UAB Digital Repository of Documents 67 records found  1 - 10nextend  jump to record: Search took 0.00 seconds. 
1.
14 p, 710.7 KB Predicting Chemical Composition and Apparent Total Tract Digestibility on Freeze-Dried Not Ground Faeces Using Near-Infrared Spectroscopy in Pigs / Camp Montoro, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Muns, Ramon (Agri-Food and Biosciences Institute) ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Llanes, Núria (Cooperativa d'Ivars d'Urgell SCCL) ; García Manzanilla, Edgar (University College Dublin. UCD Veterinary Sciences Centre)
Near-infrared reflectance spectroscopy (NIRS) is widely used to predict the nutritional value of raw materials and complete feeds in feed mills. Recently, faecal NIRS was proposed as a fast and cheap method to predict nutrient digestibility to partially replace in vivo digestibility trials. [...]
2023 - 10.3390/ani13132090
Animals, Vol. 13 (june 2023)  
2.
8 p, 120.0 KB Producció Animal Integrada II [102624] / Martin Orue, Susana Maria ; Milan Sendra, Maria Jose ; Paramio Nieto, Maria Teresa ; Such Martí, Francesc Xavier ; Graupera García, Antoni ; Sola Oriol, David ; Castillejos, Lorena ; Llonch Obiols, Pol ; Manuelian, Carmen L ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Els objectius formatius de la Producció Animal Integrada II són: Conèixer la importància de la producció d'aliments al món i els nous reptes a què s'enfronta la ramaderia. Conèixer les necessitats i l'impacte de les instal·lacions i el medi sobre el benestar, la producció i la 1 Conèixer les necessitats i l'impacte de les instal·lacions i el medi sobre el benestar, la producció i la rendibilitat. [...]
The training objectives of Integrated Animal Production II are: • To know the importance of food production in the world and the new challenges fa • To know the needs and the impact of the facilities and the environment on well-be • To know the determining factors of the relationship between animal production an 1 • To know the determining factors of the relationship between animal production an • To know the key factors of the organization and operation of the agricultural comp • To quantify the costs and indicators of economic profitability of the company and This subject participates in the Pilot Test of Teaching in English that is carried out in th (demonstrate knowledge of English to communicate orally and in writing in academic and professional contexts).
Los objetivos formativos de la Producción Animal Integrada II son: • Conocer la importancia de la producción de alimentos en el mundo y los nuevos retos a los que se enfrenta la ganadería. • Conocer las necesidades y el impacto de las instalaciones y el medio sobre el bienestar, la producción y la 1 • Conocer las necesidades y el impacto de las instalaciones y el medio sobre el bienestar, la producción y la rentabilidad. [...]

2023-24
Grau en Veterinària [955]
3 documents
3.
11 p, 130.5 KB Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032] / Salama Fadali, Ahmed ; Barroeta, Ana Cristina ; Caja López, Gerardo ; Casals Costa, Ramon ; Milan Sendra, Maria Jose ; Paramio Nieto, Maria Teresa ; Piedrafita Arilla, Jesus ; Plaixats Boixadera, Josepa ; Sala Pallarés, Roser ; Such Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Maria dels Dolors ; Bartolomé, Jordi ; Calsamiglia Blancafort, Sergio ; Martin Orue, Susana Maria ; Sola Oriol, David ; Castillejos, Lorena ; Casellas Vidal, Joaquim ; Llonch Obiols, Pol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. En particular, el mòdul analitzarà l'impacte que poden tenir factors com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i tecnològica dels diferents productes. [...]
This module aims to make students aware of the possible ways to improve the quality of animal products from farm. In particular, the module will examine the impact of factors such as nutrition, management, genetics and animal welfare on the nutritional, technological and organoleptic quality of different products. [...]
Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. En particular, el modulo analizará el impacto que pueden tener factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, organoléptica y tecnológica de los diferentes productos. [...]

2023-24
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
4.
18 p, 4.1 MB Citrus Flavonoids Supplementation as an Alternative to Replace Zinc Oxide in Weanling Pigs' Diets Minimizing the Use of Antibiotics / Paniagua, Montserrat (Quimidroga . Technical and R&D Department) ; Villagómez Estrada, Sandra (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Crespo, Francisco Javier (HealthTech Bio Actives) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Arís i Giralt, Anna (Unitat mixta d'investigació IRTA-UAB en Sanitat Animal. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Devant, Maria (Unitat mixta d'investigació IRTA-UAB en Sanitat Animal. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Weaning is a stressful period for pigs that causes gastrointestinal disruption and low growth rates. For a long time, zinc oxide at pharmacological doses, along with different antibiotics, has been used prophylactically during this phase to reduce the incidence of these gastrointestinal problems. [...]
2023 - 10.3390/ani13060967
Animals, Vol. 13 (march 2023)  
5.
188 p, 3.0 MB Strategies for the inclusion of olive pomace oil and acid oil in monogastric animal diets / Verge Mèrida, Gerard ; Barroeta, Ana Cristina, dir. ; Solà Oriol, David, dir. ; Sala, Roser, dir.
La tesi inclou un introducció general on s'hi inclou la revisió bibliografia amb la informació més rellevant i actual en relació al tema objecte d'estudi, permetent comprendre el plantejament de la hipòtesi i dels objectius perseguits, així com el disseny experimental. [...]
La tesis incluye una introducción general en la que se incluye la revisión bibliografía con la información más relevante y actual en relación al tema objeto de estudio, permitiendo comprender el planteamiento de la hipótesis y de los objetivos perseguidos, así como el diseño experimental. [...]
The thesis includes a general introduction in which the literature review is included with the most relevant and current information in relation to the subject under study, allowing to understand the approach of the hypothesis and the objectives pursued, as well as the experimental design. [...]

2022  
6.
10 p, 288.3 KB Comparison of how different feed phosphates affect performance, bone mineralization and phosphorus retention in broilers / Hamdi, Manel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Franco-Rosselló, Rosa (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Aligué-Alemany, Rosa (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències Biomèdiques) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The objective of this work was to evaluate the comparative P bio-avalability of different sources of phosphate based on their effects on animal performance, bones mineralization and mineral retention in broilers. [...]
2017 - 10.5424/sjar/2017153-11149
Spanish journal of agricultural research, Vol. 15 Núm. 3 (2017) , p. e0605  
7.
10 p, 347.1 KB Crude and acid oils from olive pomace as alternative fat sources in growing-finishing pigs / Verge-Mèrida, Gerard (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola Ibarz, Francesc (Universitat de Barcelona. Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària) ; Verdú, Marçal (BonÀrea Agrupa. Department of Animal Nutrition and Feed Industry) ; Balart, Marta (BonÀrea Agrupa. Department of Animal Nutrition and Feed Industry) ; Font i Furnols, Maria (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal)
The inclusion of crude and acid oils from olive pomace can lead to more unsaturated meat products and, especially in the case of olive pomace acid oil, achieve a more economically and environmentally sustainable swine production. [...]
2021 - 10.1016/j.animal.2021.100389
Animal, Vol. 15 Núm. 12 (december 2021) , p. 100389  
8.
11 p, 5.1 MB Maize nutrient composition and the influence of xylanase addition / Melo-Durán, D. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; González-Ortiz, G. (AB Vista) ; Villagómez Estrada, Sandra (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Bedford, Michael R (AB Vista) ; Graham, H. (AB Vista) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
This study assessed differences in nutrient composition, physical characteristics, and xylo-oligosaccharide content with or without xylanase treatment by maize genotype and the grain position on the cob. [...]
2021 - 10.1016/j.jcs.2020.103155
Journal of Cereal Science, Vol. 97 (january 2021) , p. 103155  
9.
12 p, 511.5 KB Improving broiler performance at market age regardless of stocking density by using a pre-starter diet / Franco-Rosselló, R. (Trouw Nutrition) ; Navarro-Villa, Alberto (Trouw Nutrition) ; Polo, Javier (APC Europe. S.L.) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; García-Ruiz, A.I. (Trouw Nutrition)
Broiler early nutrition has caught the attention of nutritionists due to the positive correlation between early growth rate and market weight. Early nutrition strategies such as low Ca levels or the use of highly digestible ingredients (e. [...]
2022 - 10.1016/j.japr.2021.100232
Journal of Applied Poultry Research, Vol. 31 Núm. 1 (march 2022) , p. 100232  
10.
8 p, 411.9 KB High levels of standardized ileal digestible amino acids improve feed efficiency in slow-growing pigs at late grower-finisher stage / Camp Montoro, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Muns, Ramon (Agri-Food and Biosciences Institute) ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Llanes, N. (Cooperativa d'Ivars d'Urgell SCCL) ; Manzanilla, E. G. (University College Dublin. UCD Veterinary Sciences Centre)
Slow-growing pigs negatively affect production efficiency in conventional pig farms by increasing the occupation time of the facilities and being a limiting factor for the All-In/All-Out swine production systems. [...]
2022 - 10.1111/jpn.13610
Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, Vol. 106 Núm. 2 (march 2022) , p. 276-283  

UAB Digital Repository of Documents : 67 records found   1 - 10nextend  jump to record:
Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.