Resultats globals: 44 registres trobats en 0.03 segons.
Articles, 17 registres trobats
Contribucions a jornades i congressos, 6 registres trobats
Publicacions periòdiques, 1 registres trobats
Llibres i col·leccions, 6 registres trobats
Documents de recerca, 6 registres trobats
Documents gràfics i multimèdia, 7 registres trobats
Fons personals i institucionals, 32 registres trobats
Articles 17 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
10 p, 262.1 KB Bienestar animal durante el sacrificio / Velarde, A. (Universitat Autònoma de Barcelona. Unidad de Fisiología Animal) ; Diestre, A. (Centre de Tecnologia de la Carn, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Manteca Vilanova, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Hospital Clínic Veterinari)
Los sistemas de aturdimiento más utilizados en el ganado porcino son la electronarcosis y la exposición al dióxido de carbono. Ambos sistemas están diseñados para garantizar una rápida inducción de la inconsciencia y el mantenimiento de la misma hasta la muerte del animal. [...]
2000
Porci, Núm. 67 (2000) , p. 1-10  
 Accés restringit a la UAB
2.
5 p, 229.4 KB Citología del sistema linfático aplicada a la inspección sanitaria de carnes en mataderos / De Benito Langa, Javier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rabanal Prados, Rosa Ma. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals)
El estudio citológico de los ganglios linfáticos es una herramienta de gran valor diagnóstico en la inspección sanitaria de carnes en mataderos por los veterinarios oficiales. No sólo permite descubrir procesos patológicos que sufre el animal, sino que tiene también valor en la investigación de determinados residuso en la carne.
2006
Eurocarne, Núm. 143 (2006)  
3.
3 p, 33.5 KB Clasificación de canales equinas: II.-Factores de variación de las características de calidad de la canal / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
En relación con su escaso consumo, la calidad de la canal y de la carne de caballo ha sido una temática históricamente poco estudiada en España, contrariamente a lo que ocurre en países europeos de gran tradición hipofágica como Francia e Italia.
2001
ITEA. Producción animal, Núm. 22 (2001) , p. 709-711  
4.
12 p, 131.1 KB Análisis del sistema británico de evaluación de la higiene (HAS) mediante la valoración de un matadero y sala de despiece de aves / Guinjoan, J. ; Fàbregas i Comadran, Xavier
Este artículo, Primer premio del VII Concurso ADITSIC para asociados, analiza el Sistema Británico de Evaluación de la Higiene (HAS). Para ello se valoró el estado higiénico de un matadero y de una sala de despiece de aves, teniendo en cuenta la metodología HAS de 1995 y las de 1999.
2001
Eurocarne, Vol. 99, Núm. 1 (Septiembre 2001) , p. 1-12  
5.
6 p, 48.7 KB Clasificación de canales equinas : (I) Distribución de clases / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
El objetivo principal de este trabajo es clasificar el ganado equino de abasto, sacrificado en un matadero frigorífico de servicios del Vallès Occidental, para ser comercializado en las comarcas metropolitanas de Barcelona. [...]
1998
ITEA. Producción animal, Núm. 22 (2001) , p. 706-708  
6.
3 p, 27.8 KB Clasificación de canales bovinas : distribución de clases / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
El objetivo de este trabajo es analizar la clasificación realizada en ganado bovino sacrificado en un matadero frigorífico de servicios del área metropolitana de.
Barcelona.

2001
ITEA. Producción animal, Núm. 22 (2001) , p. 700-702  
7.
3 p, 23.2 KB Causas de decomiso en la inspección sanitaria de equinos / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Los solípedos han sido considerados históricamente en España como una carne de recurso o de consumo menor, siendo por lo tanto una especie de abasto de limitada comercialización. Actualmente, la mayoría de equinos de abasto son potros de aptitud cárnica producidos en cebaderos, mediante alimentos concentrados y paja que son sacrificados principalmente en Catalunya y en C. [...]
2002
ITEA. Producción animal, Núm. 22 (2001) , p. 703-705  
8.
3 p, 757.6 KB Diagnóstico de tuberculosis ovina en la inspección post-mortem / Fàbregas i Comadran, Xavier
La tuberculosis es una de las enfermedades de gran importancia aún en el ganado bovino español. Recientes investigaciones en patología animal revelan una importancia creciente de esta enfermedad en la cabaña caprina española.
1993
ITEA. Producción animal, Vol. Extra, Núm. 12 (1993) , p. 501-503  
9.
10 p, 161.9 KB Resultados de la inspección veterinaria ante y post-mortem en un matadero de bovino, ovino y caprino / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Simón, J.A. ; Canada, L.
Se presentan los resultados de la inspección veterinaria de bovinos, ovinos y caprinos en un matadero de servicios de La Selva (Gerona). Además se hace una reflexión sobre la metodología empleada en la recogida de datos, y la necesidad de valorarlo de forma homogénea, de modo que tenga validez para el control sanitario de las explotaciones ganaderas y para la protección de la Salud Pública.
2005
Eurocarne, Núm. 133 (Gener-Febrer 2005) , p. 1-10  
10.
9 p, 183.5 KB La investigación de residuos en la inspección veterinaria de mataderos / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Gargouri, Ahmed
Diversas razones zootécnicas y comerciales apoyan el uso de sustancias no autorizadas, como promotoras del crecimiento en la producción animal. A partir de 1990, cuando se dieron las primeras intoxicaciones por beta-agonistas, los consumidores se han ido concienciando seriamente sobre los temas de salubridad-seguridad de los productos alimentarios. [...]
1996
Eurocarne, Núm. 51 (Novembre 1996) , p. 1-9  

Articles : 17 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Contribucions a jornades i congressos 6 registres trobats  
1.
8 p, 910.8 KB Calidad de producto en canales y carnes porcinas: dictámenes de no aptitud en la inspección veterinaria de cerdos en matadero / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Ferrao, Jordi
Se presentan los resultados del año 1995, de la inspección veterinaria ante y postmortem en un matadero de porcino (cerdos): volumen de sacrificio y dictámenes de no aptitud en animales, canales y despojos.
1995  
2.
14 p, 288.4 KB Control microbiológico de canales de bovino, ovino y porcino en mataderos de bajo-medio volumen de sacrificio / Baltasar, Antonieta ; Fàbregas i Comadran, Xavier ; Sociedad Española de Seguridad Alimentaria
Es presenten els resultats dels controls microbiològics d'higiene de processos de 3 escorxadors frigorífics de serveis de Catalunya, de baix-mig volum de sacrifici obtinguts durant el període 01/01/2008-30/06/2011.
2011
Reunión de la Sociedad Española de Seguridad Alimentaria, 8es : 2011
2 documents
3.
1 p, 28.2 KB Clasificación de canales equinas : II-Factores de variación de las características de calidad de la canal / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El objetivo principal de este póster es clasificar el ganado equino de abasto, sacrificado en un matadero frigorífico de servicios del Vallès Occidental, para ser comercializado en las comarcas metropolitanas de Barcelona. [...]
1998  
4.
1 p, 28.8 KB Clasificación de canales equinas : I-Distribución de clases / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El objetivo principal de este póster es clasificar el ganado equino de abasto, sacrificado en un matadero frigorífico de servicios del Vallès Occidental, para ser comercializado en las comarcas metropolitanas de Barcelona. [...]
1998  
5.
1 p, 29.5 KB Clasificación de canales bovinas : distribución de clases / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El objetivo de este póster es analizar la clasificación realizada en ganado bovino sacrificado en un matadero frigorífico de servicios del área metropolitana de Barcelona.
2000  
6.
8 p, 2.7 MB Anàlisis de los decomisos efectuados en un matadero de bovino, ovino y caprino / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Alemany, M. (Catalunya. Departament de Sanitat i Seguretat Socials) ; Font, D. (Catalunya. Departament de Sanitat i Seguretat Socials)
Datos referentes a los decomisos efectuados durante el cuatrienio 1988-1991 en un matadero de bovino, ovino y caprino de gran volumen de sacrificio, situado en el Área Metropolitana de Barcelona.
1992
Jornadas de Veterinaria de Salud Pública, 1er : 1992  

Publicacions periòdiques 1 registres trobats  
1.
38 p, 23.8 MB Revista de Inspección de Carnes, Mataderos y Mercados
[Vitoria?] : [s.n.], 1896-
30 documents

Llibres i col·leccions 6 registres trobats  
1.
38 p, 29.9 MB Reclamaciones que formulan los Sres. Abastecedores y dictámen de los Sres. Veterinarios / Escorxador Municipal de Barcelona
1921-1965  
2.
28 p, 24.4 MB Libro de reclamaciones 1930-1960 / Escorxador Municipal de Barcelona ; Agència de Salut Pública de Barcelona, propietari actual.
1960  
3.
60 p, 8.0 MB Investigación sobre la antigüedad de la inspección de los mataderos y las carnes en España / Morcillo Olalla, Juan.
Vitoria : [s.n.] , 1897  
4.
13 p, 8.5 MB Concepto del Matadero Moderno / Martí i Freixas, Pau, 1885-1935
León : Imp. de La Democracia, 1923  
5.
554 p, 116.5 MB El Matadero público / Sanz Egaña, C.
[Madrid] : [s.l.] , 1921  
6.
11 p, 5.7 MB Reglament del personal matancer dels escorxadors de Catalunya : Decret del 31 de desembre del 1936, D. O. del 3 de gener del 1937. / Catalunya.
Barcelona : [s.l.], 1937  

Documents de recerca 6 registres trobats  
1.
31 p, 337.7 KB Projecte de millora dels Serveis Veterinaris Oficials d'Escorxador / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se muestra el proyecto de mejora de los SVOM. Este proyecto se estructura en: 1. Análisis de las funciones del lugar de trabajo (contenido funcional, perfil profesional y herramientas) y 2. Proyecto de mejora organizativa (objetivos organizativos y funcionales).
Es mostra el projecte de millora dels SVOE. Aquest projecte s'estructura en: 1. Anàlisi de les funcions del lloc de treball (contingut funcional, perfil professional i eines) i 2. Projecte de millora organitzativa (objectius organitzatius i funcionals).

Sant Cugat del Vallès 2008
2 documents
2.
55 p, 184.2 KB Aturdimiento y sacrificio / Tardío Navarro, Maite ; Sousa Moreno, Noemi ; Obaya Fernández, Ana ; Tardío Navarro, Maite
1999. (Treballs de l'assignatura Deontologia Veterinària.)  
3.
81 p, 556.2 KB Funcionamiento del matadero : legislación y funcionamiento del veterinario en el matadero de ganado porcino / Gómez Giménez, Daniel ; Estévez Medina, Javier
2010 (Treballs de l'assignatura Deontologia Veterinària.)  
4.
66 p, 1.2 MB Paral.lelisme entre el mètode Halal i el mètode convencional de sacrifici de xais a l'escorxador / Álvarez Abelló, Laura. ; Bach Miguélez, Anna. ; Bigas López, Núria.
2011. (Treballs de l'assignatura Deontologia Veterinària.)  
5.
38 p, 1.1 MB Mètodes d'atordiment a escorxador / Pedrals Barrios, Elisabet. ; Pol Català, Laura. ; Rivera Vila, Aida.
2011 (Treballs de l'assignatura Deontologia Veterinària.)  
6.
25 p, 260.3 KB Carnes Halal / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se resumen las normas religiosas que definen las carnes halal y el procedimiento para su obtención por sacrificio ritual musulmán.
2002
2 documents

Documents gràfics i multimèdia 7 registres trobats  
1.
594x886, 73.1 KB Desuello de ovinos / Fàbregas i Comadran, Xavier
La piel de cordero es el subproducto obtenido de mayor valor. Aunque actualmente la mayoría de los corderos para sacrificio están muy cruzados con razas extranjeras de mejor conformación cárnica, las buenas pieles de corderos finos siguen teniendo su mercado. [...]
La pell de xai és el subproducte obtingut de més valor. Encara que actualment la majoria dels xais per a sacrifici estan molt creuats amb races estrangeres de millor confirmació càrnica, les bones pells de xais fins segueixen tenint el seu mercat. [...]

1992 (Memoria cárnica digital)
43 documents
2.
886x589, 98.8 KB Desuello de cabritos / Fàbregas i Comadran, Xavier
La piel es el principal producto económico del quinto cuarto. Su valor depende principalmente de su calidad, factor influenciado a su vez por el tipo racial y por los posibles defectos que puedan ser apreciados después del proceso de carnización. [...]
La pell és el principal producte econòmic del cinquè quart. El seu valor depèn principalment de la seva qualitat, factor influit pel tipus racial i pels possibles defectes que puguin ser apreciats després del procés de carnització. [...]

1990 (Memoria cárnica digital)
12 documents
3.
886x594, 95.2 KB Linea de sacrificio de cabritos / Fàbregas i Comadran, Xavier
El proceso de sacrificio de cabritos se asemeja al de conejos, por su rapidez. En la línea de faenado exclusiva de cabritos que se muestra, se alcanzaban velocidades estándar de 300 cabritos/hora, con máximos posibles de 500 cabritos/hora, en los bolos de Navidad y Semana Santa. [...]
El procés de sacrifici de cabrits s'asembla al dels conills, per la seva rapidesa. En la línia de feinat exclusiva de cabrits que es mostra, s'agafaven velocitats estàndard de 300 cabrits/hora, amb màxims possibles de 500 cabrits/hora, en l'època de Nadal i Setmana santa. [...]

1990 (Memoria cárnica digital)
9 documents
4.
886x590, 110.3 KB Recogida de sangre en matadero / Fàbregas i Comadran, Xavier
Tradicionalmente, la sangre recogida en los mataderos se clasificaba en Higiénica (la recogida de forma higiénicamente más correcta, con anticoagulantes añadidos y conservada refrigerada) y la Veterinaria-zootécnica (procedente de la bañera de sangrado, más contaminada y conservada sin frio). [...]
Tradicionalment, la sang recollida en els escorxadors es classificava en Higiènica (la recollida de manera higiènicament més correcte, amb anticoagulants afegits i conservada refrigerada) i la Veterinària-zootècnica (procedent de la banyera de sangrat, més contaminada i conservada sense fred). [...]

1992 (Memoria cárnica digital)
4 documents
5.
886x585, 62.3 KB Identificación in vivo de equinos de abasto / Fàbregas i Comadran, Xavier
Aunque están agrupados como Solípedos, en el matadero, la inspección veterinaria antemortem en ganado equino in vivo debe identificar las especies y cruces del género Equus. Se presentan los detalles morfológicos que permiten su diferenciación.
Encara que estiguin agrupats com a Solípedes, en l'escorxador, la inspecció veterinària antemortem en ramaderia equina in vivo ha d'identificar les espècies i creuaments del gènere Equus. Es presenten els detalls morfològics que permeten la seva diferenciació.

1992 (Memoria cárnica digital)
8 documents
6.
882x591, 144.3 KB Depuradora de aguas de matadero / Fàbregas i Comadran, Xavier
Los procesos de carnización en el matadero producen un agua residual con gran carga biológica. Antes de ser evacuada a la red municipal, debe ser tratada por la propia depuradora del matadero para rebajar, mediante distintos procesos, estos parámetros hasta niveles adecuados.
Els processos de carnització en l'escorxador produeixen aigua residual amb gran càrrega biològica. Abans de ser evacuada a la xarxa municipal, ha de ser tractada per la pròpia depuradora de l'escorxador per a rebaixar, mitjançant diferents processos, aquests paràmetres fins als nivells adequats.

Bellaterra, Barcelona 1994 (Memoria cárnica digital)
11 documents
7.
29 p, 2.9 MB SANDACH. Subproductos animales no destinados al consumo humano / Fàbregas i Comadran, Xavier
Los subproductos y residuos generados por los establecimientos del sector cárnico deben ser tratados adecuadamente por motivos medio ambientales y para ser valorizados económicamente. En la prevención de las EET, la gestión de los MER supone actualmente un coste añadido al proceso. [...]
Els subproductes i residus generats pels establiments del sector carni han de ser tractats adequadament per motius medioambientals i per a ser valoritzats econòmicament. En la prevenció de les EET, la gestió dels MER suposa actualment un cost afegir al procés. [...]

Barcelona 2012 (Memoria cárnica digital)
35 documents

Fons personals i institucionals 32 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
976x672, 77.6 KB Visita a un escorxador de conills i d'aprofitament de pells, amb professors de França i Alemanya
1970?  
2.
31 p, 337.7 KB Projecte de millora dels Serveis Veterinaris Oficials d'Escorxador / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se muestra el proyecto de mejora de los SVOM. Este proyecto se estructura en: 1. Análisis de las funciones del lugar de trabajo (contenido funcional, perfil profesional y herramientas) y 2. Proyecto de mejora organizativa (objetivos organizativos y funcionales).
Es mostra el projecte de millora dels SVOE. Aquest projecte s'estructura en: 1. Anàlisi de les funcions del lloc de treball (contingut funcional, perfil professional i eines) i 2. Projecte de millora organitzativa (objectius organitzatius i funcionals).

Sant Cugat del Vallès 2008
2 documents
3.
594x886, 73.1 KB Desuello de ovinos / Fàbregas i Comadran, Xavier
La piel de cordero es el subproducto obtenido de mayor valor. Aunque actualmente la mayoría de los corderos para sacrificio están muy cruzados con razas extranjeras de mejor conformación cárnica, las buenas pieles de corderos finos siguen teniendo su mercado. [...]
La pell de xai és el subproducte obtingut de més valor. Encara que actualment la majoria dels xais per a sacrifici estan molt creuats amb races estrangeres de millor confirmació càrnica, les bones pells de xais fins segueixen tenint el seu mercat. [...]

1992 (Memoria cárnica digital)
43 documents
4.
886x589, 98.8 KB Desuello de cabritos / Fàbregas i Comadran, Xavier
La piel es el principal producto económico del quinto cuarto. Su valor depende principalmente de su calidad, factor influenciado a su vez por el tipo racial y por los posibles defectos que puedan ser apreciados después del proceso de carnización. [...]
La pell és el principal producte econòmic del cinquè quart. El seu valor depèn principalment de la seva qualitat, factor influit pel tipus racial i pels possibles defectes que puguin ser apreciats després del procés de carnització. [...]

1990 (Memoria cárnica digital)
12 documents
5.
886x594, 95.2 KB Linea de sacrificio de cabritos / Fàbregas i Comadran, Xavier
El proceso de sacrificio de cabritos se asemeja al de conejos, por su rapidez. En la línea de faenado exclusiva de cabritos que se muestra, se alcanzaban velocidades estándar de 300 cabritos/hora, con máximos posibles de 500 cabritos/hora, en los bolos de Navidad y Semana Santa. [...]
El procés de sacrifici de cabrits s'asembla al dels conills, per la seva rapidesa. En la línia de feinat exclusiva de cabrits que es mostra, s'agafaven velocitats estàndard de 300 cabrits/hora, amb màxims possibles de 500 cabrits/hora, en l'època de Nadal i Setmana santa. [...]

1990 (Memoria cárnica digital)
9 documents
6.
886x590, 110.3 KB Recogida de sangre en matadero / Fàbregas i Comadran, Xavier
Tradicionalmente, la sangre recogida en los mataderos se clasificaba en Higiénica (la recogida de forma higiénicamente más correcta, con anticoagulantes añadidos y conservada refrigerada) y la Veterinaria-zootécnica (procedente de la bañera de sangrado, más contaminada y conservada sin frio). [...]
Tradicionalment, la sang recollida en els escorxadors es classificava en Higiènica (la recollida de manera higiènicament més correcte, amb anticoagulants afegits i conservada refrigerada) i la Veterinària-zootècnica (procedent de la banyera de sangrat, més contaminada i conservada sense fred). [...]

1992 (Memoria cárnica digital)
4 documents
7.
886x585, 62.3 KB Identificación in vivo de equinos de abasto / Fàbregas i Comadran, Xavier
Aunque están agrupados como Solípedos, en el matadero, la inspección veterinaria antemortem en ganado equino in vivo debe identificar las especies y cruces del género Equus. Se presentan los detalles morfológicos que permiten su diferenciación.
Encara que estiguin agrupats com a Solípedes, en l'escorxador, la inspecció veterinària antemortem en ramaderia equina in vivo ha d'identificar les espècies i creuaments del gènere Equus. Es presenten els detalls morfològics que permeten la seva diferenciació.

1992 (Memoria cárnica digital)
8 documents
8.
882x591, 144.3 KB Depuradora de aguas de matadero / Fàbregas i Comadran, Xavier
Los procesos de carnización en el matadero producen un agua residual con gran carga biológica. Antes de ser evacuada a la red municipal, debe ser tratada por la propia depuradora del matadero para rebajar, mediante distintos procesos, estos parámetros hasta niveles adecuados.
Els processos de carnització en l'escorxador produeixen aigua residual amb gran càrrega biològica. Abans de ser evacuada a la xarxa municipal, ha de ser tractada per la pròpia depuradora de l'escorxador per a rebaixar, mitjançant diferents processos, aquests paràmetres fins als nivells adequats.

Bellaterra, Barcelona 1994 (Memoria cárnica digital)
11 documents
9.
29 p, 2.9 MB SANDACH. Subproductos animales no destinados al consumo humano / Fàbregas i Comadran, Xavier
Los subproductos y residuos generados por los establecimientos del sector cárnico deben ser tratados adecuadamente por motivos medio ambientales y para ser valorizados económicamente. En la prevención de las EET, la gestión de los MER supone actualmente un coste añadido al proceso. [...]
Els subproductes i residus generats pels establiments del sector carni han de ser tractats adequadament per motius medioambientals i per a ser valoritzats econòmicament. En la prevenció de les EET, la gestió dels MER suposa actualment un cost afegir al procés. [...]

Barcelona 2012 (Memoria cárnica digital)
35 documents
10.
13 p, 8.5 MB Concepto del Matadero Moderno / Martí i Freixas, Pau, 1885-1935
León : Imp. de La Democracia, 1923  

Fons personals i institucionals : 32 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.