Resultados globales: 5 registros encontrados en 0.03 segundos.
Documentos de investigación, Encontrados 5 registros
Documentos de investigación Encontrados 5 registros  
1.
187 p, 2.1 MB Influence of high pressure treatments on goat's milk cheese for the improvement of its sensory and commercial characteristics / Nicolau i Villellas, Natàlia ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Buffa, Martín Nicolás, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d’Estudis i de Recerca. Planta de Tecnologia dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
L'objectiu principal d'aquesta tesi va ser estudiar l'efecte de la intensitat de pressió (100, 200 o 300 MPa) i el moment (abans o després del salat; BS i AS, respectivament) de l'aplicació dels tractaments d'Alta Pressió (AP) sobre la capacitat de retenció d'aigua, les característiques de textura i el perfil sensorial dels formatges de cabra pressuritzats comparats amb els formatges control. [...]
The overall goal of the present PhD thesis was to study some factors related to the choice of pressure intensity (100, 200 or 300 MPa) and the moment of high-pressure (HP) treatments application (before and after brining; BS and AS respectively) that could influence water binding, textural characteristics and sensory profile of pressurized goat's milk cheeses compared with the control cheeses. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  
2.
161 p, 1.2 MB Effect of compression and decompression rates of high hydrostatic pressure processing on inactivation of microorganisms in different matrices / Qamar Abbas, Syed ; Saldo Periago, Jordi, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Buffa, Martín Nicolás, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis i de Recerca. Planta de Tecnologia dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El efecto de las tasas de compresión y descompresión a altas presiones hidrostáticas (HHP) en la inactivación de bacterias ha sido poco estudiado. La literatura disponible presenta resultados contradictorios. [...]
The effect of compression and decompression rates of high hydrostatic pressure (HHP) for inactivation of bacteria has been scarcely studied. The available literature presented contradictory results. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013  
3.
271 p, 6.3 MB Application of ultra high-pressure homogenization (UHPH) in the production of submicron/nano-oil-in-water emulsions using vegetable oils and milk proteins as emulsifiers / Hebishy, Essam Hassan Emam ; Trujillo Mesa, Antonio José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Buffa, Martín Nicolás, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis i de Recerca. Planta de Tecnologia dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
The overall goal of the present PhD thesis was to study some factors related to the choice of emulsifier (whey protein isolate or sodium caseinate) concentration, oil-phase volume fractions (10-50%) and homogenization conditions (100-300 MPa) that could influence physical stability and lipid oxidation in nano/submicron oil-in-water emulsions by using a rotor-startor system (colloidal mill, CM, at 5000 rpm for 5 min) for obtaining the coarse emulsions and stabilized by ultra high-pressure homogenization (UHPH), in comparison to conventional homogenization (CH, 15 MPa). [...]
[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013  
4.
99 p, 1.7 MB Aplicación de las altas presiones hidrostáticas en la elaboración de queso de cabra / Buffa, Martín Nicolás ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Trujillo Mesa, Antonio José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Vegeu mnbresum1de1. pdf.
Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2005
3 documentos
5.
134 p, 616.2 KB Estudio de adecuación de cepas lácticas autóctonas aisladas de leche cruda de oveja guirra para la elaboración de queso / Morais, Joaquim ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Buffa, Martín Nicolás, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d’Estudis i de Recerca. Planta de Tecnologia dels Aliments)
En este trabajo se caracterizaron tecnológicamente 169 cepas lácticas autóctonas aisladas de leche cruda de oveja Guirra, con el objetivo de seleccionar las cepas con buena aptitud quesera para utilizarlas posteriormente como fermento iniciador en la elaboración de queso. [...]
One hundred sixtieth nine strains of autochthonous lactic acid bacteria isolated from raw milk of Guirra sheep, were technologically characterized with the aim of selecting those with good aptitude to be used later as a starter culture in cheese elaboration. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2004  

Vea también: autores con nombres similares
2 Buffa, Martin
2 Buffa, Martín
4 Buffa, Martín Nicolás,
¿Le interesa recibir alertas sobre nuevos resultados de esta búsqueda?
Defina una alerta personal vía correo electrónico o subscríbase al canal RSS.