UAB Digital Repository of Documents 7 records found  Search took 0.00 seconds. 
1.
16 p, 681.3 KB Long-Term Feeding of Dairy Goats with 40% Artichoke by-Product Silage Preserves Milk Yield, Nutritional Composition and Animal Health Status / Monllor, Paula (Universidad Miguel Hernández de Elche. Instituto de Investigación e Innovación Agroalimentaria y Agroambiental) ; Zemzmi, Jihed (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Muelas, Raquel (Universidad Miguel Hernández de Elche. Instituto de Investigación e Innovación Agroalimentaria y Agroambiental) ; Roca, Amparo (Universidad Miguel Hernández de Elche. Instituto de Investigación e Innovación Agroalimentaria y Agroambiental) ; Sendra Nadal, Esther (Universidad Miguel Hernández de Elche. Instituto de Investigación e Innovación Agroalimentaria y Agroambiental) ; Romero, Gema (Universidad Miguel Hernández de Elche. Instituto de Investigación e Innovación Agroalimentaria y Agroambiental) ; Díaz, José Ramón (Universidad Miguel Hernández de Elche. Instituto de Investigación e Innovación Agroalimentaria y Agroambiental)
The rational use of agriculture and agro-industrial by-products in ruminant nutrition contributes to greater respect for the environment in addition to a better final product quality. Artichoke crops are widespread in the Mediterranean region but mostly not properly valued. [...]
2023 - 10.3390/ani13223585
Animals, Vol. 13 (november 2023)  
2.
6 p, 851.2 KB Populations of aerobic mesophils and inoculated E. coli during storage of fresh goat's milk cheese treated with high pressure / Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Mor-Mur i Francesch, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sendra Nadal, Esther (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pla Soler, Reyes (M. Teresa Reyes) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Pasteurized goat's milk inoculated with Escherichia coli 405 CECT was manufactured into cheese containing 10 CFU/g. The fresh cheese was treated by combinations of pressure (400, 450, and 500 MPa), temperature (2, 10, and 25°C) and time (5, 10, and 15 min). [...]
1996 - 10.4315/0362-028X-59.6.582
Journal of Food Protection, Vol. 59 Núm. 6 (1996) , p. 582-587  
3.
5 p, 194.2 KB Recent Advances and Trends in the Dairy Field / Saldo Periago, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sendra Nadal, Esther (Universidad Miguel Hernández. Centro de Investigación e Innovación Agroalimentaria y Agroambiental)
Dairy products have been an important part of the human diet for most societies since the Neolithic period. Despite adherence to traditional products such as traditional cheese varieties, which are considered highly prestigious, being important, innovations in dairy products continue. [...]
2022 - 10.3390/foods11131956
Foods, Vol. 11 (july 2022)  
4.
25 p, 4.1 MB Alimentos irradiados / Sendra Nadal, Esther ; Capellas Puig, Marta ; Guamis López, Buenaventura
La industria alimentaria y las administraciones públicas realizan grandes esfuerzos para mejorar el mantenimiento de las condiciones higiénicas y evitar la contaminación de alimentos. Pese a estos esfuerzos siguen produciéndose un gran numero de procesos patológicos relacionados con los alimentos. [...]
2001 - 10.3989/arbor.2001.i661.826
Arbor, Vol. 168, núm. 661 (2001) , p. 129-153  
5.
25 p, 4.1 MB Alimentos irradiados / Sendra Nadal, Esther (Universidad Miguel Hernández de Elche. Departamento de Tecnología Agroalimentaria) ; Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Innovació, Recerca i Transferència en Tecnologies dels Aliments (CIRTTA)) ; Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CeRPTA))
La industria alimentaria y las administraciones públicas realizan grandes esfuerzos para mejorar el mantenimiento de las condiciones higiénicas y evitar la contaminación de alimentos. Pese a estos esfuerzos siguen produciéndose un gran numero de procesos patológicos relacionados con los alimentos. [...]
2001
Arbor, Vol. 168, Núm. 661 (2001) , p. 129-153  
6.
44 p, 429.3 KB Cambios en las características de un queso de cabra sometido a alta presión hidrostática : aceleración de la maduración / Saldo Periago, Jordi ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sendra Nadal, Esther, dir. (Universidad Miguel Hernández de Elche)
La maduración es una de las partes del proceso de elaboración del queso en que pueden realizarse importantes acciones para reducir los costes de producción en la industria quesera. Es un proceso largo que implica mantener unos importantes inmovilizados, invertir en cámaras de maduración capaces de mantener grandes volúmenes, afrontar los costes de refrigeración y el riesgo de aparición de defectos durante el madurado. [...]
The ripening is one of the parts of the manufacture process of cheese in that is possible to carry out important actions to reduce the production costs in the cheese industry. It is a long process that implies support important immobilized, invest in ripening chambers able to hold large volumes, face the refrigeration costs and the defect appearance risk during the ripening. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària, 2002
6 documents
7.
186 p, 9.3 MB Congelación de cuajadas de leche de oveja / Sendra Nadal, Esther ; Mor-Mur i Francesch, Montserrat, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pla Soler, Reyes, (M. Teresa Reyes) dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El trabajo propone la congelación de cuajadas para desestacinalizar la producción de queso duro y semi-duro de leche de oveja. Se aplican como variables de estudio, las condiciones de envasado (en bolsas de polietileno y con cierre manual, en envase barrera bb4. [...]
Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2008  

Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.