Dipòsit Digital de Documents de la UAB 69 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre: La cerca s'ha fet en 0.01 segons. 
1.
768x1024, 373.9 KB Bibliografía del veterinario Cesáreo Sanz Egaña / Fàbregas i Comadran, Xavier
Cesáreo Sanz Egaña (1885-1959), desde su actividad profesional como director del Matadero de Madrid y de docente, ha sido uno de los grandes veterinarios españoles. Se presenta en formato foto, parte de su producción bibliografica, publicaciones fundamentales en lengua castellana, para el conocimiento de la inspección veterinaria de mataderos y de la carne en España.
Cesáreo Sanz Egaña (1885-1959), des de la seva activitat professional com a director del Matadero de Madrid i de docent, ha estat un dels grans veterinaris espanyols. Es presenta en format foto, part de la seva producció bibliogràfica, publicacions fonamentals en llengua castellana, per al coneixement de la inspecció veterinària d'escorxadors i de la carn a Espanya.

2019 (Memoria cárnica digital)
5 documents
2.
2 p, 47.9 KB Identificación de especie, sexo y edad en canales (carnes) de consumo habitual / Fàbregas i Comadran, Xavier
La identificación de la especie, el sexo y la edad en las canales y despojos de consumo habitual, tiene un interés económico principal en diversos ámbitos: en la inspección y prevención de fraudes en la comercialización y el consumo (el dicho antiguo de "dar gato por liebre") y también en la clasificación de canales y el reconocimiento de las características organolépticas de canales, carnes foráneas, despiece y envasados. [...]
La identificació de l'espècie, el sexe i l'edat en les canals i despulles de consum habitual, porta un interès econòmic principal en diversos àmbits: en la inspecció i prevenció de fraus en la comercialització i el consum (l'antiga dita de "vendre gat per llebre") i també en la classificació de canals i en el reconeixement de les característiques organolèptiques de canals, carns foranes, especejament i envasats. [...]

2018 (Memoria cárnica digital)
2 documents
3.
10 p, 392.7 KB Memória Cárnica Digital - índice temático / Fàbregas i Comadran, Xavier
2017 (Memoria cárnica digital)  
4.
886x576, 49.5 KB Calidad de producto en canales y carnes de porcino : Matadero Frigorífico de Avinyó / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Ferrao Quintana, Jordi
En los últimos años, el concepto de calidad ha tomado una importancia decisiva en todos los procesos de producción e industrialización y también en la empresas de servicios. Los mataderos, como empresas que transforman animales vivos en canales o carne se encuentran en el punto medio del sector, al final de la fase de producción del animal vivo y al inicio de la fase de industrialización y distribución de canales, despojos, carnes y productos cárnicos. [...]
En els darrers anys el concepte de qualitat ha pres una importància decisiva en tots els processos de producció i industrialització i també en les empreses de serveis. Els escorxadors, com empreses que transformen animals vius en canals o carn, es troben en el punt mig del sector, al final de la fase de producció de l'animal viu i a l'inici de la fase d'industrialització i distribució de canals, despulles i carns i productes carnis. [...]

1996 (Memoria cárnica digital)
124 documents
5.
583x886, 66.6 KB Identificación y categorización de canales de especies de consumo (bovino, equino, ovino, caprino) / Fàbregas i Comadran, Xavier
Para un público profano, de consumidores alumnos de master, se identifican y categorizan las distintas canales de rumiantes y equinos de consumo.
Per un públic profà, de consumidors alumnes de màster, s'identifiquen i categoritzen les diferents canals de rumiants i equins de consum.

1992 (Memoria cárnica digital)
64 documents
6.
886x590, 85.8 KB Determinación de la categoría, el sexo y la edad en canales de bovino / Fàbregas i Comadran, Xavier
La tipificación y clasificación de canales para su valoración comercial está basada en diferentes detalles anatómicos. Son conocimientos básicos para abastecedores, carniceros y veterinarios, identificación animal, valoración de carnes foráneas e inspección oficial en la presentación a la intervención de canales y cuartos, realizada por el FEOGA. [...]
La tipificació i classificació de canals per a la seva valoració comercial està basada en diferents detalls anatòmics. Són coneixements bàsics per a abastidors, carnissers i veterinaris, identificació animal, valoració de carns forànies i inspecció oficial en la presentació a la intervenció de canals i quarts, realitzada pel FEOGA. [...]

1992 (Memoria cárnica digital)
35 documents
7.
880x591, 216.2 KB Evaluación del estado de engrasamiento en corderos : grasa de riñonada / Fàbregas i Comadran, Xavier
El estado de engrasamiento de un animal depende de la raza, el sexo, la edad y de ciertos factores de producción. La raza y el sexo determinan y su precocidad en la deposición de grasa. En razas precoces y/o en animales hembras, antes estará acabado un animal para un peso vivo de sacrificio comercial adecuado. [...]
L'estat d'engreixement d'un animal depèn de la raça, el sexe, l'edat i de certs factors de producció. La raça i el sexe determinen i la seva precocitat en la deposició de greix. En races precoces i/o en animals famelles, abans estarà acabat un animal per a un pes viu de sacrifici comercial adequat. [...]

1990 (Memoria cárnica digital)
41 documents
8.
583x886, 358.9 KB El color de la carne de cordero : canales, despiece y piezas fileteadas / Fàbregas i Comadran, Xavier
El color de la carne de cordero es quizás la característica más valorada por los países mediterráneos europeos. Asociada a corderos aún lactantes de carne rosada clara, pesos bajos de canal, conformaciones bajas-medias y engrasamientos medios, esta percepción de la calidad de la canal y de la carne en el cordero, difiere radicalmente de la de los países del norte de Europa, que aprecian más las canales con mayor PC, conformaciones excelentes por ser razas cárnicas muy conformadas, engrasamientos medios-altos y color rojo de la carne. [...]
El color de la carn de xai és potser la característica més valorada pels països mediterranis europeus. Associada a xais encara lactants de carn rosada clara, pesos baixos de canal, conformacions baixes-mitges i engreixements mitjos, aquesta percepció de la qualitat de la canal i de la carn en el xai, difereix radicalment de la dels països del nord d'europa, que aprecien m és les canals amb major PC, conformacions excel·lents per ser races càrniques molt conformades, engreixements mitjos-alts i color vermell de la carn. [...]

1995 (Memoria cárnica digital)
68 documents
9.
575x886, 313.9 KB Canales de ovino mayor / Fàbregas i Comadran, Xavier
El destino comercial del ovino mayor ha sido tradicionalmente la carnicería, para canales engrasadas (era lo más cárnico que comía yo en el piso de estudiantes de Zaragoza, a 50 Pta. /kg en 1983) y la industria, para canales magras. [...]
El destí comercial de l'oví major ha sigut tradicionalment la carnisseria, per a canals engreixades (era lo més càrnic que menjava jo en el pis d'estudiants de Saragossa, a 50 Ptes/kg en 1983) i la indústria, per a canals magres. [...]

1992 (Memoria cárnica digital)
26 documents
10.
886x589, 271.5 KB Calidad de la canal y de la carne en ovino / Fàbregas i Comadran, Xavier
En Europa, la calidad de la canal y de la carne de cordero presenta un gradiente norte-sur para el PC. En los países del sur, de pastos muy magros, se aprecian las canales muy jóvenes de lechales y/o corderos de pienso (6-13 kg PC), de poco peso canal y carne rosada, en las que la conformación no es una característica importante. [...]
A Europa, la qualitat de la acanal i de la carn de xai presenta una gradació nord-sud per al PC. En els països del sud, de pastures molt magres, s'aprecien les canals molt joves de lletons i/o xais de pinso (6-13 kg PC), de poc pes canal i carn rosada, en les que la conformació no és una característica important. [...]

1990 (Memoria cárnica digital)
120 documents

Dipòsit Digital de Documents de la UAB : 69 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.