41.
|
22 p, 769.8 KB |
Influence of particle size and xylanase in corn-soybean pelleted diets on performance, nutrient utilization, microbiota and short-chain fatty acid production in young broilers
/
Melo Duran, Diego Alexander (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
González-Ortiz, Gemma (AB Vista. Marlborough) ;
Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Villagómez Estrada, Sandra (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Bedford, Michael R. (AB Vista. Marlborough) ;
Graham, Hadden (AB Vista. Marlborough) ;
Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The objective of this study was to investigate the effects of particle size and xylanase supplementation in corn-based pellet diets on the performance and digestive traits in young broilers. A total of 512 male Ross 308 broilers were used in a 21-day study. [...]
2020 - 10.3390/ani10101904
Animals, Vol. 10 Núm. 10 (2020) , p. 1904
|
|
42.
|
|
43.
|
10 p, 214.6 KB |
Screening the ability of natural feed ingredients to interfere with the adherence of enterotoxigenic Escherichia coli (ETEC) K88 to the porcine intestinal mucus
/
González-Ortiz, Gemma (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Hermes, Rafael Gustavo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Molist Gasa, Francesc (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Jiménez Díaz, Rufino (Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC)) ;
Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The inhibition of the attachment of bacteria to the intestine by receptor analogues could be a novel approach to prevent enterotoxigenic Escherichia coli (ETEC) K88-induced diarrhoea in piglets. The objective of the present study was to screen the ability of different feed ingredients (FI) to bind to ETEC K88 (adhesion test, AT) and to block its attachment to the porcine intestinal mucus (blocking test, BT) using in vitro microtitration-based models. [...]
2014 - 10.1017/S0007114513003024
The British journal of nutrition, Vol. 111 Núm. 4 (2014) , p. 633-642
|
|
44.
|
|
45.
|
10 p, 125.1 KB |
Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032]
/
Sala Pallarés, Roser ;
Barroeta, Ana Cristina ;
Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Casals Costa, Ramon ;
Ferret, Alfred ;
Milán Sendra, María José ;
Paramio, María Teresa ;
Piedrafita Arilla, Jesús ;
Plaixats i Boixadera, Josefina ;
Such i Martí, Francesc Xavier ;
Pérez Hernández, José Francisco ;
Izquierdo Tugas, Maria Dolors ;
Bartolomé, Jordi ;
Calsamiglia, Sergio ;
Martín Orue, Susana María ;
Llonch Obiols, Pol ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Veterinària
Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. En particular, el mòdul analitzarà l'impacte que poden tenir factors com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i 1 com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i tecnològica dels diferents productes. [...] Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. En particular, el modulo analizará el impacto que pueden tener factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, 1 factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, organoléptica y tecnológica de los diferentes productos. [...]
2019-20 Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
|
|
46.
|
|
47.
|
|
48.
|
10 p, 102.3 KB |
Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032]
/
Sala Pallarés, Roser ;
Barroeta, Ana Cristina ;
López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Casals Costa, Ramon ;
Ferret, Alfred ;
Manteca Vilanova, Xavier ;
Milán Sendra, María José ;
Piedrafita Arilla, Jesús ;
Plaixats i Boixadera, Josefina ;
Such i Martí, Francesc Xavier ;
Pérez Hernández, José Francisco ;
Izquierdo Tugas, Maria Dolors ;
Bartolomé, Jordi ;
Calsamiglia, Sergio ;
Martín Orue, Susana María ;
Salama, Ahmed ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Veterinària
Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. En particular, el mòdul analitzarà l'impacte que poden tenir factors com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i 1 com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i tecnològica dels diferents productes. [...] 1 This module aims to make students aware of the possible ways to improve the quality of animal products from farm. In particular, the module will examine the impact of factors such as nutrition, management, genetics and animal welfare on the nutritional, technological and organoleptic quality of different products. [...] Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. En particular, el modulo analizará el impacto que pueden tener factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, 1 factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, organoléptica y tecnológica de los diferentes productos. [...]
2017-18 Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
|
|
49.
|
257 p, 2.4 MB |
Exploring dietary strategies to enhance feed intake and growth of piglets after weaning by a multidisciplinary approach
/
Blavi Josa, Laia ;
Pérez Hernández, José Francisco, dir. ;
Solà Oriol, David, dir. ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El deslletament és un període d'adaptació i estrès on els porcs poden patir el síndrome post-deslletament, caracteritzat per una baixa ingestió i creixement i per diarrees. És de gran interès per a la indústria porcina la recerca de solucions per incrementar el consum i el creixement després del deslletament. [...] El destete es un periodo de adaptación y estrés donde los cerdos frecuentemente sufren el síndrome post-destete; caracterizado por una baja ingestión y crecimiento, y por diarreas. Es de gran interés para la industria porcina la búsqueda de soluciones para incrementar el consumo y el crecimiento después del destete. [...] Weaning is a period of adaptation and stress where pigs frequently suffer the post-weaning "growth check", characterized by low feed intake, poor growth, and diarrhea. The search for multiple and combined solutions to increase feed consumption and growth performance after weaning is of great practical interest for the swine industry. [...]
Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2016
|
|
50.
|
|