Dipòsit Digital de Documents de la UAB 145 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre: La cerca s'ha fet en 0.00 segons. 
1.
11 p, 1.0 MB Performances and nutritional values of a new hooded barley (cv. Mochona) and a high yield triticale (cv. Titania) as hay or silage for sheep under Mediterranean conditions / Guamàn Rivera, Santiago Alexander (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ajenjo Puigderrajols, Oriol (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Casals Costa, Ramon (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Elhadi, Abdelaali (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Salama, Ahmed A. K (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The hooded barley phenotype produces an extra sterile flower in spikelets instead of awns. Hence, it might improve the nutritive value of the whole plant. The aim of this work was to evaluate a new variety of hooded barley (cv. [...]
2023 - 10.1016/j.anifeedsci.2023.115784
Animal feed science and technology, Vol. 305 (2023) , p. 115784  
2.
8 p, 120.6 KB Producció de Primeres Matèries [103255] / Plaixats Boixadera, Josepa ; Albanell Trullas, Elena ; Sala Pallarés, Roser ; Izquierdo Tugas, Maria dels Dolors ; Gort Esteve, Araceli ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Es tracta d'una assignatura de primer curs, de formació bàsica, que desenvolupa les bases científiques i tècniques que l'home utilitza per a millorar el rendiment i la qualitat dels aliments d'origen vegetal i animal per a la seva comercialització d'acord amb els requeriments actuals dels consumidors i de la indústria agroalimentària. [...]
This is a first-year basic education course that develops the scientific and technical bases that man uses to improve the performance and quality of food from plant and animal origin for their commercialization in agreement with the current requirements of consumers and the agri-food industry. [...]
Se trata de una asignatura de primer curso, de formación básica, que desarrolla las bases científicas y técnicas que el hombre utiliza para mejorar el rendimiento y la calidad de los alimentos de origen vegetal y animal para su comercialización de acuerdo con los requerimientos actuales de los consumidores y de la industria agroalimentaria. [...]

2023-24
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
3.
7 p, 116.0 KB Experimentació al Laboratori [103249] / Plaixats Boixadera, Josepa ; Abarca Salat, Maria Lourdes ; Albanell Trullas, Elena ; Bragulat, M. Rosa ; Cabañes Sáenz, Francisco Javier ; Castellà Espuny, Joaquim ; Castellá, Gemma ; Ferrer Bermejo, David ; Genescà, Anna ; Bartolomé, Jordi ; Anglada Pons, Teresa ; Lopez Marzo, Adaris Maria ; Díaz Álvarez, Leyna ; Melero, Yolanda ; Benages Vilau, Raúl ; Solé Porta, Anna ; Macili Macili, Aureliano ; Andreu Cortés, Sandra ; Garcia Anton Aviño, Jordi ; Ortuño Romero, Ana Maria ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
CONTEXTUALITZACIÓ I OBJECTIUS FORMATIUS DE L'ASSIGNATURA Es tracta d'una assignatura de primer curs, de caràcter bàsic i pràctic. En aquesta assignatura l'alumnat haurà d'adquirir les habilitats que li han de permetre aplicar les tècniques i mètodes bàsics de diferents matèries. [...]
This is a first-year, basic and practical subject. In this subject the student will have to acquire the skills to apply some basic techniques of the areas of Chemistry, Biology, Microbiology and Parasitology. [...]
CONTEXTUALIZACIÓN Y OBJETIVOS FORMATIVOS DE LA ASIGNATURA Se trata de una asignatura de primer curso, de carácter básico y práctico. En esta asignatura el alumnado deberá adquirir las habilidades que le permitirán aplicar las técnicas y métodos básicos de diferentes materias. [...]

2023-24
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
4.
7 p, 113.5 KB Agronomia i Economia Agrària [102628] / Albanell Trullas, Elena ; Milan Sendra, Maria Jose ; Plaixats Boixadera, Josepa ; Graupera García, Antoni ; Bartolomé, Jordi ; Gort Esteve, Araceli ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Es tracta d'una assignatura obligatòria de primer curs, que desenvolupa tant els aspectes científics i tècnics que l'home utilitza per a millorar el rendiment i la qualitat dels aliments d'origen vegetal emprats en l'alimentació animal, com comprendre els mecanismes que incideixen en la formació de preus, el funcionament dels mercats i la comercialització de productes agropecuaris. [...]
It is a subject of the first year. It develops the scientific and technical aspects needed to improve the performance and quality of plant-based foods used in animal nutrition. Additionally, it will help to understand the mechanisms that affect training of prices, the operation of the markets and the commercialization of agricultural products. [...]
Se trata de una asignatura obligatoria de primer curso, que desarrolla tanto los aspectos científicos y técnicos que el hombre utiliza para mejorar el rendimiento y la calidad de los alimentos de origen vegetal empleados en la alimentación animal, como comprender los mecanismos que inciden en la formación de precios, el funcionamiento de los mercados y la comercialización de productos agropecuarios. [...]

2023-24
Grau en Veterinària [955]
3 documents
5.
6 p, 111.3 KB Producció d'Aliments Ecològics [103258] / Izquierdo Tugas, Maria dels Dolors ; Albanell Trullas, Elena ; Plaixats Boixadera, Josepa ; Sala Pallarés, Roser ; Such Martí, Francesc Xavier ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Assignatura optativa de 4art curs, que desenvolupa les bases científiques i tècniques necessàries per aconseguir una activitat agrària sostenible, respectuosa amb el medi i que permeti obtenir productes alimentaris d'acord amb els requeriments dels consumidors i de la indústria agroalimentària actuals atenent el marc legal de la producció ecològica. [...]
Optional subject of 4th course that develops the scientific knowledge and the necessary techniques to achieve a sustainable agricultural activity, respectful with the environment and that allows to obtain food products in accordance with the requirements of consumers and the current agri-food industry, taking into account the legal framework of organic production. [...]
Asignatura optativa de 4º curso, que desarrolla las bases científicas y técnicas necesarias para conseguir una actividad agraria sostenible, respetuosa con el medio y que permita obtener productos alimenticios de acuerdo con los requerimientos de los consumidores y de la industria agroalimentaria actuales atendiendo el marco legal de la producción ecológica. [...]

2023-24
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
6.
7 p, 120.4 KB Eines de Control i Gestió de la Qualitat per a la Indústria Agroalimentària [43034] / Juan Godoy, Bibiana ; Albanell Trullas, Elena ; Ferragut, Victoria ; Mor-Mur i Francesch, Montserrat ; Piedrafita Arilla, Jesus ; Ripollés Àvila, Carolina ; Gallardo-Chacón, Joan Josep ; Casellas Vidal, Joaquim ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
L'objectiu del mòdul és proporcionar als alumnes les eines necessàries per avaluar i gestionar la qualitat dels 1 L'objectiu del mòdul és proporcionar als alumnes les eines necessàries per avaluar i gestionar la qualitat dels aliments. [...]
1 The objective of the module is to provide students with the necessary tools to evaluate and manage the quality of food. Based on this, the contents of this module will develop three aspects The principles of experimental design and data analysis, in order to obtain representative results and correct conclusions about the quality parameters as well as the principles of communication, oral and written of the results. [...]
1 El objetivo del módulo es proporcionar a los alumnos las herramientas necesarias para evaluar y gestionar la calidad de los alimentos. En base a esto, los contenidos de este módulo desarrollarán tres aspectos: Los principios del diseño experimental y análisis de datos, con la finalidad de obtener resultados representativos y conclusiones correctas sobre los parámetros de calidad evaluados, así como de los principios de la comunicación, oral y escrita, de los resultados. [...]

2023-24
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
7.
7 p, 72.5 KB Performance of dairy ewes fed diets with a fibrolytic enzyme product included in the concentrate during the suckling period / Flores, C. (Universidad Autónoma de Tlaxcala (Mèxic). Departamento Agrobiología) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Casals Costa, Ramon (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Seventy-two multiparous ewes from two dairy breeds (Manchega, n = 36 and Lacaune, n = 36) were used in a replicated 2 x 2 factorial design to evaluate the effects of diet supplementation with an exogenous fibrolytic enzyme product on lactation performance and feed intake during the suckling period (weeks 1 to 4) according to breed. [...]
2008 - 10.1017/S1751731108001961
Animal, Vol. 2 Núm. 6 (june 2008) , p. 962-968  
8.
8 p, 153.3 KB In vivo digestibility and in vitro gas production of diets supplemented with fibrolytic enzymes in dairy goats / González-García, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R)) ; Casals Costa, Ramon (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R))
Digestive effects of diet supplementation with an exogenous fi brolytic enzyme preparation (cellulase and xylanase activities) were evaluated under in vivo and in vitro conditions. Eight lactating Murciano-Granadina dairy goats (four per treatment) were used to measure the total tract digestibility of an ad libitum total mixed ration (forage, 65%; concentrate, 35%) to which the enzyme was, or was not, added to the concentrate. [...]
2008 - 10.22358/jafs/66680/2008
Journal of Animal and Feed Sciences, Vol. 17 Núm. 4 (2008) , p. 530-537  
9.
8 p, 176.8 KB Lactational effects of adding a fibrolytic enzyme complex to the concentrate of lactating dairy goats / González-García, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R)) ; Flores, C. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Casals Costa, Ramon (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R))
Twenty-four multiparous Murciano-Granadina dairy goats in mid-lactation (wk 8 to 30) were used in a single cross-over design to evaluate the effects of supplementation with an exogenous fi brolytic enzyme preparation, characterized by cellulase and xylanase activities, on feed intake, milk yield and composition, and liveweight and body condition changes. [...]
2008 - 10.22358/jafs/66614/2008
Journal of Animal and Feed Sciences, Vol. 17 Núm. 3 (2008) , p. 344-351  
10.
15 p, 2.9 MB Feeding Ecology of the Cuvier's Gazelle (Gazella cuvieri, Ogilby, 1841) in the Sahara Desert / Herrera-Sánchez, F. Javier (Universidad de Granada. Departamento de Zoología) ; López Garrido, Omar (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca Wildlife Ecology & Health) ; Rodríguez-Siles, Javier (Harmusch, Study and Conservation of Wildlife) ; Díaz-Portero, Miguel Ángel (Harmusch, Study and Conservation of Wildlife) ; Arredondo, Ángel (Harmusch, Study and Conservation of Wildlife) ; Sáez, Juan Manuel (Harmusch, Study and Conservation of Wildlife) ; Álvarez, Begoña (Harmusch, Study and Conservation of Wildlife) ; Cancio, Inmaculada (Harmusch, Study and Conservation of Wildlife) ; de Lucas, Jesús (Harmusch, Study and Conservation of Wildlife) ; Pérez, Joaquín (Harmusch, Study and Conservation of Wildlife) ; Valenzuela, Gerardo (Harmusch, Study and Conservation of Wildlife) ; Martínez-Valderrama, Jaime (Estación Experimental de Zonas Áridas) ; Sánchez-Cerdá, Mariola (Harmusch, Study and Conservation of Wildlife) ; Qninba, Abdeljebbar (Institut Scientifique, Mohammed V University in Rabat. Laboratoire de Géo-Biodiversité et Patrimoine Naturel) ; Virgós, Emilio (Universidad Rey Juan Carlos. Departamento de Biología y Geología, Física y Química Inorgánica) ; Calleja, Juan Antonio (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals) ; Bartolomé, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R)) ; Serrano Ferron, Emmanuel (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca Wildlife Ecology & Health) ; Abáigar, Teresa (Estación Experimental de Zonas Áridas) ; Gil-Sánchez, Jose María (Universidad de Granada. Departamento de Zoología)
The Sahara desert is home to the greatest diversity of ungulates of all deserts. In this harsh environment, the endangered Cuvier's gazelle finds at the southernmost limit of its distribution a key population for its survival. [...]
2023 - 10.3390/ani13040567
Animals, Vol. 13 (february 2023)  

Dipòsit Digital de Documents de la UAB : 145 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.