Dipòsit Digital de Documents de la UAB 124 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre: La cerca s'ha fet en 0.01 segons. 
1.
2 p, 188.6 KB Application of Emerging Non-Thermal Processing Technologies : Impact on Characteristics, Efficacy, and Safety of Foods / Roig Sagués, Artur Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Trujillo, Antonio-José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The development of thermal treatments based on the precepts proposed by Nicolas Appert at the beginning of the 19th century is one of the main milestones achieved to prolong the conservation of food and guarantee its supply to the population even if they are at long distances from production sites.
2023 - 10.3390/foods12214040
Foods, Vol. 12 (november 2023)  
2.
16 p, 2.8 MB Drastic Microbial Count Reduction in Soy Milk Using Continuous Short-Wave Ultraviolet Treatments in a Tubular Annular Thin Film UV-C Reactor / Martínez-García, María (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sauceda-Gálvez, Jezer N. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Codina Torrella, Idoia (Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia) ; Hernández Herrero, María Manuela (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gervilla Fernández, Ramón (Universitat Autònoma de Barcelona. SPTA-Servei Planta Tecnologia Aliments) ; Roig Sagués, Artur Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Vegetative cells of Listeria monocytogenes and Escherichia coli and spores of Bacillus subtilis and Aspergillus niger were inoculated in soy milk at an initial concentration of ≈5 log CFU/mL. Inoculated and control (non-inoculated) soy milk samples were submitted to three types of treatments using a tubular annular thin film short-wave ultraviolet (UV-C) reactor with 1 mm of layer thickness. [...]
2023 - 10.3390/foods12203813
Foods, Vol. 12 (october 2023)  
3.
5 p, 107.9 KB Aplicació Multidisciplinària d'Una Sola Salut en les Zoonosis Transmeses per Aliments i la Seguretat Alimentària [43759] / Roig Sagues, Artur Xavier ; Calvo Torras, Ma. de los Ángeles ; López Sabater, Emilio-Ignacio ; Ripollés Àvila, Carolina ; Accensi Alemany, Francesc ; Garrido Castañe, Ignasi ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
El principal objectiu d'aquest mòdul és que l'estudiant sàpiga realitzar una avaluació del risc dels agents zoonoticos, i d'altres agents patògens, transmesos pels aliments. Seguint la base de l'anàlisi del risc en els seus tres components: avaluació, gestió i comunicació, en les diferents sessions teoricopràctiques s'identificaran els principals agents zoonòtics que es transmeten a l'home pel consum d'aliments, analitzant quins són els seus reservoris, les vies més probables de contaminació i la seva incidència en els diferents 1 quins són els seus reservoris, les vies més probables de contaminació i la seva incidència en els diferents tipus d'aliments. [...]
The main objective of this module is that students were able to perform the risk assessment of the presence of zoonotic agents, and other pathogens, in foodstufs. Following the basis of risk analysis in its three components: evaluation, management and communication, the theoretical-practical sessions will introduce the main zoonotic agents that are foodborne, analyzing what are their reservoirs, most likely ways of contamination and its incidence in different types of food. [...]
El principal objetivo de este módulo es que el estudiante sepa realizar una evaluación del riesgo de los agentes zoonoticos, y de otros agentes patógenos, trasmitidos por los alimentos. Siguiendo la base del analisis del riesgo en sus tres componentes: evaluación, gestion y comunicación, en las diferentes sesiones teórico-prácticas se identificarán los principales agentes zoonóticos que se transmiten al hombre por el consumo de alimentos, analizando cuáles son sus reservorios, las vías más probables de contaminación y su incidencia en los distintos tipos de alimentos. [...]

2023-24
Màster Universitari en Zoonosi i Una Sola Salut (One Health) [1460]
3 documents
4.
7 p, 116.2 KB Higiene i Inspecció dels Aliments [102632] / Roig Sagues, Artur Xavier ; Hernandez Herrero, Maria Manuela ; López Sabater, Emilio-Ignacio ; Rodriguez Jerez, Jose Juan ; Ripollés Àvila, Carolina ; Grau García, Simó ; Martínez Moreno, Maria Rosa ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Al finalitzar l'assignatura l'alumne haurà de: Valorar la innocuïtat i comestibilitat dels aliments elaborats als establiments alimentaris i emetre dictàmens sobre la seva aptitud per al consum Auditar els requisits higiènics que han de complir les diferents establiments alimentaris Implementar el sistema d'autocontrol d'una industria alimentària Dissenyar i aplicar els sistemes APPCC als processos d'elaboració dels diferents productes 1 Dissenyar i aplicar els sistemes APPCC als processos d'elaboració dels diferents productes alimentosos i auditar el seu correcte funcionament Dictaminar sobre la idoneïtat pel sacrifici dels animals d'abastament Dictaminar sobre la idoneïtat pel consum dels productes obtinguts dels animals sacrificats als Escorxadors.
At the end of the course the student will be able to: Assess the safety and quality of foods prepared in food-processing establishments and issue opinions on their suitability for human consumption Auditing the hygienic requirements that different food-processing establishments must fulfil Implement the self-control system in a food industry Design and apply the HACCP systems to the elaboration processes of food products and audit that it works properly Determine the suitability of animals for slaughter and the suitability for the consumption of the products 1 Determine the suitability of animals for slaughter and the suitability for the consumption of the products obtained from these animals in the slaughterhouses.
Al finalizar la asignatura el alumno deberá saber: Valorar la inocuidad y comestibilidad de los alimentos elaborados en los establecimientos alimentarios y emitir dictámenes sobre su aptitud para el consumo Auditar los requisitos higiénicos que deben cumplir las diferentes establecimientos alimentarios Implementar el sistema de autocontrol de una industria alimentaria 1 Implementar el sistema de autocontrol de una industria alimentaria Diseñar y aplicar los sistemas APPCC a los procesos de elaboración de los diferentes productos alimenticios y auditar su correcto funcionamiento Dictaminar sobre la idoneidad para el sacrificio de los animales de abasto Dictaminar sobre la idoneidad para el consumo de los productos obtenidos de los animales sacrificados en los mataderos.

2023-24
Grau en Veterinària [955]
3 documents
5.
7 p, 114.3 KB Seguretat Alimentària i Zoonosi [102631] / Roig Sagues, Artur Xavier ; Casal i Fàbrega, Jordi ; Castellà Espuny, Joaquim ; Ferrer Bermejo, David ; Hernandez Herrero, Maria Manuela ; López Sabater, Emilio-Ignacio ; Darwich Soliva, Laila ; Ortuño Romero, Ana Maria ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
L'objectiu d'aquesta assignatura és proporcionar una introducció a les tasques dels veterinaris que treballen en qüestions de salut pública, com ara el control de malalties transmissibles dels animals als humans (zoonosis) i la implementació de mesures per garantir la seguretat dels aliments, tant des del punt de vista de 1 (zoonosis) i la implementació de mesures per garantir la seguretat dels aliments, tant des del punt de vista de l'administració com de les empreses alimentàries. [...]
The aim of this subject is to provide an introduction to the tasks of veterinarians that works in Public Health issues, such as the control of transmissible diseases from animals to humans and the implementation of measures to assure food safety from both the point of view of the public health administration and food 1 measures to assure food safety from both the point of view of the public health administration and food companies. [...]
El objetivo de esta asignatura es proporcionar una introducción a las tareas de los veterinarios que trabajan en cuestiones de salud pública, tales como el control de enfermedades transmisibles de los animales a los humanos (zoonosis) 1 humanos (zoonosis) y la implementación de medidas para garantizar la seguridad de los alimentos, tanto desde el punto de vista de la administración como de las empresas alimentarias. [...]

2023-24
Grau en Veterinària [955]
3 documents
6.
5 p, 109.7 KB Qualitat, Innovació i Tecnologies Emergents de Processament [43035] / Mor-Mur Francesch, Montserrat ; Ferragut, Victoria ; Hernandez Herrero, Maria Manuela ; Rodriguez Jerez, Jose Juan ; Roig Sagues, Artur Xavier ; Trujillo Mesa, Antonio Jose ; Castillo Zambudio, Manuel ; Juan Godoy, Bibiana ; Saldo Periago, Jordi ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1 En aquesta matèria els estudiants aprendran les diferents etapes clau en el procés d'innovació i disseny d'un nou producte d'origen animal. També coneixeran les tecnologies de processament més innovadores, la seva validació i estudiaran quins són els paràmetres de procés que tenen major impacte en les característiques del producte final. [...]
1 In this module students will learn the different key stages in the innovation process and design of a new product of animal origin. They will also know the most innovative processing technologies; its validation and they will study the parameters of the process that have the greatest impact on the characteristics of the final product. [...]
1 En esta materia los estudiantes aprenderán las distintas etapas clave en el proceso de innovación y diseño de un nuevo producto de origen animal. También conocerán las tecnologías de procesado más innovadoras, su validación y estudiarán cuales son los parámetros de proceso que tienen mayor impacto en las características del producto final. [...]

2023-24
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
7.
7 p, 126.8 KB Gestió de la Seguretat Alimentària i Salut Pública [103262] / Hernandez Herrero, Maria Manuela ; Roig Sagues, Artur Xavier ; Torres Benitez, Ferran ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
L'assignatura de Gestió de la Seguretat Alimentària i Salut Pública integra coneixements tant de l'anàlisi del risc de la Seguretat Alimentaria com de Salut Pública. Tot considerant que l'anàlisi del risc en què s'han de basar les polítiques de seguretat alimentària es basa en tres components: avaluació del risc, gestió del risc i comunicació del risc. [...]
The subject of Management of Food Safety and Public Health integrates knowledge as much of food safety risk analysis as of public health. Risk analysis is the cornerstone of food safety policy and consists of three components: risk assessment, risk management and risk communication. [...]
La asignatura de Gestión de la Seguridad Alimentaria y Salud Pública integra conocimientos tanto del análisis del riesgo de la Seguridad Alimentaria como de la Salud Pública. Considerando que el análisis del riesgo, en que se deben basar las políticas de seguridad alimentaria, consta de tres componentes: evaluación del riesgo, gestión del riesgo y comunicación del riesgo. [...]

2023-24
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
8.
9 p, 137.7 KB Higiene i Sistemes d'Autocontrol [103261] / Hernandez Herrero, Maria Manuela ; Roig Sagues, Artur Xavier ; Ripollés Àvila, Carolina ; Rodriguez Lopez, Pedro ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
L'assignatura d'Higiene i Sistemes d'Autocontrol és una assignatura integradora d'altres assignatures que pretén que l'alumnat sigui capaç de desenvolupar un sistema que permeti a la indústria alimentària aplicar i gestionar d'una manera racional les mesures i condicions necessàries per controlar els perills i garantir l'aptitud d'un producte per al consum humà. [...]
Hygiene and Self-Control System integrates different subjects of the Food Science and technology degree. It aims that students can develop a system that allows the food industry to implement and manage rationally the measures and conditions necessary to control hazards and ensure the suitability of a product for human consumption. [...]
La asignatura de Higiene y Sistemas de Autocontrol es una asignatura integradora de otras asignaturas que pretende que el alumnado sea capaz de desarrollar un sistema que permita a la industria alimentaria aplicar y gestionar de una manera racional las medidas y condiciones necesarias para controlar los peligros y garantizar la aptitud de un producto para el consumo humano. [...]

2023-24
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
9.
7 p, 129.9 KB Higiene alimentària [101009] / Hernandez Herrero, Maria Manuela ; Roig Sagues, Artur Xavier ; Ripollés Àvila, Carolina ; Rodriguez Lopez, Pedro ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències
L'assignatura d'Higiene Alimentària és una assignatura integradora d'altres assignatures que pretén que l'alumnat sigui capaç de desenvolupar un sistema que permeti a la indústria alimentària aplicar i gestionar d'una manera racional les mesures i condicions necessàries per a controlar els perills i garantir l'aptitud d'un producte per al consum humà. [...]
Food hygiene is a subject that integrates different matters. The aim is that students can develop a quality system that allows the food industry to implement and manage rationally the measures and conditions necessary to ensure the suitability of a product for human consumption. [...]
La asignatura de Higiene Alimentaria es una asignatura integradora de otras asignaturas que pretende que el alumnado sea capaz de desarrollar un sistema que permita a la industria alimentaria aplicar y gestionar de una manera racional las medidas y condiciones necesarias para controlar los peligros y garantizar la aptitud de un producto para el consumo humano. [...]

2023-24
Grau en Microbiologia [816]
3 documents
10.
14 p, 847.0 KB Effect of Ultra-High-Pressure Homogenization Processing on the Microbiological, Physicochemical, and Sensory Characteristics of Fish Broth / Moisés, Sónia Genuina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Roig Sagués, Artur Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Codina Torrella, Idoia (Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia) ; Hernández Herrero, María Manuela (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The effect of ultra-high-pressure homogenization (UHPH) treatments at 300 MPa at inlet temperatures (T) between 45 and 75 °C on the microbiological, physical, and sensorial characteristics of fish broth was evaluated. [...]
2022 - 10.3390/foods11243969
Foods, Vol. 11 Núm. 24 (december 2022) , p. 3969  

Dipòsit Digital de Documents de la UAB : 124 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.