1.
|
173 p, 58.6 MB |
Cursillo sobre piel en bruto
/
Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Gutiérrez Galindo, Juan Francisco ;
Fàbregas i Comadran, Xavier ;
Ferrer Caubet, Lluís ;
Portavella, Manuel ;
Adzet, Josep Mª ;
Nomen, José ;
Costa, Josep ;
Puig, Jaume ;
Matarrodona, Jaume ;
Asociación Química Española de la Industria del Cuero (AQEIC)
Conté les ponències: Bases anatomo-histológicas de la piel vacuno, ovino, caprino y porcino, La piel y su estructura: principales diferencias entre especies / Lluís Ferrer. Clasificación racial del ganado bovino, ovino, caprino y porcino / Gerardo Caja y Xavier Such. [...]
1990 (Cuirs i pells)
Cursillo sobre piel en bruto. Bellaterra, Catalunya, 1er : 1990
2 documents
|
|
2.
|
|
3.
|
|
4.
|
1169x775, 95.5 KB |
Caprino: índices arcaismo
/
Fàbregas i Comadran, Xavier
La evaluación de las recursos ovinos del Mediterráneo fue iniciada por la Subdivisión de Recursos Ovinos y Caprinos del grupo Agro-Sylvo-Pastoral, dentro del programa AGRIMED de la Comisión Europea, bajo la coordinación del Dr. [...] El Mètode dels Índexs d'Arcaisme (IArc) es basa en la propietat que presenten l'oví i el cabrum de les anomenades Poblacions Tradicionals, de presentar un gran variabilitat en els seus caràcters visibles o morfològics i, en particular, en els faneròptics, com el color, el tipus de pelatge, el banyam, etc. [...]
1988 (Memoria digital d'etnologia veterinària)
19 documents
|
|
5.
|
|
6.
|
|
7.
|
126 p, 2.8 MB |
Defectos en cueros de bovino, pieles de lanar y caprino, y lanas de ovino
/
Fàbregas i Comadran, Xavier
En el matadero, las operaciones de sacrificio y faenado dan lugar a la formación de la canal y del llamado quinto cuarto (despojos, subproductos y residuos). El cuero de bovino y la piel de ovino y caprino son tradicionalmente, los subproductos de matadero de mayor valor comercial. [...] A l'escorxador, les operacions de sacrifici i feinejat donen la canal i el cinquè quarter (despulles, subproductes i residus). El cuir de boví i la pell d'oví i cabrum són tradicionalment, els subproductes de valor comercial més elevat de l'escorxador. [...]
2018 (Cuirs i pells)
11 documents
|
|
8.
|
886x589, 56.2 KB |
Matadero de ovino-caprino : sectores e instalaciones
/
Fàbregas i Comadran, Xavier
Desde el tradicional desuello manual en banco, los mataderos han mecanizado el trabajo en cadena, mejora que ha permitido aumentar la productividad y las condiciones laborales de los matarifes. Se presentan todos los sectores e instalaciones de una cadena de carnización de corderos. Des del tradicional escorxat manual en banc, els escorxadors han mecanitzat el treball en cadena, millora que ha permès augmentar la productivitat i les condicions laborals dels matarifes. Es presenten tots els sectors i instal·lacions d'una cadena de carnització de cabrits.
1992 (Memoria digital d'escorxadors)
35 documents
|
|
9.
|
|
10.
|
886x589, 225.5 KB |
Calidad de la canal y de la carne en caprino
/
Fàbregas i Comadran, Xavier
El cabrito es una carne festiva, especialmente cocinada, junto con los lechales imperiales, en las celebraciones de Navidad y Semana Santa. En las zonas no productoras es una carne cara, pero realmente muy fina. [...] El cabrum és una carn festiva, especialment cuinada, amb els lletons imperials, en les celebracions de Nadal i Setmana Santa. En les zones no productores és una carn cara, però realment molt fina. [...]
1992 (Memoria cárnica digital)
75 documents
|
|