UAB Digital Repository of Documents 428 records found  1 - 10nextend  jump to record: Search took 0.01 seconds. 
1.
3 p, 432.9 KB Estratègies de disseny de bombetes LED d'alta lluminositat i baix cost, compatibles amb casquet E27 / Vellvehi Hernández, Miquel (Institut de Microelectrònica de Barcelona) ; Werkhoven, R. J. (Complex Materials (Eindhoven, Països Baixos)) ; Jakovenko, J. (Czech Technical University. Department of Microelectronics) ; Kunen, J. M. G. (Netherlands Organization for Applied Scientific Research (Eindhoven, Països Baixos)) ; Bancken, P. (Philips Lighting (Eindhoven, Països Baixos)) ; Bolt, P J. (Netherlands Organization for Applied Scientific Research (Eindhoven, Països Baixos)) ; Jordà i Sanuy, Xavier (Institut de Microelectrònica de Barcelona) ; Perpinyà, Xavier (Institut de Microelectrònica de Barcelona)
Avui en dia, l'ús de LEDs com a font de llum ofereix una solució més sostenible i eficient comparat amb altres tipus d'il·luminació. Tanmateix, l'eficiència de la bombeta ve limitada per l'eficiència de l'electrònica necessària per alimentar els LEDS i els elements òptics necessaris per obtenir llum blanca. [...]
2019
UAB divulga, Octubre 2019, p. 1-3  
2.
148 p, 1.3 MB Desarrollo de una formulación en polvo a base de Amaranto (Amaranthus cruentus) y canela (Cinnamomum sp) sabor chocolate / Hernández Arizpe, Leticia María, autor. ; Jiménez Salas, Zacarías, supervisor acadèmic. ; López Pedemonte, Tomás, supervisor acadèmic. ; Hernández Herrero, María Manuela, supervisor acadèmic. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments.
La obesidad y las enfermedades crónicas relacionadas con la dieta forman parte de los grandes problemas de salud pública a combatir a nivel mundial. Es posible que, mediante la nutrición, utilizando alimentos que permitan un desarrollo adecuado, se pueda evitar el incremento de dichas enfermedades y se logre que las nuevas generaciones alcancen una mejor calidad de vida. [...]
Obesity and chronic diet-related illnesses are part of the major public health problems to fight globally. It is possible that, using foods that allow for adequate development, the increase of these diseases can be avoided, and the new generations will be able to achieve a better quality of life, Currently there is great interest in developing beverages using natural ingredients that are nutritious and healthy. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
3.
126 p, 2.2 MB Aislamiento y caracterización parcial de bacteriófagos de salmonella spp con potencial aplicación en el biocontrol sobre superficies / Hernández Santiago, Rodrigo, autor. ; Jiménez Salas, Zacarías, supervisor acadèmic. ; Pla Soler, Reyes, (M. Teresa Reyes) supervisor acadèmic. ; Hernández Herrero, María Manuela, supervisor acadèmic. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments.
La inocuidad alimentaria es un tema amplio y relevante que impacta directamente en todos los segmentos de la sociedad, involucra productores, desarrolladores, innovadores, consumidores y gobierno, además de diversos sectores como la industria, la ingeniería y hasta la educación. [...]
Food safety is a broad and relevant issue that directly affects all aspects of society, involving producers, developers, innovators, consumers, and government, as well as various sectors such as industry, engineering, and even education. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
4.
Microbiological safety evaluation of sous-vide treatments at mild temperatures applied to pork loin / Vila Brugalla, Montserrat, autor. ; Roig Sagués, Artur Xavier, supervisor acadèmic. ; Hernández Herrero, María Manuela, supervisor acadèmic. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments.
Actualment s'observa un increment en la utilització de tècniques de cocció a temperatures moderades com la cuina al buit. Donada la possibilitat d'utilitzar aquestes tècniques per a preparar menjars amb antelació i considerant que les dades sobre el comportament microbià en el rang entre 40 i 60 ºC són escasses, hi ha un gran interès en definir la seva seguretat microbiològica. [...]
Actualment s'observa un increment en la utilització de tècniques de cocció a temperatures moderades com la cuina al buit. Donada la possibilitat d'utilitzar aquestes tècniques per a preparar menjars amb antelació i considerant que les dades sobre el comportament microbià en el rang entre 40 i 60 ºC són escasses, hi ha un gran interès en definir la seva seguretat microbiològica. [...]
A raising interest has been detected nowadays in relation to the use of cooking techniques at moderate temperatures like sous-vide cooking. Given the possibility of using these techniques to prepare food in advance, and considering that data on behaviour of bacteria in the range of 40 to 60 °C is scarce, there is great concern in accurately define the microbiological safety of this food. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
5.
19 p, 4.1 MB Characterization, Recombinant Production and Structure-Function Analysis of NvCI, A Picomolar Metallocarboxypeptidase Inhibitor from the Marine Snail Nerita versicolor / Covaleda Cortés, Giovanny (Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí") ; Hernández, Martha (Universidad de Concepción (Xile). Centro de Biotecnología) ; Trejo, Sebastián A. (Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí") ; Mansur, Manuel (Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí") ; Rodríguez Calado, Sergi (Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí") ; Garcia Pardo, Javier (Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí") ; Lorenzo Rivera, Julia (Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí") ; Vendrell i Roca, Josep (Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí") ; Chávez, María Ángeles (Universidad de la Habana. Centro de Estudio de Proteínas) ; Alonso del Rivero, Maday (Universidad de la Habana. Centro de Estudio de Proteínas) ; Avilés, Francesc X. (Francesc Xavier) (Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí") ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular
A very powerful proteinaceous inhibitor of metallocarboxypeptidases has been isolated from the marine snail Nerita versicolor and characterized in depth. The most abundant of four, very similar isoforms, NvCla, was taken as reference and N-terminally sequenced to obtain a 372-nucleotide band coding for the protein cDNA. [...]
2019 - 10.3390/md17090511
Marine Drugs, Vol. 17, Issue 9 (September 2019) , art. 511  
6.
37 p, 1.3 MB Traducción inversa español-japonés : Análisis, proceso y dificultades de la traducción al japonés del cuento popular «La Lechera» / Gomez Alcalde, Mireia ; Hernandez Garcia, Maria Elena, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació
L'objectiu d'aquest treball és analitzar el procés, dificultats i la traducció del conte infantil «La lletera» al japonès. Al llarg de tot el treball es veurà el procés previ a la traducció, és a dir, l'anàlisi del text original y del lector meta, recerca de textos paral·lels, així com l'explicació raonada a la solució donada a tots els problemes de traducció trobats al text. [...]
El objetivo de este trabajo es analizar el proceso, las dificultades y la traducción del cuento infantil de «La Lechera» al japonés. A lo largo del trabajo se verá tanto el proceso previo a la traducción, es decir análisis del texto original y del lector meta, búsqueda de textos paralelos como la explicación razonada a la solución de todos los problemas de traducción encontrados en el texto. [...]
The purpose of this final degree project is to translate the traditional children tale «The milkmaid and the pail» into Japanese and to analyze the process and the difficulties. Throughout the project, things as the previous process to translation which includes the analysis of the original text and the intended reader either the search of parallel texts will be explained. [...]

2019
Traducció i Interpretació [0]  
7.
5 p, 124.1 KB Seguretat i Compressió en IoT [44028] / Hernández Cabronero, Miguel ; Borrego Iglesias, Carlos ; Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria
The goal of this course is to provide an introduction to relevant topics in security and compression in the context of Internet of Things (IoT). The two main areas of focus are: Innovative and recent proposals in relation with data privacy and data integrity (security). [...]
2019-20
Màster Universitari en Internet dels Objectes per a Salut Digital / Internet of Things for e-Health [1391]
3 documents
8.
5 p, 110.7 KB Estàndards en Salut Digital i Interoperabilitat [44020] / Hernández Cabronero, Miguel ; Borrego Iglesias, Carlos ; Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria
The goal of this course is to provide an introduction to standards and protocols in the context of Internet of Things and E-Health (IoT-eH). Successful students will learn about the advantages of standards and become acquainted with some of the most important communication formats and protocols for privacy, secury and safety. [...]
The goal of this subject is to provide an introduction to standards, communication protocols and security protocols concerning Internet-of-Things for E-Health (IoT-eH). Successful students will aquire skills required to make informed decisions regarding the infrastructure of IoT-eH systems. [...]

2019-20
Màster Universitari en Internet dels Objectes per a Salut Digital / Internet of Things for e-Health [1391]
3 documents
9.
15 p, 573.7 KB Déficit ecológico de la cubierta forestal, Estado de México / Orozco Hernández, María Estela (Universidad Autónoma del Estado de México. Facultad de Planeación Urbana y Regional) ; Valdez Pérez, Maria Eugenia (Universidad Autónoma del Estado de México. Centro Universitario Tenancingo) ; Alvarez Arteaga, Gustavo (Universidad Autónoma del Estado de México. Facultad de Planeación Urbana y Regional)
El estudio anticipa déficit de tierras de productividad media para mantener la producción y consumo forestal en el Estado de México. A través de la información documental, estadística, cartográfica y de verificación, se caracteriza el estado de la cubierta y aprovechamiento forestal, y los escenarios de déficit ecológico se determinaron mediante el método de huella ecológica. [...]
The study anticipates deficit land use and average productivity to maintain forest production and consumption in the State of Mexico. Through the documentary, statistical, cartographic and verification information, the state of the forest cover and its use is characterized, and the scenarios of ecological deficit were determined by means of the ecological footprint method. [...]
O estudo prevê défice médio de produtividade da terra para manter a produção e consumo de floresta no estado do México. A capacidade de equilíbrio da terra e impacto da exploração madeireira, expõe o déficit ecológico que sintetiza os efeitos cumulativos, a incapacidade da terra para manter a produção de madeira e fornecimento de madeira ao longo do tempo, adverte intensificação da extração seletiva e declínio na produtividade natural. [...]

2019
Revibec : revista de la Red Iberoamericana de Economia Ecológica, Vol. 30 (2019) , p. 1-15 (Articles)  
10.
4 p, 105.7 KB Aplicació Multidisciplinària d'Una Sola Salut en les Zoonosis Transmeses per Aliments i la Seguretat Alimentària [43759] / Roig Sagués, Artur Xavier ; Calvo Torras, Maria dels Àngels ; Hernández Herrero, María Manuela ; López Sabater, Emilio-Ignacio ; Serratosa Vilageliu, Jordi ; Accensi Alemany, Francesc ; Garrido Castañe, Ignasi ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
El principal objectiu d'aquest mòdul és que l'estudiant sàpiga realitzar una avaluació del risc dels agents zoonoticos, i d'altres agents patògens, transmesos pels aliments. Seguint la base de l'anàlisi del risc en els seus tres components: avaluació, gestió i comunicació, en les diferents sessions teoricopràctiques s'identificaran els principals agents zoonòtics que es transmeten a l'home pel consum d'aliments, analitzant quins són els seus reservoris, les vies més probables de contaminació i la seva incidència en els diferents tipus d'aliments. [...]
El principal objetivo de este módulo es que el estudiante sepa realizar una evaluación del riesgo de los agentes zoonoticos, y de otros agentes patógenos, trasmitidos por los alimentos. Siguiendo la base del analisis del riesgo en sus tres componentes: evaluación, gestion y comunicación, en las diferentes sesiones teórico-prácticas se identificarán los principales agentes zoonóticos que se transmiten al hombre por el consumo de alimentos, analizando cuáles son sus reservorios, las vías más probables de contaminación y su incidencia en los distintos tipos de alimentos. [...]

2019-20
Màster Universitari en Zoonosi i Una Sola Salut (One Health) [1348]
3 documents

UAB Digital Repository of Documents : 428 records found   1 - 10nextend  jump to record:
See also: similar author names
1 Hernandez, Mª. M.
1 Hernàndez, Mª Manuela
1 Hernández, Manuela
3 Hernández, Maria Isabel
1 Hernández, Maria Jesús
1 Hernández, Maria José
1 Hernández, Maria Valdés
1 Hernández, Maria-Cruz
1 Hernández, Mariano
3 Hernández, Marta
3 Hernández, Marta
1 Hernández, Martha
1 Hernández, Martín,
1 Hernández, María
3 Hernández, María Isabel
3 Hernández, María Isabel
6 Hernández, María Isabel, 0000-0002-5689-9698
6 Hernández, María Isabel, 0000-0002-5689-9698
1 Hernández, María V.
1 Hernández, Mauro
1 Hernández, Montserrat
1 Hernández, Mª Manuela
Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.