Depósito Digital de Documentos de la UAB Encontrados 5 registros  La búsqueda tardó 0.00 segundos. 
1.
14 p, 334.1 KB High Fruit and Vegetable Consumption and Moderate Fat Intake Are Associated with Higher Carotenoid Concentration in Human Plasma / Marhuenda-Muñoz, María (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Rinaldi de Alvarenga, José Fernando (University of São Paulo) ; Hernáez, Álvaro (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Tresserra-Rimbau, Anna (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Martínez-González, Miguel Ángel (Harvard T.H. Chan School of Public Health (Boston, Estats Units d'Amèrica)) ; Salas-Salvadó, Jordi (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Corella, Dolores (Universitat de València) ; Malcampo Manrúbia, Mireia (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Martínez, J. Alfredo (Universidad de Navarra) ; Alonso-Gómez, Ángel María (Instituto de Investigación Sanitaria Bioaraba (Vitoria, País Basc)) ; Wärnberg, Julia (Instituto de Investigación Biomédica de Málaga) ; Vioque, Jesús (Universitat Miguel Hernández) ; Romaguera, Dora (Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant - Fundació FISABIO) ; López-Miranda, José (Instituto Maimónides de Investigación Biomédica de Córdoba) ; Estruch, Ramón (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Tinahones, Francisco J.. (Instituto de Investigación Biomédica de Málaga) ; Lapetra, José (Distrito Sanitario de Atención Primaria de Sevilla) ; Serra-Majem, J. Lluís (Instituto Universitario de Investigaciones Biomédicas y Sanitarias, Las Palmas de Gran Canarias) ; Bueno-Cavanillas, Aurora (Universidad de Granada) ; Tur, Josep Antonio (Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut, Palma) ; Martín, Vicente (Instituto de Biomedicina, León) ; Pintó, Xavier (Hospital Universitari de Bellvitge) ; Delgado-Rodríguez, Miguel (Universidad de Jaén) ; Matía-Martín, Pilar (Instituto de Investigación Sanitaria del Hospital Clínico San Carlos) ; Vidal, Josep (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Vázquez, Clotilde (Hospital Universitario Fundación Jiménez Díaz) ; Daimiel, Lidia (IMDEA Food, Madrid) ; Ros, Emilio (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Serra-Mir, Mercè (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Vázquez-Ruiz, Zenaida (Instituto de Investigación Sanitaria de Navarra) ; Nishi, Stephanie K. (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Sorlí, José V (Universitat de València) ; Zomeño, María Dolores (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Zulet, M. Angeles (IMDEA Food, Madrid) ; Vaquero-Luna, Jessica (Instituto de Investigación Sanitaria Bioaraba (Vitoria, País Basc)) ; Carabaño-Moral, Rosa (Distrito de Atención Primaria Costa del Sol) ; Notario-Barandiaran, Leyre (Universitat Miguel Hernández) ; Morey, Marga (Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant - Fundació FISABIO) ; García-Rios, Antonio (Instituto Maimónides de Investigación Biomédica de Córdoba) ; Gómez Pérez, Ana María (Instituto de Investigación Biomédica de Málaga) ; Santos-Lozano, José Manuel (Distrito Sanitario de Atención Primaria de Sevilla) ; Buil-Cosiales, Pilar (Servicio Navarro de Salud Osasunbidea) ; Basora, Josep (Universitat Rovira i Virgili) ; Portolés, Olga (Universitat de València) ; Schröder, Helmut (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Abete, Itziar (IMDEA Food, Madrid) ; Salaverria-Lete, Itziar (Instituto de Investigación Sanitaria Bioaraba (Vitoria, País Basc)) ; Toledo, Estefania (Instituto de Investigación Sanitaria de Navarra) ; Babio, Nancy (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Fitó, Montserrat (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Martínez-Huélamo, Miriam (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Lamuela-Raventós, Rosa M.. (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Universitat Autònoma de Barcelona
Carotenoids are pigments contained mainly in fruit and vegetables (F&V) that have beneficial effects on cardiometabolic health. Due to their lipophilic nature, co-ingestion of fat appears to increase their bioavailability via facilitating transfer to the aqueous micellar phase during digestion. [...]
2021 - 10.3390/antiox10030473
Antioxidants, Vol. 10 (march 2021)  
2.
11 p, 1.3 MB Metabolites related to purine catabolism and risk of type 2 diabetes incidence; modifying effects of the TCF7L2-rs7903146 polymorphism / Papandreou, Christopher (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Li, Jun (Harvard T.H. Chan School of Public Health (Boston, Estats Units d'Amèrica)) ; Liang, Liming (Harvard T.H. Chan School of Public Health (Boston, Estats Units d'Amèrica)) ; Bulló, Mònica (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Zheng, Yan (Harvard T.H. Chan School of Public Health (Boston, Estats Units d'Amèrica)) ; Ruiz-Canela, Miguel (Universidad de Navarra) ; Yu, Edward (Harvard T.H. Chan School of Public Health (Boston, Estats Units d'Amèrica)) ; Guasch-Ferré, Marta (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Razquin, Cristina (Universidad de Navarra) ; Clish, Clary (Massachusetts Institute of Technology) ; Corella, Dolores (Universitat de València) ; Estruch, Ramón (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Ros, Emilio (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Fitó, Montserrat (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Arós, Fernando (Arabako Unibertsitate Ospitalea) ; Serra-Majem, Lluís (Universidad de Las Palmas de Gran Canaria) ; Rosique, Nuria (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Martínez-González, Miguel A. (Harvard T.H. Chan School of Public Health (Boston, Estats Units d'Amèrica)) ; Hu, Frank B. (Harvard Medical School) ; Salas-Salvadó, Jordi (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Universitat Autònoma de Barcelona
Studies examining associations between purine metabolites and type 2 diabetes (T2D) are limited. We prospectively examined associations between plasma levels of purine metabolites with T2D risk and the modifying effects of transcription factor-7-like-2 (TCF7L2) rs7903146 polymorphism on these associations. [...]
2019 - 10.1038/s41598-019-39441-6
Scientific reports, Vol. 9 Núm. 1 (january 2019) , p. 2892  
3.
9 p, 1.4 MB Type 2 diabetes and cognitive impairment in an older population with overweight or obesity and metabolic syndrome : baseline cross-sectional analysis of the PREDIMED-plus study / Mallorquí-Bagué, Núria (Hospital Universitari de Bellvitge) ; Lozano Madrid, María (Hospital Universitari de Bellvitge) ; Toledo, Estefania (Instituto de Salud Carlos III) ; Corella, Dolores (Universitat de València. Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal) ; Salas-Salvadó, Jordi (Instituto de Salud Carlos III) ; Cuenca-Royo, Aida (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Vioque, Jesús (Universidad Miguel Hernández de Elche. Departamento de Salud Pública, Historia de la Ciencia y Ginecología) ; Romaguera, Dora (Instituto de Salud Carlos III) ; Martínez, J. Alfredo (Instituto de Salud Carlos III) ; Wärnberg, Julia (Universidad de Málaga) ; López-Miranda, José (Instituto de Salud Carlos III) ; Estruch, Ramón (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Bueno-Cavanillas, Aurora (Instituto de Salud Carlos III) ; Alonso-Gómez, Ángel María (Instituto de Salud Carlos III) ; Tur, Josep Antonio (Instituto de Salud Carlos III) ; Tinahones, Francisco J.. (Instituto de Salud Carlos III) ; Serra Majem, Lluís (Instituto de Salud Carlos III) ; Martín, Vicente (Instituto de Salud Carlos III) ; Lapetra, José (Instituto de Salud Carlos III) ; Vázquez, Clotilde (Instituto de Salud Carlos III) ; Pintó, Xavier (Instituto de Salud Carlos III) ; Vidal, Josep (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Daimiel, Lidia (Universidad CEU San Pablo) ; Gaforio, José J (Universidad de Jaén) ; Matía Martín, Pilar (Hospital Clínico San Carlos (Madrid)) ; Ros, Emilio (Instituto de Salud Carlos III) ; Granero, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut) ; Buil-Cosiales, Pilar (Instituto de Salud Carlos III) ; Barragán, Rocío (Universitat de València. Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal) ; Bulló, Mònica (Instituto de Salud Carlos III) ; Castañer, Olga (Instituto de Salud Carlos III) ; García-de-la-Hera, Manoli (Universidad Miguel Hernández de Elche) ; Yañez Juan, Aina (Universitat de les Illes Balears) ; Abete, Itziar (Instituto de Salud Carlos III) ; García-Rios, Antonio (Instituto de Salud Carlos III) ; Ruiz-Canela, Miguel (Instituto de Salud Carlos III) ; Díaz-López, Andrés (Instituto de Salud Carlos III) ; Jiménez-Murcia, Susana (Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge) ; Martínez-González, Miguel A. (Instituto de Salud Carlos III) ; De La Torre, Rafael (Instituto de Salud Carlos III) ; Fernández-Aranda, Fernando (Hospital Universitari de Bellvitge)
This study cross-sectionally examines in the elderly population: (a) the association of type 2 diabetes with executive function (EF); (b) the effect of BMI on both type 2 diabetes and EF; (c) the association between glycaemia control and EF in type 2 diabetes. [...]
2018 - 10.1038/s41598-018-33843-8
Scientific reports, Vol. 8 (October 2018) , art. 16128  
4.
8 p, 370.0 KB Blood pressure values and depression in hypertensive individuals at high cardiovascular risk / Mejia-Lancheros, Cilia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pediatria, Obstetrícia i Ginecologia i Medicina Preventiva i Salut Pública) ; Estruch, Ramón (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Martínez-González, Miguel Angel (Universidad de Navarra) ; Salas-Salvadó, Jordi (Hospital Universitari Sant Joan de Reus (Tarragona)) ; Corella, Dolores (Universitat de València. Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal) ; Gómez-Gracia, Enrique (Universidad de Málaga. Departamento de Medicina y Dermatología) ; Fiol-Sala, Miquel (Universitat de les Illes Balears. Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut) ; Fitó, Montse (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Arós, Fernando (Arabako Unibertsitate Ospitalea (Vitoria, País Basc)) ; Serra-Majem, Lluis (Universidad de Las Palmas de Gran Canaria) ; Pintó, Xavier (Hospital Universitari de Bellvitge) ; Basora, Josep (Institut Català de la Salut) ; Sorlí, José V (Institut Valencià de la Salut) ; Muñoz, Miguel-Angel (Institut Català de la Salut)
Hypertension and depression are both important risk factors for cardiovascular diseases. Nevertheless, the association of blood pressure on and depression has not been completely established. This study aims to analyze whether depression may influence the control of blood pressure in hypertensive individuals at high cardiovascular risk. [...]
2014 - 10.1186/1471-2261-14-109
BMC Cardiovascular disorders, Vol. 14 (august 2014)  
5.
65 p, 523.4 KB Estudio de los hábitos alimentarios en población universitaria y sus condicionantes / Riba i Sicart, Montserrat ; Mora Ventura, María Teresa, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Raich, Rosa M., , dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Clínica i de la Salut) ; Serra Majem, Lluís, dir.
Objetivo: Conocer los hábitos alimentarios de los estudiantes universitarios y la influencia de sus condicionantes. Material y Método: La población estudiada ha sido todos los estudiantes que asisten a clase de las facultades de Psicología y de Veterinaria de la Universidad Autónoma de Barcelona entre 18 y 25 años. [...]
Objective: To investigate university students' food habits and the factors determining these. Materials and Methods: A study of 1062 Veterinary and Psychology students at the Universitat Autònoma de Barcelona between 18 and 25 years was carried out. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2002
4 documentos

¿Le interesa recibir alertas sobre nuevos resultados de esta búsqueda?
Defina una alerta personal vía correo electrónico o subscríbase al canal RSS.