Depósito Digital de Documentos de la UAB Encontrados 53 registros  1 - 10siguientefinal  ir al registro: La búsqueda tardó 0.00 segundos. 
1.
6 p, 662.0 KB Shared risk factors for -19 and preeclampsia in the first trimester : An observational study / Serrano, Berta (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Mendoza, Manel (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Garcia-Aguilar, Paula (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Bonacina, Erika (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Garcia-Ruiz, Itziar (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Garcia-Manau, Pablo (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Gil, Judit (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Armengol-Alsina, Mireia (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Fernández-Hidalgo, Nuria (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Sulleiro Igual, Elena (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Lopez Martinez, Rosa (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Ricart, Marta (Institut Germans Trias i Pujol. Hospital Universitari Germans Trias i Pujol) ; Martin, Lourdes (Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona) ; Lopez-Quesada, Eva (Hospital Universitari MútuaTerrassa (Terrassa, Catalunya)) ; Vives, Angels (Universitat Internacional de Catalunya) ; Maroto, Anna (Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta) ; Maiz, Nerea (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Suy, Anna (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Carreras Moratonas, Elena (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Universitat Autònoma de Barcelona
The association between preeclampsia and coronavirus disease 2019 (COVID-19) is under study. Previous publications have hypothesized the existence of shared risk factors for both conditions or a deficient trophoblastic invasion as possible explanations for this association. [...]
2022 - 10.1111/aogs.14371
Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica, Vol. 101 (may 2022) , p. 803-808  
2.
7 p, 116.2 KB Higiene i Inspecció dels Aliments [102632] / Roig Sagues, Artur Xavier ; Hernandez Herrero, Maria Manuela ; López Sabater, Emilio-Ignacio ; Rodriguez Jerez, Jose Juan ; Ripollés Àvila, Carolina ; Grau García, Simó ; Martínez Moreno, Maria Rosa ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Al finalitzar l'assignatura l'alumne haurà de: Valorar la innocuïtat i comestibilitat dels aliments elaborats als establiments alimentaris i emetre dictàmens sobre la seva aptitud per al consum Auditar els requisits higiènics que han de complir les diferents establiments alimentaris Implementar el sistema d'autocontrol d'una industria alimentària Dissenyar i aplicar els sistemes APPCC als processos d'elaboració dels diferents productes 1 Dissenyar i aplicar els sistemes APPCC als processos d'elaboració dels diferents productes alimentosos i auditar el seu correcte funcionament Dictaminar sobre la idoneïtat pel sacrifici dels animals d'abastament Dictaminar sobre la idoneïtat pel consum dels productes obtinguts dels animals sacrificats als Escorxadors.
At the end of the course the student will be able to: Assess the safety and quality of foods prepared in food-processing establishments and issue opinions on their suitability for human consumption Auditing the hygienic requirements that different food-processing establishments must fulfil Implement the self-control system in a food industry Design and apply the HACCP systems to the elaboration processes of food products and audit that it works properly Determine the suitability of animals for slaughter and the suitability for the consumption of the products 1 Determine the suitability of animals for slaughter and the suitability for the consumption of the products obtained from these animals in the slaughterhouses.
Al finalizar la asignatura el alumno deberá saber: Valorar la inocuidad y comestibilidad de los alimentos elaborados en los establecimientos alimentarios y emitir dictámenes sobre su aptitud para el consumo Auditar los requisitos higiénicos que deben cumplir las diferentes establecimientos alimentarios Implementar el sistema de autocontrol de una industria alimentaria 1 Implementar el sistema de autocontrol de una industria alimentaria Diseñar y aplicar los sistemas APPCC a los procesos de elaboración de los diferentes productos alimenticios y auditar su correcto funcionamiento Dictaminar sobre la idoneidad para el sacrificio de los animales de abasto Dictaminar sobre la idoneidad para el consumo de los productos obtenidos de los animales sacrificados en los mataderos.

2023-24
Grau en Veterinària [955]
3 documentos
3.
256 p, 1.4 MB Islam, género y esfera pública : la identificación religiosa y la participación social y política de mujeres en Barcelona / Martínez Cuadros, Rosa ; Griera i Llonch, Ma. del Mar, 1978-, dir. ; Astor, Avi, dir.
Aquesta tesi doctoral és un estudi sociològic sobre les experiències de dones que participen activament a l'esfera pública, ja sigui afirmant o rebutjant la seva identificació religiosa, a la ciutat de Barcelona. [...]
Esta tesis doctoral es un estudio sociológico sobre las experiencias de mujeres que participan activamente en la esfera pública, ya sea afirmando o rechazando su identificación religiosa, en la ciudad de Barcelona. [...]
This doctoral thesis is an in-depth sociological study of the experiences of women who actively participate in the public sphere, either asserting or rejecting their religious identification, in the city of Barcelona. [...]

2022  
4.
14 p, 458.9 KB El Portfolio europeo de las lenguas como herramienta metodológica en el enfoque AICLE / Martínez Feito, Rosa Ángeles
Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Publicacions, 2011
AICLE - CLIL - EMILE : educació plurilingüe. Experiencias, research & polítiques, 2011, p. 229-242  
5.
15 p, 2.4 MB Pluralismo religioso, género y diversidad sexual en el tejido asociativo local de Catalunya / Cazarin, Rafael (Universitat Autònoma de Barcelona) ; Albert Blanco, Victor (Universitat Autònoma de Barcelona) ; Martínez-Cuadros, Rosa (Universitat Autònoma de Barcelona) ; Delgado-Molina, Cecilia (Universitat Autònoma de Barcelona) ; ISOR (Investigacions en Sociologia de la Religió)
Este informe presenta una investigación llevada a cabo por miembros del grupo Investigaciones en Sociología de la Religión (ISOR-UAB), con el apoyo del programa de ayudas RELIG de la Generalitat de Cataluña. [...]
Barcelona ISOR Investigacions en Sociologia de la Religió 2022 (Informe ejecutivo ; 1)
2 documentos
6.
7 p, 115.7 KB Higiene i Inspecció dels Aliments [102632] / Roig Sagués, Artur Xavier ; Hernandez Herrero, María Manuela ; López Sabater, Emilio Ignacio ; Rodriguez Jerez, José Juan ; Ripollés Àvila, Carolina ; Grau García, Simó ; Martínez Moreno, Maria Rosa ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Al finalitzar l'assignatura l'alumne haurà de: Valorar la innocuïtat i comestibilitat dels aliments elaborats als establiments alimentaris i emetre dictàmens sobre la seva aptitud per al consum Auditar els requisits higiènics que han de complir les diferents establiments alimentaris Implementar el sistema d'autocontrol d'una industria alimentària Dissenyar i aplicar els sistemes APPCC als processos d'elaboració dels diferents productes 1 Dissenyar i aplicar els sistemes APPCC als processos d'elaboració dels diferents productes alimentosos i auditar el seu correcte funcionament Dictaminar sobre la idoneïtat pel sacrifici dels animals d'abastament Dictaminar sobre la idoneïtat pel consum dels productes obtinguts dels animals sacrificats als Escorxadors.
At the end of the course the student will be able to: Assess the safety and quality of foods prepared in food-processing establishments and issue opinions on their suitability for human consumption Auditing the hygienic requirements that different food-processing establishments must fulfil Implement the self-control system in a food industry Design and apply the HACCP systems to the elaboration processes of food products and audit that it works properly Determine the suitability of animals for slaughter and the suitability for the consumption of the products obtained from these animals in the slaughterhouses.
Al finalizar la asignatura el alumno deberá saber: Valorar la inocuidad y comestibilidad de los alimentos elaborados en los establecimientos alimentarios y emitir dictámenes sobre su aptitud para el consumo Auditar los requisitos higiénicos que deben cumplir las diferentes establecimientos alimentarios Implementar el sistema de autocontrol de una industria alimentaria Diseñar y aplicar los sistemas APPCC a los procesos de elaboración de los diferentes productos 1 Diseñar y aplicar los sistemas APPCC a los procesos de elaboración de los diferentes productos alimenticios y auditar su correcto funcionamiento Dictaminar sobre la idoneidad para el sacrificio de los animales de abasto Dictaminar sobre la idoneidad para el consumo de los productos obtenidos de los animales sacrificados en los mataderos.

2022-23
Grau en Veterinària [955]
3 documentos
7.
11 p, 2.2 MB Trends in Diagnosis of Alpha-1 Antitrypsin Deficiency Between 2015 and 2019 in a Reference Laboratory / Belmonte, Irene (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Núñez, Alexa (Universitat Autònoma de Barcelona) ; Barrecheguren, Miriam (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Esquinas, Cristina (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Pons Delgado, Mònica (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Lopez Martinez, Rosa (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Ruiz, Gerard (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Blanco-Grau, Albert (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Ferrer-Costa, Roser (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Genescà Ferrer, Joan (Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Hepáticas y Digestivas) ; Miravitlles, Marc (Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Respiratorias) ; Rodríguez Frías, Francisco (Hospital Universitari Vall d'Hebron)
Alpha-1 antitrypsin deficiency (AATD) remains largely underdiagnosed despite recommendations of healthcare institutions and programmes designed to increase awareness. The objective was to analyse the trends in AATD diagnosis during the last 5 years in a Spanish AATD reference laboratory. [...]
2020 - 10.2147/COPD.S269641
International journal of COPD, Vol. 15 (october 2020) , p. 2421-2431  
8.
11 p, 1.1 MB Sophisticated viral quasispecies with a genotype-related pattern of mutations in the hepatitis B X gene of HBeAg-ve chronically infected patients / Cortese, Maria Francesca (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; González, Carolina (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Gregori i Font, Josep (Roche Diagnostics (Sant Cugat)) ; Casillas, Rosario (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Carioti, Luca (University of Rome Tor Vergata) ; Guerrero Murillo, Mercedes (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Riveiro Barciela, Mar (Hospital Universitari Vall d'Hebron. Institut de Recerca) ; Godoy, Cristina (Hospital Universitari Vall d'Hebron. Institut de Recerca) ; Sopena, Sara (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Yll, Marçal (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Quer, Josep 1963- (Hospital Universitari Vall d'Hebron. Institut de Recerca) ; Rando-Segura, Ariadna (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Lopez-Martinez, Rosa (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Pacín Ruiz, Beatriz (Hospital Universitari Vall d'Hebron. Institut de Recerca) ; García-García, Selene (Hospital Universitari Vall d'Hebron. Institut de Recerca) ; Esteban, Rafael (Hospital Universitari Vall d'Hebron. Institut de Recerca) ; Tabernero, David (Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Hepáticas y Digestivas) ; Buti, Maria (Hospital Universitari Vall d'Hebron. Institut de Recerca) ; Rodríguez Frías, Francisco (Hospital Universitari Vall d'Hebron. Institut de Recerca) ; Universitat Autònoma de Barcelona
Patients with HBeAg-negative chronic infection (CI) have not been extensively studied because of low viremia. The HBx protein, encoded by HBX, has a key role in viral replication. Here, we analyzed the viral quasispecies at the 5' end of HBX in CI patients and compared it with that of patients in other clinical stages. [...]
2021 - 10.1038/s41598-021-83762-4
Scientific reports, Vol. 11 (february 2021)  
9.
7 p, 115.9 KB Higiene i Inspecció dels Aliments [102632] / Roig Sagués, Artur Xavier ; Hernández Herrero, María Manuela ; López Sabater, Emilio-Ignacio ; Rodríguez Jerez, José Juan ; Ripolles Avila, Carolina ; Grau García, Simó ; Martínez Moreno, Maria Rosa ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Al finalitzar l'assignatura l'alumne haurà de: Valorar la innocuïtat i comestibilitat dels aliments elaborats als establiments alimentaris i emetre dictàmens sobre la seva aptitud per al consum Auditar els requisits higiènics que han de complir les diferents establiments alimentaris Implementar el sistema d'autocontrol d'una industria alimentària 1 Implementar el sistema d'autocontrol d'una industria alimentària Dissenyar i aplicar els sistemes APPCC als processos d'elaboració dels diferents productes alimentosos i auditar el seu correcte funcionament Dictaminar sobre la idoneïtat pel sacrifici dels animals d'abastament Dictaminar sobre la idoneïtat pel consum dels productes obtinguts dels animals sacrificats als Escorxadors.
At the end of the course the student will be able to: Assess the safety and quality of foods prepared in food-processing establishments and issue opinions on their suitability for human consumption Auditing the hygienic requirements that different food-processing establishments must fulfil Implement the self-control system in a food industry Design and apply the HACCP systems to the elaboration processes of food products and audit that it works properly Determine the suitability of animals for slaughter and the suitability for the consumption of the products obtained from these animals in the slaughterhouses.
Al finalizar la asignatura el alumno deberá saber: Valorar la inocuidad y comestibilidad de los alimentos elaborados en los establecimientos alimentarios y emitir dictámenes sobre su aptitud para el consumo Auditar los requisitos higiénicos que deben cumplir las diferentes establecimientos alimentarios Implementar el sistema de autocontrol de una industria alimentaria 1 Auditar los requisitos higiénicos que deben cumplir las diferentes establecimientos alimentarios Implementar el sistema de autocontrol de una industria alimentaria Diseñar y aplicar los sistemas APPCC a los procesos de elaboración de los diferentes productos alimenticios y auditar su correcto funcionamiento Dictaminar sobre la idoneidad para el sacrificio de los animales de abasto Dictaminar sobre la idoneidad para el consumo de los productos obtenidos de los animales sacrificados en los mataderos.

2021-22
Grau en Veterinària [955]
3 documentos
10.
28 p, 2.8 MB Evaluación de la equidad del servicio de transporte público : el caso de Palma de Mallorca / Ruiz, Maurici (Universitat de les Illes Balears) ; Segui Pons, Joana Maria (Universitat de les Illes Balears) ; Mateu Lladó, Jaume (Universitat de les Illes Balears) ; Martínez Reynés, Maria Rosa (Universitat de les Illes Balears)
La planificación sostenible del transporte público requiere la consideración de la equidad territorial y social. El análisis de la equidad precisa de un profundo conocimiento del servicio así como de las características territoriales y sociales dónde se implanta. [...]
2016 - 10.3989/estgeogr.201621
Estudios geográficos, Vol. LXXVII Núm. 281 (juliol-desembre 2016) , p. 619-646  

Depósito Digital de Documentos de la UAB : Encontrados 53 registros   1 - 10siguientefinal  ir al registro:
Vea también: autores con nombres similares
17 Martinez, R.
3 Martinez, Rafael
1 Martinez, Rafael Benigno
2 Martinez, Raul
1 Martinez, Rebeca
4 Martinez, Rosa
1 Martinez, Roser
2 Martinez, reinaldo
17 Martínez, R.
2 Martínez, R. Fernando
3 Martínez, Rafael
2 Martínez, Rafael,
4 Martínez, Raquel
2 Martínez, Raül-David
2 Martínez, Reinaldo
2 Martínez, Remigio
7 Martínez, Ricard
1 Martínez, Ricard,
2 Martínez, Ricardo
2 Martínez, Roberto,
7 Martínez, Roger
1 Martínez, Rosa Mª
1 Martínez, Roser
1 Martínez, Rubén
9 Martínez, Ruth
¿Le interesa recibir alertas sobre nuevos resultados de esta búsqueda?
Defina una alerta personal vía correo electrónico o subscríbase al canal RSS.