding value for broiler chickens. A total of 960 1-day-old male broiler chicks (Ross 308) were distributed in eight treatments, with 12 pens per treatment and 10 birds per pen in a 42-day study. [...]
2021 - 10.1016/j.psj.2021.101218
Poultry Science, Vol. 100 (april 2021)  
9.
14 p, 1.9 MB Effects of dicopper oxide and copper sulfate on growth performance and gut microbiota in broilers / Forouzandeh, Asal (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Blavi Josa, Laia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Abdelli, Nedra (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Melo Duran, Diego Alexander (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Vidal, A. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Rodríguez, M. (PigCHAMP Pro Europa) ; Monteiro, A. N. T. R. (Animine) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Darwich Soliva, Laila (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
An experiment was conducted to determine the effects of two sources of copper (Cu) from copper sulfate (CuSO) and dicopper oxide (CuO, CoRouge) at three levels of inclusion (15, 75, and 150 mg/kg) on growth performance and gut microbiota of broilers. [...]
2021 - 10.1016/j.psj.2021.101224
Poultry Science, Vol. 100 (april 2021)  
10.
10 p, 245.5 KB Soybean lecithin as an alternative energy source for grower and finisher broiler chickens : impact on performance, fatty acid digestibility, gut health, and abdominal fat saturation degree / Viñado, A. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
An experiment was performed to assess the inclusion of soybean lecithin (SL) in the replacement of soybean oil (SO), for grower and finisher broiler chicken diets (up to 15 d of life), and its effects on performance, fatty acid (FA) absorption, gut health, and saturation degree of the abdominal fat pad (AFP). [...]
2020 - 10.1016/j.psj.2020.06.050
Poultry Science, Vol. 99 (july 2020) , p. 5653-5662  

Dipòsit Digital de Documents de la UAB : 21 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.