UAB Digital Repository of Documents 355 records found  beginprevious139 - 148nextend  jump to record: Search took 0.00 seconds. 
139.
14 p, 334.1 KB High Fruit and Vegetable Consumption and Moderate Fat Intake Are Associated with Higher Carotenoid Concentration in Human Plasma / Marhuenda-Muñoz, María (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Rinaldi de Alvarenga, José Fernando (University of São Paulo) ; Hernáez, Álvaro (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Tresserra-Rimbau, Anna (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Martínez-González, Miguel Ángel (Harvard T.H. Chan School of Public Health (Boston, Estats Units d'Amèrica)) ; Salas-Salvadó, Jordi (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Corella, Dolores (Universitat de València) ; Malcampo Manrúbia, Mireia (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Martínez, J. Alfredo (Universidad de Navarra) ; Alonso-Gómez, Ángel María (Instituto de Investigación Sanitaria Bioaraba (Vitoria, País Basc)) ; Wärnberg, Julia (Instituto de Investigación Biomédica de Málaga) ; Vioque, Jesús (Universitat Miguel Hernández) ; Romaguera, Dora (Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant - Fundació FISABIO) ; López-Miranda, José (Instituto Maimónides de Investigación Biomédica de Córdoba) ; Estruch, Ramón (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Tinahones, Francisco J.. (Instituto de Investigación Biomédica de Málaga) ; Lapetra, José (Distrito Sanitario de Atención Primaria de Sevilla) ; Serra-Majem, J. Lluís (Instituto Universitario de Investigaciones Biomédicas y Sanitarias, Las Palmas de Gran Canarias) ; Bueno-Cavanillas, Aurora (Universidad de Granada) ; Tur, Josep Antonio (Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut, Palma) ; Martín, Vicente (Instituto de Biomedicina, León) ; Pintó, Xavier (Hospital Universitari de Bellvitge) ; Delgado-Rodríguez, Miguel (Universidad de Jaén) ; Matía-Martín, Pilar (Instituto de Investigación Sanitaria del Hospital Clínico San Carlos) ; Vidal, Josep (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Vázquez, Clotilde (Hospital Universitario Fundación Jiménez Díaz) ; Daimiel, Lidia (IMDEA Food, Madrid) ; Ros, Emilio (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Serra-Mir, Mercè (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Vázquez-Ruiz, Zenaida (Instituto de Investigación Sanitaria de Navarra) ; Nishi, Stephanie K. (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Sorlí, José V (Universitat de València) ; Zomeño, María Dolores (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Zulet, M. Angeles (IMDEA Food, Madrid) ; Vaquero-Luna, Jessica (Instituto de Investigación Sanitaria Bioaraba (Vitoria, País Basc)) ; Carabaño-Moral, Rosa (Distrito de Atención Primaria Costa del Sol) ; Notario-Barandiaran, Leyre (Universitat Miguel Hernández) ; Morey, Marga (Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant - Fundació FISABIO) ; García-Rios, Antonio (Instituto Maimónides de Investigación Biomédica de Córdoba) ; Gómez Pérez, Ana María (Instituto de Investigación Biomédica de Málaga) ; Santos-Lozano, José Manuel (Distrito Sanitario de Atención Primaria de Sevilla) ; Buil-Cosiales, Pilar (Servicio Navarro de Salud Osasunbidea) ; Basora, Josep (Universitat Rovira i Virgili) ; Portolés, Olga (Universitat de València) ; Schröder, Helmut (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Abete, Itziar (IMDEA Food, Madrid) ; Salaverria-Lete, Itziar (Instituto de Investigación Sanitaria Bioaraba (Vitoria, País Basc)) ; Toledo, Estefania (Instituto de Investigación Sanitaria de Navarra) ; Babio, Nancy (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Fitó, Montserrat (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Martínez-Huélamo, Miriam (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Lamuela-Raventós, Rosa M.. (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Universitat Autònoma de Barcelona
Carotenoids are pigments contained mainly in fruit and vegetables (F&V) that have beneficial effects on cardiometabolic health. Due to their lipophilic nature, co-ingestion of fat appears to increase their bioavailability via facilitating transfer to the aqueous micellar phase during digestion. [...]
2021 - 10.3390/antiox10030473
Antioxidants, Vol. 10 (march 2021)  
140.
10 p, 2.2 MB Sarcoptic mange in wild ruminants in Spain : solving the epidemiological enigma using microsatellite markers / Moroni, Barbara (University of Turin. Department of Veterinary Science) ; Angelone, Samer (University of Zurich. Department of Evolutionary Biology and Environmental Studies) ; Pérez Jiménez, Jesús María (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge) ; Molinar Min, Anna Rita (University of Turin. Department of Veterinary Science) ; Pasquetti, Mario (University of Turin. Department of Veterinary Science) ; Tizzani, Paolo (University of Turin. Department of Veterinary Science) ; López Olvera, Jorge R. (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge) ; Valldeperes, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge) ; Granados Torres, José Enrique (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge) ; Lavín González, Santiago (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge) ; Mentaberre García, Gregorio (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge) ; Camacho-Sillero, Leonor (Junta de Andalucía. Programa Vigilancia Epidemiológica Fauna Silvestre, Consejería Agricultura, Ganadería, Pesca y Desarrollo Sostenible) ; Martínez-Carrasco, Carlos (Universidad de Murcia. Departamento de Sanidad Animal) ; Oleaga, Alvaro (S.E.R.P.A. Sociedad de Servicios del Principado de Asturias) ; Candela, Mónica G (Universidad de Murcia. Departamento de Sanidad Animal) ; Meneguz, Pier Giuseppe (University of Turin. Department of Veterinary Science) ; Rossi, Luca (University of Turin. Department of Veterinary Science)
In Spain, sarcoptic mange was first described in native wildlife in 1987 in Cazorla Natural Park, causing the death of nearly 95% of the local native population of Iberian ibex (Capra pyrenaica). Since then, additional outbreaks have been identified in several populations of ibex and other wild ungulate species throughout the country. [...]
2021 - 10.1186/s13071-021-04673-x
Parasites & vectors, Vol. 14 (march 2021)  
141.
11 p, 1.2 MB Blood Biomarkers to Predict Long-Term Mortality after Ischemic Stroke / Ramiro, Laura (Hospital Universitari Vall d'Hebron. Institut de Recerca) ; Abraira del Fresno, Laura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina) ; Quintana, Manuel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina) ; García-Rodríguez, Paula (Hospital Universitari Vall d'Hebron. Institut de Recerca) ; Santamarina, Estevo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina) ; Álvarez Sabín, José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina) ; Zaragoza, Josep (Hospital de Tortosa Verge de la Cinta) ; Hernández-Pérez, María (Institut Germans Trias i Pujol. Hospital Universitari Germans Trias i Pujol) ; Ustrell, Xavier (Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona) ; Lara-Rodríguez, Blanca (Hospital Universitari de Bellvitge) ; Terceño, Mikel (Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta) ; Bustamante, Alejandro (Institut Germans Trias i Pujol. Hospital Universitari Germans Trias i Pujol) ; Montaner, Joan (Hospital Universitari Vall d'Hebron. Institut de Recerca)
Stroke is a major cause of disability and death globally, and prediction of mortality represents a crucial challenge. We aimed to identify blood biomarkers measured during acute ischemic stroke that could predict long-term mortality. [...]
2021 - 10.3390/life11020135
Life, Vol. 11 (february 2021)  
142.
19 p, 144.8 KB Conclusiones al I Congreso Internacional "Relaciones entre España y China (1575-2005)" / Cervera Jiménez, José Antonio (El Colegio de México. Centro de Estudios de Asia y África) ; Elizalde Pérez-Grueso, María Dolores (Consejo Superior de Investigaciones Científicas (Espanya). Grupo de Estudios sobre Asia y el Pacífico (GAP)) ; Bregolat Obiols, Eugenio (Espanya. Embajada (Xina)) ; Jensana Tanehashi, Amadeo (Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Humanitats) ; Golden, Seán 1948- (Universitat Autònoma de Barcelona)
Congreso celebrado en Pamplona el 24-25 de noviembre de 2008.
2008
Huarte de San Juan. Geografía e historia, Núm. 15 (2008) , p. 189-208  
143.
66 p, 1.5 MB Localització de Mycroft, l'assistent virtual de codi obert : traducció de productes digitals / Alvaro Garcia, Carla ; Basterrica Beloqui, Ada ; Fontanils Jiménez, Farners ; Craiu, Claudia Nicoleta ; Oliver Pérez, María Sol ; Martín Mor, Adrià, coord. (Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació)
Els assistents virtuals són un software cada cop més estès i en constant desenvolupament. En aquest marc, un grup de col·laboradors de Softcatalà va engegar un projecte per localitzar Mycroft, un assistent virtual de codi obert, amb l'objectiu d'oferir un assistent virtual en català inexistent fins al moment. [...]
Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2020-2021
Màster Universitari en Tradumàtica: Tecnologies de la Traducció [1350]  
144.
16 p, 704.6 KB Hasta que los astros se alineen : espacios, cuerpos y tecnología en la trilogía de Claudia Aboaf / Pérez Gras, María Laura (Universidad de Buenos Aires)
Identificamos dos nuevas tendencias de la última década en la narrativa especulativa argentina: una mayor visibilidad de la escritura de mujeres dentro de la creciente presencia de la ciencia ficción en el país y una apertura temática a los problemas ecológicos. [...]
We identify two new trends of the last decade in Argentine speculative narrative: a greater visibility of women's writing within the growing presence of science fiction in the country and a thematic openness to ecological problems. [...]
Identifiquem dues noves tendències de la darrera dècada en la narrativa especulativa argentina: una major visibilitat de l'escriptura de dones dins de la creixent presència de la ciència-ficció al país i una obertura temàtica als problemes ecològics. [...]

2020 - 10.5565/rev/mitologias.747
Mitologías hoy, Vol. 22 (2020) , p. 175-190 (Dossier)  
145.
31 p, 316.7 KB La batalla entre el bien y el mal en la "Historia general y natural de Las Indias" de Gonzalo Fernández de Oviedo / Guillamón Pérez, Ana María (Universitat de Barcelona)
Para Oviedo, América fue la Tierra Prometida, el Jardín edénico, pero también el Imperio del Demonio. Su Historia General y Natural de las Indias, tan omniabarcadora, minuciosa, y tan moral, representó el choque de estos dos escenarios; la pugna librada en el Nuevo Mundo entre las fuerzas del Bien y el Mal, ambas protagónicas en su intransigente crónica. [...]
For Oviedo, America was the Promised Land, the Edenic Garden, but also the Demon Empire. His Historia General y Natural de las Indias, so comprehensive thorough, and so moral, represented the clash of these two scenarios; the struggle waged in the New World between the forces of Good and Evil, both protagonists in their voluminous chronicle. [...]

2020 - 10.5565/rev/nueind.66
Nuevas de Indias, Vol. 5 (2020) , p. 1-31 (Artículos)  
146.
176 p, 2.1 MB "La revolución de la carne" : ideación y preproducción de un corto documental / Gil Pérez, Maria ; Esteve Pardo, Agustí, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació
La revolució de carn és un projecte de curt documental que tracta sobre el fenomen de la indústria de les alternatives a la carn animal en el mercat. Aquest projecte realitza un estudi tant del gènere documental com de la temàtica tractada a més de la realització de tot el procés de preproducció del documental i l'enregistrament d'algunes de les entrevistes proposades.
La revolución de carne es un proyecto de corto documental que trata sobre el fenómeno de la industria de las alternativas a la carne animal en el mercado. Este proyecto realiza un estudio tanto del género documental como de la temática tratada, además de la realización de todo el proceso de preproducción del documental y la grabación de algunas de las entrevistas propuestas.
The Meat Revolution is a short documentary project about the phenomenon of the animal meat alternatives industry on the market. This project includes a study of both the documentary genre and the alternative and meat industry subject, it also includes the realization of the entire pre-production process of the documentary and the recording of some of the proposed interviews.

2020
Grau en Comunicació Audiovisual [968]  
147.
8 p, 176.7 KB Flash : 99%...What??? / Ávila Muñoz, Raquel ; Mediavilla, Jorge Clemente (Universidad Complutense de Madrid) ; Pérez-Luque Maricalva, María José (ESNE-Escuela Universitaria de Diseño, Innovación, y Tecnología (Madrid))
A finales de 2020 Flash dejará de funcionar en Chrome. Planteamos la posibilidad de que esta herramienta, que marcó toda una época, pase a la historia recordada con los tintes negativos de la frase "Flash: 99% bad" de Nielsen y las 6 razones de Jobs para no utilizar esta tecnología en sus dispositivos móviles. [...]
Google Chrome will stop supporting Flash by the end of 2020. We consider the possibility that this tool, which defined an entire era of web design, will go down in history remembered in negative terms like those in Nielsen's "Flash: 99% bad" and Jobs' reasons for avoiding this technology on Apple's mobile devices. [...]

2020 - 10.5565/rev/grafica.184
Grafica, Vol. 8 Núm. 16 (2020) , p. 29-35 (Investigación)  
148.
11 p, 1.0 MB Histopathology, microbiology and the inflammatory process associated with Sarcoptes scabiei infection in the Iberian ibex, Capra pyrenaica / Espinosa, José (Universidad de Jaén. Departamento de Biología Animal, Biología Vegetal y Ecología) ; Pérez Jiménez, Jesús María (Universidad de Jaén. Departamento de Biología Animal, Biología Vegetal y Ecología) ; Ráez-Bravo, Arián (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge) ; López Olvera, Jorge R. (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge) ; Lavín González, Santiago (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge) ; Tvarijonaviciute, Asta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals) ; Cano-Manuel, Francisco Javier (Espacio Natural Sierra Nevada) ; Granados Torres, José Enrique (Espacio Natural Sierra Nevada) ; Fandos, Paulino (Agencia de Medio Ambiente y Agua, Isla de la Cartuja) ; Soriguer, Ramón C. (Estación Biológica de Doñana) ; Romero, Diego (Universidad de Murcia. Área de Toxicología) ; Velarde, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge)
Sarcoptic mange has been identified as the most significant infectious disease affecting the Iberian ibex (Capra pyrenaica). Despite several studies on the effects of mange on ibex, the pathological and clinical picture derived from sarcoptic mange infestation is still poorly understood. [...]
2017 - 10.1186/s13071-017-2542-5
Parasites & vectors, Vol. 10 Núm. 1 (Desembre 2017) , p. 596  

UAB Digital Repository of Documents : 355 records found   beginprevious139 - 148nextend  jump to record:
See also: similar author names
12 Perez, M.
2 Perez, M.A.D.
2 Perez, M.J.
4 Perez, M.P.
8 Perez, M.V.
1 Perez, Mario
10 Perez, Mercè
1 Perez, Miguel Angel Diaz
21 Perez, Mónica
12 PÉrez, M.
12 Pérez, M.
1 Pérez, M.C.
2 Pérez, M.J.
1 Pérez, M.L.
1 Pérez, M.M.
4 Pérez, M.P.
1 Pérez, Macarena
1 Pérez, Maite
1 Pérez, Manuela
1 Pérez, Mar
3 Pérez, Marc
3 Pérez, Maria Luisa
1 Pérez, Mariel V.
1 Pérez, Mario
5 Pérez, Marta
1 Pérez, Marta,
2 Pérez, María Angeles
6 Pérez, María José
1 Pérez, María Pardo
2 Pérez, María-Llanos
1 Pérez, Mayra
1 Pérez, Mercedes
10 Pérez, Mercè
1 Pérez, Mª Rocío
21 Pérez, Mònica
21 Pérez, Mónica
Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.