Resultats globals: 10 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 3 registres trobats
Documents de recerca, 7 registres trobats
Articles 3 registres trobats  
1.
11 p, 736.2 KB Predicting food waste in households with children : socio-economic and food-related behavior factors / Tonini, Pietro (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Gabarrell Durany, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Muñoz Odina, Pere (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Introduction: The consumption phase accounts for approximately half of the food waste generated within the food system. Numerous studies have identified families with children as the primary contributors to food waste. [...]
2023 - 10.3389/fnut.2023.1249310
Frontiers in nutrition, Vol. 10 (October 2023) , art. 1249310  
2.
11 p, 382.7 KB Food losses and waste : a needed assessment for future policies / Campoy-Muñoz, Pilar (Universidad Loyola. Departamento de Economía) ; Cardenete Flores, Manuel Alejandro (Universidad Loyola. Departamento de Economía) ; Delgado, María del Carmen (Universidad Loyola. Departamento de Economía) ; Sancho Pifarré, Ferran (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
About one third of food produced for human consumption is lost or wasted. For this reason, food losses and waste has become a key priority within worldwide policy circles. This is a major global issue that not only threatens the viability of a sustainable food system but also generates negative externalities in environmental terms. [...]
2021 - 10.3390/ijerph182111586
International journal of environmental research and public health, Vol. 18 Núm. 21 (11-1 2021) , p. 11586  
3.
28 p, 415.6 KB A state of the art literature review on anaerobic digestion of food waste : influential operating parameters on methane yield / Komilis, Dimitrios (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Barrena Gómez, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Grando, Rafaela Lora (Universidade Federal do Rio de Janeiro. Escola de Química) ; Vogiatzi, Vasilia (Democritus University of Thrace. Department of Environmental Engineering) ; Sanchez, Antoni (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Font i Segura, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
A thorough literature review was conducted to investigate the behaviour of food waste in anaerobic digestion experiments. The main goal of this literature review was to study the effect of several operating parameters on methane yields and to develop a simplified regression equation to predict methane generation. [...]
2017 - 10.1007/s11157-017-9428-z
Reviews in environmental science and bio/technology, Vol. 16, issue 2 (June 2017) , p. 347-3607  

Documents de recerca 7 registres trobats  
1.
1 p, 542.1 KB Reduction of food waste. The bread's case / Mora Escutia, Maria ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2023
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
2.
1 p, 802.0 KB Creating new protocols for a foundation against food waste / Plaza Tirabasso, Marc ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2022
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
3.
1 p, 413.6 KB Food waste in cocoa industry / Bruguera Jané, Jaume ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2022
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
4.
138 p, 3.7 MB InTime : Proyecto de aplicación móvil para controlar y reducir el desperdicio alimentario en el hogar / Garrido Brokate, Triana ; Izard Granados, Gabriel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Empresa) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa
Espanya és el setè país de la Unió Europea on més es malgasten aliments. Cada any són desaprofitades 7,7 milions de tones de menjar, sent les llars les que aporten el major percentatge a aquesta problemàtica. [...]
España es el séptimo país de la Unión Europea en donde más se desperdician alimentos. Cada año son desaprovechadas 7,7 millones de toneladas de comida, siendo los hogares los que aportan el mayor porcentaje a esta problemática. [...]
Spain is the seventh country in the European Union where food is wasted the most. Every year 7. 7 million tons of food are wasted, with households being the largest contributors to problem in percentage terms. [...]

2020
Màster Universitari en Màrqueting [1093]  
5.
1 p, 551.6 KB The use of intelligent packaging in order to reduce food waste / Pugès Palomares, Marina ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2019
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
6.
1 p, 449.2 KB Strategies to avoid food waste / Collado Farrero, Alba ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2019
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
7.
1 p, 967.1 KB Food waste / Peris i Salvans, Alba ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2018
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.