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21 p, 718.2 KB Figurative lexicon of olive oil tasting in Spanish and Arabic : comparative analysis / El Ghalayni, Yara (South Mediterranean University (Tunísia)) ; Fendri, Mahdi (Institut de l'Olivier (Tunísia)) ; Shehadeh, Taghreed (Palestinian Standards Institution (Palestina))
En las últimas décadas, se ha despertado un gran interés en el mundo del olivo y su aceite en diferentes países y culturas como un elemento de gran movimiento económico y turístico. Como resultado, la industria ha sido testigo del desarrollo de un léxico especializado, en diferentes idiomas, marcado por su carácter metafórico, que ha sido objeto de investigación lingüística. [...]
In the last decades, a great interest has aroused in the world of the olive tree and its oil in different countries and cultures as an element of significant economic and touristic movement. As a result, the industry has witnessed the development of a specialized lexicon, in different languages, marked by its metaphorical character, which has been the subject of linguistic research. [...]

2020
Language design : journal of theoretical and experimental linguistics, Vol. 22 (2020) , p. 105-125 (Articles)  
2.
16 p, 219.1 KB Mecanismos metafóricos en el léxico de la cata de aceite de oliva en español / El Ghalayini, Yara (South Mediterranean University (Tunis)) ; Fendri, Mahdi (Instituto del Olivo (Tunis))
Las circunstancias favorables del protagonismo del olivo y del aceite de oliva en la cultura mediterránea animan a realizar trabajos lingüísticos relacionados con el ámbito oleícola. A lo largo de los siglos, el aceite de oliva ha sido un alimento de gran importancia, acumulado un léxico especializado que, entre otras cosas, incluye el léxico especializado de la cata, que describe las sensaciones intersubjetivas que se perciben al degustarlo. [...]
The favourable circumstances of the protagonism of the olive tree and the olive oil in the Mediterranean culture encourage to carry out linguistic works related to the olive-growing domain. Throughout the centuries, olive oil has been an essential aliment, and has accumulated a specialized vocabulary that, among other things, includes the specialized lexicon of oil tasting, which describes the intersubjective sensations that are perceived when digusting this product. [...]

2018
Language design : journal of theoretical and experimental linguistics, Vol. 20 (2018) , p. 41-56 (Articles)  

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