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Documents de recerca, 60 registres trobats
Documents de recerca 60 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
26 p, 571.7 KB Milk metabolites for the detection of heat stress in dairy ruminants : Goats / Brambila-Daré Bonfim e Silva, Thâmara Crystina
Milk metabolites for the detection of heat stress in dairy ruminants: Goats The aim of this study was to analyze a group of milk metabolites used as heat stress (HS) biomarkers: i. e. , alkaline phosphatase (ALP), β-hydroxybutyrate (BHB), creatinine (CRE) and insulin (INS), using reference methods and Near Infrared Reflectance Spectroscopy (NIRS) to calibrate and to predict the content of these HS biomarkers in the milk of ruminants. [...]
Metabolitos en leche para la detección del estrés por calor en rumiantes lecheros: Cabras El objetivo de este estudio fue analizar un grupo de metabolitos de la leche utilizados como biomarcadores de estrés térmico (HS): es decir, fosfatasa alcalina (ALP), β- hidroxibutirato (BHB), creatinina (CRE) e insulina (INS), empleando métodos de referencia y Espectroscopia en el Infrarrojo Cercano (NIRS) para calibrar y para predecir el contenido de estos biomarcadores de HS en la leche de rumiantes. [...]
Metabólitos lácteos para detecção de estresse térmico em ruminantes leiteiros: Cabras O objetivo deste estudo foi analisar um grupo de metabólitos lácteos utilizados como biomarcadores de (HS) estresse térmico: isto é, fosfatase alcalina (ALP), β- hidroxibutirato (BHB), creatinina (CRE) e insulina (INS), por métodos de referência e Espectroscopia no Infravermelho Próximo (NIRS) para calibrar e prever o conteúdo desses biomarcadores do HS no leite de ruminantes. [...]

2019  
2.
40 p, 2.2 MB Validation of an optical technology for the determination of ph in milk for the manufacture of yogurt / Liu, Siqi
Current systems that allow online pH control in fermented dairy industry have drawbacks, such as protein adhesion on the pH electrode and measurement distortion. Therefore, the objective of this experiment was to validate the feasibility of estimating the pH of milk during the yogurt making process by a NIR light backscatter sensor measuring at a wavelength of 880 nm under different fermentation temperatures and milk protein concentrations, using a mathematical model that correlates the light scatter signal with pH, developed by Arango (2005). [...]
Los sistemas actuales que permiten el control del pH en línea en la industria de fermentados lácticos tienen inconvenientes, como la adhesión de proteínas en el electrodo de pH y la distorsión de la medición. [...]
Els sistemes actuals que permeten el control del pH en línia en la indústria de productes làctics fermentats tenen inconvenients, com l'adhesió de proteïnes en l'elèctrode de pH i la distorsió del mesurament. [...]

2019  
3.
108 p, 1.3 MB Análisis de la vida útil durante el almacenamiento y control de calidad en la producción de productos de pastelería y bollería / Pérez de León, Reinel Jesús
To know the useful life of a food forms part of the one of the most important elements of the food industry, especially in a commercial level when it must decide the amount of foods that should be produce and the determination of the storage time. [...]
Conocer la vida útil de un alimento hace parte de uno de los factores más importantes en la industria alimentaria, especialmente a nivel comercial cuando se debe decidir la cantidad de alimentos que se deben producir y la determinación el tiempo de almacenamiento. [...]

2019  
4.
46 p, 1.3 MB Estudio cuantitativo y composicional sobre biofilms monoespecie de microorganismos alterantes para la industria cárnica e interacción en el desarrollo de biofilms multiespecie / García Hernández, Nerea
La alteración de los alimentos constituye un grave problema económico para la industria alimentaria, generando pérdidas importantes. Un alimento alterado no necesariamente tiene que suponer un riesgo para la salud pública, pero carece de la calidad que los consumidores esperan de él. [...]
The alteration of food represent a serious economic problem in food industry, creating significant losses. An altered food does not necessarily have to pose a risk to public health, but it lacks the quality that consumers expect from it. [...]

2019  
5.
25 p, 561.0 KB Avaluació del dany subletal en listeria monocytogenes tractada per alta pressió hidrostàtica / Pérez Abelaira, Montserrat
In this work, sublethal injury and recovery ability of Listeria monocytogenes Scott A single cells after high hydrostatic pressure (HHP) treatments at 400 MPa and 8ºC for 2, 8 and 20 min was evaluated. [...]
Aquest treball ha avaluat el dany subletal i la capacitat de recuperació de cèl·lules individuals de Listeria monocytogenes Scott A després del tractament per altes pressions hidrostàtiques (HHP) a 400 MPa i 8ºC durant 2, 8 i 20 min. [...]

2019  
6.
34 p, 1019.4 KB Guía de aplicación del sistema APPCC para línea de producción de patas de pulpo común (Octopus vulgaris) cocidas y pasteurizadas al vacío / Federici, Matteo
The objective of this case of study was to collect general data about octopus as seafood and identified the Critical control points (CCPs) in the risk assessment of octopus (Octopus vulgaris) processing and implemented in the hazard analysis critical control point (HACCP) plan. [...]
El objetivo de este caso de estudio fue recopilar datos generales sobre el pulpo como marisco e identificar los puntos críticos de control (PCC) en la evaluación del riesgo del procesamiento del pulpo (Octopus vulgaris) e implementarlo en el plan de punto crítico de control (HACCP). [...]

2019  
7.
29 p, 396.0 KB L'addició d'extracte d'all a la dieta de les gallines i els seus efectes sobre la qualitat i les característiques organolèptiques de l'ou / Camps Puig, Marina
L'objectiu d'aquest estudi ha estat investigar quin efecte té l'addició d'extracte d'all a l'alimentació de les gallines sobre els paràmetres de qualitat i les característiques organolèptiques dels seus ous. [...]
The aim of this study has been to investigate which effect has the addition of extract of garlic to the diet of the hens on the quality parameters and the organoleptic characteristics of the eggs. Two groups of 10 chickens were used. [...]

2019  
8.
44 p, 596.2 KB Implantación del protocolo IFS Global Markets Food v. 02 en un obrador de pastelería / Arroyo Becerra, Miguel Ángel
Una empresa dedicada a la elaboración y distribución de pasteles congelados decidió implantar el protocolo IFS Global Markets Food como garantía de la calidad de sus productos. El proyecto fue desarrollado en tres etapas (diagnóstico inicial, un seguimiento y una evaluación final realizada por un auditor acreditado) y se encontraron como problemas principales la falta de trazabilidad de los productos y la dificultad para conseguir la documentación necesaria de los proveedores. [...]
A company dedicated to the production and distribution of frozen cakes decided to implement the IFS Global Markets Food protocol as a guarantee of the quality of its products. The project was developed in three stages (initial diagnosis, follow-up and final evaluation by an accredited auditor) and the main problems were the lack of traceability of the products and the difficulty in obtaining the necessary documentation from the suppliers. [...]

2019  
9.
55 p, 1.4 MB Ús de preparats "Clean label" en l'elaboració de preparats de carn / Enrich Martinez, Irina
El present treball es va realitzar sota la supervisió del departament d'I+D de l'empresa Roler Terrassa. En els últims anys hi ha hagut un augment en la demanda de productes sense conservants artificial i poc processats, de manera que des del departament d'I+D estan treballant en el desenvolupament de formulacions més naturals (Claen label) per als seus productes. [...]
The present work was carried out under the supervision of the I+D department of Roler (Terrassa). In the last years have increased the demand of products without artificial preservative and minimally processed, so that, in the I+D department are working on the development of new formulations, more natural (Clean label), to the consumers. [...]

2019  
10.
43 p, 974.6 KB Validation of an optical technology to control the emulsification degree in meat emulsions / Cabezas Tapia, Erika Viviana
The complex process of meat emulsions instability and the economic losses that can be generated, involves thinking about an improvement in the control of the emulsification process. Results from previous studies suggest that light-backscatter spectroscopy could provide information on emulsion stability. [...]
El complejo proceso de la inestabilidad de las emulsiones cárnicas, y las pérdidas económicas que con ello se pueden generar, conlleva a pensar en una mejora en el control del proceso de emulsificación. [...]

2019  

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