Dipòsit Digital de Documents de la UAB 75 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre: La cerca s'ha fet en 0.01 segons. 
1.
8 p, 74.6 KB Increasing sodium bicarbonate level in high-concentrate diets for heifers. I. Effects on intake, water consumption and ruminal fermentation / González, L.A. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ferret, Alfred (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Manteca Vilanova, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Four ruminally fistulated Holstein heifers (BW = 264 ± 12 kg) were used in a 4 x 4 Latin square design experiment to determine the effect of increasing levels of sodium bicarbonate (BICARB; 0%, 1. 25%, 2. [...]
2008 - 10.1017/S1751731108001675
Animal, Vol. 2 Núm. 5 (may 2008) , p. 705-712  
2.
10 p, 105.7 KB Increasing sodium bicarbonate level in high-concentrate diets for heifers. II. Effects on chewing and feeding behaviors / González, L.A. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ferret, Alfred (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Manteca Vilanova, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Four Holstein heifers (264 ± 12 kg initial BW) were used in a 4 x 4 Latin square design with 21-day experimental periods to determine the effect of increasing levels of sodium bicarbonate (BICARB) (0%, 1. [...]
2008 - 10.1017/S1751731108001663
Animal, Vol. 2 Núm. 5 (may 2008) , p. 713-722  
3.
13 p, 143.7 KB Strategies for optimizing nitrogen use by ruminants / Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ferret, Alfred (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Reynolds, C.K. (University of Reading. Department of Agriculture) ; Kristensen, N.B. (Aarhus University. Faculty of Agricultural Sciences) ; Van Vuuren, A.M. (Wageningen UR Livestock Research)
The efficiency of N utilization in ruminants is typically low (around 25%) and highly variable (10% to 40%) compared with the higher efficiency of other production animals. The low efficiency has implications for the production performance and environment. [...]
2010 - 10.1017/S1751731110000911
Animal, Vol. 4 Núm. 7 (2010) , p. 1184-1196  
4.
10 p, 184.7 KB Performance, ruminal changes, behaviour and welfare of growing heifers fed a concentrate diet with or without barley straw / Faleiro, A.G. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; González, L.A. (University of Manitoba. Department of Animal Science) ; Blanch, M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Cavini, Sara (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castells, L. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ruz De La Torre, J.L. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Manteca Vilanova, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ferret, Alfred (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Two experiments were conducted to ascertain the effects of feeding an all-concentrate diet to growing heifers on performance, ruminal fermentation, behaviour and welfare. In experiment 1, eight tethered rumen fistulated Holstein heifers (143 8. [...]
2011 - 10.1017/S1751731110001904
Animal, Vol. 5 Núm. 2 (february 2011) , p. 294-303  
5.
8 p, 208.4 KB Effect of feeding method on intake and behaviour of individually reared beef heifers fed a concentrate diet from 115 to 185 kg of body weight / Iraira Higueras, Sergio Patricio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ruíz De La Torre, Jose Luis (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rodríguez-Prado, Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Manteca Vilanova, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ferret, Alfred (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
A total of eight Simmental heifers (114 ± 3. 2 days old and weighing 118 ± 3. 8 kg BW) were used to study the effects of feeding method on intake and animal behaviour in a crossover design experiment. [...]
2012 - 10.1017/S1751731112000390
Animal, Vol. 6 Núm. 9 (september 2012) , p. 1483-1490  
6.
13 p, 275.1 KB Ruminal Microbial Degradation of Individual Amino Acids from Heat-Treated Soyabean Meal and Corn Gluten Meal in Continuous Culture / Gargallo Ridao, Sílvia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ferret, Alfred (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Eight dual-flow continuous culture fermenters were used in three periods to study the effects of diets containing heat-treated soyabean meal (HSBM) or corn gluten meal (CGM) on ruminal microbial fermentation and the degradation of individual amino acids (AA). [...]
2022 - 10.3390/ani12060688
Animals, Vol. 12 Núm. 6 (3-2 2022) , p. 688  
7.
163 p, 1.1 MB Effect of housing and feeding system factors on bovine welfare / Llonch Fernandez, Lourdes ; Ferret, Alfred, dir. ; Castillejos, Lorena, dir.
Les estratègies de maneig en granges de producció bovina poden millorar el benestar animal, a més d'altres factors relacionats amb el sistema productiu. En aquesta tesi doctoral es van estudiar estratègies relacionades amb el sistema d'alimentació en boví de carn i el sistema d'allotjament en boví de llet, les quals van modificar els recursos o el maneig de la granja per cobrir les necessitats dels animals. [...]
Las estrategias de manejo en granjas de producción bovina pueden mejorar el bienestar animal, además de otros factores relacionados con el sistema productivo. En esta tesis doctoral se estudiaron estrategias relacionadas con el sistema de alimentación en vacuno de carne y el sistema de alojamiento en vacuno de leche, las cuales modificaron los recursos o el manejo de la granja para cubrir las necesidades de los animales. [...]
The farm management strategies in the cattle production system can improve animal welfare as well as other factors related to the production system. In this doctoral thesis, the strategies studied were a feeding system in beef cattle and a housing system in dairy cows, which modify farm resources or management to meet animal needs. [...]

2021  
8.
121 p, 1.3 MB "Torta de camelina y harina de camelina en los piensos para el cebo de terneros" / Salas Olivé, Hèctor ; Ferret, Alfred, dir. ; Castillejos, Lorena, dir.
L'alimentació és un dels principals costos de producció de les granges d'engreix de vedells, ja que al nostre país la gran majoria del sector treballa amb un sistema intensiu utilitzant dietes amb una elevada proporció de concentrat. [...]
La alimentación es uno de los principales costes de producción de las granjas de cebo de terneros, ya que en nuestro país la gran mayoría del sector trabaja con un sistema intensivo utilizando dietas con una elevada proporción de concentrado. [...]
Feed is one of the main production costs of beef cattle fattening due to the fact that in our country most of the sector works with an intensive fattening system in which diets have a high proportion of concentrate. [...]

2020  
9.
14 p, 301.2 KB Effects of capsicum and propyl-propane thiosulfonate on rumen fermentation, digestion, and milk production and composition in dairy cows / Foskolos, A. (Department of Animal Science. University of Thessaly) ; Ferret, Alfred (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Siurana Marina, Adriana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Essential oils may affect rumen fermentation, nutrient digestion, and milk production and composition. The objective of this study was to test the effects of capsicum oleoresin (CAP) and propyl-propane thiosulfonate (PTSO) on rumen fermentation, total tract digestibility, and milk yield and composition in lactating dairy cattle. [...]
2020 - 10.3390/ani10050859
Animals, Vol. 10 Núm. 5 (may 2020) , p. 859  
10.
11 p, 229.6 KB Exploring additive, synergistic or antagonistic effects of natural plant extracts on in vitro beef feedlot-type rumen microbial fermentation conditions / Fandiño, Ignacio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Fernandez-Turren, Gonzalo (Universidad de la República. Departamento de Producción Animal) ; Ferret, Alfred (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Moya Fernández, Diego (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Six Essential oils (EO) (tea tree oil-TeTr, oregano oil-Ore, clove bud oil-Clo, thyme oil-Thy, rosemary oil-Ros, and sage oil-Sag) in Experiment 1; and different combinations of selected oils in Experiment 2, were evaluate at four doses in an in vitro microbial fermentation system using ruminal fluid from beef cattle fed a 10:90 straw: Concentrate diet. [...]
2020 - 10.3390/ani10010173
Animals, Vol. 10 Núm. 1 (january 2020) , p. 173  

Dipòsit Digital de Documents de la UAB : 75 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.